אוניברסיטאה באילת

• פותח הנושא afc2
  • פורסם בתאריך

afc2

New member
אוניברסיטאה באילת

אני יודע שזה נשמע נדוש כבר אבל הגיע הזמן להביא לימודים אקדמיים ברמה גבוהה לאילת.

הקמפוס של בן גוריון שם אינו אוניברסיטאה ויש לבנות מערך לימודים שלם שינצל את הפוטנציאל הצעיר של העיר אילת.

כמקור לכל כך הרבה צעירים שעובדים בעיר ואינם חושבים כלל להתחיל בגיל 23 ומטה בלימודים אקדמאיים - יש צורך בשינוי תפיסה.

העובדה שהרבה בוחרים לברוח מהמולת הדיור היקרה מאוד במרכז הארץ, יחד עם הרצון בעצמאות מחד אך בלימודים אקדמאיים מאידך יכולה להביא להגברת מיצוי יכולת ההשכלה של הצעירים בעיר.

במידה ותפתח אוניברסיטאה בעיר אילת, יזרמו עוד צעירים איכותיים לעיר ולא יהיו חתומים בטאבו שהעיר של השתיינים והבליינים גרידא.

העיר כיום בנוייה על עבודות צעירים שקשורות בתיירות, דבר שהולך נהדר עם בניית אוניברסיטאה בעיר.

GuestOfHonor

New member
לא מסכים איתך

באילת יש 47000 תושבים. בישובים מסביב, כמה אלפים.

יש איזורים הרבה יותר מאוכלסים בארץ שאפילו שלוחה של אוניברסיטה אין בהם. הגליל העליון ועמק יזרעאל למשל. אפילו תושב אשדוד, אחת הערים הגדולות בארץ, צריך לבלות המון זמן בדרכים כדי להגיע לאוניברסיטאות הקרובות.

אני חושב ששלוחה של אוניברסיטה, שנותנת תארים של אוניברסיטה ובתקווה גם מעבירים בה חומר לימוד ברמה אוניברסיטאית, נותנת מענה מצויין לעיר בגודל ובמיקום של אילת. אפשר אולי להקים עוד מכללה שתכסה תחומים מרכזיים שאינם מועברים בשלוחה, אבל לא נראה לי שיש טעם שהמדינה תוציא עוד כסף מעבר לזה.

לא מאמינה שענית ברצינות, אבל אם כבר ענית אז לפחות נתת תשובה טובה.

אני לא מבינה גדולה בתחום ואני לא יודעת אם יש צורך להקים עכשיו אוניברסיטה נוספת בארץ.
אם יוחלט שיש צורך כזה, אני חושבת שיש להתחשב בשיקולים שמנית כשבאים לקבוע היכן להקים אחת.

לעמק יזרעאל יש את חיפה והטכניון

מבחינת תחבורה ציבורית לא מאוד קשה להגיע לשם (בתקווה שאחרי שיפתחו את קו רכבת העמק יהיה אפילו יותר סימפטי).

ובגליל העליון- יש את תל חי, שהיא מכללה, אבל היא גדלה ומתפתחת, וגם שיתוף הפעולה עם המחקר במיג"ל יכול להביא אותה יום אחד (לא כל כך מהר. בתל חי לא קופצים מעל הפופיק) למעמד של אוניברסיטה.

למעלה