אומנות רכה ויעילה

שי רגב

New member
שניה, שניה... ומה עם "סגנון צ'ן"??

לפי מה שחשתי "על בשרי", במספר הדגמות, הוא "אחלה אגרסיבי" (כשהוא פוגע...). אורי, מה אתה אומר?

חפש מורה, לא שיטה

יאנג לו-צ'אן היה לוחם מסוכן מאוד. זה שרוב האנשים במערב היום, העוסקים ב"סגנון יאנג" (המרכאות בכוונה), לא יודעים ליישם את השיטה בלחימה, לא אומר שאין יישום כזה. זה אומר שאין הרבה אנשים שמתעניינים בו כתלמידים, ואין הרבה מי שילמד אותו כמורים. אני מניח שזה נכון גם לסגנון צ'ן: אם תמצא מורה שיודע ליישם אותו בלחימה - יופי. אם לא, זה "סתם" צ'י-קונג. אבל - וכאן אני מסכים עם אורי - גם הטאי-צ'י היעיל בעולם לא יהיה "אגרסיבי" בגישתו - לא יחסום כוח עם כוח, לא יפתח בקרב אם יש ברירה, לא יחפש צרות. "אגרסיבי" = תוקפני. לא "יעיל", לא "חזק", לא "כואב", לא "מסוכן". תוקפני. אם זה אגרסיבי, זה לא טאי-צ'י.

orii

New member
פעם באלף הודעות

דוד ואני מסכימים על שני דברים רצופים. * זה לא השם של הסגנון סגנון זה המורה. כל כך הרבה עבר על הסגנונות השונים במהלך השנים כך שהם איבדו את המשמעות שלהם. * ה"קונץ" בטאי צ'י (ולא רק בו) זה לגרום ליריב נזק ממש גדול כשאתה נע בקלילות ובעדינות. בלחימה השימוש בטאי צ'י אמור לגרום לנזקים משמעותיים ליריב. אתה אמור להיות מספיק רגיש ועדין לנוע עם היריב כשהוא תוקף לא להתנגד לו ולא לברוח ממנו. ברגע שהוא סיים את התקיפה הוא חלש ואז ניתן לפגוע בו בקלות. השאלה היא איך אתה עושה את זה. יש מלא דרכים בטאי צ'י זה צריך להיות על פי הפירושים לקלסיקות של הטאי צ'י - שם עדינות ורגישות תופסות מקום נכבד. אתה עדין והיריב צוחק => לא טאי צ'י אתה ארגסיבי והיריב פגוע => לא טאי צ'י אתה עדין והיריב פגוע => כן טאי צ'י

"פעם באלף הודעות" ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

לא נכון!!!

orii

New member
דוד ודלית

אכן ארוע קוסמי. אני מסכים שוב - עם שניכם. כמובן שדלית צודק השאלה היא איך מפרשים את הקלסיקות... ודוד נכון אנו מסכימים לפחות כל 500 הודעות...

אתה מחפש דבר שאולי לא קיים:

אמנות לחימה שתהיה אגרסיבית, אבל לא תזיק לגוף. אני לא בטוח שיש דבר כזה (למרות שאני לא יודע למה אתה קורא "אגרסיבי" - אנשים שונים יגדירו את זה בצורות שונות). במרכז הישראלי לטאי-צ'י מלמדים אמנות לחימה. מהשיעור הראשון יש מגע, עבודה בזוגות, תרגול של טכניקות. אבל הכל נעשה בזהירות, עם דגש על שחרור, דיוק וטכניקה יותר מאשר על "יעילות", וכדי להגיע לרמה שתאפשר קרב-רחוב יעיל, צריך להתאמן כמה שנים. מצד שני, יש אצלנו הרבה שלא מחפשים בכלל את תחום הלחימה. זה משפיע על האופי בקבוצה, יותא מאשר על החומר הנלמד. הצעה אישית: לך לנסות, גם אצלנו וגם אצל אחרים. בכל מקום אליו תגיע, ספר למורה שיש לך בעיה רפואית לפני שתבקש לנסות. חשוב שהמורה יידע מה מצבך. ואחרי שתנסה כמה מורים, תוכל לבחור מה הכי-פחות-לא-מתאים-לך

nirdor

New member
בבקשה חברה קצת עזרה ומצווה הסיפור

הוא כזה הוכתי על ידי כמה חברה לאחרונה באזור מגוריי אני חסר אונים ולא ממש חזק ובנוי טוב אני מבקש עזרה בהמלצה על אומנות לחימה רכה אך פרקטית יחד עם זאת באזור המרכז יש לציין שוב שאני דיי חלש..

zappon

New member
תראה מה שאפשר להמליץ

לך זה כרגע מכשיר הגנה עצמית כלשהוא או גז מדמיע או שוקר או מה שזה יהיה בשביל להרתיע תוקפים בפעם הבאה. התפקיד העיקרי של אומנות לחימה הוא לא הגנה מפני הרחוב ואם כבר יש כאלה שמתמקדים בזה לוקח זמן לפתח מיומנות כוח ומהירות בשביל זה . וגם לא תמיד אתה ביתרון במיוחד אם זה מול אנשים או אם הם עם איזה חס וחלילה סכין או כלי נשק. אין ספק שאומנות לחימה תחזק אותך ותתן לך יותר ביטחון עצמי ועזרה בחיים השאלה היא כמה זמן זה יקח לך עד שזה יהיה פרקטי ללחימה מעשית ברחוב?(לרוב כמה שנים). ולדעתי אומנויות לחימה ""קשות"" יותר יעזרו לך יותר ברחוב. לא לאלימות!

Dragon Roar

New member
אוקיי תראה...

אומנויות לחימה "רכות" לדעתי לא יעזרו לך ממש (זו דעתי כן?). אפילו אם אתה חלש לך על משהו "קשה" ככה זה יחשל ויחזק אותך. בכל מקרה קח בחשבון שזה לא משהו שבא ביום אחד.. צריך להשקיע בזה כדי להיות מיומן.

nirdor

New member
חייב אומנויות רכות כי יש לי כאבי גב

ואני לא ממהר אלא מחפש דרך חיים לטווח הארוך אבל שתהיה יישומית

בטוח שאומנות לחימה רכה דוקא?

אם יש לך בעיות בגב, סביר להניח שתהיה לך בעיה ללמוד אייקידו, למוד שהיא נחשבת כשיטה רכה. רוצה לומר, אל תיתן ותחפש כותרות לשיטות. תחשוב מה מעניין ומושך אותך במסגרת הבעיות שיש לך. לך בקר בדוג'ואים ובמכונים, התרשם ודבר עם המורה (ספר לו על הבעיה שלך). בסוף תמצא משהו שמתאים לך.

Wing Chan

New member
לא נראה לי..

כן, אמנם אומנויות "קשות" (לפי איך שאני מגדיר אותן..?) זה מחזק ומחשל ומה לא, אבל הבן אדם אומר שיש לו כאבי גב. אולי זה סתם כאב גב שיחלוף לו, או אולי זה יותר מזה, לכן אומנות לחימה "קשה" אולי לא ממש תתאים לו וסתם תדפוק לו את הגב. לכותב הדיון - הצעה שלי: לך לרופא, תחקור טיפה את העניין של הכאבי גב האלה שלך (צילומים אנערף) כדי לגלות מה זה, ורק אחרכך תתחיל לחפש מורה, בהתאם לתוצאות. אה, דרך-אגב, סתם הצעה, אתה אומר שהוכית ע"י כמה חבר'ה, נכון? שמע, נגיד ותלמד משהו וזה יחזק אותך והכול, אל תלך ותחפש נקמה או מה שזה לא יהיה. במיוחד אם אלה אערסים ("אערס זה כמו חצ'קון - אתה מפוצץ אחד באים מיליונים"
)

nirdor

New member
תראה הייתי אצל רופא

תזוזה בחולייה חיים עם זה השאלה אם יש במרכז נאמר טאי צ'י או אומנות לחימה רכה אחרת עם דגש יישומי יותר

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifnirdor, ביקשתי ממך להשאיר

את הדיון בשרשור אחד. כל הודעה נפרדת שלך מורידה דיון אחר לדפים האחוריים בפורום. בבקשה שים לב לזה!

איסאי בהרצליה.

לא ראתי תלמיד אחד שמה שסובל מבעיות בריאותיות כלשהן. פרטים על האומנות באתר.

למעלה