קראתי את כל השרשור הזה בקפידה רבה
החל מהמסר המתגרה הראשון והמשך בדעות השונות של המגיבים.
מבלי לנסות להצטנע, אקדים בכך שכאחד שגילה את נושא הבריאות הטבעונית לפני 33 שנים, כאחד שהעמיק בה, למד אצל הגדולים ביותר בתחום ועבד איתם שנים רבות, אני חולק על רבות מהתגובות ואני משער (בהתבסס על תוכן המסרים) שרוב המגיבים אינם מכירים את הנושא כראוי בלשון המעטה.
אתחיל בזאת שאינני מכיר את מיה בן צבי ואת המקרה שלה מבחינה רפואית, ולכן תגובתי היא כללית.
אני רוצה להדגיש שלא כל מי שמכנה עצמו בשם טבעוני או צמחוני הוא באמת כזה, וגם אם הוא כזה אין זה אומר שדרכו נכונה מבחינה בריאותית. בהחלט ניתן לבצע תזונה טבעונית לא נכון ואפילו גרוע עד כדי גרימת נזק בריאותי. מהכרותי עם צמחונים/טבעונים רבים, בהם פגשתי במקומות שונים, בהרצאות שנתתי או במפגשים חברתיים של אנשים כאלה, אני יכול להעיד שרובם אינם מבצעים דרך בריאותית נכונה. רבים מהם הגיעו לתחום מסיבות אידאולוגיות של רחמים על בעלי החיים. אגב, אני חושב שהאידאולוגיה הזאת נכונה. הצד הבריאותי זר לרבים מהדוגלים בטבע, ואת רבים מהם הנושא הבריאותי כלל אינו מעניין.
לעומתם אני מכיר טבעונים רבים שהגיעו לדרך בניסיון להרפא ממחלות שונות וקשות בדרך כלל (סוכרת, מחלות פרקים, לב, כליות, עור וכד'), וקצרו פירות בריאותיים שאינם מוכרים ברפואה המערבית. כאמור, מדובר במקרים רבים, ואם הדרך הביאה לריפוי ולשיפור הבריאות, היא נכונה ומוכחת מדעית. המציאות היא האמת המדעית ולא איזה מחקר שנעשה על עכברים וקופים במעבדה.
טבעונות היא דרכו הנכונה והמתאימה של הגזע האנושי. האדם הינו חיה צמחונית מטבעו. זה נכון שהמציאות מראה לנו שבעולם המערבי רוב בני האדם אינם מקיימים אורח חיים כזה, ולכן האוכלוסיה הזאת היא חולה וסובלת מתת תזונה. אין אדם בעולם שאכילת בשר מתאימה לו (כפי שנכתב באחת התגובות), אכילת בשר תמיד מזיקה לאדם, וכך גם יתר המזונות מהחי. מידת הנזק היא אינדבידואלית.
טבעונות אינה עוסקת רק בתזונה, אלא בכל הקשור לאורח חיים נכון ולתחזוקה נכונה של הגוף והנפש. ככל שלוקחים יותר מהכללים הפשוטים העוסקים בזאת, כך הבריאות טובה יותר. מאד חשוב לבצע את הדברים נכון (שני קווים להדגשת המילה "נכון") ובהתאמה אישית, בעיקר כשמדובר באנשים חולים.
רבים טוענים שאינם יכולים להתקיים בלי בשר או מוצרי חלב למשל, אבל הם טועים. הם ניזונים בדרך לא נכונה והם התמכרו אליה מנטלית. שינוי הרגלים עלול להיות קשה, אלא אם מבצעים את השינוי נכון ומתוך מודעות ורצון. כאשר השינוי מתבצע בהכונה מקצועית נכונה הוא קל ונעים ומשפר משמעותית את איכות החיים. לומר "קשה לי" הינו התירוץ הטוב ביותר לחוסר רצון.
מאד חשוב שבדיון מסוג זה יביעו דעה כאלה שבאמת מכירים את הנושא לעומקו, ולא כאלה שידיעותיהם, הבנתם והתנסויותם בתחום היא דלה. בכל מקרה, לספר על מקרה של מישהי שהציגה עצמה כטבעונית, מבלי שאנו יודעים כיצד דרכה באה לידי ביטוי, ולהסיק מסכנות כלליות באשר לנכונות הדרך, זה לא רציני.