אולי קשור לפורום -

פולספגן

New member
היחס הוא אותו יחס ולא יחס הפוך אלא אם כן

כוונתך שההפך מ"אין" זה "יש".

טאוֹ

New member
כוונתי שאפשר לצבור ידע ולשמור על צניעות וכבוד

אם את מעוניינת בפרטים, את מוזמנת להיכנס לקישור ששלחתי ולקרוא.
אם את מחפשת להתנצח, אני לא הכתובת.

המשך יום נעים.

ינוקא1

New member
אני אישית פתוח לדעה שטבעונות מזיקה לבריאות.

יתכן וזה נכון , אולי לכל האנשים , אולי לחלק מהאנשים.

מצד שני אי אפשר לגזור מסקנות וסטטיסטיקות על סמך מקרה אחד.

אם היו עושים מחקר ללא משוא פנים , אולי אפשר היה להתייחס לזה.

אך מצד שני , אתה יכול לראות את קהילת הכושים העבריים בדימונה , שהם טבעוניים ובמספר גדול , ואין אצלם אירועי לב או סרטן ברמות השכיחות של האוכלוסויה הכללית , ובפרט לא ברמות השכיחות של אפרו אמריקאים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3336830,00.html

(ההסתייגות היחידה שיש לי מאפשרות זו , שיתכן שבריאותם הטובה מושגת לא בהכרח בגלל הטבעונות , אלא בגלל שהם צמים יום בשבוע).

ינוקא1

New member
וטיפול מגע פעם בחודש

האמת היא שאם חוקרים זאת ברצינות צריך לבודד כל משתנה . . .

פולספגן

New member
למה אתה לא רואה בארגנטינה או בצרפת יותר מקרים

מאשר בשאר אוכלוסית העולם או אפילו אצלנו?

ינוקא1

New member
לא יודע.

אני אישית לא מומחה בתזונה , ודעתי האישית נוטה בבירור לכיוון של "תזונת פליאו" כתזונה הבריאה , שהיא דווקא תזונה עם הרבה הרבה בשר ושומן.

אך יש דוגמאות שנוגדות את דעתי כמו הכושים העבריים , ואינני מתעלם מזה. ואולי יש כמה אפשרויות ל"תזונה בריאה".

אך מה שעשית עם להביא מקרה אחד ולגזור מתוכו שטבעונות היא לא בריאה , זה מעשה לא רציני בעליל.

(בכל אופן בזכותך נפתח כאן דיון חשוב)

פולספגן

New member
כפי שכתבתי -

בויסיי (boisei) כנראה היה צמחוני והיו לכך אדפטציות מאוד ברורות (מה שאין לנו), כגון זה שהמוח שלו היה פצפון והוא גם נכחד ושושלתו נגדעה.

כמו כן, ישנם מאמרים שמראים שתזונה נטולת בשר עד גיל ההתבגרות יוצרת ילדים פחות חכמים ופחות גבוהים בממוצע אפילו כשלוקחים ויטמינים. (מה שכן ההפרש זניח יחסית).

בנוסף, טבעונות וצמחונות יכולה לפגוע בהתפתחות של תינוקות וילדים כי הצרכים שלהם שונים. הנה כמה מקרים מהשנים האחרונות שמדגימים את הנקודה.

אגב, כפי שכבר ציינתי, אני הייתי צימחונית 6-7 שנים מטעמי מוסר בלבד ושברתי את זה כשהייתי בהריון הראשון שלי שהרגשתי ממש צורך עז לשווארמה ולכן אני בהחלט חושבת שזה ברירת המחדל, כי הגוף דרש את זה.

hal767

New member
קראתי את כל השרשור הזה בקפידה רבה

החל מהמסר המתגרה הראשון והמשך בדעות השונות של המגיבים.

מבלי לנסות להצטנע, אקדים בכך שכאחד שגילה את נושא הבריאות הטבעונית לפני 33 שנים, כאחד שהעמיק בה, למד אצל הגדולים ביותר בתחום ועבד איתם שנים רבות, אני חולק על רבות מהתגובות ואני משער (בהתבסס על תוכן המסרים) שרוב המגיבים אינם מכירים את הנושא כראוי בלשון המעטה.

אתחיל בזאת שאינני מכיר את מיה בן צבי ואת המקרה שלה מבחינה רפואית, ולכן תגובתי היא כללית.

אני רוצה להדגיש שלא כל מי שמכנה עצמו בשם טבעוני או צמחוני הוא באמת כזה, וגם אם הוא כזה אין זה אומר שדרכו נכונה מבחינה בריאותית. בהחלט ניתן לבצע תזונה טבעונית לא נכון ואפילו גרוע עד כדי גרימת נזק בריאותי. מהכרותי עם צמחונים/טבעונים רבים, בהם פגשתי במקומות שונים, בהרצאות שנתתי או במפגשים חברתיים של אנשים כאלה, אני יכול להעיד שרובם אינם מבצעים דרך בריאותית נכונה. רבים מהם הגיעו לתחום מסיבות אידאולוגיות של רחמים על בעלי החיים. אגב, אני חושב שהאידאולוגיה הזאת נכונה. הצד הבריאותי זר לרבים מהדוגלים בטבע, ואת רבים מהם הנושא הבריאותי כלל אינו מעניין.

לעומתם אני מכיר טבעונים רבים שהגיעו לדרך בניסיון להרפא ממחלות שונות וקשות בדרך כלל (סוכרת, מחלות פרקים, לב, כליות, עור וכד'), וקצרו פירות בריאותיים שאינם מוכרים ברפואה המערבית. כאמור, מדובר במקרים רבים, ואם הדרך הביאה לריפוי ולשיפור הבריאות, היא נכונה ומוכחת מדעית. המציאות היא האמת המדעית ולא איזה מחקר שנעשה על עכברים וקופים במעבדה.

טבעונות היא דרכו הנכונה והמתאימה של הגזע האנושי. האדם הינו חיה צמחונית מטבעו. זה נכון שהמציאות מראה לנו שבעולם המערבי רוב בני האדם אינם מקיימים אורח חיים כזה, ולכן האוכלוסיה הזאת היא חולה וסובלת מתת תזונה. אין אדם בעולם שאכילת בשר מתאימה לו (כפי שנכתב באחת התגובות), אכילת בשר תמיד מזיקה לאדם, וכך גם יתר המזונות מהחי. מידת הנזק היא אינדבידואלית.

טבעונות אינה עוסקת רק בתזונה, אלא בכל הקשור לאורח חיים נכון ולתחזוקה נכונה של הגוף והנפש. ככל שלוקחים יותר מהכללים הפשוטים העוסקים בזאת, כך הבריאות טובה יותר. מאד חשוב לבצע את הדברים נכון (שני קווים להדגשת המילה "נכון") ובהתאמה אישית, בעיקר כשמדובר באנשים חולים.
רבים טוענים שאינם יכולים להתקיים בלי בשר או מוצרי חלב למשל, אבל הם טועים. הם ניזונים בדרך לא נכונה והם התמכרו אליה מנטלית. שינוי הרגלים עלול להיות קשה, אלא אם מבצעים את השינוי נכון ומתוך מודעות ורצון. כאשר השינוי מתבצע בהכונה מקצועית נכונה הוא קל ונעים ומשפר משמעותית את איכות החיים. לומר "קשה לי" הינו התירוץ הטוב ביותר לחוסר רצון.

מאד חשוב שבדיון מסוג זה יביעו דעה כאלה שבאמת מכירים את הנושא לעומקו, ולא כאלה שידיעותיהם, הבנתם והתנסויותם בתחום היא דלה. בכל מקרה, לספר על מקרה של מישהי שהציגה עצמה כטבעונית, מבלי שאנו יודעים כיצד דרכה באה לידי ביטוי, ולהסיק מסכנות כלליות באשר לנכונות הדרך, זה לא רציני.

טאוֹ

New member

האם לפי הגישה הזו יש "כללי זהב" שנכונים לכל אחד (כמו ביחס לאי-אכילה גורפת של בשר)?
אם כן, האם תוכל לפרט מהם?

0 אור 0

New member
מצטרפת לטאו

בפרט לאחר שמקריאת ספרו של בן אורי נראה כאילו שכן בכל זאת ישנם כללים ראשוניים שאתם אפשר להתחיל לפני ההתאמה האישית

hal767

New member
כן. להלן מספר דוגמאות בקישורים המצורפים.

http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=205019

http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=205067

http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=205153

בנוסף, הייתי שם דגש על צריכת מזון אורגני, שתיית מים טהורים ולא אלה המסופקים בברזים, צריכת מזון חי (פירות וירקות טריים) כבסיס לתזונה נכונה, להוציא מהתפריט כל מאכל הרסני, כמו סוכר, חריפים, חומץ, חומרים מעוררים (קפה, קקאו, תה ירוק, קולה), מטוגנים ועוד.
מזון מוגדר כחומר טבעי שניתן לעיכול במערכת העיכול ואינו מזיק/מרעיל את הגוף ומספק לגוף את צרכיו התזונתיים מבלי לפגוע במאזן חומצה בסיס שלו. ע"פ ההגדרה הזאת מאד קל לקבוע מהם המזונות המתאימים לאדם.

http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=205158

פולספגן

New member
תרשה לי להתייחס לדבריך ולא למחשבותך על הידע

של אחרים לעומת הידע שלך

אז, אתייחס ל-2 פסקאות שלך שרק שם בעצם התייחסת עניינית ושם מן הסתם לוקה בשטחיות-מה ועם המון טעויות.

אתה מכיר עם שלא אוכל בשר? איך קוראים לחברות השבטיות שמהן צמחנו? "ציידים מלקטים". בויסיי (boisei) כנראה היה צמחוני והיו לכך אדפטציות מאוד ברורות (מה שאין לנו). אגב המוח שלו היה פצפון והוא גם נכחד ושושלתו נגדעה.

מבחינה זואולוגית בני-אדם הם אוכלי-כל‬
ואין שום שמץ של ספק בנושא. אפילו אתר של צמחונים יכול להודות בזה:
http://www.vrg.org/nutshell/omni.htm#cell

אגב, גם קרובינו המיידיים, השימפנזים, הם אוכלי כל. טרמיטים מהווים חלק חשוב מהדיאטה שלהם ולפעמים הם גם צדים חיות יותר גדולות. למעשה מכל מיני הקופים רק מעטים יכולים להחשב כצמחונים טהורים.

ישנו עוד טיעון נפוץ בקרב הצימחונים והטבעונים שבני-אדם חייבים אש על מנת לאכול בשר וזה בהחלט לא נכון. הם מעכלים בשר נא באותה קלות כמו בשר מבושל, אם כי מכל מיני סיבות תרבותיות זה פחות נפוץ. ישנן חברות אנושיות שבשר נא מהווה חלק ניכר מהדיאטה שלהם, והמקרה המפורסם הוא האינואיטים, הידועים יותר כאסקימוסים (למעשה המילה "אסקימו" היא כינוי גנאי בשפה אינדיאנית שפירושו "אוכל בשר נא"). בשר נא אצל האינואיטים הוא מקור הכרחי לויטמין סי, זאת משום שמזון צמחי כמעט לא קיים בסביבתם ובישול הורס את הויטמין סי בבשר. מאותה סיבה סביר להניח שבני-אדם שחיו באירופה ובצפון אסיה בזמן תקופת הקרח האחרונה ניזונו בעיקר מבשר ולפחות חלקית מבשר נא.

למעלה