אומדן מחיר של בול.

אומדן מחיר של בול.

שלום רציתי לדעת האם מישהו יודע מה בערך המחיר הממוצע של הבול משנת 1965 הרקע של הבול אדום רשום למטה leu 1 ולמטה Posta romana על הבול מצוייר דיוקן של מנהיג קירח עם עניבה ששמו הוא : Jean sibelius בצד רשום בקטן את שמו ואת שנות חייו (1865 - 1957) ובצד השני רשום marile aniversari cultarle 1965 מבקש לדעת בערך מה המחיר של הבול,האם יש אליו ביקוש ???

תמיר1991

New member
לבולי רומניה משנים אלו בד"כ

אין ביקוש. חכה לפרטים מלאים יותר מקטלוג ה"SCOTT" של דורון. תמיר.

אולי אספני בולים של אישיות ירצו בו?

שמעתי על מלא שאוספים בולים של אנשים,פוליטיקיאים ואישיות מפרסוומת מכל הזמנים הגיוני שיירצו בו אנשים כאלו??

yblumann

New member
רומניה 1965

בולי רומניה משנות השישים המאוחרות כמעט ולא שווים כלום,ביחוד בול של 1 Lei! סיבליוס היה מלחין ידוע של מוזיקה קלסית,מפינלנד.לא היה קשר בכל בין המלחיו ורומניה. בולי מזרח אירופה בדרך כל לא שווים יותר מערך מינימלי, ויש יותר מדי מקרים שכמויות הבולים שהוצאו. וחוסר הקשר בין נושא הוצאה למדינה. Yoram

ובכל מקרה

אני עדיין מקווה שיהיה אספן אישים שירכוש אותו ממני,למרות שהוא לא שווה כ"כ הרבה,אולי יש אנשים שאוספים בולים של מנהיגים ואישיות ואנשים וכדו' שיסכימו לשלם עליו סכום מינימלי אין בי תקוות יותר מידי, אבל בכל מקרה..

חגי שלום,

ברוך הבא לפורום. קשה לענות על השאלה כמה שוה בול בלי לראות אותו. מצבו יכול לשנות את השווי מהרבה מאוד לכלום. קרא מאמר בנושא אצלנו ברשימת המאמרים. הבול שהזכרת הוא בול רגיל ונפוץ, ולמעשה אינו שווה כסף. ייתכן וירצה בו מישהו שאוסף בולי אישים, אבל אני בספק אם תוכל לקבל עבורו תשלום. אולי תוכל להחליפו במשהו שאתה אוסף. האם אתה אוסף משהו? קטלוג סקוט של דורון הוא הקטלוג בהוצאת סקוט, שמחזיק משתתף הפורום שלנו דורון. הוא בדרך כלל מוצא עבורנו את מחירי הקטלוג של בולים, אבל במקרה שלך כבר קיבלת תשובה. גלעד הוא אספן של בולי אישים, והניק שלו - mercyfull god. להתראות ושבת שלום.

תגובה :

דבר ראשון,תודה על הברכות לכניסתי לפורום,אינני אספן של משהו בעבר אספתי כל מיני דברים אך התמדה היא לא הצד החזק שלי לצערי אז אינני אוסף יותר,הבול שציינתי במצב מעולה וכמעט כחדש למרות השנים שעברו עליו,לכן בדבר הראשון התענייתי למכור את הבול,אולי בכל מקרה יהיה מישהו שייקנה ממני אותו במחיר סביר לכן אחכה לגלעד אספן האישים כיוון שהחלפה אינה עומדת על הפרק כיוון שאני לא אוסף כלום.

rachelea

New member
עוררת את סקרנותי ../images/Emo12.gif

מהו מחיר סביר? שקל, שני שקלים? מנסים להסביר כאן שערכו של הבול מועט. קשה להניח ששקל או שניים יצ'פרו אותך. לכן, הייתי מצפה שתציע את הבול למי שאוסף בולי אישים - ללא תמורה. כך תדע שהבול ישכון בחברה טובה, שגרמת שמחה לזולתך וייתכן שתצא בסופו של עניין נשכר פי כמה. עניין העברת פריטים מיד ליד די רווח אצלנו. זה נותן לזה, זה לאחר וכו' לעיתים ללא תמורה. לפעמים חולף זמן וזה שנתן ללא תמורה מופתע לקבל משהו שחיפש. גם אם אינך אוסף מאומה ייתכן ויום אחד תתבקש לעשות עבודה כלשהי ותזדקק לחומר. פורום זה הוא המקום אליו תוכל לפנות בבקשת עזרה. יכולים לקרות עוד מקרים בהם תהיה אובד עצות. אם תפנה אלינו יתברר לך כי אנשים יצאו מגידרם כדי לסייע לך, ללא בקשת תמורה.

תמיר1991

New member
רחל צודקת.

נתינה זה כיף בדיוק כמו קבלה, למדתי מזמן ליהנות מזה. ההנאה מובטחת! תמיר.

בשמחה הייתי נותן את הבול בלי תמורה

אבל.. הבול מודבק לגלוייה עם מכתב אישי ששלחו לסבא שלי מרומניה והוצעתו כרוכה גם במחיקת חלק מהגלויה לכן חשבתי שרק אם הוא שווה ערך הייתי מוציא אותו,זה לא שאני לא רוצה להוציא פשוט חבל שהגלוייה תמחק ככה סתם, מקווה שתביני, חגי

תמיר1991

New member
טוב שאתה אומר..!

אם זה על גלויה אז יכול מאוד להיות שזה שווה יותר. מה הציור על חזית הגלויה? תמיר.

מעיין טירה כזאת שליד יש דשא ושיחים

התמונה בשחור לבן ורואים ליד דשא ושיחים ויש טיראה. יכול להיות שזה הטירה של דרקולה בטרנסילבניה????? יש לאחותי עוד 1001 גלויות ישנות כאלו שהיא הביאה אתמול מסבא שלי..

אולי בכל מקרה יש לי מה לתת

אני הולך חפש את הבולים ששמרתי מלפני כמה זמן,רובים מהארץ,אבל בכל מקרה,כדי לתת לאנשים שרוצים חכו

rachelea

New member
הפלאת אותי, חגי

אם מדובר בפריט אישי, היית מוכן למוכרו? היכן הרגישות? והנה...מתברר כי לא מדובר בבול חדש שלא השתמשו בו (MNH). מכאן שערכו מועט עוד יותר. לא הייתי מציעה לך להוריד את הבול. הוא עלול להיקרע וגם הגלויה תפגם. אך ראשית, עליך לשבת עם עצמך ולשאול: האם אתה באמת רוצה להפרד מהפריט. לא חשוב המחיר. שב עם רגשותיך ותחליט. מכתב אישי לסבא? מה זה אומר לך? הרי זה לא מכתב מסבא, אין זה בכתב ידו. אך, ייתכן ותוכנו מעניין אותך. במידה והתשובה תהיה שהפריט אינו כה חשוב והינך מוכן למסרו, מסור זאת. בכלל, הייתי מציעה שלא לחשוב במונחים של שווי כספי. לרוב, אכזבתם של השואלים די רבה כשמתברר כי השווי מועט.

רק חבל שאת לא יודעת הכל

אתמול שאחותי הקטנה באה לקחת את כל הגלויות אני ישר אמרתי לה "אל תיגעי אולי סבא צריך אותם" אבל סבא שלי חזרו אמר מספר פעמים למרות שניסיתי לשכנע אותו לא לתת לה שאת הגלויות האלו הוא לא צריך וכי אחותי הקטנה ואני יכולים לקחת אותם ולעשות בהם ככל העולה על רוחו. לסבא שלי יש בבית דברים הרבה יותר חשובים בשבילו (אלפי תמונות של משפחתו) ואתמול אחרי שדיברתי איתו הוא הדגיש לי מספר פעמים שאין לו צורך בגלויות ולהפך,כל פעם שהוא יימצא גלויות גם שרשום עליהן (למרות שעל הרוב שהוא הביא לנו לא רשום על חלק כן רשום) הוא יביא לי ולאחותי אותן כיוון שאין לו צורך בהן אז לפני שאת תוקפת... בבקשה לשמוע את הסיפור!

למעלה