אומרים

שמלת תחרה1

Well-known member
"משנה מקום משנה מזל".
אתם חושבים שלסביבה יש כל כך הרבה השפעה על החיים שלנו?

Harrington

Well-known member
מנהל
בהחלט. אני חושב שלסביבה יש השפעה מאוד קרדינלית בתחומים רבים. מצד אחד השפעה ניכרת, ישירה. כלומר אדם מושפע מדרך התנהלות הסביבה הקרובה אליו. ומצד שני או ליתר דיוק, בנוסף, השפעה שאינה ניכרת, כמאמר המשורר 'האדם הוא תבנית נוף מולדתו'. כולנו נבנינו בדרך כזו או אחרת והיום אנחנו מי שאנחנו, בין השאר עקב השפעת הסביבה בה גדלנו/חיינו.

עם כל זאת, המשפט 'משנה מקום משנה מזל', זולת שהיה אחלה סרט בצעירותי, לא ממש הגיוני בעיני. ודאי לא אם אנו מייחסים משקל למילה "מזל". הרי אם אנחנו אומרים שלסביבה יש השפעה עלינו, יתכן ששינוי מקום ישנה דברים שונים עבורנו מעבר לשינוי המקום גרידא, אבל זה לא יהיה עניין של מזל.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
"משנה מקום משנה מזל".
אני בטוח שכן.
השאלה היא, האם ניתן כללית או אף כלכלית לשנות מקום?
הייתי מאד רוצה ללכת לגור עכשיו למשל ברמת אביב ג', מה רע שם?.
הייתי רוצה שהשכנים שלי יפסיקו לירוק במעלית.
שהכלבים שלהם יפסיקו להשתין בלובי.
הייתי רוצה שהשכן לצידי יפסיק לנגן בפול ווליום בגיטרה.
הייתי רוצה שהשכן מלמטה יפסיק למכור סמים.
אז נכון שיש לי שכנה שקוראים לה "מזל"...
אבל מה זה עוזר לי?

אור גינאל

Well-known member
אף אחד לא אוהב שינויים - כשאומרים למישהו 'משנה מקום משנה מזל' זה בדרך כלל כשאין לו מזל הוא מה שנקרא 'על הפנים' אז כשהוא שומע את המשפט הזה הוא מתעורר וחושב *בעצם טוב לי כאן* ומתחיל לשנות את ההתיחסות שלו למצב שלו ולמצוא מה טוב לו במצב ואז המזל מתחיל להאיר לו פנים, רק בגלל שהוא שינה את ההתיחסות שלו.

נערך לאחרונה ב:

שמלת תחרה1

Well-known member
אף אחד לא אוהב שינויים - כשאומרים למישהו 'משנה מקום משנה מזל' זה בדרך כלל כשאין לו מזל הוא מה שנקרא 'על הפנים' אז כשהוא שומע את המשפט הזה הוא מתעורר וחושב *בעצם טוב לי כאן* ומתחיל לשנות את ההתיחסות שלו למצב שלשו ולמצוא מה טוב לו במצב ואז המזל מתחיל להאיר לו פנים, רק בגלל שהוא שינה את ההתיחסות שלו.
|כן|

למעלה