אומנות לחימה S-Z-A

שיעור בהיסטוריה

ג'ינגיס חאן עשה את כיבושיו בעזרת קשתים רכובים.[והרבה מהם] שום אמנות לחימה לא ניצחה את מלחמותיו כי אם אמני קשתות "מורכבות" COMPOUND BOWS] שהיו גם פרשים מעולים. אם אמנות הלחימה שלהם היתה כה טובה אז למה קרסה האימפריה המונגולית תוך פחות משני דורות? אין זה מוריד מהעובדה שיתכן ש ס.ז.א היא אמנות לחימה טובה ואפקטיבית אבל להתלות בעובדות הסטוריות בעיתיות משהו,לא עושה חסד עם המסר שאתה רוצה להעביר. הנושא מסקרן,למה אין באתר שלכם איפה אפשר לראות אתכם ובאיזה ימים מתאמנים?

instr

New member
באתר יש מפה

ובה מיקום ושעות. חולון, מול משרד רישוי יש פארק, ימי שישבת 17-19, רביעי 19-21. ס.ז.א הנו פרי פיתוח של המורה א. אקילוב על בסיס שיטה משפחתית, אותה לפי המסורת שימשה גם את שומרי ראש של ג'ינגיס חאן. המונגולים לא ידעו ולא יודעים, למעט (ופה אין לי שום מושג, רק השארות וגם המורה לא הבהיר בדיוק) - יש במונגוליה שומרי קבר של ג'ינגיס חאן. מקום קיברו לא ידוע בדיוק, כך הם שומרים על נשמתו וייתכן ידעים. המורה שלנו למד מגיל 6 אימונים מפרכים למדי שכוללו לוחמה ברכיבה, במים, ביער, נגד חיות, נשק ובלי, תרגילים אנרגטיים, היפנוזה, פילוסיפיה ורפואה (וכל השיטה בעצם רפואה - איך לגרום לנזק, מה שידוע לרבים כדים-מק, אבל "מבחר" גדול יותר ושונה) ועוד. מזה הוא לקח מה שמתאים לזמננו ולימד אותנו תחת שם ס.ז.א שבתרגום אומנות סודית של קרב חכם. באשר לכיבוש המונגולי - שומרי הראש אכן הצטיינו ככוח מיוחד אבל הנצחונות מבוססים על טקטיקה, יכולת אישית של מונגולים ועכזריות. הם שימשו גם בפיתוחים טכנולוגיים האחרונים של זמנם שלקחו מאוייבים. לאחר ג'ינגיס חאן האימפריה המשיכה להתרחב במשך כ 100 שנים.

fa jing

New member
שוב שלום....ראה הודעה שלי עם שתי

הכוכביות.... יותר מדי מיסטיקה ואגדות. אני מניח כי גיא גם כמוני מתעניין בעובדות..... חנן

instr

New member
אני לא מספר אגדות.

לא ראיתי את המורה שלי רוכב על סוס עם חרב, מתאמן לטפס לעצים ולרדת עם ראש למטה או מכין תרכובת רעילה. אם זאת ראיתי מספיק דברים שגורמים לי להאמין בשאר. הסיפור לא בדיוני מסיפורים של טאי צ'י או יאמבוסי. אותי בכלל לא מעניין היסטוריה עם תעודות, אני יודע את ערכן, אלא תכלס - מה יש בהווה. באתי אליו מספיק מוכן כדי להבדיל בין יופי חיצוני ללא יישום מעשי לבין שיטה ספורטיבית קשיחה ולבין מיומנות לפגוע. הכי טוב לפנות למורה ישירות ולקבל הסבר מדויק. שאלתי אותך לדבי דואן-דה ולא ענית...

fa jing

New member
שלום לך....

לא מוכרת לי אמנות לחימה בשם דואן דה. ככל הידוע לי זהו מושג. המילה "דואן" פירושה להתאמן. המילה "דה" אני מניח כי הכוונה כאן הינה להכות. בד"כ כאשר משתמשים במושג זה באמנויות לחימה הכוונה הינה לסוג אימון בין שתי אנשים. שמטרתו הוא אימון על צורות הגנה והתקפה והבנת האפליקציות השונות משהו המקביל לרנדורי בשיטות היפניות בין אם זה יותר אלים או פחות אלים. שיטה בשם דואן דה ממש לא מוכרת לי אולי ניתן או זאב פוקס שמעו על משהו פנה אליהם במקביל אולי הם יעזרו לך יותר. חנן

fa jing

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעם כל הכבוד ואכן יש כבוד.....

אין לי שום דבר נגד השיטה ההיסטוריה שלהאו יעילותה. אבל כאשר אתם אומרים באתר כי יש לה היסטוריה בת 1000 שנים וניתן להתחקות אחריה עד ללוחמי ג'ינג'ס חאן. לפחות אמורה להיות עדות היסטורית כלשהי כגון כתבים? ציורי קיר(לא ציורי מערות אלא ציורי קיר שהיו נהוגים במזרח אסיה לתעד כל מיני דברים) או אחרים....בעיקר אם כיבושים רבים נעשו הודות לאותם לוחמים. אני חושש כי האיזכור לכך באתר נראה חובבני קצת כי אתם אומרים כי יש לה היסטוריה של 1000 שנים אך ללא כל סימוכין. משום מה לנו תמיד נח להאמין כי אם דבר מקורו לפני 1000 שנים הוא מושך הוא מיסטי והוא טוב....יכול להיות....אבל מצד שני יכול להיות שלא!!! אותי אישית היה מעניין לראות סימוכין היסטוריים מתוך עניין, מכיוון שכפי שאני מתעניין בשאר האמנויות הלחימה הן מבחינה היסטורית(שנובעות מסקרנות אינטלקטואלית גרידא), פילוסופית וכו' החל מסיניות יפניות ועד לפיליפניות וברזילאיות, אותה סקרנות יש לי כלפי אומנותכם. אנא האר את עיני והפנה אותי למקורות בהם אוכל להשכיל בנושא- כל עוד לא הצגת מקורות מעין אלו....הכל בגדר שמועה...או סיפור מעניין...בדומה לנזיר כזה או אחר שקיבל את הארה בהרים.... בהצלחה, מחכה בקוצר רוח לחומר הענייני נראה שיש לכם מה לספר לנו. חנן

instr

New member
SZA

כדי להבין מה זה ס.ז.א חייבים לראות את המורה - אלכסנדר אקילוב. הלוואי ואגיע לחלק זעיר ממומחיותו... באשר להשוואה אין טעם למילים אלא למעשים. אבל אני עדיין מתפעל מאוניברסליות של ס.ז.א ומעובדה שהיא בעצם רפואה "הפוך". היה מאוד מעניין לראות שיטות הודיות - וארמה-קלאי, קלרי-פייאט. ד"א המורה אמר שהכי דומה לס.ז.א שיטה סינית דואן-דה. FA JING, האם ראית דואן-דה בסין? מה שנכון - אנשים מפסידים הזדמנות להיחשף לידע עצום שיש למורה ואני לא מקצין. PROSTORE ты кто?

instr

New member
שלום, יובל

אם אתה יכול לקרוא רוסית אני מציע שתבדוק http://www.koicombat.org/forum/list.php?f=1&o פורום מאוד רציני בנושא א.ל.

לקרוא רוסית ../images/Emo35.gif אני מסוגל ל- ../images/Emo28.gif

קטן מידי פעם אבל טכסטים ברוסית זה גדול עלי

למעלה