אומנויות לחימה

nirsyeah

New member
אומנויות לחימה

שלום ברצוני לברר פרטים על אומנות הלחימה נינגיטסו ... שיטות,מאמנים בארץ,מאפיינים וכול דבר אחר שתמסרו יתקבל בברכה... היכן ניתן ללמוד אותה בארץ (רצוי מרכז)... רצוי ממאמן שלמד את האומנות הלחימה הזאת ביפן ... כמו כן ברצוני לברר מהי האומנות הלחימה שהכי מתאימה לי ... אפרט יותר... אני מעוניין ללמוד אומנות לחימה יעילה המשלבת הכל...בעיטות,בריחים,התחמקויות,וכול .. כמו כן שתשלב מדיטציה,פילוסופיה וכל שאר דברים הקשורים גם לרוח ולא רק לגוף... בתודה . ניר.

אוילר

New member
לפי מה שאני הבנתי...

אם אתה רוצה נינג'יצו שיהיה לו קשר כלשהו ליפן או לפילוסופיה בוג'ין-קאן זה בשבילך:)

נקניל

New member
נינג'יטסו

הנין ג'יטסו של ארגון קבוצות בודו נין ג'יטסו (אקב"נ) קשור מאוד ליפן: אנחנו אוכלים לפעמים סושי, כמו כן הוא גם קשור לפילוסופיה: לפעמים אנחנו תוהים האם דרישות כאלו או אחרות מצד מתאמנים חדשים קיימות באופן אובייקטיבי, או שאין להשליך מתופעות של ההתנסות על ההיבט המאגד של נתוני השכל. בכל מקרה, וותיקים משלנו נמצאים ביפן כל שנה אלא שאנחנו כרגע מעדיפים להתאמן ג'ודו בקודו קאן או וולה טודו בטקדה דו'ג'ו. פשוט סקורבה מצחיק אותנו הרבה יותר מהצומי. למרות שגם להצומי יש את המופעים הקומיים שלו.

תראה... זה לא אומר כלום.../images/Emo26.gif

סושי אוכלים בהרבה קבוצות בארץ. אני מכיר אפילו קבוצות פלדנקרייז שאחרי האימון המפרך יורדות על סושי-בארס ברחבי העיר. השאלה הגדולה היא כמה ווסאבי אתם שמים.

אוילר

New member
נו...

"בכל מקרה, וותיקים משלנו נמצאים ביפן כל שנה אלא שאנחנו כרגע מעדיפים להתאמן ג'ודו בקודו קאן או וולה טודו בטקדה דו'ג'ו. פשוט סקורבה מצחיק אותנו הרבה יותר מהצומי. למרות שגם להצומי יש את המופעים הקומיים שלו" המשפט הזה דומה כי אומר הכל....נשאלת השאלה מה אתה מעוניין ללמוד....

דומה כי אומר הכל אך אינו אומר דבר

שניה לפני הקשקושים המטאפיזים, אוילר זה בגלל שהתחביב שלך זה לשמן דברים? סחתיין על הציטוט של הארדין, לא מדויק אבל בכל זאת טוב.

אוילר

New member
שמע...

קודם כל 10 נקודות על הזיהוי:) ודבר שני....לא יודע...כשבן אדם ניגש מראש ואומר שהוא רוצה ללמוד נינג'יצו מתוך כלל השיטות שקיימות אתה מוכרח להבין שסביר להניח שהוא לא רוצה ללמוד שיטה שאולי דומה בבסיס לנינג'יצו אבל בעלי הדרגות הגבוהות בה מוצאים על פי רוב את ההמשך שלה בשיטות אחרות....

אקב"נ - מסורת מול שינוי בלחימה

שיטת לחימה (או אומנות לחימה) אינה דת ואינה חוזה נישואים. ולמתחילים אצלנו ברור העניין לחלוטין, אין כאן רמאויות או הסתרות. לנין ג'יטסו תמיד היה המשך בשיטות אחרות נין ג'יטסו הוא אקלקטי מיסודו. האם למפעל חייו של טקמצו סנסאיי, הנמר ממונגוליה, יש שם אחר חוץ מאיסוף? חשוב על זה כך: טקמצו והצומי כינסו תחת קורת גג אחת לא שתיים שלוש שיטות של לחימה אלא תשע! אנחנו באקב"נ גאים במסירות כזו, מסירות לא למסורת קפואה ולעיתים לא מעודכנת. מסירות לרעיון, רעיון של יעילות ושימושיות, תהליך של למידה בלתי פוסקת לאורך כל החיים כדי ליישם רעיון זה. אז תגיד בעצמך, למה שאני לא אתאמן עם הדוג ברודרס או אצל הנזו גרייסי או לחילופין אצל אוטקה הבן ב ktssr? במה אני שונה מטקמצו או הצומי? למרבה המזל המורה שלי מעודד כזו הפרייה וגדילה אצל הוותיקים. אבל אל תשכח בבקשה, שאנחנו קנאים גם למסורת שלנו ולא רק לרציונל היעילות. זאת אומרת שאנחנו מתרגלים ונבחנים על כל הבסיס המסורתי של בוג'ין קאן (כלומר קאטות משש השיטות המתורגלות בבוג'ין קאן).

שי רגב

New member
משחק הפירמידה

שושו, אני יכול להסכים איתך כי "הנינג'יטסו הוא אקלקטי ביסודו" ("יכול", אבל לא לגמרי...), אני בהחלט מסכים כי "טקמצו והצומי כינסו תחת קורת גג אחת לא שתיים שלוש שיטות של לחימה אלא תשע!", אני ממש מסכים עם ההגיון שלך, שאומר כי למי שרוצה לעסוק בנינג'יטסו - רצוי/כדאי/מומלץ ללמוד שיטות נוספות, חוץ מהנינג'יטסו. אבל אני ממש לא מסכים למבנה הפירמידה: לדעתי, יש להתחיל בשיטות האחרות ואילו הנינג'יטסו הוא "קודקוד הפירמידה". שאלה פילוסופית, שבבסיסה: מה היא הנינג'יטסו?

oferc99

New member
שי היקר. מי שרוצה ללמוד נינג'יצו

צריך להתחיל ללמוד נינג'יצו ולא שיטות אחרות. נינג'יצו היא שיטה מלאה ושלמה (זוכר מהפרק הנידון בספרי?) יש הרבה מאד שיטות נהדרות וכמובן שאפשר ללמוד מהן ואותן. אך נינג'יצו אינה עוד סוג של ג'יאו ג'יצו ותשע השיטות הן לא אוסף אקראי של שיטות לחימה. הזיקה בינהם עצומה והן נלמדות כבר שתי דורות ויותר כשיטה גדולה אחת. לנינגיצו יש מאפיינים יחודיים הדורשים שנים רבות מאד של תירגול ואימון. כל אדם וטעמו וגישתו. אך המלצתי לאלו שרוצים ללמוד נינג'יצו ללמוד קודם 5-6 שנים רק נינג'יצו. ללמוד את הספיריט הנכון, את העקרונות ולהפנימם בתוך גופם. לאחר מכן, כאשר נוסד בגופם החופש המתאים והגוף שלהם הבין את הזרימה היוצרת שהתירגול בונה, אז בהתאם לרצון, לעניין ולצורך אפשר להכיר תורות נוספות ללמוד מהן ואולי אף להשתלם בהן אם הזמן מצוי בידינו. שים לב לדרך בה הלך המורה שלך דני וקסמן. אמנות הלחימה העיקרית שלו היא נינג'יצו. הג'ודו אינו אמנות לחימה שניה. הג'ודו היא דרך אימון חשובה ביותר עבור דני וקסמן. הג'ודו הוא דרך להילחם במלוא העוצמה בלי להפצע ולפצוע, הוא דרך ללמוד את הלט גו, הוא דרך ללמוד את העקרונות הנהדרים של הג'ודו. אך הוא שונה מאד מהנינג'יצו. זה כמו ההבדל שבין מקל לחרב. אפשר להלום עם המקל ביריב אך המקל לא נועד להרוג או לפצוע, יש לו הרבה שימושים וגם אפשר להשתמש בו להגנה עצמית. הוא יכול לשמש להליכה, לנשיאת דברים, לגרד בגב וכדומה. אך חרב נוצרה כדי לשסף, לחתוך לפצוע ולהרוג. המקל הוא אנלוגיה לטכניקות הג'ודו, החרב לנינג'יצו. בברכה עופר

שי רגב

New member
עופר, בקריאה שניה...

ממש מאיר עיניים! חבל שאתה לא כותב כאן יותר (בעצם, אני אשם: צריך לקרא...
).

שי רגב

New member
תירוצים...

עופר, אולי בגלל שאני עשיתי "דרך הפוכה", והיא "מסתדרת לי" - אני הגעתי למסקנות הללו...

oferc99

New member
בחירה בדרך

אתה שי עשית דרך ארוכה. למדת שנים אומנות לחימה אחת ועכשיו אתה משתלם מספר שנים בנינג'יצו. זה יפה. השאלה החשובה כאן היא מה מעניין אותך, מתאים לאישיותך והכי חשוב מה אתה רוצה. ללמוד כמה אמנויות לחימה זו אחר זו או במקביל זו דרך לגיטימית שפירות בצידה. יש גם אנשים שרוצים ליצור את הדרך שלהם - ליסד סגנון או שיטה חדשה. הם לומדים כמה שיטות ומסנתזים אותן לשיטה המתאימה להם. גם זה כיוון לגיטימי שלאר מעטים הולכים בו. ויש נה כמובן גם הדרך של התמקדות בעיקר בשיטה אחת והשתלמות בה כפי שעשו השיאנים - התלמידים הבכירים של הצומי סנסאי. דע לך שיש הרבה מיתוסים ודעות לא מדויקות על הנינג'יצו. נינג'יצו זו תורת לחימה כוללת ביותר, תורה חיה המעוגנת בהווה ומתאימה לעתיד. הרבה אנשים, גם כאלו שמדריכים נינג'יצו לא תמיד מבינים את המהות שלה וחושבים שהיא לא קרבית מספיק, שהיא מסורתית מדיי ונטועה מדי בעבר, שהיא לא שונה מתורת ג'יוגיצ'ו אחרות. כדי לקבל תמונה יותר עמוקה צריך לעבור את שלב לימוד הקיהון, לזכך את עצמך (רצוי באמצעות הלט-גו) ולפגוש את הצומי סנסאי והשיאנים שלו. בתנאים כאלו יותר קל להבין כמה דברים בצורה מדויקת יותר וקרובה יותר לאמת לגבי הנינג'יצו. בברכה עופר

שי רגב

New member
ברוך השם, מצאתי את הדרך...

עופר, אם זה לא כ"כ ברור אז אני מצטער. אז הנה הבהרה: אני מצאתי את הכיוון שלי (אצל דני, אצלך, אצל נילי), ולא מחפש יותר "הרחבה" בתחומים/שיטות אחרות. מה שמצאתי נותן לי די והותר חומר לימודי לשארית חיי (לפחות). אין בכך סתירה עם הסקרנות שלי לנסות את החומר הזה (או: את מידת ההבנה שלי) מול גישות שונות (למשל - אוהד והקונג-פו שלו). בעיה שונה היא "מידת ההטמעה" של הרקע שלי, או - נכון יותר - מידת הקושי להפתר מהרגלים ואינסטיקטים ישנים. על זה אני עובד (וזו למעשה, ההתמודדות הכי קשה שלי כיום...).

שי רגב

New member
ובקשר למידת "הקרביות"...

בחייך, אין טעם בכלל לדבר על זה. ואם היו (ולא היו!) לי פיקפוקים, אז ההתנסות הקטנה, שהיתה לי לפני מספר חודשים, "האירה את עיני". לא. אין לי ספק שהדרך של דני/של האטצומי הנה דרך קרבית ביותר, ואף הרבה מעבר לכך. (ועוד משהו: אני לא חושב שמידת הקרביות נמדדת בגובה הבעיטה או בכמות התנועות שאתה עושה לפני שאתה פוגע ביריב...)

שי רגב

New member
אגב, מצאתי חיזוק נוסף לגישה:

"In Ninjutsu there is an infinite number of techniques. Why is that? Because in addition to the hundreds of techniques and counter techniques, there are endless variations that are created and invented in the actual encounters with different opponents and different fighting conditions. Yet, the emphasis in Ninjutsu is not on the success or failure of applying a specific technique. Hatsumi Sensei says that fixation on techniques is a recipe for death. Advanced students in Ninjutsu are like Jazz musicians. They have been practicing all sorts of combat situations and endless number of techniques for years" מכיר?
מתוך המאמר שלך...

הקל

New member
שיר ספק לעופר

אם תחשוב שדורון נבון עבר מנין ג'יטסו לג'ודו, תטעה. אם תחשוב שדורון לא היה שיהאן, תטעה גם כן. אם תחשוב שהצומי לא למד שנים רבות קראטה וג'ודו לפני הנין ג'יטסו, תטעה. אם היה נדמה לך שנגאטו לא עבד שנים רבות בזירות מגע מלא, תטעה. אם תחשוב כל מיני דברים רומנטיים ומומצאים על הנין ג'יטסו "הטהור", תטעה גם כן. אבל אם תחשוב שאתה "מבין" לעומת האחרים שלא. אם תחשוב שאתה "הזדככת" בלט גו ג'ודו. ואם תחשוב שהבנת את ה"אמת" ביחס לנין ג'יטסו. אז כמובן, רוץ ופרסם. ולסיום אשאל אותך שאלה: "כעס זה, מהיכן הוא בא?"

למעלה