אונס/הטרדה מינית

אונס/הטרדה מינית

שלום כולם, רציתי לדעת איך אפשר לזהות אונס או הטרדה ברגל? באיזה איזור אפשר לזהות? ובכלל איך מזהים דברים כאלו שקרו בעבר? תודה מראש

anti gravity

New member
אהלן אינדיאני5

אני לא חושבת שניתן לזהות בוודאות אונס או הטרדה מינית. אין אזור אחד ספציפי שיגיב לארוע כזה. כל אחת (או אחד לצורך העניין) לוקחת את זה למקום שלה ומנסיוני, למקום שהיה חלש אצלה עוד קודם לכן. אני אסביר: אישה עם אדמה חלשה ככל הנראה תיקח את זה למקום הזה וניתן יהיה לראות סימנים נוספים של חולשה בעקב כמו פלישה של מים, אבל יתכנו גם פלישות אחרות. נשים עם חולשה באלמנט המים הפגיעה תתבטא אצלן בחומרה באזור הקשת- חריצים אורכיים ורוחביים מרובים או הקפה של אזור זה בפלישה של אש. אצל נשים עם חולשה באש נראה אולי פלישה של אדמה או מים וכן סימנים נוספים על אזור התגובה של הלב. בכל מקרה אלו הן רק דוגמאות לאיך הטרדה מינית או אונס יכולים להתבטא. ניתן, ברוב המקרים בהם אני טיפלתי לראות אזור של "שבר" ליד הצ'קרה השניה ובד"כ סימנים באזור של הלב/ראות כפי שציינתי קודם. כל רגל מספרת סיפור משלה, ניתן לראות עד כמה גדולה הטראומה אך ניתן רק לנחש מה גרם לה. לדעתי

BELEZA

New member
אין דרך חד משמעית

לרוב יופיעו סימנים באזור אדמה, יכול להיות ניתוק בין אדמה למים (צרכים שמנותקים מהרגש). זה מאוד אינדבידואלי וקשור לדרך שבה המטופל/ת למד להתמודד עם הפגיעה. לעיתים הוא ינתק אזור מסויים בגוף כדי לא להרגיש אותו, לאו דווקא המערכת המינית (תקיפה אלימה יכולה ליצור התגוננות וניתוק ממקומות אחרים בגוף שהותקפו) אם יש תחושה שמשהו כזה קרה עדיף לשאול, לא להחזיק בבטן ולחכות שהמטופל יתוודה. אפשר לעשות את זה בעדינות אבל להיות ישיר. עדיף לא להסתבך בספקולציות וניחושים כי זה יכול ליצור נזק עוד יותר גדול.

csh018

New member
אני מאד מסכים עם חבריי שענו

מנסיוני בטיפולים עם נשים, שעברו אונס הסימנים בכף הרגל היו באותם אזורים/איברים שהיו כבר חלשים. למרות כל מיני סימנים מחשידים אני לא מעלה את הבעייה, בד"כ המטופלת. אלה אם אני מבחין שהמטופלת במצב של יכולת לסלוח ( וזה מאד קשה). ואני זוכר מקרה עם מטופלת שעשת עבודה קשה ומוצלחת - ואני שלחתי תודה ענקית להוא מלמעלה שעזר לי להיות מטפל. במשך חודש ימים ערב ערב קבלתי טלפון עם תודה רבה ענקית. אני מקווה שלא נצטרך לטפל במקרים כאלו. בהצלחה שלומי

BELEZA

New member
לסלוח?

על מה בדיוק לסלוח? לאנס? אני רואה את זה הפוך לגמרי, אישה שנאנסה באה ממקום של תחושת חולשה וקורבן מול המציאות וגברים בכלל. למה היא בכלל צריכה לסלוח. אני הייתי מלמד אותה דברים אחרים לגמרי שהגוף שלה משווע ללמוד - כוח התנגדות, לעבור דרך אימה מבלי להחלש ולהפוך לקורבן. אפילו את היכולת להיות קרה ולנקום. מה צריך כדי לסלוח, "להבין" את העולם, או את האנס. נפגעות תקיפה מינית מכילות כל כך הרבה שנאה בגוף שלהן, גם אם כלפי חוץ הן נראות בסדר. כל המושג הזה של לסלוח הוא אנטי תיזה למה שהן באמת צריכות. מה שהכי חשוב זה ללמוד לא להרגיש קורבן ולא להעמיד פנים של חיים בשלום עם העולם.

csh018

New member
כן, אני יודע שזה לא נשמע הגיוני וכל הגדרה

אחרת לגבי הסליחה מובנת לי. אך מלבד כל מה שציינת לגבי מה ללמד את הנאנס/ת. הריפוי המלא יבוא עם הסליחה! רק כך או כאן יש מעגל שנסגר. ולא, כל הדברים האחרים הם הדחקה ולא ריפוי. לכן, לטפל בנפגע/ת כזו/ה זה מאד קשה לטיפול. ואם אפשר לא לפתוח כזה פצע והמטופל/ת חיים בשלום - ל א ל ג ע ת. במידה ופצע כזה פתוח או נפתח עבודת הטיפול מאד מיוחדת ורגישה. שלומי

מקוםבלב

New member
מסכימה עם שלומי

כדי לעבור חוויות קשות בחיים ולהמשיך הלאה חייבים לאפשר את הסליחה והמחילה. אחרת נשארים עם כעס ושנאה שמכלים כל חלקה טובה. ברגע שאתה סולח אתה מתחיל לאהוב וברגע שאתה לומד לאהוב את עצמיך השמיים הם הגבול ומשם יגיע הריפוי.

BELEZA

New member
מצטער מאוד

הסליחה כפי שאתם מגדירים אותה היא קשקוש בלבוש אני לא יודע עם כמה נפגעות תקיפה מינית עבדתם אבל דבר אחד אני יכול להגיד אף אחת שם לא רוצה ולא חייבת לסלוח למי שעשה דבר כזה נורא השימוש במילה סליחה הוא מקומם. הסליחה היא ממש לא תנאי לאהבה והמשפטים שאת אומרת הם אפילו לא עומדים במבחן הלוגיקה הורבאלית הפשוטה אתם חייבים להבין שאתם כמטפלים נוגעים בהרבה ג'יפה שהחיים האלה מייצרים אל תנסו להפוך אותה לזהב, אם אדם צריך לשנוא כדי לסגור מעגל בחיים אז תנו לו לשנוא. אנשים יבואו אליכם אחרי שהשפילו אותם, נגעו בהם ורמסו אותם - תעשו טובה לפחות להם ואל תנסו למכור להם את הרעיונות הרוחניים האלה שלא שווים בגרוש.

csh018

New member
BELEZA לא סתם אני מדגיש שטיפול במקרה כזה הוא

מאד קשה. שיתפתי אותכם כאן בדוגמא.עם מטופלת שיגיעה לסליחה, אני כמטפל לא "מוכר" לה את זה זה בה ממנה. לי כמטפל אין את היכולת והרשות לבקש ממטופלת לסלוח. הכל בה מתוכה. שוב זה קשה זה לא לוגי, מוסרי ומה שתגיד. אך זו הדרך שלה לאיזון. שלומי

מקוםבלב

New member
BELEZA שלום,

כבר הרבה זמן אני עוקבת אחר התשובות שלך לאנשים פה וההתיחסות שלך לטיפול. האמת שנמנעתי להיכנס לפורום כבר הרבה זמן . פעם שעברה אפילו החלטתי לא לענות לך למרות שאני עדיין חושבת על מה שכתבת. אז קודם כל, זכותך לחשוב מה שאתה חושב אבל, אתה לא צריך לומר קישקוש בלבוש לדרך שבה אני מאמינה ומטפלת. כמו שכתבת בעבר שמי שלא בא לך עליו אתה פשוט לא מטפל בו. האני מאמין שלי הוא שכאשר מטפל בוחר בטיפול באחרים זהו דרך חיים. את האגו שמים בצד ועובדים ממקום של חמלה, כבוד ואהבה. לכן גם שמטופל שמגיע אליי ולא נראה לי הכי הכי אני מטפלת בו עם כל הלב כי הוא זקוק לטיפול. אני מאוד מאמינה בלסלוח כאמצעי ריפוי יחד עם דברים אחרים.זה חלק מתהליך הריפוי. אין שחור ולבן בטיפול יש הרבה באמצע והמון צבעים אחרים כמו בחיים. ותאמין לי שעברתי הרבה בחיים וטיפלתי במקרים קשים. אז תנסה גם לקבל דיעות של אחרים ולא לשלול אותם כי אולי יש דברים בהם. מאחלת לך יום נפלא.

BELEZA

New member
את מעוותת

את מה שאמרתי - לא כתבתי שמי שלא בא לי עליו אני לא נוגע בו - אמרתי שאם יש לי רתיעה מגוף אני מעדיף להיות כנה ולמסור אותו למדריך או מטפל אחר כדי לא להיות עסוק בדחייה שאני מרגיש. אני לא אח בבית חולים. אני רוצה לתת למטופלים שלי את השירות הכי טוב ואם זה לא יקרה אני מחוייב להיות הוגן מספיק ולא לנסות "להתעלות" על עצמי. את לוקחת מאוד אישי את מה שאני אומר ועושה לזה פילטריזציה לא נכונה. את יכולה ללמוד משהו ממה שאני אומר, מעט מטפלים נוקטים בדרך הזאת ומשתמשים במונחים של סליחה וחמלה מבלי להבין באמת מה המשמעות שלהם. אני לא יודע איך סולחים וחומלים לאנס, זה נראה לי הזוי. אולי באמת תסבירי לי? מה זה אומר במציאות - לסלוח לאנס, לחמול - אני מכיר את המושגים האלה על הנייר אבל נראה לי שאנחנו מדברים על דברים שונים. אני מאמין לגוף, הראש יכול לספר לכם סיפורים מפה עד הודעה חדשה. אנשים יגידו לכם שהם סולחים כי הם באמת מאמינים בזה. התפקיד שלי כמדריך הוא לבדוק אם במציאות זה באמת ככה והאם הגוף שלהם באמת ניקה את ההיסטוריה הנוראית הזאת ששום סליחה לא תצליח לנקות באמת מהגוף. האם עברת אי פעם הכשרה בטיפול כזה, ספציפי ופרטני? האם נאמר לך שם שסליחה וחמלה יגאלו מטופלות מטראומת אונס. מעניין אותי איזו שיטה מציעה את זה? אני שואל בכנות - האם הרפלקסולוגיה בכלל מכשירה מישהו ממכם לטפל במקרים לא קלים כאלה? ודבר אחרון - מי שעוקב אחרי בפורום ותשובותיי לא נעימות לו, אין לי בעיה אם זה, אני מוכן תמיד לפתוח דיון ענייני על כל מה שאמרתי פה, בשמחה. אם מישהו שומר בבטן ונמנע מלענות - שידע שתגובתו מאוחר יותר תהייה כבר אחרי חשבון ארוך שהתבשל לו בבטן ותעוות את המציאות כפי שקרה בתגובה האחרונה שקיבלתי. אני מנסה באמת לתרום פה משהו, לא מגיב בנושאים שאני לא מבין בהם ומנסה לתרום למי ששואל דברים שנוגעים לי כי אכפת לי שאני עונה תשובה על נפגעות אונס אני לא חושב עליכם המטופלים אלא עליהן ולכן אין לכם סיבה להיפגע או להתחשבן.

מקוםבלב

New member
מבחינתי הויכוח הסתיים

לא מעוניינת להמשיך ולדון עם אחד כמוך ובטח לא צריכה להביא הוכחות על היותי מטפלת טובה ומכילה. שיהיה לך בהצלחה בטיפולים. זו הסיבה שהרבה זמן לא נכנסתי לפורום וכנראה שגם לא אכנס בזמן הקרוב .

avorly

New member
מקוםבלב,

כשמך כן את - המון המון המון מקום ב
, או יותר נכון למעשה >>> אדם שכולו

avorly

New member
BELEZA,

מבקשת ממך בפעם האחרונה לנהוג בדרך ארץ בכל באי הפורום. אף אחד מאתנו לא מורם מעם.

avorly

New member
BELEZA,

גם אם אינך מסכים עם אחרים אינך צריך לפסול אותם. אצלנו בפורום כל אחד ואחת חופשיים להביע את דעתם ואין שום סיבה לעלוב במישהו/י

עם כל הכבוד,

האם חווית משהו שכזה שכך אתה מגיב?? לא מאחלת לך חלילה. לדעת לסלוח לעצמי על חולשה כלשהי באותו הרגע וכ"ו לא לאנס.. אני חושבת שלהגיד " קשקוש בלבוש " על משהו שלא היית בסיטואציה הזו,זה דבר כ"כ לחכם להגיד.אם אינך מבין למה,נסה לשאול והרגיש את התחושה של הנאנסת במקרה הזה ומה גורם לה לנהוג כך,לסלוח.אבל להתבטא ככה זה ממש לא לעניין. מיכל.

avorly

New member
מסכימה עם שלומי

הסליחה מחזקת מאוד ולא מחלישה כפי שלעיתים ניתן לחשוב.

נדמה לי שהמילה "לסלוח" קצת הוצאה מהקשרה בנושא

אין מקום לסלוח לאנס ,,,,וזה ברור הבנתי למה ששלומי התכוון ,,ואני בטוח שהוא לא התכוון לסלוח לאנס , הכוונה היא יותר לסלוח לעצמך בכדי להתגבר על הטראומה ו"להעביר דף" בכדי להחלץ מהטראומה הנוראה . מטפלים יקרים ,,לא צריך להיכנס לעימותים ,,כאן בפורום נועדנו לעזור ולהעזר אחד בשני . שיהיה לכולנו סופשבוע נעים אריה

למעלה