אומנות החלימה (19)

ש1234

New member
בן תמיד בבקר אני "מושכת" עוד כמה

דקות לפחות בעיניים עצומות, אני רק זוכרת הרגשה טובה וחוסר רצון לקום. אנסה הלילה לשים לב ולזכור על מה חשבתי או מה עשיתי לפני רגע. מקווה שיצא משהו

הבנתי אותך! ../images/Emo5.gif

1. אני אמנם אידיוט, אבל זה לא אומר שאני לא 2. מבין שאת רומזת שאני, אישית, לא יודע לתת לך עצות טובות ושאת 3. חושבת שאני מפגר בגלל זה וסתם לא יודע לכתוב הודעות טובות בפורום ולכן 4. החלטתי לתת לך את מה שאת מבקשת ולכתוב לך מעכשיו הודעות לא יפות ולא מושקעות. ... ... ... ... ... ...
... ... ... ... ... ...
... ... ... ... ... ...
... ... ... ... ... ...
... ... ... ... ... ...
חה חה חה... טוב, זה ברור שצחקתי, נכון?
תגידי, את ישנה טוב בלילה? כלומר, אם את מתעוררת באמצע הלילה (כי מעירים אותך, למשל), אז את יכולה לחזור לישון בקלות?

ש1234

New member
בן גם הלילה ניסיתי את מה שביקשת ממנ

לא יוצא, פשוט לא יוצא. אפילו העתקתי בכתב יד את בקשתך, שיננתי אותה לפני השינה - ו... כלום. אני ישנה מעולה בלילה. אני כולה פתאום להתעורר, אבל ישר אח"ר אני חושזרת לישון כמו תינוקת טובה
ודרך אגב - אני מקווה שאני לא אעליב אותך עכשיו, אבל הקפצת אותי עם התחלת ההודעה שלך. התחלתי לחוש אשמה על זה שרשמתי בכלל. סתם שתדע... (כנראה רגישות יתר, אבל כזו אני). לכן, אני כל הזמן עובדת על ההסמה הראשונה - טוהר המילה.

חה חה חה ../images/Emo6.gif

ההודעה הקודמת היתה רצינית, אבל הסגנון היה בצחוק. פשוט הזכרתי לנו את ארבע ההסכמות, מכיוון אחר, אבל באותו סדר. לגבי הזכירה, נסי את שני הדברים הבאים, לאו דווקא ביחד: 1. כווני שעון לאמצע הלילה, בין השעה 2:00 ל-4:00 - התעוררי ממנו, השארי בעיניים עצומות ונסי לא-להירדם חזרה במשך דקה לפחות. תוך כדי כך נסי להיות מודעת למחשבות, לדמיונות ולרגשות שעוברים בך (וספרי לי עליהם אחר כך). כשתרגישי שאת הולכת ונרדמת שוב, כווני שוב שעון ל-5:00-6:00 וכשתתעוררי ממנו עשי את אותו הדבר. אחר כך חזרי לישון כמו תינוקת עד אור הבוקר.
2. נסי להיות מודעת לרגע שבו את נרדמת.
ספרי לי איך היה ומה הרגשת.

deep ocean

New member
חלום צלול+מציאת ידיים+פחד

לפני השינה, ממש כשהייתי במיטה, שאלתי את עצמי כמה פעמים אם אני ערה או חולמת. היה לי חלום ממש מפחיד. אני לא אספר את כולו, אבל הוא היה א-ר-ו-ך ומלא בכל מיני אנשים שרוצים להזיק לי (ערבים/גברים/אנשים). כל החלום היה ממש מפחיד, בסוף החלום פגשתי את אדביזי מהסידרה אוז (איזה קטע מוזר) ופחדתי שהוא רוצה לעשות לי משהו, אז רצתי למטה ברחוב. פתאום באה אלי בחורה ומאחוריה הלכו גברים. היא אומרת לי- את מוכנה לארח בחורה בחדר שלך. אמרתי לה? מה? היא אמרה שהיא צריכה מקום לישון. היא הסתכלה על העיניים שלי ואמרה- אה, יש לך בעיה רפואית? אמרתי לה שכן בעיניים. והיא שאלה אותי- ובבטן יש לך מכשיר? אמרתי לה מכשיר? לא ממש לא. על מה את מדברת? אמרתי לה שאין לי זמן כרגע, ושאין לי מקום בכלל אליה בחדר שלי. ברקע היתה את החבורה שלה. ברגע שאמרתי את זה, פתאום הקיפו אותי כל מיני אנשים. הם אמרו שהם נהנים להרוג אנשים בשביל הכיף. שיקשקתי מפחד...ואז.......חיפשתי מוצא (המודעות שלי התגברה, כי חשבתי על אפשרויות מה לעשות), והבנתי שאני חולמת! טוב הבנתי שאני חולמת ישר פתחתי את העיניים וגיליתי שאני בחדר שלי . התבאסתי שהתעוררתי אבל אז הסתכלתי טוב וגיליתי שלא באמת פתחתי אותן, כי החדר שלי נראה ממש שונה!!!! התבוננתי בידיים שלי עברו בי זרמים היסטריים, ממש חזקים ממש רעדתי בטירוף (המשיכו לעבור בי זרמים לאורך כל הזמן עד להתעוררות) התבוננתי בחדר שלי התקרה היתה צמודה לראש שלי, והיא הייתה עשויה מבד של אהיל של מנורה. (זה העלה םי פלאשבק, שכבר ראיתי את זה-בחלום אחר כנראה. לא יודעת). היו תלויים בחדר שלי בנדנה שעליה כתוב שוודיה והולנד (זה מסמל את הנסיעה שלי לבדוק את הסרטן, בבית חולים שמתמחה בכך בשוודיה) המשכתי להסתכל על החדר שלי, וראיתי דברים, שאיני זוכרת אותם כרגע. המשיכו לעבור לי זרמים וכנראה עשיתי רעשים? אמא שלי נכנסה ואמרה לי-אולי תסגרי את הדלת, יא מטומטמת התעצבנתי והייתי בשוק (ממה שהיא ארמה). אמרתי- רגע, חשבתי שכל הדברים נעלמו ואני אמורה להסתכל על הסביבה. מאיפה היא הגיעה פתאום???? הסתכלתי על ידי, ואז פתחתי את העינים באמת.......אוף. (גיליתי שאני בחדר שלי האמיתי) --------------------------------------------------------------------- אוקיי. ועכשיו כמה תובנות- אני זוכרת המון חלומות שלא היו צלולים וגם במעטים הצלולים- *לרוב כל החלומות המפחידים מתקיימים ברחוב מסויים במושב שלי. *לרוב רצים אחרי ואני צריכה לרוץ. *בנוסף, בחלומות המפחידים תמיד יש את האלמנט שרוצים לעשות לי דברים (אונס/רצח וכו´). *בנוסף יש קטע כזה, שאם אני בחדר שלי, אז תמיד החדר שלי נראה כמו איך שהוא היה נראה בעבר (בתיכון או משהו כזה) ולא איך שהוא בהווה. זה תמיד. זה מביא אותי למסקנה שיש דברים מהעבר שאני חייבת לפתור. חהחהחהחהחה...מסקנה מדהימה, הא? אבל זה כל כך ברור לי. אגב, גם כשקמתי המשיכו לעבור בי זרמים, עד ששטפתי את הפנים שלי.

deep ocean

New member
אהההההההההה ../images/Emo7.gif

זאת הסיבה שלא רציתי לחלום חלומות צלולים ולהיכנס לשם. אני פשוט רואה את כל מה שקורה בתוכי דרך החלומות. ואני לא אומרת בקטע של שחצנות, אבל לא היתה לי בעיה אף פעם להיכנס לשם אחרי שהבנתי את הטכניקה של לשאול את עצמי אם אני ערה או לא. הנה, אתמול גם שאלתי את עצמי 3-4 פעמים רק כשממש הייתי במיטה. זה לא דורש הרבה. ההשלכות של זה, זה מה שדורש ממני כוחות, כי זה מאלץ אותי להתמודד עם הפחדים והדברים שנמצאים בתוכי. אז נכון, זה גישת בת יענה, שכנראה התאימה לי עד עכשיו. זה שהייתי מוכנה שוב לנסות את זה, אומר שאני מוכנה כרגע להתמודד עם הכל. עדיין...יש לי מעצורים. אחרי שהתעוררתי היום אמרתי, מי רוצה את זה? למה לי לחלום חלמוות צלולים ולזכור את החלומות והפחדים שלי? למה לי לשמוע את אמא שלי קוראת לי מטומטמת? למה לי לראות שאני פוחדת מאנשים שיעשו לי דברים רעים? למה לי לזכור את כל מה שחלמתי אתמול? למה? למה? למה? אין לי תשובות יש משהו שמושך אותי לכיוון המודעות (אחרת לא הייתי בפורום הזה..דאאאא) ומשהו שמושך אותי לכיוון חוסר המודעות חוסר המודעות לא מחייב אותי להתמודד. המודעות מחייבת או גורמת לי להתמודד. אני לא יכולה להישאר אדישה לנוכח החלום שלי אתמול. זה דורש ממני פעולה. חשיבה. מודעות. עבודה פנימית. עשייה. אני לא יודעת אם בחרתי בעשייה. אני לא יודעת אם בחרתי בהדחקה. אני לא יודעת אם בחרתי בדרך האמצע. אבל כרגע אני מודעת לכל ההתנגדויות שיש בתוכי, וזה מה שחשוב.

deep ocean

New member
מצד שלישי

הבחירה כבר נעשתה ממזמן. אני הולכת בדרך מסויימת. החלומות הצלולים ימשיכו. החלימה תגיע. זה יקרה. זה מעורר בי התנגדויות? סבבה, אני אזרום איתן. אז מה אם יש התנגדויות? מי אמר שצריך לייחס להם חשיבות כל כך גדולה? התנגדויות. אחלה. שיהיו שם. הן לא מציקות לי. נרגעתי קצת.

Dazed&Confused

New member
שאלה לי

לא הספקתי לקרוא את כל החלום אבל קראתי את מה שכתבת בהמשך. יכול להיות שבגלל הדחייה שלך מחלומות צלולים, לא קראת את חלק מהחומר שנכתב פה על חלימה?

deep ocean

New member
פה=בשרשור הזה או הכוונה

שלך, פה=בכלל בפורום בכל השרשורים? בשרשור הזה קראתי הכל. בשרשורים קודמים לא קראתי הכל, אבל קראתי הרבה מצד שני. נמשכתי ונדחיתי במקביל. אני זוכרת שהייתי קוראת את הסיפורי חלימה של BERTCAT והייתי מתעצבנת. חהחהחחה...איזה צחוקים!! הייתי מתעצבנת מהסיפורים שלו, כי הם ריתקו אותי והפחידו אותי בעת ובעונה אחת.

deep ocean

New member
הגעתי לתובנה מדהימה ../images/Emo62.gif

חבל על הזמן, לאיזה תובנה הגעתי עכשיו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה ששאלת אותי את השאלה הזאת!!! (מעדיפה להשאיר את התובנה כרגע איתי בכל אופן). ואהההההההה, מדהים. איזה תובנה!!!!! איזה כיף!!!!! איזה שחרור!!!

הגעת לשער הראשון!!! ../images/Emo6.gif מזל טוב!!!!

איזה כיף - הגעת לשער הראשון!!! הזרמים שהרגשת בהוויה שלך (לא רק בגוף, הא? ממש בהוויה) ברגע שהתבוננת בכפות הידיים שלך, נובעים משני דברים: 1. טענת את עצמך באנרגיית חלימה (זה מה שקורה כשמתבוננים בכפות הידיים) 2. יצרת קשר עם גוף האנרגיה שלך (שני חלקים בך שהיו נפרדים כל ימי חייך, התחברו פתאום, או לפחות נוצר ביניהם קשר - והתחילו לזרום נתונים) הרגשה מדהימה הא?!?! ברוך בואך לעולם החלימה!!!!
שיואו, אני כל כך שמח, איזה כייייייף!!!!!!!!!!!!! ההשערה שלי היא שגוף האנרגיה שלך היה כבר קצר-סבלנות להגיע אל החיבור הזה - וכן שיש לך אנרגיה עצומה - ולכן הזרמים היו כל כך חזקים ונמשכו גם אחרי שהתעוררת. גוף האנרגיה שלך שמח מאוווווד!!!

deep ocean

New member
הי בן מתוק ../images/Emo20.gif

קראתי את ההודעה שלך ולא הבנתי בכלל למה אני בחלימה. זה מה שאומר השער הראשון של חלימה (יצירת קשר ראשוני עם גוף האנרגיה?). אז מה אומרים השערים הנוספים? מה קורה בשערים הנוספים? תספר לי...אני רוצה להיות שם.... קראתי את שני הקישורים והבנתי את הקישור לגבי גוף האנרגיה. אחלה. לא הבנתי את הקישור לגבי איך החלימה מסוכנת. אני בכלל לא זוכרת שבאף חלום שלי אנשים נותנים לי עצות או מכוונים אותי למקומות מסויימים, אבל אולי אם אמשיך בכך, אני אבין על מה אתה מדבר. בקיצור, קראתי. הפנמתי. כרגע איני מבינה למה אתה מתכוון, אבל כשאגיע לשם אולי יתבהרו הדברים. אני שמחה שאתה שמח..כי אני התעוררתי מבוהלת ממש. חהחהחה. הרעידות שלי היו כל כך חזקות, שאמא שלי נכנסה בטריקת דלת לחדר, כי הרעידות שלי היו כה עצומות שהיא שמעה אותן והן הפריעו לה. אתה קולט? לשמוע רעידות?!?! איך אפשר לשמוע רעידות??? זה באמת היה עצום. וכן, כמו שאמרת, התחושה היא מדהימה!!!!! אני אשמח את גוף האנרגיה שלי גם הלילה. זה מתחיל להיות מעניין.

שערי החלימה וסכנות החלימה

את מגיעה לשער הראשון כשאת מוצאת את כפות ידייך. את עוברת את השער הראשון כאשר את מצליחה להתמיד בחלום מתוך מצב זה (ולא כפי שקרא לך, לדוגמא, שהתעוררת). את מגיעה לשער השני כשאת מצליחה להחליף חלום אחד בחלום אחר. את עוברת את השער השני כאשר את מצליחה להתמיד בחלום האחר ולעבור ממנו לעוד חלום וכן הלאה. את מגיעה לשער השלישי כאשר את חולמת שאת מתבוננת באדם ישן - ומגלה שזה בעצם את. את עוברת את השער השלישי כאשר את מצליחה לקבע את נקודת התפישה שלך במקום הזה ולהמשיך את החלום משם. את מגיעה לשער הרביעי כאשר את חולמת במשותף עם אדם אחר, או כאשר את מצליחה להגיע בחלימה שלך למקומות אמיתיים ביומיום, כפי שהם כאן ועכשיו. מדי יממה נקודת התפישה שלנו משתחררת ועפה למקומות לא נודעים. אנחנו קוראים לכך "שינה". הסיבה שאנחנו יכולים לדבר עכשיו ולהבין מה קורה סביבנו, היא הסטאטיות של נקודת התפישה שלנו ברגע זה. ברגע שהיא זזה, כל זמן שהיא בתנועה, אין לנו רציפות ואיננו יכולים לזכור או לעשות דבר. אם אנחנו מודעים לכך שאנחנו חולמים, בעת שאנחנו חולמים, אזי נקודת התפישה שלנו נעצרת לרגע קט - ואז יש לנו כמה אפשרויות. אם נשלוט בחלום שלנו, נקודת התפישה תנוע בפתאומיות חזרה למקום הרגיל שלה (או קרוב מאוד אליו); אם נתבונן בכפות הידיים שלנו ונעבור לשלוט בעצמנו ובבחירותינו, אך לא ננסה לשלוט בחלום עצמו, נקודת התפישה שלנו תתקבע במקום אליו היא הגיעה (רחוק מהמקום הרגיל). במלים אחרות, אנחנו לא קובעים לאן נקודת התפישה שלנו תגיע בעת השינה, אבל אנחנו יכולים לקבע אותה בכל נקודה שאליה היא הגיעה ולהמשיך לתפוש משם. זה מה שלוחמים עושים, על מנת ללטש את גוף האנרגיה שלהם. קיבוע נקודת התפישה בורא עולם שלם. כשם שהעולם שברגע זה אנחנו חולקים, כאן, עם האינטרנט, והבית, והחברים, והכל, נברא מכוח קיבועה של נקודת התפישה. אנחנו חולמים חלום משותף, מפני שנקודות התפישה של כולנו קובעו באותו מקום בדיוק! השער הראשון של החלימה הינו קיבועה של נקודת התפישה במקום חדש. לעבור את השער הראשון פירושו להתמיד בקיבוע החדש ולשמור עליו. להגיע לשער השני פירושו להסיט את נקודת התפישה שוב, מכוח התכוונותנו. לעבור את השער השני פירושו לקבע את נקודת התפישה שוב, במקום החדש. להגיע לשער השלישי פירושו להסיט את נקודת התפישה למקום מאוד מאוד מיוחד: אל המקום שבו נמצא הגוף הפיסי שלנו. זהו העולם הרגיל שלנו. לעבור את השער השלישי פירושו לקבע אותה שם (ועל ידי כך אנחנו מפגישים בין הגוף הפיסי לגוף האנרגיה). אגב, אם נעיר את הגוף הפיסי בעודנו נמצאים לידו, אנחנו כנראה נמות.
להגיע לשער הרביעי פירושו להניע את נקודת התפישה שלנו בתואם עם נקודת התפישה של אדם אחר. כלומר, לחלום במשותף, ממש כפי שאנחנו עושים ברגע זה ממש - אבל הפעם במקום אחר, מכוח התכוונותנו. סכנות החלימה הן כמו סכנות היומיום עבור תינוק שיוצא לבד לרחוב, ללא השגחה. התינוק הוא גוף האנרגיה שלנו. מה שהגן על גוף האנרגיה שלנו כל זמן שאנחנו לא עוסקים בחלימה, היא העובדה שהוא כל כך לא מגובש ולא קוהרנטי, שהוא לא נמצא בשום מקום. הוא חמקמק, בלתי מודע, קופץ ממימד למימד - ולא מתחבר אל שום מימד לזמן מספיק כדי להיפגע. כדי לפגוע במשהו, המשהו הזה צריך להיות חלק מהעולם שפוגע בו. וכדי להיות חלק מעולם כלשהו, נקודת התפישה צריכה להתקבע, אחרת אין כל עולם, אין שום דבר קבוע בכלל. גוף האנרגיה שלנו איננו מלוטש עדיין, אבל ברגע שאנחנו עוברים לתוכו ומתחילים לפעול בתוכו (זה מה שקורה בחלימה), הוא מתחיל להיות נגיש לעולמות שונים, שאותם הוא לא מכיר. וזה כמו שתינוק יהלך לבד ביער, חשוף לסכנות. זה בהחלט יכול להסתיים במוות, או אף בדברים גרועים ממוות, אם יש כאלה בכלל (אני בטוח שיש, זו לא שאלה). עם זאת, למרבה המזל, יש לנו אינסטינקטים טבעיים ששומרים עלינו במידה מסויימת. נצרף לכך את התכוונותנו כלוחמים ואת טוהרנו - וכבר נהיה די מוגנים יחסית. והכי חשוב, הכל מתפתח במקביל. בהתחלה אנחנו גמלוניים ואיטיים ולכן לא יכולים להרחיק הרבה, אז גם הסכנות יותר קטנות. ככל שאנחנו מתפתחים יותר, כך הסכנות גדלות (לדוגמא, התינוק הוא כבר ילד היכול להגיע לבד אל הכביש), אבל גם היכולת שלנו להתמודד איתן עולה. לפיכך, אם יש לנו הדרכה של מישהו שמבין, אז הסכנות קטנות יותר. ועדיין קיימות לגמרי, בצורה ממשית לחלוטין. אבל איך אמר פעם bertcat, גם לצאת לרחוב זה מסוכן.
לחיות זה מסוכן - אפשר למות מזה.
יש רק דרכים יותר נחמדות ופחות נחמדות, יותר מהירות ופחות מהירות. החלימה היא דרך פחות נחמדה ויותר מהירה בכדי למות - ולכן צריך להיזהר. גם מדיטציה, אגב, עשויה להיות מסוכנת מאוד, אבל פחות. בקישור הראשון שצירפתי למטה, תקפידי גם לקרוא את הקישור שבתוך הקישור, להודעה של bertcat בנושא שערי החלימה, בסדר? ולגבי סכנות החלימה, צריך להבין שאנחנו נכנסים לעולמות לא נודעים מבחינתנו. חואן פעם שאל את קרלוס, מה קרלוס יעשה אם בעת שהוא יושב ועובד על משהו, פתאום יצנח לו על השולחן עכביש מוזר למראה. הרי קרלוס לא יישב להתפעל ממנו, אלא ימחץ אותו מיד. אותו הדבר לגבי חלימה. קרלוס שאל את חואן מדוע שיפגעו בנו, אז חואן השיב: "מפני שאנחנו פושטים את צווארנו לעומתם". החלימה היא מסוכנת, היא שיטוט בתוך הלא-נודע, כשאמצעי המגן היחידי שלנו הוא הזהירות, האינסטינקטים והמהירות שבה אנחנו מסוגלים להסיט את נקודת התפישה. אלא שאנחנו מאוד איטיים בהשוואה לרוב היצורים האחרים שנפגוש. ובכל זאת, אם אנחנו צועדים בזהירות, צעד אחר צעד, תוך שימוש בנסיונותיהם המחרידים לעיתים של אלה שקדמו לנו במשך אלפי שנים, רוב הסיכויים שנצליח לשרוד - וללמוד.

deep ocean

New member
תודה על התשובה המפורטת

היא מאד עזרה לי להבין קצת יותר. ועכשיו יש לי שאלה נקודתית על השער השני - "את מגיעה לשער השני כשאת מצליחה להחליף חלום אחד בחלום אחר" בעבר כתבת לי משהו, שנראה לי שהוא מתנגש עם זה: "אחרי שאת מתבוננת בתשומת לב על סביבתך המופלאה והמדהימה (שעד לפני רגע, כשהלכת על הנהר כמו רובוט, בכלל לא שמת לב אליה ולא יכולת להעריך אותה וליהנות ממנה כראוי), את חוזרת ומתבוננת על כפות ידייך. עכשיו את מוזמנת לעשות מה שאת רוצה. תלכי פה קצת, תראי מה זה, תחקרי את הסביבה, או סתם תשבי בשקט ותסתכלי על הנוף המדהים. איך שאת רוצה. כן: לשלוט על עצמך ועל פעולותייך (כולל תנועותייך) בחלום לקבל בחירות ולבצע אותן. לא: לשלוט על סביבת החלום לשנות אותה ולעצב אותה." איך לעבור חלום? זה אומר שאני מחליפה את הסביבה שאני נמצאת בה. לא? נכון, עדיין לא הגעתי לשם. היום אנסה להישאר יותר זמן במודעות, לא להתעורר, להמשיך להסתכל על הידיים ("את עוברת את השער הראשון כאשר את מצליחה להתמיד בחלום מתוך מצב זה, ולא כפי שקרא לך, לדוגמא, שהתעוררת"). אבל אני רוצה להבין יותר, בשביל לדעת מה לעשות, כאשר אגיע לשם.

Dazed&Confused

New member
מעבר בין חלומות

לא מתבצעת פה שליטה על החלום, אלא הסטה של עצמנו אל מקום אחר. פשוט משתגרים למקום אחר. קשה לי להסביר איך זה בדיוק מתבצע, אבל ברמה הפשוטה את צריכה להתכוון לזה, אם להסתכל על חפץ כלשהו ולתת לעצמך להימשך אליו, עם ההתכוונות. כשיהיה לך יותר ניסיון ויתפתח קשב חלימה, את כבר תביני יותר. תנסי לחזק את החלום כמו שבשיטות המוצעות, לקבע את עצמך במקום, להסתובב, להסתכל על חפצים... ללטש את גוף האנרגיה, לפתח מודעות אליו, לדוגמה לנסות לשלוט בזרימות האנרגיה שאת מרגישה, לחוש אנרגיה בחלום (בדומה לראיית הילות), לזרום עם האנרגיה מסביב, לשחות בה... לצוד עוצמה(!), לזהות מקומות בעלי עוצמה ולהשתמש בה... ככה תתקדמי עד שיגיע הזמן לעבור לשלב הבא, את כבר תדעי כשזה יגיע. אם יש לך שאלות תשאלי ואכתוב עוד יותר מאוחר.

למעלה