אומנות רכה ויעילה

nirdor

New member
אומנות רכה ויעילה

התעסקתי בעבר באיקידו הפסקתי בעקבות כאבי ברכיים ,עברתי לקראטה סבלתי מכאב גב(תזוזה בחוליה) מחפש משהו רך יותר אבל לא ממש איטי כמו טאי צ'י כי זה לא מתאים לי ולאישיות שלי אשמח לשמוע באזור המרכז

nirdor

New member
חברה ברצינות כמה מילים על ארניס ..

והאם בהגדרה זו אומנות רכה?

בשיא הרצינות

לאיזו הגדרה אתה מתכוון? מהי לדעתך אמנות רכה? תענה על זה, יוכלו לומר לך אם ארניס רכה או לא.

אליקום

New member
לדעתי שיטת רוח סופה

היא יכולה לענות מאוד על הקריטקיונים שאתה מחפש. רציתי להציע גם הישרדות אבל אני חושב שמגע מלא יזיק לך. ארניס גם יהיה מצויין בשבילך. ווינג צון וגמל שלמה כנ"ל. אבל לך קודם לרופא שיקבע אם אתה מסוגל להתאמןץ

שטינקר

New member
דוד אתה עדיין בודק את הנושא?

3 פעמים הוזכרה השיטה רוח סופה בכל ההיסטוריה של הפורום. 2 פעמים הזכיר את זה אליקום. אני יתן לכם לנחש לבד מי היה האדם האחר (או "האחר") שהזכיר אותה

bizhar

New member
נו, די. מה זה חשוב?

זכור: ההתנהגות חשובה, לא האדם! הטרוליות אינה תכונה מולדת אלא כינוי לאדם המתנהג בצורה כזו. אנו לא מטביעים סטיגמה על מצחו של אף אחד. טרול שיחל לכתוב דברי טעם, יחדל להיות טרול. דרך אגב, אתה מתחיל להתקרב להגדרה ...עזוב שטויות ובוא עם משהו מעניין יותר!

שיטת רוח הסופה הוזכרה הרבה יותר מ-3

פעמים בפורום הזה. בין השאר, הזכירו אותה שמעון (Sensei), אריאל המקורי, Tessen, ובטח שכחתי עוד כמה אנשים. מה אתה מנסה להגיד?

אליקום

New member
זה הטרול מנסה שוב לעשות מהומה

במקום לתרום זה רק מה שהוא יודע לעשות אהה וגם לקלל ולהשמיץ.

nirdor

New member
קצת פירוט

אשמח אם פתרט קצת על האומניות האלו רוח הסופה ברמת גן הייתי אני חושב מחפש משהו רך אל יותר פעיל מטאי צ'י

אליקום

New member
מי שיכול לתת לך הוא סנסיי

אבל רוח סופה היא שיטה שפועלת לפי האייקי והיו לך כמה פציעות. אז אני באמת מציע לך לא לפסול טאי צ'י כי זה עוזר מאוד לבריאות. מה איכפת לך גש נסה טאי צ'י זה יחולל אצלך פלאים.

שוב, יעיל זה עניין של השקפה

ויש כמה מורי טאי צ'י שממש לא הייתי רוצה להצליב איתם ידיים. אבל מאחר וממש ביקשת לא, אשמח להמליץ על אבי מוריה, מורה בחסד לשינג-אי צ'ואן. מעבר לזה, הארניס, אותו אני לומד הוא שיטה זורמת, עם דגשים גם על רכות ו"חישה". כמו שאמר אליקום, גם הווינג צ'ון של איגור, וגם הגמל שלמה דרומי שמלמדים ספיר טל בפ"ת ואוהד סמט בתל אביב יש בהם מן הרכות. מצד שני, כולם מגיעים לרכות בשלב מסוים.

tessen

New member
שני קישורים

שיסבירו על עקרונות שיטת קאזה אראשי ריו (שיטת רוח הסופה) נשמח לענות על עוד שאלות עם יתעוררו. לגבי פציעות כל אחד ואחד מאיתנו בקבוצה סוחב משהו, אבל לא נותנים לזה לעצור אותנו.

zappon

New member
נראה לי שהבעיה לא באומנות לחימה

אלא יותר אצלך,כי יש המון אנשים שמתאמנים במה שהתאמנת אז או שיש לך בעיות רפואיות או שלא התאמנת כמו שצריך ופגעת בעצמך.אז כדי לך לבדוק את זה לפני שתגרום עוד נזק לעצמך ןתתחיל משהו חדש. בהצלחה.!

ייתכן גם שהפגיעות לא קשורות

לאימונים. אנשים שונים מבלים עד ל5 שעות ביום מחוץ לדוג'ו, אתה יודע.

למעלה