אוניל נגד שפרד

koroo

New member
אוניל נגד שפרד

לאחר שצפיתי היום בשני הפרקים הראשונים של אטלנטיס, וזאת גם לאחר שראיתי את כל העונה הראושנה של אטלנטיס אני חייב להגיד שכל מי שטוען שסטארגייט לא בנויה רק על ג'ק אוניל טועה ובגדול. ראייה לכך הינה השם ששפרד נתן לספינה "paudlejumper" ולא רק זאת לאורך כך העונה (לא לדאוג אני לא אחשוף כלום) שפרד מתנהג במה שאני קורא התנהגות אונילית טיפוסית. מה שנראה לי הוא שהכותבים של הסדרה הבינו שהם חייבים קצת ג'ק אוניל בחיים ואם הם לא יכולים להביא את הבן אדם אז נביא חלר מהאישיו שלו. במהלך העונה יש אין ספור דוגאמות לכך, הייתי חייב לציין זאת פשוט חיכיתי לתחילץ העונה בכדי לא לקלקל לאנשים שלא ראו עוד.

shefshef

New member
זה בדיוק מה שאני חשבתי

כשראיתי את הפרקים הראשונים של אטלנטיס היום.

Tollan

New member
נצל"ש: כרזה לכבוד עליית אטלנטיס

שירגישו בבית

Echelon

New member
אני לא מסכים

בתור התחלה, רוב האנשים שאני מכיר בהתחלה קוראים לו אוניל 2 וכיוצא באלו, אבל אתם תראו שבמהלך הסדרה זה שונה מאוד, במיוחד מי שראה את המשך הסדרה. קודם כל שפרד אמנם בא לעיתים עם משפטים שנונים, אבל לדעתי ההומור של הסדרה מתרכז יותר סביב חברי הצוות, ולא סביב דמות אחת. אפשר לראות את זה בהמון פרקים. לדעתי גם, אמנם אוניל איש צבא וכך גם שפרד, אבל בכל זאת יש עוד הרבה אנשי צבא וגם בקטע הזה הם טיפה שונים, בעיקר בעונה 8 כאשר אוניל מקבל את התפקיד החדש. אני מודה שגם כשאני ראיתי את הפרק הראשון, יצאתי קצת בתחושה של "שפרד הוא אוניל של אטלנטיס?" אבל במהלך העונה זה מאוד משתנה. זה לא אומר שהם שונים לגמרי, יש ביניהם הרבה קווי דמיון כמובן, אבל לדעתי כל דמות יש לה טיפוסיות משלה, ובגלל שאנחנו עם אוניל 8 עונות, אנחנו נוטים להשוות את שפרד לאוניל.

lenin972

New member
אני חושב שכל הרעיון לא נכון

לא צריך לעשות הקבלה בין הדמויות בשתי הסדרות. נעשה את זה מסודר. המקבילה של האמונד - וויר, לא דומים בכלל. המקביל של ג'ק - שפרד, דומה קצת בהומור, אבל עדיין דמויות דיי שונות, בעיקר בגלל הבדלי הגיל לדעתי. טוב, פה לא בטוח שתסכימו איתי, המקביל של קארטר - מקיי, בכלל לא דומים, קארטר בחורה חמודה חכמה ואיכשהו גם מין גבר כזאת במין צורה מוזרה. מקיי הוא גאון, שחצן, וחלש גם באופי וגם בגוף. זהו אחרי ההשוואה הזאת (למרות שיש עוד כמה אבל לא רציתי להכניס ספוילרים) אני גאה לקבוע שאין מקום להשוות בין הדמויות!!!

Tollan

New member
אני מסכים לגמרי...

אין שום טעם לנסות לשים את הדמויות של אטלנטיס בתנית המוכרת לנו, מסטארגייט. זאת סידרה חדשה, וצריך להתייחס אליה ככה...

koroo

New member
../images/Emo58.gif קבל דוגמא ../images/Emo58.gif

קח למשל את פרק 3 באטלנטיס "hide and seek" בו רודני מכשיר שכל מי שעונד אותו הוא חסין לגמרי מכל התקפה. ותיזכר איך בדקו אותו שפרד ירג לרודני ברגל ואח"כ דחף מקומה שנייה כדי להוכיח את הטענה וכל זה עם חיוך ענקי על הפנים שמזכיר לי מאוד את אוניל. אני לא אומר שהם אותו דבר אך חלק לר מבוטל מהדמות של ג'ק אוניל הוכנסה לדמות של שפרד אם מיודעין או שלא על ידי התסריטאים של הסדרה.

lenin972

New member
בסדר, אני הייתי אומר

שכל סדרה טובה צריכה קצט הומור ושטות. לא דווקא את ג'ק.

morashtty

New member
קצת קשה שלא להשוות

כשיש לך צוות של ארבע+מפקד בסדרה אחת וצוות של ארבע+מפקד בסדרה אחרת. אבל צריך לזכור שלמרות ההשוואה אין שום סיבה לצפות מהדמויות שיתנהגו אותו דבר הבעיה מתחילה כשאנשים מתחילים לחשוב אם קרטר היתה שם אז זה היה נראה אחרת וכו'-וזה כבר מוגזם. ובקשר לאוניל-שפרד (ספק ספוילר/ ספק הבעת דעה): אז ליתר ביטחון- אני מסכים שבהתחלה הם באמת די דומים אבל אני חושב שבהמשך הסדרה הדמות של שפרד מתנתקת מהאונ'יליות שאפיינה אותה בהתחלה-הגורמים לכך הם הגיל הדרגה הניסיון וכו' אני חושב שבסך הכל שפרד משדר הרבה יותר שמחת חיים מאשר אוני'ל שכבר עבר טרגדיות בחייו.

2Complicated4U

New member
4 + מפקד....

אולי ככה צוות מורכב... כמו כל קבוצות ה SG למיניהם 4 חברים בקבוצה ותהנו מהסדרה אל תבקרו אותה יותר מדי .... ומה שיהרוס לכם את כל ההקבלה בין שפרד לאוניל זה שאוניל לא בדיוק חזק בתחום המוחי לעומתו שפרד הם שריד של הקדמונים מה שגם הוא יכול להשתמש בטכנולוגיה שלהם בקלילות מן הסתם לבחור יש שכל.... במובן המדעי

lenin972

New member
../images/Emo58.gif עונה 8

גם אוניל השתמש בטכנולוגיה קדמונית לקראת סוף העונה, והפעם בלי לדחוף את הראש שלו למאגר המידע. חוץ מזה בפיילוט של אטלנטיס רודני מסביר שמדובר בתכונות אקראיות ולא באבולוציה מתקדמת יותר (מי שיש לו את גן הקדמונים)

stag

New member
רודני סתם מקנא, ראו את זה עליו

הוא מקנא בכל אלא שיש להם את הגן כי הם משהו מיוחד והוא לא.......

2Complicated4U

New member
זה לא תכונות מקריות

אם הבנת נכון כנראה אתה הבנת את זה ששפרד הוא צאצא ל גזע הקדמונים שבאו לסיים את החיים שלהם בארץ :)

lenin972

New member
אולי הוא צאצא, אבל לא רק שלהם

אני אסביר פה משהו על גנטיקה שסביר להניח שרובכם יודעים: הDNA מורכב משני סלילים, כאשר נוצרים בגוף תאי מין שני הסלילים מתנתקים, מתערבבים בניהם ויוצרים שני סלילים בודדים. כך שנניח שעל אחד מהם יש גן מסויים ועל אחד מהם אין. כך שיש סיכוי של 50% שהתינוק יקבל כל אחד מהגנים. הגן של הקדמונים הוא כמו מחלה גנטית, רק שהוא לא מחלה. כדי שהגן יתבטא אצל האדם צריך ששני ההורים שלי יהיו לפחות נשאים ואז יש סיכוי של בין 25 ל100 אחוז שהגן יתבטא אצלו וסיכוי של בין 0 ל75 אחוז שהוא יהיה נשא של הגן, תלוי בהורים שלו. זה הסבר דיי צולע אני מודה, אבל, מה שאני מנסה לומר פה זה שאם מדובר בתכונה גנטית, לא מדובר באבולוציה, אילה בתכונה מולדת בדיוק כמו צבע עיניים, לאדם בעל עיניים כחולות יכול להיוולד ילד בעל עיניים חומות ולהיפך. באותה מידה לאדם בעל הגן הקדמוני יכול להיוולד ילד בלי הגן הקדמוני ולהיפך, הכל תלוי בהורה השני ובהסתברות פשוטה.

GoldenEye2015

New member
אני חושב שלא בדיוק

ההסבר הגנטי שלך יפה,אבל אני לא חושב שככה יש לו את הגן."אנחנו" לא בדיוק צאצאים של הקדמונים אלא אבולוציה שניה שלהם.במסגרת אותה אבולוציה יש כאלה שבמקרה יש להם את הגן.יכול להיות שזה קשור לזה שהאסגרד חשבו שאונ'יל,שגם לו יש את הגן,הוא מתקדם יותר אבולציונית.

lenin972

New member
לא לא לא

נתחיל עם זה שהקדמונים היו בכדור הארץ גם כאשר האבולוציה השנייה התקיימה (היוונים הקדומים כנראה שמעו על אטלנטיס מהקדמונים), יכול להיות שהיו כמה מקרים מעניינים בין קדמונים ליווניות.... נניח שלא, לצורך העניין, זה יכול להיווצר במוטציה. הגן לא נותן לך שום תכונה מיוחדת חוץ מהגישה לטכנולוגיה קדמונית. הטכנולוגיה של הקדמונים פשוט נותנת גישה רק למי שיש לו את הגן, מי שיש לו הוא קדמון מבחינתה ומי שאין לא הוא לא (גם על זה מדברים בפיילוט של אטלנטיס, בקט אומר לשפרד לפני שהוא התיישב שהמטרה של הגן היא למנוע מלא קדמונים את הכח שיש לטכנולוגיה). לגבי האסגרד, ההתקדמות הגנטית שהם חשבו שיש לאוניל היא בכך שהמוח שלו הכיל את ידע הקדמונים פעמיים בזמן שהם לא הצליחו לפענח שבריר ממנו. המוח של אוניל לא מפותח יותר משל אף אדם, הוא היה מת בסוף בגלל המכשיר, כמו שהיה קורה לכל אדם. ההבדל בין אוניל לכל אדם אחר זה שהמכשיר פעל כשהוא הכניס את הראש בגלל שיש לו את הגן הקדמוני. דבר נוסף בקשר להתמזגות הקדמונים עם אנשי כדור הארץ, לכל הקדמונים היה את הגן, בגלל זה קוראים לו גן הקדמונים. אני יוצא מנק' הנחה שלאף אחד מהאבולוציה השנייה לא היה את הגן, התמזגות של קדמוין עם אדם רגיל לאחר מספר דורות תאפשר את שלושת האפשרויות להתקיים אצל בני אדם רגילים: חסר גן, נשא ובעל הגן. בגלל שעברו רק מספר אלפי שנים וסביר להניח שלא היו הרבה התמזגויות בין קדמונים לבני אדם רגילים, זה די הגיוני שהגן יהיה נדיר בקרב בני האדם הרגילים.

2Complicated4U

New member
ההסבר שלי מספיק טוב

הוא נושא את הגן של הקדמונים כי אחד מהורי הוריו היה קדמון ונשא את הגן מה שהוא אומר שהוא שארית הצאצאים שלהם בגלל דילול הוא לא חכם כמותם אבל יש לו את האפשרות להתפתחות בגלל הגן...

lenin972

New member
ושוב אני לא מסכים

אין לו את האפשרות להתקיים, יש לו רק גישה יותר נוחה לטכנולוגיה קדמונית. הגן הזה הוא לא חלק מהאבולוציה הקדמונית, הוא בסך הכל מנגנון של הקדמונים שנועד לשמור את השימוש בטכנולוגיה שלהם לעצמם.

למעלה