אוניברסיטה פתוחה

אוניברסיטה פתוחה

מה היחס של מקומות עבודה לתארים של הפתוחה? בתור בוגרת ממר"ם, יש טעם ללמוד מדעי המחשב ופסיכולוגיה בפתוחה או שזה חסר תועלת לחלוטין? (בהשוואה לתואר במדעי המחשב בלבד)

tamirshai

New member
או"פ

התואר של הפתוחה במדעי המחשב, הולך ונעשה מוערך משנה לשנה (עדיין יש כאלה שלא מכירים וחושבים שהוא נחות). היתרון הגדול שלו הוא שאפשר פשוט להתחיל (אפילו בלי בגרות ופסיכומטרי) ולראות איך מסתדרים. אפשר לשלב את הלימודים עם עבודה בחצי\שני-שליש משרה. אני הייתי נמנע מדו-חוגי - זה לא נראה טוב ברזומה.

galh

New member
אני דווקא בעד דו-חוגי.

מבחינת הקורסים החשובים לומדים את מה שצריך וגם מרוויחים ידע נוסף בתחום שונה. קורסים בפסיכולוגיה יכולים לתת כלים טובים להתמודדות עם תפקיד ראש צוות בעתיד, לדוגמא.

motior

Member
מי שמבין, מעריך מאוד

כי צריך הרבה מאוד משמעת עצמית לסיים תואר בפתוחה.

snup

New member
ממש מתסכל...

אני לומד כרגע באוניברסיטה הפתוחה , עברתי אליה אחרי שנה וחצי מדרבי כי 1. כספית - התואר באו"פ עולה הרבה פחות(כשהתחלתי עלה 72,000) 2. התואר הוא BSC 3. לומדים 3 שנים במסלול נוקשה ללא אפשרות בחירה בין קורסים. 4. 4 קורסים בסמסטר, פעמיים בשבוע מ- 17:00 עד 22:00. 5. הבריטים מאוד נוקשים כלפיי המרצים הישראלים כך שאין למרצים מרחב תמרון. ועוד כהנה וכהנה סיבות. עכשיו כשאני בפתוחה אני מתלבט האם ללמוד דו-חוגי שזה ניהול ומדעי המחשב או מדעי המחשב שהוא חד חוגי. משיחה עם המרצה עדיף תואר במדעי המחשב, מבחינת היועץ עדיף ניהול ומדעי המחשב כדי לא לחזור על הקורסים היות והסברתי שהכוונה שלי היא לאחר התואר הראשון לעשות תואר שני במהל עסקים. אני חייב להדגיש שתואר במדעי המחשב של האו"פ מוערך מאוד ע"י חברים בדרג ניהולי אצלנו בחברה(אני עובד כבר 7 שנים כ- Sys Admin בתחום המחשבים). אז אני בבעיה דומה לבעיה שלך, ואין לי ספק שההתלבטות של איזה מסלול לבחור (היות והיעד הוא מנהל עסקים תואר שני) היא מאוד מאוד קשה אבל לגבי השאלה שלך בהחלט התואר במדעי המחשב של הא"פ מאוד מוערך אצלנו בחברה.

izackv

New member
לא בטוח שתסכים, אבל

לדעתי, תואר ראשון במדעי המחשב בפתוחה זה אחלה... את התואר השני בניהול צריך לעשות במקום שיש לך חשיפה לאנשים שעשו משהו מבחינת ניהול, ולכן יכול להיות שדרבי דוקא תתאים לך לתואר השני... כשאתה מגיע עם תואר ראשון במדעי המחשב וניהול, אתה משדר שהכוונות המקצועיות שלך הן יותר ניהול מאשר מדעי המחשב. זה יכול להיות טוב מאוד למשרות מסוימות, אבל קצת מגביל למשרות אחרות. ולכן יכול להיות שיפריע לך לקבל תפקיד שמי שבוחן אליו לא ממש רואה לו טווח ניהולי. למרות שבפועל, אחרי שאתה כבר בחברה, השאלה של אם תתקדם לכיוונים ניהוליים תלויה הרבה יותר במזל ובך מאשר בתוכניות המקוריות של מי ששכר את שרותיך... חוץ מזה, לתפקידים שדורשים עבודה מול לקוחות אמיתיים (הכוונה לתוכניתנים ואנשי פיתוח. לא מדבר על טלפנים ורמה ראשונה של שרות לקוחות), תמיד עדיף גם רקע במנהל עסקים ולא רק בתכנות... אבל את זה רוב המנהלים עדיין לא מבינים.

liortm

New member
לגבי תואר דו-חגי

אני לומד כיום במסלול מדעי המחשב וניהול. דעתי האישית היא שאת המעסיקים בתחום ה-IT(שזה התחום שלי) לא ממש יעניין אם יש לי תואר במדעי המחשב "נטו" או תואר בין תחומי, שמשלב קורסים של ניהול במקום קורסים של מתמטיקות כבדות. כנ"ל לגבי אפשרויות קידום במקום העבודה. מה דעתכם על האבחנה שלי?

izackv

New member
בוגרי ממר"ם

כשאני מחפש עובדים, אני מחפש בוגרי אוניברסיטה/מכללה, או בוגרי ממר"ם מבחינתי, בוגר ממר"ם עם לפחות 4 שנות נסיון של עבודה אמיתית בצבא, שקול לבוגר אוניברסיטה... אבל - תלוי מה הנסיון, באיזה סוג של פרויקטים ובאיזה סביבת עבודה. מבחינתי, תואר במדעי המחשב בנוסף לנסיון של בוגר ממר"ם זה יתרון גדול. או"פ (שוב, במדעי המחשב ובנוסף לנסיון של ממר"ם) אפילו יותר מוערך (על ידי) ממסלול באוניברסיטה. בנוסף, אחד ה"נכסים" הרציניים בשרות בממר"ם וביחידות הנלוות הוא בעצם ההכרות עם אנשים. במהלך השרות, הכרת מן הסתם די הרבה תוכניתנים שהשתחררו ויכולים להמליץ עליך. הסוד הידוע בקרב כל מחפשי התוכניתנים הוא שאת האנשים הטובים באמת משיגים בדרך כלל דרך חברים והמלצות ולא דרך קורות חיים וסוכנויות. אני בדרך כלל מעדיף מישהו שגם סיים את הקורס בממר"ם, גם צבר נסיון בעבודה מעשית בצבא וגם מגיע עם המלצות של חברים שיודעים להעריך את היכולות שלו. בקיצור, - תואר תמיד טוב. (לפחות כשהוא מלווה בנסיון אמיתי) - יותר ויותר אנשים מעריכים את התואר של הפתוחה במדעי המחשב. - הכי חשוב להיות מקצועי באמת ואז, להעזר בקשרים מקצועיים/אישיים. רק קחי בחשבון שיש סיבה טובה שמעריכים את התואר של הפתוחה במדעי המחשב... נכון שאין להם כמעט תנאי קבלה, אבל סיום מוצלח של התואר הוא מאוד לא פשוט. הוא גם מראה על אדם שמסוגל ללמוד כמעט לבד, לעמוד בלחץ ולהבין חומר לימודי די מורכב. ככה שהלימודים האלה, פיקניק הם ממש לא.

שנסון

New member
../images/Emo41.gifאו"פ

אלה שעוסקים בתחום אתם מכירים אנשים שלמדו באו"פ ? לתואר ראשון כמובן ולא כאלה שעשו תואר שני בתחום שלהם שם

kookamanga

New member
שנסון , תעשה טובה...

תתרגם בבקשה את מה שכתוב בערבית למטה בהודעה שלך

שנסון

New member
../images/Emo41.gifלתרגם?!

טווווווווב רק שבערבית זה נשמע הרבה הרבה יותר טוב זה משפט מתוך שירה .....שירה למבוגרים בלבד אל המעיין ירדו בחור ובחורה(פופו ונונו) הם התחילו לשחק במים ובעוד משהו שאני לא אזכיר הבנת משהו?

kookamanga

New member
למדת הנדסה אזרחית , נכון ?

זה לא בדיוק ענייני אבל כאן זה פורום מובטלי הייטק והנדסה אזרחית זה לא כ"כ הייטק עד כמה שידוע לי . איפה למדת ?

שנסון

New member
../images/Emo41.gifכן

הנדסה אזרחית ב FUCKING TECHNION ואני מובטל עכשיו והייטק זה מה שמעניין אותי בגלל זה אני פה

ikraoz

New member
תלמדי מה שהכי מעניין אותך...

שיובים מוזרים לא תמיד פוגמים בסיכויים... התקבלתי לעבודה כי ראש הצוות חיפש מישהו עם "מסלול חייים לא שגרתי" שיכול לחשוב אחרת וללכת נגד הזרם הכללי... ולמדתי שילוב מוזר של מדעי המחשב ומדע המדינה.... לכי תדעי מה בדיוק מחפשים... וגם הלימודים זה חשוב, וצריך שיהיה מעניין, בעיק כשאת באה עם יתרון של ניסיון...

snup

New member
עדיין לא נסגר....

אבל תודה לכולם. רוצה לסיים את כל קורסי החובה של תואר ועדיין יש בלבול.

למעלה