אומנות החלימה (19)

../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

תשובה נהדרת! מעולה! מצויינת!

מותר לך ללכת לאן שאת רוצה

זה נקרא לשלוט בעצמך - לא בחלום. יש שתי דרכים עיקריות (שאני מכיר) למעבר מחלום לחלום: 1. בעת שאת חולמת, את הולכת לישון בתוך החלום - ומתעוררת לחלום חדש. הרעיון הוא להתעורר בתוך החלום ולא בתוך המציאות הרגילה. שלא תעזי לנסות לעשות את זה לפני שתגיעי לשער השני (וכרגע אפילו לא עברת בראשון). זה יכול להיות מסוכן לחולם בלתי-יציב או בלתי-מנוסה. 2. בעת שאת חולמת, את ממקדת את מודעותך על פריט כלשהו הנמצא בחלום, או איזור כלשהו, ומניחה לעצמך להישאב לשם. ומוצאת עצמך בחלום אחר. זה מושך אותך כביכול, את רק מאפשרת לזה לקרות.

יה-יה

New member
עברתי מחלום לחלום

כמה דברים שחוזרים על עצמם בהקשר של חלומות צלולים אצלי: * ביום שאני ישנה צהרים, יש לי (לרוב) חלום צלול בלילה. * רוב החלומות הצלולים מתרחשים או ב- 40 דקות הראשונות (קרה הרבה פעמים) או בשעה וחצי- שעתיים הראשונות של השינה (את זה אני יודעת רק מהפעמים שבהם התעוררתי אחרי, כמובן). * החלומות הצלולים שלי מתארכים, מתחדדים (מבחינת פרטים ומרחב שאני בו בחלום). * הלילה הסתכלתי המון על הידיים בכל מיני הזדמנויות. זה שיפר את הצלילות, האריך את החלום/ות, הזכיר לי שזה חלום בכל פעם, עשה לי מעין pause לשניה בחלום, מעין ´רגע חושבים´, החזיר לי כוחות... והלילה חלמתי שאני נמצאת במקום עבודתי (חלום ארוך, עם התרחשות מעניינת, רק שאני כבר לא זוכרת). בסופו של דבר, קרה בחלום דבר שלא מצא חן בעיניי (משהו שעשו חלק מהעובדים) ואמרתי: זה חלום. אני רוצה לעבור לחלום אחר. היתה שניה של חושך (כמו במעבר בין תמונות בקולנוע של פעם)וידעתי שאני עוברת למשהו אחר. אני זוכרת שאמרתי לעצמי גם את נושא החלום. אני כרגע לא זוכרת מה זה היה, אבל אמרתי: אני אעבור חלום, אבל לא סתם, אני אחלום על... וכך היה. כשהחלום הזה נגמר (לא זוכרת...), אמרתי לעצמי עכשיו אני אחלום על... ובאמת חלמתי על..., אבל זה כבר היה מעבר לכוחותיי (למרות שלמדתי משהו חשוב מהחלום הזה, משהו שקשור לעבודה). ההתעוררות... (זוכרים איך כל חלום צלול מסתיים אצלי...
?) ובכן... התחושה שזה הולך לקרות קרתה שוב ואז אמרתי לעצמי, שאני אמצא דרך אחרת לסיים את החלום. הרגשתי צורך לפרוק את האנרגיה, לסיים את החלום בדרך אחרת ואז התעוררתי. זהו.

יה-יה

New member
אה, עוד משהו...

בין שלושת החלומות "התעוררתי" קצת. לא יודעת אם התעוררתי, אבל אני זוכרת ש´כאילו´ התעוררתי באמת (איזה משפט ´מציאותי´... "כאילו התעוררתי באמת"...) ואמרתי שאני רוצה לחזור לחלום. בחלום הראשון הרגשתי שאני מתעוררת ורוצה לחזור לאותו חלום וזה קרה. אח"כ זה קרה בין חלום לחלום.

המלצות ליה-יה

הגעת לשער השני ויש לך מספיק אנרגיה זמינה בכדי לעבור בו בימים אלו ממש. כדי לעבור בו, המשיכי להחליף חלום אחד בחלום אחר, שוב ושוב - כמה פעמים שאת רק יכולה - אבל שמרי על ערנות וצלילות תוך כדי. המשיכי למצוא את כפות הידיים שלך בכל חלום שאליו את מגיעה, על מנת לחדש את אנרגיית החלימה. נכנסת לתחום שבו אני כבר לא "המדריך הכל יודע". את עובדת כיום באותו לבל שבו גם אני חולם, למרות שאני מנוסה יותר. זכרי שאת מלטשת את גוף האנרגיה שלך - ומקרבת בין הגוף הפיסי שלך לגוף האנרגיה שלך. כדי להבין זאת טוב יותר, קראי את ההודעה שלי למיכל בשרשור הזה, יחד עם שני הקישורים המצורפים אליה. קראי את הספרים הבאים של קרלוס קסטנדה: 1. מתנת הנשר 2. אמנות החלימה הזמיני את שניהם עכשיו בבוקנט, זה יעלה לך כמה עשרות שקלים מהם ויגיע אלייך הביתה עם שליח, ללא תשלום נוסף. לגבי מתנת הנשר, אם תרצי, כאשר תקבלי אותם, תגידי לי ואני אגיד לך באיזה עמודים בדיוק לקרוא על החלימה. לגבי אמנות החלימה, כדאי לקרוא את כולו. את עושה דבר מופלא ומרגש. את נכנסת בהדרגה אל תוך היבט חדש לגמרי של החיים, היבט שאיננו חובק-עולם, אלא חובק-יקום. אני מתרגש ביחד איתך.

Dazed&Confused

New member
שאלה

התאור של התחלפות החלומות לא דומה לתאורים שאני מכיר וחוויתי. חסרות לי כמה נקודות בסיסיות. איך אתה בטוח במה שאתה אומר?

כל חולם חווה דברים אחרים

פרט נמק והסבר. יה-יה תפיק תועלת מהשילוב של הנסיון והידע של כמה חולמים, יותר מאשר מדבריו של חולם אחד בלבד.

Dazed&Confused

New member
אפרט

היו כמה נקודות שלא התאימו לי, למעשה הסברתי את זה לעצמי בדרך אחרת ממה שהסברת. לפי התיאור, לא נראה שהיא הייתה במודעות וקשב ברמה שנמצאים בה כאשר מסיטים את עצמנו בצורה מודעת. מתחת לשיא הצלילות שמתוארות בחלומות שלה אישית. אני חש שכשמה שדמויות בחלום עושות הוא נתון בכלל למעשיו של החולם(במקרה הזה, מפריע לו), הוא לא יכול להפעיל התכוונות שכזאת. היא לא מתארת רטט כלשהו, תחושה לא שגרתית (לא דווקא משהו שמתאים לתחושות שלי, משהו בהגדרה הכללית) בזמן המעבר או בכלל. לא נשמע לי כמו... אין לי את המילים. הנקודות של חוסר הזכירה לא נותנות לי את התמונה של המודעות/ריכוז הנחוצים. וההסבר שלי... הייתה פה כוונה לעבור חלום, אבל(לא הייתי שם; כמו שאני מבין את זה) היא לא הייתה בשיא החלימה שלה, המודעות נחלשה,ואף יתכן שאבדה בשלב מסוים, והתעוררה ביתר חוזקה יחסית אל תוך המיקום החדש. יכול להיות שבכוח הרצון שלה היא הזמינה את החלום הבא, בדיוק כמו בחלום מוזמן שמזמינים לפני השינה. שזה גם אירוע "חיובי", תרגיל מעולה שעוזר להגמשת כל עניין החלימה...

כן, יש משהו בדבריך.

אני לא יודע כמה יה-יה הפנימה את הנקודה של "לא להיסחף לתוך אירועי החלום" מפני שאירועים אלה הינם כמו המחשבות של עצמנו, הם אינם החלימה עצמה. ברגע חשוב כמו חלימה, אירועים אלה הינם הסחות-דעת, שטויות. ועם זאת, יש את אירועי החלימה עצמה, שהינם משמעותיים יותר. מצד שני, היא פועלת לפי צו לבה. אני הייתי מעודד אותה להמשיך בדיוק במה שהיא עושה - ורק שתזכור את מטרותיה ואת סיבותיה וגם את הכוח שאפשר לה להתנסות במה שהיא מתנסה. יה-יה, מה דעתך על כל זה?

Dazed&Confused

New member
לא דיברתי על הפנמה

אני מניח שהיא הפנימה את זה, אין לי מושג עד כמה. התכוונתי שנראה באותה נקודה היא לא הייתה מודעת לזה במיוחד, כמו שאני יכול לראות בחלומות שלי ושל אחרים שיש את הרגעים הפחות מודעים שבהם אנחנו לא פעולים ולפי ההוראות שקבענו לעצמנו, בעצם לא ממשים את הבחירה שלנו. בקשר למה שאמרת בהמשך, אני מסכים איתך ב100%.

Dazed&Confused

New member
בקשר לנקודות הראשונות

ה-2 הראשונות: זה מכיוון שאחרי שהגוף נח ורגוע מתרחשת "שנת החלומות". לכן החלומות היותר "חזקים" וצלולים מתרחשים בדרך כלל לקראת הבוקר, שאז מחזורי החלימה יותר גדולים. אם ישנים בצהריים ויש הפוגה של עירות/מודעות עד לשינה הבאה, בלילה, יותר קל לקבל מודעות בזמן שנת החלומות. 3-4: קשב החלימה שלך מתחדד ומתחזק.

Dazed&Confused

New member
ההתעוררות

זה שהחלום מסתיים בהתעוררות זה מראה על התקדמות בצלילות ובקשב החלימה. כשמסתיים "מחזור החלימה"(מושג מדעי) ואנחנו בחלום צלול, בדרך כלל בהתחלה אנחנו פשוט נאבד את הצלילות ונעבור לחלום אחר. אם אנחנו יותר מתקדמים אנחנו נשאר בקשב מלא ונתעורר. ואם אנחנו מתקדמים עוד קצת(
), ישר אחר שנתעורר נוכל להיכנס לעוד חלום... ומכיוון אחר, יכול לקרות מה שקרה לי לפני כמה ימים, הייתי בתוך חלום מסוים כל כך מרוכז שכשהוא הסתיים פשוט הייתי מודע לתהליך באופן מלא עד לחלום הבא שבו הייתי לפתע (זה לדעתי בגלל שחוויתי התקבעות מסוימת בכל מיני מקומות לא שגרתיים של השיגרה, היה לי יותר קל לשמור על קשב). בקיצור, את מתקדמת...

~דויד~

New member
הלילה חלמתי על הריון

על איזור הטבור שהיה נפוח, כמו מוגלתי, על איבר המין שלי(הייתי למעשה אישה), וגם על בדידות.

oren_b35

New member
יש בדרך הלוחמים....

גם התייחסות לחוייה חוץ גופית? בספריו של קרלוס קסטנדה יש התייחסות לנושא?

חוויה חוץ גופית

זה שם כללי לכל חוויה שבמהלכה אנחנו מוצאים עצמנו מחוץ לגופנו. יש סוגים רבים של חוויה חוץ גופית. להערכתי רוב הסוגים הינם בפשטות חלום צלול, עם מידה מסויימת של זיקה למציאות. אם הזיקה גבוהה, אנחנו באמת רואים את מה שנמצא מחוצה לנו ולא רק מדמיינים. אם הזיקה נמוכה, הרוב זה דמיון בעצם - ומבוסס על זכרוננו ולא על נתונים שוטפים מההווה. אין הרבה קשר בין חוויה חוץ גופית לבין חלימה, אבל יש הרבה קשר בין חוויה חוץ גופית לבין חלום צלול.

סתר

New member
בן, באחת ההודעות בקשור הנלווה,

כתבת שהפסקת עם החלימה לתקופה, בשל סיבות שונות. האם כעת אתה מרגיש יציב יותר ונקי יותר לחזור אליה ?

סתר

New member
בן, אתה יכול לקשר הודעות של

bercat למי שלא זכה להכיר אותו ?

סתר

New member
אלו הנוגעות לחלימה...

ואם יש עיניינים רלוונטים ? נ.ב. ייתכן שסתר קוראת ל bercat ?

לא הבנתי את שאלתך האחרונה, אבל

בקשר לקישורים ל-bertcat, את יכולה בקלי קלות לעשות זאת. את רק צריכה לדעת להשתמש בכלי החיפוש (2 דקות לימוד) ובכלי יצירת הקישורים (4 דקות לימוד). בעצם, קישורים את כבר יודעת לעשות, נכון? נכון. חיפוש לפי נושא ההודעה: למעלה מצד שמאל יש חלונית חיפוש. אם תכתבי בפנים "חלימה" ותלחצי על אנטר, תקבלי את כל ההודעות מהשלושה חודשים האחרונים, שהמלה חלימה הופיעה בכותרת ההודעה. חיפוש מתקדם: את לוחצת על "חיפוש מתקדם" שנמצא ליד חלונית החיפוש. שם את מקבלת תפריט פשוט ונוח שמאפשר לך לחפש איפה שאת רוצה, איך שאת רוצה, מתי שאת רוצה. לדוגמא, אם את רוצה את כל ההודעות ש-bertcat כתב אי פעם בפורום הזה, את בוחרת באופציה "חפש לפי שם משתמש/ת", את כותבת "bertcat", את מעדכנת את התאריך כך שיחפש איזה 5-6 חודשים אחורה ולא "רק" שלושה ואת לוחצת אנטר. והופס... קיבלת! כל ההודעות יחד עם השרשורים שלהן!!! -)

למעלה