אומגה 3, מה יותר טוב?

0 אור 0

New member
בחיטה אצלנו אין ריסוס

ב 8 שנים שעבדתי בשדה, היה פעם אחת ריסוס של חומר אנטי פטרייתי, שאמור לא להיות רעיל בכלל לאדם וגם הוא היה בשלב של תחילת הצימוח (כלומר שעדיין אין שיבולים) יתכן שברוסיה או US כן מרססים, אבל חיטה מהנגב לא.

נעמי66

New member
ליאור, גם במוצרים של חברות איכותיות...

לא תמצא את מה שאתה מחפש (עד כמה שידוע לי). האמת (שוב, עד כמה...) נמצאת בדבריו של האל.

Fistandantilos

New member
"האמת"?

העלת חיוך גדול על פני. המומחה לרעלים מספר 1 בעולם הסביר בהרצאתו שההבדל בין פרי שגדל בתנאים אורגאניים אמיתיים לבין פרי שגדל בתנאי ריסוס והדברה הינו:בפרי אורגאני יש רעלים בכמות ידועה.בפרי מרוסס ומודבר ההבדל בתוספת הרעלים הוא שימו לב:אחד חלקי 16000 כלומר חלק אחד מ16000 מהרעלים הקימים בלאו הכי בפרי. האדיקות ממש מצחיקה אותי, האם את חושבת שאכילה נכונה תמנע ממך מחלות? תעשה את ההבדלךאם יהיה לך סרטן(לא עליינו) בעתיד או לאו?

נעמי66

New member
לא, אני לא חושבת שתזונה בריאה...

תמנע ממני ממני להיות חולה, כי תזונה זה רק אחד הדברים במכלול הזה שנקרא אורח-חיים בריא. חשובים גם איכות האוויר אותו אנו נושמים, קרינה שקשה להימנע ממנה וכדומה. אבל הקפדה על תזונה בריאה עשויה לעזור.

0 אור 0

New member
אני לא יודעת מי המומחה הזה לרעלים

אבל כשהייתי ילדה עוד היתה נאיביות מאד גדולה לגבי הנזקים שאנחנו גורמים לעולם ולעצמנו, ואני עוד זוכרת שהיו כתבות של מומחים שהסבירו שריסוס מקיף בדי די טי לא מזיק כמו שהמשוגעים לסביבה טוענים. היום אני לא חושבת שתמצא אחד כזה... אני חושבת שדי ברור שגידול אורגני עדיף על פני תוספת חומרים זרים שאין לנו כל מושג איך הם ישפיעו עלינו, והסיבה היחידה לכך שאנו מתפשרים בנושא היא כלכלית - מצד הצרכנים לא מצליחים להרשות לעצמם מזון אורגני, ומהצד הגלובאלי עוד לא למדנו איך לייצר מספיק מזון לכלל האנושות בשיטות האורגניות. לכן חברות גדולות בהחלט כן עובדות על השיטות להקטנת הרעלים, על הדברה ביולוגית ועל שיפור התוצרים של גידול אורגני ועוד זכרון ילדות מפכח: כשהייתי ילדה והייתי יוצאת בערב מהבית, העולם היה עולם קסום שמואר באורות של המוני גחליליות, ורועש ברעש של צרצרים, צפרדעים וקרפדות (שלא תמיד אהבתי). תצא היום החוצה באיזור כפרי בעולם. אולי יש אי שם - פה קולות הצרצרים והקרקורים נהיו מאד נדירים, והגחליליות נעלמו לחלוטין. מצמרר כשזה מדגים את השינויים

Deosette

New member
אכילה נכונה יכולה למנוע כמה מחלות

כמו השפעת וכל מיני מחלות חורף (הצלחתי עד כה להמנע מלהיות חולה כל השנה, טפו טפו טפו!) והיא גם עוזרת להלחם במחלות קשות יותר כמו הסרטן.

hal767

New member
אכילה נכונה היא בטחון לבריאות

זה נכון שתזונה אינה כל תורת הבריאות, וגם תורת הריפוי הטבעוני אינה עוסקת רק בתזונה. אבל תזונה צמחונית אורגנית נכונה היא בשליטת האדם ולכן כדאי להקפיד בנושא. תזונה כזאת נותנת לגוף יכולות עמידות גבוהה ויכולת תיקון של נזקים. בין השאר היא גורמת לגוף לטהר עצמו מרעלים מסוכנים לו. וכן, ללא ספק, תזונה צמחונית אורגנית היא רפואה מונעת להרבה מחלות מסוכנות, כולל הסרטן. בוודאי שהיא חלק חשוב מדרך הריפוי של מחלות אלה. לתזונה יש קשר גם למצב הנפשי של האדם. לתזונה צמחונית אורגנית נכונה ישנה השפעה מחזקת ומרגיעה בנושא. בנוסף אדגיש שחלק גדול מהרעלים הנימצאים בשימוש בחקלאות המודרנית הינם רעלים הפוגעים ישירות במערכת העצבים וקשורים להפרעות ולמחלות בתחום הנפש. האדיקות אולי מצחיקה אותך, אבל זה לא מצחיק, זה רציני. אם היית יותר עמוק בנושא, לא היית צוחק. ה"מומחה" שלך שטוען שבפרי ישנם 16000 רעלים ידועים, כדאי לבדוק איזו מאפיה של תעשיה הכימית הוא מייצג. האם פרי טבעי יכול היה להיות מזון כל כך בריא אם היו בו כל כך הרבה רעלים? פרי וירק חי מגידול אורגני אינם מרעילים את הגוף. להפך, הם מזינים אותו היטב מבלי לגרום לו נזק,הם מאפשרים לגוף לייצר תהליכי ניקוי מרעלים. המזון האורגני בארץ הוא באכות טובה. למרות שאיננו חיים בעולם אידאלי, המזון האורגני הגדל ללא דישון כימי, עשיר יותר תזונתית וחף מכל מיני חומרי רעל איומים הנימצאים בשימוש בחקלאות המודרנית. הימצאותם של חומרים לא רצויים בעולם אינה אומרת שהם יבואו לידי ביטוי בפרי או בירק. הצמח אינו קולט כל חומר. וגם אם אסכים לדבריך [ואני לא מסכים], והמזון האורגני הינו רק 70% אורגני, האם זה לא יותר טוב מ-0%? האם העובדה שאנו חיים בעולם מורעל מצדיקה שנוסיף למזוננו גם את הרעלים המסוכנים שנמצאים בשימוש בחקלאות? העובדה שאנחנו חיים בעולם מורעל אינה אומרת שאיננו צריכים להתאמץ להתגונן בפני המציאות הזאת בדרך טבעית ויעילה. ומהי האלטרנטיבה? האם לזרום עם הרעילות הזאת, להתעלם מכל הכללים לשמירה על הבריאות זה יותר טוב? ואז, ע"פ גישתך, לחלות במחלות כרוניות איומות ולהזדקק לעזרת הרופאים שאין להם מושג בריפוי מחלות אלה וטיפולייהם מסוכנים לפעמים יותר מהמחלות עצמן. לבלוע תרופות רעילות זה יותר טוב? האם לא עדיף מזון בריא הנקי מרעלים כדרך מניעה יעילה?

Deosette

New member
יש לי שאלה

היכן ניתן למצוא ירקות ופירות אורגניים טריים באזור תל אביב ובעיקר רמת אביב? הייתי ב"ניצת הדובדבן" וב"קסטל" והירקות\פירות שם לא טריים וממש לא עושה חשק לאכול. רובם גם יקרים יותר. יש לך רעיון איפה כדאי להשיגם?

hal767

New member
את צודקת, לא כל מקום שמוכר מזון אורגני

הוא ברמה הנאותה. שיווק מזון אורגני הוא מקצוע בפני עצמו, ולא כל משווק, מקצועי מספיק או מוכן להשקיע זמן ועבודה כדי להשיג את הטוב ביותר. ישנם כאלה שמשווקים מזון אורגני עקב לחץ לקוחותיהם, בעוד הרווחים הגדולים נעשים ממכירת תוספי המזון ומוצרי מדף אחרים. מזון אורגני אכותי, יקר. מזון אורגני זול תמיד חשוד שאולי היגיע ממקום לא אמין, אבל, כמובן, זה לא נכון בכל מקרה. זה תלוי גם בדילים שעושה המשווק עם הספק שלו. אשלח לך מסר.

0 אור 0

New member
מזון אורגני תמיד יקר יותר ולרוב גם יהיה יותר

פגוע - הרי מלכתחילה הסיבה שהתפתחה השיטה החקלאית עתירת הדשנים והרעלים היתה כדי להפיק יותר יבול מאותה חלקת קרקע - הדשנים הכימיים נתנו מינון יותר מדויק לצרכים של הצמח שאינם באותה קרקע (כמו בן אדם שלוקח מולטי ויטמין) והרעלים מיועדים להרוג את המזיקים. אם זה לא היה מגדיל את היבול אף אחד לא היה שופך כסף רב על התוספות האלו. אחרי שהבינו כמה זה מזיק, פיתחו שיטות כדי לשפר את היבול בלי להכניס רעלים, אבל עדיין גידול אורגני הוא בהגדרה הרבה יותר י'קר ולכן די נדיר למצוא ירקות ופירות בחנות במחיר סביר - רק אם יש שיווק ישיר שמצמצם את מתח הרווחים של כל שרשרת המזון שיושבת בדרך בין הקרע לצרכן

בת"א

יש בשנקין את אורגניק מרקט. הם יקרים, ומודים בזה (הבנתי שהם מנסים להוזיל עליות עכשיו), אבל ממה שראיתי (מבט חטוף), הסחורה שלהם נראית לא רע. בנוסף אפשר למצוא ברשת מספר מגדלים שבכל שבוע יביאו ארגז מלא ירקות ופירות טריים אליך הביתה.

למעלה