אומנות החלימה (19)

Dazed&Confused

New member
אומנות החלימה (19)

בשירשור הקודם יש כמה הודעות שלא קפצו. נמשיך מאיפה שהיינו, כל מי שלא מצליח לזכור חלומות, למצוא את ידיו או שיש לו כל שאלה בנושא חלימה שידווח לכאן

חלומות מודעים?

לא יודע, בשביל מה לך לחלום חלומות כאלה ומה זה בכלל? מה שכן, אני בהחלט ממליץ לך להיות מודע לעצמך. תמיד. המודעות לעצמנו מאפשרת לנו לקחת אחריות. בלי להיות מודעים לעצמנו, איך נוכל לקחת אחריות על מעשינו ועל בחירותינו?

~דויד~

New member
הבנתי

אני עובד על להיות מודע לעצמי במציאות. מדוע עלי להיות מודע לעצמי בחלום?

Dazed&Confused

New member
" ´מה אתה מציע שאעשה?´ שאלתי.

´ עשה את עצמך נגיש לעוצמה, קח בידיים את חלומתיך,´ השיב. ´אתה קורא להם חלומות מפני שאין לך עוצמה כלשהי. לוחם, בהיותו אדם המבקש עוצמה, אינו קורא להם חלומות; הוא קורא להם מראות אמיתיים.´ ´ כונתך לומר, שהוא רואה את חלומותיו כמציאות?´ ´הוא אינו רואה שום דבר כמשהו אחר. מה שאתה מגדיר כחלומות הוא לדידו של הלוחם דבר אמיתי.´ ´ה ח ל י מ ה, לגבי הלוחם, היא דבר אמתי מפני שבמסגרת ניתן לו לפעול מתוך כוונה תחילה; הוא יכול לבחור ולדחות, הוא יכול לברור לעצמו מבין פריטים שונים את אלה המוליכים אל העוצמה, ובדיאבד להפעלים ולנצלם. בחלום רגיל אין הוא יכול לפעול מתוך כוונה תחילה.´ ´ רוצנך לומר, דון חואן, שהחלימה היא אמיתית?´ ´ודאי שהיא אמיתית.´ מסע לאיקטלאן(100-101)

~דויד~

New member
לא קראתי

את הספרים האלה על דון חואן, כך שציטוט קטע מהספר, לא אומר לי הרבה... אבל תודה בכל מקרה

מה שאתה קורה לו "חלום"

הוא מציאות. עובדה שקורים שם דברים - ואתה לא זוכר. גם בתוך המצב שאתה קורה לו "מציאות" אתה נמצא בתוך אינרציה חזקה מאוד, עם כמות מסויימת של חופש בחירה. במצב שאתה קורה לו "חלום", אתה כולך אינרציה. אבל זה לא אומר שזה פחות אמיתי. להיפך, זה יותר אמיתי. את רוב חלומותיך אינך זוכר. קורים לך דברים - ואתה אפילו אין לך מושג מה הם. זה יותר אמיתי, מאותה סיבה שבגללה אתה מתקשה לזכור: המסגרת של האירועים שונה מאוד מזו המוכרת לך ב"מציאות". אתה הופך להיות גמיש יותר, אחר, זורם בתוך היקום בצורה שונה לגמרי, תופש דברים בצורה אחרת לגמרי, באופן כזה הזכירה כמעט בלתי אפשרית, כי האירועים אינם נכנסים למסגרת ליניארית כמו בערות. תקרא עוד פעם את הציטוט שבועז הביא. זה קולע בול - ואם תרצה באמת, אתה תבין.

rainbow too

New member
חלומות צלולים

יש אתר המוקדש לנושא, וגם פורום. זה נושא מאד מרתק, שעדיין לא חוויתי, אך עם הזמן גם את זה אני רוצה לחוות. כנסו לאתר, זה מרתק. קישור - חלומות צלולים

ד א ו

New member
דאו נענית לקריאה.

אני מביאה כאן את חלומו של דויד ואח"כ אני מביאה את התרשמותי האישית ממנו. אני רק רוצה לציין שלא קיבלתי את הבקשה מדויד עצמו אישית, ואני מרגישה שזה יכול להיות אפילו חוצפה מצידי לנסות לפרש חלום של מישהו ללא בקשתו האישית. אני אביא כאן רק כמה הצעות אבל שוב אני רוצה לאמר שאין זה נסיון פולשני מצידי ל"פרש" מישהו אחר, אלא להביא כמה דעות כהצעה לראייה מזוית נוספת. חלומו של דויד אני לוקח סיכון ומבצע מעשה לא אחראי, ומשאיר מכונית נוסעת מבלי שאני בתוכה. בחלום זה נראה בסדר גמור, ושאין בזה סכנה. אחרי כמה זמן אני בא לקחת אותה, ואני רואה שכל הכביש מוצף מים גועשים. איזה בחור אחר לוקח את המכונית שלי הצידה, כאשר היא קצת פגועה, כנראה מתאונה. אני מרגיש מוזר לראות שהציפיות שלי הם שונות. הרי רציתי לבוא ולקחת את המכונית שלי כשהיא שלמה ותקינה... ולא רק זה, הוא פתאום מספר לי שהייתה תאונת שרשרת עם המון הרוגים בגלל המכונית שלי... ואני רואה על הכביש סימני דם, ואמבולנס אחרון שיוצא לדרכו... אני מרגיש נורא, לא התכוונתי לפגוע... ואני מפחד שעכשיו ינסו לפגוע בי, בגלל מה שעשיתי (קרובי המשפחות של ההרוגים)... החלום הזה מסמל מבחינתי ההתמודדות עם המוות. למשל המים מסמלים פחד מטביעה. דאו חושבת קודם כול בפרוש חלומות החשוב מכל הוא הרגשתו האישית של החולם לגבי חלומו. דויד אומר שהחלום מתמודד עם התמודדות עם מוות ושהמים מסמלים פחד מטביעה. זה מאד חשוב לפרוש החלום. אני חושבת שחלומו של דויד מדבר על פחד של איבוד שליטה. מכונית זה משהו שאנחנו נוהגים בו. משהו שאנחנו נוהגים בהגה שלו ודויד משאיר את המכונית לנסוע ללא שליטתו. כלומר יש כאן איבוד שליטה. המכונית מסמלת אותנו וההגה בחלום זה מסמל את השליטה. בחלום הוא חושב שזה בסדר אבל בעצם הוא יודע בתוכו שזה לא בסדר ויש גם תוצאה הרת אסון. קוראת תאונה איומה ויש המון הרוגים והמון דם. וההההההכל בגלל דויד. כלומר יש כאן רגשות אשמה קשים, שדויד חש כתוצאה ממעשה שהוא עשה ושיכול להביא עד כדי-מוות. כלומר זהו הפחד. דויד מרגיש רגשות אשמה שבעקבותם הוא מרגיש גם פחד גדול מאד מרגשות נקם. שהמעשה שהוא עשה יביא עליו דם את מותו שלו. שתי שאלות נשארות לדויד לענות עליהן: 1).מה היה המקרה או ה"טריגר" אשר גרם לדויד לחשוש שיש בו את האיבוד השליטה, באיזה תחום מהחיים מדובר באיבודי -שליטה? האם זה בקונג-פו? האם זה במקומות אחרים בחיים? ולמה הפחד מוביל לתחושות קשות של מוות? 2).מי היא הדמות שבאה להגיד לו בחלום מה שקרה. לדעתי יש לה אולי משמעות. זהו אשמח לענות על שאלות (אם יש) דאו רק רציתי לאמר שמוטיב המכונית למשל, אצלי חוזר המון בחלומות כמובן, עם הנושאים הקשורים אלי, אבל מנסיוני אני חושבת שהמכונית מסמלת אותנו וגם מן סוג של מסע שאנו עושים בחיים. כאילו המכונית נוהגת בדרך החיים ואיתה אנחנו חווים חוויות, גם על ידי חווית המקומות שאנחנו עוברים בהם איתה, וגם על ידי האופן שבו אנחנו נוהגים בה. זהו דאו

ד א ו

New member
תוספת קטנה

לדעתי גם מוטיב המים כאן מאד חשוב. גם לי יש חלומות שחוזרים על עצמם, בהם אני נוסעת במכונית ,והמכונית עפה מגשר ונופלת לתוך מים, והמים מחלחלים לאט לאט לתוך המכונית ואני מצפה למוות בטביעה. זה מאד קשה. בכלל אני חושבת למים בחלומות יש המון תפקידים ואחד מהם שאני חושבת הוא: שהם מסמלים את החלק הלא מודע שבנו. יכול להיות שהמים בחלומו של דויד מסמלים את הפחד מהמוות. יש בחלק הלא מודע שלנו אופקים שאינם נגמרים, ושהם יכולים להיות מאד מפחידים. במובן הזה אנחנו כמו קרחונים ,שרק 10% מהם מבצבצים מעל למים ו-90% מהם שקועים בתוכם. מהמקום הזה אני חושבת שמים שמגיעים ומציפים מסמלים את החלקים הלא מודעים שלנו שמציפים אותנו ויכולים להוביל אותנו למקומות מאד מפחידים בתוכנו שיכולים להביא אפילו לפחדו הגדול של דויד - למוות. דאו

על הקפצות ומקפיצים

1. זה יקפוץ רק עם זה בן פחות מ-72 שעות (ההודעה הפותחת של השרשור). 2. זה יקפוץ רק עם יש בהודעה תוכן בן 10 תווים ומעלה. 3. לדעתי אין צורך להקפיץ משהו שנמצא בעמוד הראשון
. אוהב
בן

time to fly היקר ../images/Emo39.gif

בהמשך להתפקדותך לאלה שזוכרים כל לילה חלום אחד לפחות אך עדיין לא מצאו את כפות ידיהם, ראה את: תשובתי בנושא ל-earth8 את תשובתי בנושא לדאו ואת תת-השרשור של deep ocean בנושא (הכולל בין היתר תשובות שלי ושל Dazed&Confused). משם נמשיך, טוב?

למעלה