אומגה 3, מה יותר טוב?

lior_r

New member
אומגה 3, מה יותר טוב?

האם 2-3כדורים ביום של 300 מ"ג של EPA+DHA של חברת NOW או 700 מ"ג של הנ"ל של חברת סולגר? למה ההבדל במחיר?

harduf9

New member
למרות שהמפרסמים מציגים את נושא לקיחת

תוספי המזון כמשהוא פשוט ואת נושא האומגה 3 בפרט המצב אינו כך וטוב ששאלת. אחת הבעיות הגדולות של אומגה 3 ממקור חי (דגים) הוא שמרבית הדגים חיים בים והים מזוהם במתכות כבדות. אי לכך גם האומגה 3 עלולה להיות מזוהמת במתכות כבדות מה שעלול לגרום נזק יותר מאשר תועלת. לכו מראש עדיף לקנות את המוצר של החברה הכי איכותית שהכי מקפידה על בקרת איכות שאתה יכול להשיג. שנית, עניין המינון, מינון נקבע ע"פ מצבך הרפואי, תזונתך, משקל גופך ועוד פרמטרים. ואם נשלב בין שתי הנקודות הללו, קיים הגיון מסוים לקחת דווקא אומגה 3 באחוז גבוה 70% לעומת 30% כי באומגה 3 שמכילה 70% אומגה יש רק 30% של חומרים לא ידועים בינהם כולסטרול ואילו ב 30% יש 70% שלא ידוע. אישית אני עובד רק עם מוצרים שאני יודע 100% מה הם מכילים עד לרמה המדוייקת של מרכיבי הקפסולה או של מרכיבי הטבלייה הלא פעילים. בקיצור, בשביל להנות מבריאות מבלי לפגוע בעצמך ומבלי לבזבז כסף מיותר פנה למטפל שמומחה בתחום תוספי המזון. בריאות שלמה גיא הרדוף

lior_r

New member
תודה על תשובתך,

אני בכוונה הלכתי על חברות איכותיות. לסולגר יש מוניטין וביררתי ו NOW יש נהלי איכות מחמירים ביותר. השאלה היא אם לחלוקת כמות האומגה 3 ביום יש השפעה כלשהי, בהנחה שאני רוצה וצריך את המינון הגבוה של 700? תודה

harduf9

New member
היה מחכים ומעניין לקרוא על NOW

כשאני בחרתי אם אילו חברות אני אעבוד חיפשתי יותר חוות דעת חיצונית ולא מה שהיצרן רוצה שתקרא. מין חוסר אמון בסיסי במי שמנסה למכור לי. זה הרבה עבודת חיפוש מייאשת למדי לגבי כל חברה שבדקתי אך בסוף סגרתי על 3 חברות כאשר יש לי העדפה ברורה לאחת מהן. ויש עוד כמה חברות ומצרים בודדים שאני נוהג להשתמש בהם פשוט כי הוכיחו יעילות. אם תרצה רמז לגבי בדיקה מעמיקה יותר כתוב לי במסר. לגבי המינון 300 מ"ג ועוד 300 מ"ג אינו שווה ערך ל 600 מ"ג. היתרון: לגוף קל יותר לספוג כמויות קטנות ולכן יש עדיפות לחלוקה. החסרון: לא ידוע (ברב המקרים) מה יש ב 700 או יותר מ"ג בשאר הכמוסה. ובמקרה של אומגה 3 החומר הנוסף עלול ממש להזיק. כמו שכתבתי בהתחלה, תוספי מזון משווקים כדבר שקל לקחת, אני יכול לספר לך שכשלא ידעתי כלום על תוספי מזון מכרתי המון, בפעם האחרונה שעבדתי כמוכר של תוספי מזון פיטרו אותי כי הורדתי את המכירות של המחלקה. מבחינתי קיבלתי צל"ש. רק לסבר את האוזן יש לי כ 11 שנות נסיון בטיפול בתוספי מזון ו 14 שנה בטיפול בכלל. אני כן חושב שלתוספי מזון יש מקום של כבוד והם חיוניים לבריאות אני לא חושב שהם יכולים לבא במקום אלא רק כ - תוספים למזון - ולטיפול. ואני בהחלט לא נותן הרבה מהם בכל טיפול. לרב שניים, הרבה זה חמישה ומקסימום זה שבעה שזה המון. בריאות שלמה גיא הרדוף

lior_r

New member
כן, אבל למה מינון 300 מ"ג ועוד 300 מ"ג

איננו 600 מ"ג של אומגה 3? האם 300 תפוחים ועוד 300 תפוחים אינם 600 תפוחים?

חשבון פשוט...

אם לוקחים 600 מ"ג בבת אחת, הספיגה נמוכה יותר מאשר חלוקה לשתי מנות. הגוף מוגבל ביכולת הספיגה שלו באופן מיידי, ולכן מומלץ לחלק נטילה של תוספים לכמויות קטנות יותר ולאורך היום. תלוי, כמובן, בתוסף שבוחרים.

harduf9

New member
אני דווקא התכוונתי ההיפך אין שום בעיה לספוג

1000 מ"ג חומצות שומן רק שברוב מוצרי האומגה אתה פשוט לא יודע מה יש שם. ראה תשובתי לליאור. בריאות שלמה גיא הרדוף

izackv

New member
כמו טפטפת בעציץ??? אפשר להשקות עם צינור ליטר

מים שרובם פשוט יעברו דרך המערכת לצינור הניקוזים (או באדמה, יספגו ויחלחלו למטה) ואפשר להשקות את אותו ליטר בדיוק במשך חצי שעה בטיפטוף ולהגיע לתוצאה הרבה יותר טובה. בדיוק כמו שהשקיה בטיפטוף של ליטר אחד אינה שוות ערך מבחינת הצמח להשקיה בצינור של ליטר אחד (בשני המקרים בזבזנו ליטר, במקרה אחד הצמח קיבל את רובו במקרה אחר הוא כמעט לא קיבל כלום) ככה יש הבדל גם ביכולת הספיגה והפרוק של הגוף שלנו. בחלק מהמקרים חלוקה למספר מנות קטנות יותר תשפר את הספיגה ובחלק מהמקרים לא תשנה כלום.

harduf9

New member
צריך להיות איזון בין אומדה 3 ל 6 ואם לקחת

כמוסה שמכילה 30% אומגה 3 ו 70% אומגה 6 פספסת את המטרה. מאחר וברב החברות אינך יודע מה מכילה הכמוסה מעבר ל 30% אומגה אתה מהמר. כאשר אתה לוקח כמוסה של 70% אתה מהמר רק על 30% שנותן את הסיכוי שתקבל מינון נכון. לכן שתי החברות שהבאת כדוגמא, טובות ככל שיהיו, אותי כאיש מקצוע לא מספקות, בייחוד לא באומגה 3. מלבד זאת בטבע או בחיים לא תמיד 1 + 1 = 2. בריאות שלמה גיא הרדוף

hal767

New member
הכי טוב

שקדים, אגוזים, שומשום, ירקות, תירס, אבוקדו אורגניים-ללא תופעות לוואי, מותאמים בצורה מושלמת לאורגניזם בהתאם להוראות היצרן שלו.

lior_r

New member
אבוקדו הצעת אורגני

אבל שאר הירקות לא. יש סיבה? כל מה שאמרת מכיל אומגה 3?

0 אור 0

New member
הוא התכוון שהכל אורגני - לא רק האבוקדו

תשובה לגבי מה מכיל אומגה 3 תקבל מן הסתם ממומחי התזונה בפורום, אבל אני מהמרת על כך שרוב הירקות לא מכילים אותה. מצד שני, מי שאוכל ירקות וסופג את כל הויטמינים והמינרלים שבהם, זה מאפשר לספוג טוב יותר את רכיבי המזון האחרים.

hal767

New member
הכל צ"ל אורגני

בכל יש אומגה 3, אבל גם את יתר היסודות הקשורים להטמאתו בגוף בצורה מאוזנת, המבטיחה שמירה על המאזן חומצה-בסיס של הגוף. זה באמת לא בעיה להזין את הגוף בכל אבות המזו הדרושים לו באמצעות תזונה צמחונית נכונה.

אשכר

New member
לפחות לא בארץ שלנו, שכל פיסת אדמה וטיפת מים

לפחות לא בארץ שלנו, שכל פיסת אדמה חקלאית וכל טיפת מים שמגיעה מהממטרות ומהשמיים מזוהמות כבר כמה דורות.

0 אור 0

New member
יש שיפור במצב

אצלנו תמיד היתה כמות גדולה של שטחים שיועדו לגידולים שככלל אינם מרוססים (למשל חיטה - למי שלא יודע בגידול הלא אורגני וה"תעשייתי" ביותר, אין ריסוסים של רעלים על חיטה), אבל בשנתיים שלוש האחרונות התחילו להרחיב את כמות השטחים האלו ולהפוך שטחים לאורגניים לגבי המים: בחקלאות היום משתמשים בעיקר במים "מושבים" (מי ביוב מטוהרים) ובמאגרים של מי גשמים - שזה טוב לאיכות הסביבה בעקרון, לא יודעת להגיד לך אם במים המטוהרים יש מזיקים שלא צריכים להיות. מה הבעיה במי הגשם באיזורים לא מתועשים?

הכל יחסי

"אורגאני" נמדד בשאריות חומרים שאין/ייש בו ולפי זה עובר אישור. לכן בודקים את הסחורה, לפעמים. יש מי שקבע את הכמות המותרת בהתאם לכל מיני סיבות והן משתנות כמו תקנים להרבה דברים אחרים.(רמז-הקובע ארגון המגדלים האורגאניים ויש גם תקנים לייצוא) בקשר לגשם: בקריאה חטופה בעיתונים יומיומיים נפוצים ניתן לראות כתבות על זיהום אוויר שעובר מרחקים ואף יבשות. הגשם- אוסף אליו את החלקיקים ומוריד לאדמה. בקיצור- תלוי על מה תסתכלי ואיך.

0 אור 0

New member
אני מדברת מהצד של החקלאי

בין אם בדקו את הסחורה ובין אם לא - כשאת מגדלת אורגני, זה אומר: 1. שכל סבב הגידולים על הקרקע הזאת וברדיוס די גדול בסביבתה הם גידולים ללא ריסוס (כי ריסוס נסחף ברוח, וגם המזיקים עוברים מהחלקה המרוססת לזו שלא רוססה, אז את לא יכולה שדה אורגני סמוך לשדה לא אורגני - זה לא עובד) 2. שכל שיטת הכנת הקרקע לפני הגידול וסיום העבודה על גידול משתנה 3. שהחומרים בהם את משתמשת לדישון וטיוב הם חומרים אחרים לחלוטין (חומרים מהטבע בניגוד לדשנים כימיים) אי אפשר לרמות כל הזמן ולקוות שזה יעבור איכשהו את הבדיקות בלי שאריות, ולא פחות חשוב - מכיוון שאנחנו אלו שגרים בין השדות, אין שום סיבה שננשום רעל. למרבה הצער, שלטונות המדינה מנסים להעביר את כל הגורמים המזהמים מהמרכז לדרום, כי אצלנו כנראה לא גרים אנשים שחשוב לא להרעיל אותם

למעלה