אולי תוכלו לעזור...

מניסיון אישי שלי

פיתוח מסת שרירים ואמנויות לחימה כנראה לא הולכים יחד. אני בעצמי ניסיתי כמה וכמה פעמים להעלות מסת שריר במקביל לאימוני אומנות לחימה, וזה לא הלך. לדעתי הכל שאלה של מינון ואינטנסיביות האימונים. שכן אומנויות לחימה כוללות אימונים אינטנסיביים והרבה כושר אירובי לצד כוח מתפרץ. אימון אירובי אינטנסיבי יגרום לתוצאה הפוכה מבניית שריר, ולכן מתאמן רציני באומנות הלחימה יגלה שמה שנבנה בחדר כושר ייהרס ביום שלמחרת באימון שרובו אירובי, ונשרפת בו כמות רבה של אנרגיה. סיבה נוספת יכולה להיות של חוסר מנוחה מספיק לשריר, שכן באימון (לפחות אצלי) כל השרירים עובדים. ייתכן שאפשר לשלב חדר כושר עם מספר מועט של אימוני אומנות לחימה, כאשר המטרה היא יותר פיתוח שרירים מיכולת של אומן לחימה. את זה אני לא ניסיתי, כיוון שמטרתי היא אומנות הלחימה. כיום, ויתרתי על העלאת מסת השריר ואני מתרכז באימוני אומנות לחימה, ורק מעט בבית אימון עם משקולות חופשיים על מנת בכל זאת לא לאבד מסת שריר יתר על המידה, ועל מנת לקצר את הדרך ברכישת מיומנויות שונות של אומנות הלחימה. ייתכן וישנם כאן כאלה שמתאמנים באומנות לחימה במקביל לחדר כושר ומשיגים תוצאות של העלאת מסת שריר. אשמח לשמוע עיצות מנסיונם של אחרים. אמיר, מה דעתך ? כפי שאני זוכר אתה מתאמן גם בחדר כושר ? בכל מקרה אני נכנס לפורום חדר כושר ושואל שאלה בנושא.

amir_aikido

New member
לא הגעתי לחדר הכושר יותר מדי זמן :-

פשנה האחרונה, לא התאמנתי מספיק ברציפות ובכלל אישית עבדתי בעיקר על החלק האירובי גם בחדר הכושר - הליכה / ריצה + "סקי" של 40 דקות היו החלק העיקרי של האימון, כך שקשה לי לדבר על מסת שריר. כנראה שהצירוף שהגעתי אליו כך היה באמת יותר מדי אימונים כי היו לי פגיעות חוזרות ונשנות בשרירים וכאבים רבים. לכן אני כרגע די הורדתי פרופיל לאיזה תקופה (בנוסף הצטרפו גם לחצים אחרים ...) אמיר נ.ב. גיל אתה לא תדריך במפגש הפורום הקרוב ?

אשמח להדריך, אבל בימי שישי

יש לי אימון עם החבר´ה שלי. אני גם חושב שאימון הפקידו במקום פתוח ללא מזרונים יהיה לא בטיחותי. גם אם זה אימון בסיסי וחד פעמי, אני מעוניין קודם כל לתת מושג בנושא "איך ליפול נכון", ולשם כך דרושים מזרונים. האם הועבר באימון פורום 2 אימון אייקידו ? אם כן, איך הסתדרתם ? בכל מקרה מי שמעוניין להתנסות באימון הפקידו, מוזמן למועדון שלי.

amir_aikido

New member
מניסיוני - דשא רך טוב כמזרון

באימון פורום 2 אכן הועבר אימון אייקידו (מודה באשמה
), התחלתי את האימון בלימוד נפילות לאחור, הצידה ולפנים. מראש ביקשתי מאנשים שכל מי שרגיש לדשא יביא איתו גם שמיכות לשים על הדשא (בסוף כמובן שהיחידים שהיו רגישים היו אני ואחי
) אם בוחרים מקום שבו הדשא סמיך מספיק ודואגים שהטכניקות לא יהיו אגרסיביות מדי, אין שום קושי לתרגל גם על דשא. (טריק נוסף הוא כמובן לדאוג למספיק עוזרים שתוכל להרגיש בטוח שיהיה מי שיתקן את הנפילות לכל מתאמן כבר מהטעות הראשונה). זה עבד לא רע באימון הפורום השני, מאמין שזה יכול לעבוד גם שוב. אמיר

bizhar

New member
נחמד. אצלנו מלמדים קודם כל לעמוד..../images/Emo122.gif

אבל מסכים עם אמיר שה(ש)פיל אותנו באימון הקודם..

יהיה מאוד נחמד, ואני בטוח שכולם ימצאו עניין בשיעור שלך (כמובן, בהנחה שיהיה לך את הזמן לכך). אם הבעיה היא נפילות, אז אני חושב התגברנו על זה באימון הקודם עם אמיר.

אני צריך לדעת קודם יום ושעה מדוייקת

וכן כמה זמן עומד לרשותי. אני מברר היום אם יש מישהו מתלמידיי הוותיקים שיכול להגיע ומתי. כמה אנשים צפויים להשתתף ?

Hidden Tiger

New member
סוגייה מעניינת...

איזו דמות מתקשרת אצלכם אסוציטיבית ל"אמן לחימה"? פקעת שרירים כמו ברוס-לי או דוקא חכם סיני זקן? ולעיניננו - האם סביר בעיניכם ש"שליטה בגוף" לא תכלול יכולת לגמוא בריצה 2 ק"מ (מבלי לשבוק חיים) או לטפס בכח הידים (על מתח למשל)? האם ניתן לשמר יכולות כאלה רק בעזרת פיתוח הצ´י? אשמח לשמוע את דעתכם.

שוב מניסיון שלי

לפני שמצב הברכיים שלי החמיר, הייתי גומא קילומטרים בכיף. משהתחילו הברכיים להתלונן יותר מידי, הפסקתי והחלטתי שאני מקדיש את כל הזמן רק לאימוני אומנות לחימה ללא אימוני כושר מיוחדים, בתקווה שהאימונים ישמרו את הכושר שרכשתי ואף ישפרו אותו. ונחש מה, זה עבד ! לאחר תקופה ארוכה יחסית שלא רצתי, והתאמנתי קשה על פורמים, שק איגרוף וספארינג חופשי, החלטתי לנסות לרוץ. התוצאה הייתה, שלא רק ששיפרתי "שליטה בגוף" ועוד מרכיבים רבים של כושר גופני, היכולת שלי לגמוא מרחק כפול ומכופל מ-2 ק"מ, לא ירדה.

orii

New member
נוסע לחיפה ומגיע לאילת...

לא. לפי מה שאני לומד - טאי צי אצל חיים בנדר - זה לא יכול ללכת ביחד, טיפוח שרירים וטיפוח הצי. כשאנחנו לומדים טאי צי אנחנו לומדים לזוז ללא שימוש בשרירים (כמובן בנתיים לגביי זה עדיין אידיאל). יותר מכך, עבודה נמרצת בחדר כושר (לא מדי פעם) מזיקה באופן בריאותי. היא עובדת בניגוד לבריאות שמנסים להשיג בטאי צי, היא מקשה את האיברים ועוצרת את הזרימה. אי אפשר לסוע לשני כיוונים בבת אחת (אלא אם את/ה חלקיק קוונטי) או חיפה או אילת. יש כמובן את ירושלים - שמשלבת את הדרכים. מהנסיון המצומצם שלי זה לא כאן ולא שם... וסיפור אישי של חיים: כבחור צעיר שלומד קארטה חיים עשה הרבה עבודת פיתוח שרירים... ועשה מספר עליות על המתח בכל פעם שנכנס לחדר. לאחר מספר שנים בטאי צי הוא גילה שהוא לא מסוגל לעשות יותר מעליית מתח אחת.

Yin

New member
לא מדויק

זה נכון שרוב המתאמנים בטאי צ´י עובדים על הצד הייני, אבל יש גם יאנג ובהחלט יש תרגילים שמפתחים כל מיני דברים שהם לא צ´י, כמו גמישות וכח.... יש סוגי צ´י גונג (כמו 5 החיות) שלא נחשבים קלים פיזית, ועוד תרגילים שונים ומשונים, כולם עובדים על כל הגוף בו זמנית ולא על קבוצות שרירים מסוימות. בכל מקרה, אין body building, בכלל חדר כושר זה ממש לא קשור לאומניות לחימה. עליות מתח, לעומת זאת, הם סוג של תרגילים "טיבעיים", דהיינו, הגוף האנושי (כמו כל קוף מצוי) בנוי לעשות אותם, רק לא להגזים. אין בעיה לחתור בסירה, לחטוב עצים ועוד.

orii

New member
לא מדויק שלא מדויק...

יש בעולם הזה הכל מכל... מה שכתבתי לנסוע לירושלים מדבר על כל מיני שילובים של עבודה מבוקרת/מתונה על שרירים גמישות... ופיתוח צי ואנרגיה פנימית. כמובן אני לא שופט... אבל הנקודה אותה אני רוצה להדגיש, שאותה הבנתי (בגוף) רק לאחרונה, לאחר 5 שנים של אימוני טאי צי, היא שיש ניגוד. הניגוד הוא בין שיחרור הגוף ותנועה שמתחילה באגן לבין שימוש בשרירים. השימוש בשרירים חוסם ומונע את השיחרור והתנועה "הנכונה" על פי הטאי צי -אותו אני לומד. אני כיום משתמש הרבה בשרירים אולם ככל שאני מתקדם אני מצליח להשתשמש בהם פחות - ובפושינג הנדס לדחוף יותר. אני בכוונה לא מדבר על טיפוח צי אלא על דבר פרוזאי כמו תנועה. מה שיפה בטאי צי שניתן לבדוק את זה בתרגילי זוגות...

מסכים לחלוטין. אבל

חלק מהעבודה בטאי-צ´י זה ללמוד ליישם את עקרונות השיטה בכל מצב. גם כשצריך לעשות עבודה קשה. כשצריך לדחוף מכונית שנתקעה, או להרים גלגל מפונצ´ר (או תינוק
), אין מנוס מלהשתמש בגוף לכך - ואין סיבה לא לעשות טאי-צ´י תוך-כדי, כלומר לשמור על יציבה ונשימה, תנועת אגן, וגוף משוחרר ככל האפשר. ככל האפשר בתנאים הקיימים, ולפי רמתך האישית. כרגע.

סקרן02

New member
אני העליתי את השאלה , אולי באמת..

תועלו לעזור לי.בעקרון השאלה שלי היא אם אי אפשר לשלב אימונים של אומנות לחימה ועם זאת לשמור על מסת שריר "מכובדת" ואני לא מתכון לאיזה שורצנגר אלא היקף ידיים של 39-40 ושאר הגוף בפרופורציה.

j i m m y

New member
תמיד אפשר, אבל לא מומלץ בגלל ..

דרישות מסוימות מאומנות הלחימה אותה אתה מעוניין ללמוד. כמו כן זכור שבאימוני כוח הסיכוי שלך לאבד טווח תנועה(גמישות) גדול. הבט בהודעה ששלחתי עכשיו בהמשך לשרשור הזה.

למעלה