אומר לי דוד שלי

dori78

New member
דידי, רוצה
?

תתקררי קצת, מותר לאנשים לדון בדברים שהם לא מסכימים עליהם.
זה לא בהכרח אומר שיש פה ריב.

אופסי יודעת שאני חולה עליה.

באמת ?

חכי שתראי אותי עם קומבניזון. נראה לי שזה ייקח את הקשר בינינו צעד קדימה.

אז ככה

כתבתי תשובה ארוכה ואז הגיעה הבוסית וסגרתי את החלון.
זה לא תירוץ, אני יודעת, לוקחת אחריות על זה
, אבל התעייפתי כבר מלכתוב שוב.

איזון

או כאפה לפנים שילמדו להתמודד.
בסוף אחרי שהם יתלוננו ולא יתנו להם ישר את מה שביקשו הם ילמדו לבד ויתמודדו.
&nbsp
למרות שאני לא חושבת שאני כאלה דור של מפונקים, סה"כ אוהבים להתלונן אבל כן מתמודדים עם המציאות.

mri10

New member
תשמעי מה אני חושב

בהרבה מקרים ההורים עיצבו במו ידיהם את הספוגיות של הילדים שלהם.נניח וההורים הם זוג קרייריסטים או סתם אנשים ששקועים עד צוואר בעול הפרנסה.במצב כזה היכולת להעניק חינוך יסודי והכוונה שיטתית לילדים היא מינימלית עד בלתי קיימת.בכדי לפצות על כך וגם כדי להרגיע את המצפון ההורי, מרעיפים ההורים על ילדיהם תמיכה חומרית חסרת גבולות.לרוב זה יותר קל ומהיר ולא מצריך מאמץ מיוחד.אך כשמגיעים לנקודה שהחבר'ה צריכים להסתדר בכוחות עצמם יש קושי גדול להקנות יכולת הסתגלות.בשלב הזה "כאפה לפנים"זו בעצם הוספת חטא על פשע.

לא יודעת מה איתך

אבל ההורים שלי היו קרייריסטים ואני ואחים שלי יצאנו בסדר גמור בקטע של ההתמודדות.
דווקא חברות וחברים שלי שאמא שלהם הייתה בבית כשהם חזרו מבית הספר (לרוב אמהות מורות) - להם הרבה יותר קשה להתמודד עם החיים.
בחיי שמעולם לא נתקלתי ביותר חוסר יכולת התמודדות עם פעולות פשוטות ויומיומית יותר מהם.
אם זה לבשל, לנקות, לעשות קניות, אדמיניסטרציה בנוגע לבנקים, אשראי ופנסיה ועוד ועוד.
&nbsp
עכשיו, אני יכולה להבין את מה שאמרת בנוגע לפיצוי יתר, וזה יותר הילדים של היום. בגלל זה אמרתי לאזן.
לא צריך לתת להם כל דבר שחשקה נפשם. צריכים גם להתאמץ
כי מה שבא בקלות... ובכן, הם יקבלו וואחד כאפה.
&nbsp

mri10

New member
אני לא יודע

אולי את ואחים שלך בנויים להתמודדות באופי שלכם ולאו דווקא כתוצאה מחינוך שקיבלתם.

mri10

New member
אתן לכם עוד דוגמא

מערכת כיפת ברזל המופלאה נתנה מענה מדהים לאיום הרקטי מעזה, אך בד בבד היא הפכה את העורף לחלש ושברירי.הטכנולוגיה המדוייקת של מערכת הביטחון קיבעה בתודעה של דעת הקהל שמלחמה של חי"ר היא הרת אסון וחסרת תוחלת כי חלילה חיילים עלולים לההרג.לצד היתרונות הברורים של ההתחמשות הצבאית הטכנולוגית, איבדנו את היכולת הנפשית להכיל מצבי מלחמה שבימים עברו נחשבו לחלק בלתי נפרד ממחיר ההגנה של חיינו.הכיפה אומנם היא כפת ברזל אך עצבינו כבר אינם ברזל.

דידי 9

New member
הפכה את העורף לחלש ושברירי? יש לך

שיטה אחרת, עצמאית-להתמודד עם טיל??

mri10

New member
זהו תהליך טבעי ובלתי נמנע

באתי רק לחדד שלצד היתרונות האדירים ישנם חסרונות כלל לא פשוטים.אין הרבה מה לעשות עם זה.

למעלה