האומנם סוגר את העניין?
נניח כי קצב חף מפשע. האם זה אומר כי הוא לא היה חותם על עיסקת הטיעון הזאת גם שהוא חף מפשע? מאז תחילת הפרשה, ההסתה בתקשורת אשר נזונה מהדלפות אסורות ומגמתיות המשיכה והמשיכה. חבריו נידו אותו והוא הופך למוקצה מחמת מיאוס. מהפרקליטות הוא שומע כי עומדים להעמידו לדין על אונס וכי מאמינים למתלוננות (חשוב מה עובר על אדם חף מפשע (זאת ההנחה) כאשר הוא שומע שעומדים להעמיד אותו לדין על אונס והוא לא עשה דבר). משפט בעינינו יקח כמה שנים עם עלויות כספיות גבוהות ביותר, כאשר כל יום הוא יקרא כותרות איומות בעיתון. הוא רואה כי רמון שהואשם יחסית אליו בדברים פשוטים, הורשע בצורה גורפת. ואז, מתברר לו שהפרקליטות מסכימה לעיסקת טיעון שבה הוא לא יישב בכלא בתמורה להודאתו בהאשמות קלות. מה כבר יש לו להפסיד? צפויות לו הרי שנים נוראיות. בכל מקרה, כולם סבורים כי הוא עבריין מין ותוצאות המשפט לא ישנו עובדה זאת. בנסיבות כאלו בהחלט ייתכן שאדם חף מפשע יסכים לעיסקת הטיעון. ואכן מקורביו אמרו כי הוא הסכים לעיסקה כדי לחסוך את הסבל למישפחתו. אלא שאז הזהירו אותו כי במיקרה כזה העיסקה לא תצא לפועל. אין לו אז ברירה. הוא משחק את המישחק ואומר כי הוא מודה בכל מה שמיוחס לו בעיסקת הטיעון ולוקח על כך אחריות. עיסקת הטיעון הזאת, בנסיבות הללו כשמה כן היא. עיסקה. דיל. אין לתת בה אימון. גם אם קצב היה חף מפשע הוא היה מודה מאחר והוא רוצה שהסיוט הזה יסתיים כבר! אם אין לתת בעיסקה אימון, האם זה אומר כי צריך להעמיד אותו לדין ללא אותה עיסקת טיעון? התשובה שלי היא חד משמעית לא ! כך צוטט חשין בשנה שעברה, עוד שהפרשה הייתה בתחילת הדרך:
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3315665,00.html "התערבות התקשורת פוגעת באופן חד-משמעי בהליך השיפוטי. אם תשאלו אותי, הנשיא היום כבר הורשע - עד כדי כך,
שמחר יכולים פרקליטיו לקום ולבקש למחוק את האישום משום שהייתה שפיטה, והוא הורשע כבר". בשנת 1993 אנגליה רעשה. הסתבר שכעשרה אנשים הורשעו וריצו עונשי מאסר כבדים לאחר שחוקרי מישטרה בידו ראיות. אותם חוקרים הועמדו לדין אלא שבית המישפט ביטל את כתב האישום נגד החוקרים. הסיבה לכך, הייתה "הגנה מן הצדק". מיסתבר כי השיח הציבורי והתקשורתי בעניין הזה באנגליה היה כל כך חריף כנגד אותם חוקרים, עד כי לא היה להם שום סיכוי לקבל משפט הוגן מאחר ואותם חוקרים הורשעו כבר על ידי הציבור והתיקשורת ללא מישפט. למרות שאותם חוקרים נחשדים בדברים איומים (בידוי ראיות), גם להם מגיע משפט הוגן ואם אין אפשרות כזאת, אז יש לבטל את כתב האישום כנגדם (כך קרה). כבר בתחילת הדרך צוטט חשין כאומר "שופטים צריכים להיות עשויים מברזל כדי להתעלם ממה שכתוב בעיתונים". מאז, מתלוננות, הופיעו בתיקשורת ופרסמו את עדותן כאשר ישנו חשש כי העדויות הזדהמו. עדה אחת שמעה מה עדה אחרת אמרה. עשרות אלפי אנשים יצאו לכיכר, להפגין נגד אדם אחד. הרי כידוע, שופטים אמורים לשפוט רק על פי החוק וחומר הראיות המונח בפניהם. אפילו את עברו הפלילי של הנאשם הם לא אמורים לדעת כדי חלילה לא להיות מושפעים מדבר, פרט לחומר הראיות. במקרה קצב זה ברור כי שום מישפט הוגן לא ייתכן בנסיבות אלו. כל התיק הזה יצא משליטה משפטית. דעתי כי ביטול כתב אישום במיקרה קצב נופל בגדר "הגנה מהצדק" וכי יש לבטל את האישומים נגדו. ושלא יובן מדברי כי אני חושב שקצב חף מפשע. בהחלט יתכן כי הוא אשם גם באונס. אני בהחלט חושב שהפרשה חמורה וצריך למנות ועדה שתחקור כיצד הגענו לסיטואציה יחודית בה לא ניתן להעמיד לדין, למשפט הוגן, אדם שחשוד בעבירות פליליות חמורות. אישית אני חושב כי ההדלפות האסורות והמגמתיות שהזינו את התיקשורת יש אחריות גדולה על כל התנהלות הלקויה של הפרשה.