התגובה שלי הייתה ספציפית
יותר להודעה שעליה הגבתי ישירות. זה ברור שהכותבים ניסו ליצור העתק מסויים של אוניל, בדיוק כמו ששאר הדמויות הם העתקים אלו ואחרים. הם אפילו דיברו על זה באחד מאחורי הקלעים, עד כמה אוניל ושאפרד דומים (הם ציינו שחוש ההמוור של שאפרד לא מגיע ממקום ציני כל כך כמו זה של אוניל). ואתם יודעים מה, למה לא לעשות את זה? למה לא לקחת דמות שמצליחה ולנסות ליצור משהו דומה שלה. אבל מה שהכותבים החכימו לעשות זה לתת לשאפרד אישיות משל עצמו. כן, יש בו אלמנטים דומים לאלו של אוניל, אבל זה לא מה שמוביל את הדמות שלו. שאפרד עומד בפני עצמו, בדיוק כמו שאטלנטיס עומדת בפני עצמה. אין מנוס מהשוואה לסדרת האם, ולדמויות שבצילן (ובצלמן) נבנו הדמויות באטלנטיס - אבל זה יהיה לא הוגן להסתכל על אטלנטיס והדמיות שבה דרך העיניים האלה. אנחנו צריכים לפתוח דף חדש - להסתכל על אטלנטיס בתור סדרה שעומדת בזכות עצמה, בלי ההשוואה המתמידה לסטארגייט SG1. זאת היא הדרך היחידה להנות מהסדרה באמת. ואני מדברת בתור מי שראתה כבר את כל העונה הראשונה של אטלנטיס, וחטאה פה ושם בהשוואה - מה שלא תרם לי רבות. בפרקים בהם כן הצלחתי להסתכל על אטלנטיס בזכות עצמה - אלו הם הפרקים שבהם נהנתי באמת.