אולי קשור לפורום -

לא מכירה אותה

אבל מקרה אנקדוטלי חריג ביותר (גם מפאת גילה), לא מלמד על שום קשר לפורום או לטבעונות

פולספגן

New member
רגע, שאני אבין -

כשנוח לך, את מפזרת משפטים כמו שה"מדענים" הצעירים, אלו שחושבים שהם יודעים משהו במדע, תמיד אומרים כאשר מראים להם ניזקי חיסון, טיפול של רפואה משלימה שעוזר וגו'.

את כמובן מתמרמרת על העיוורון שלהם, אך שאמירות אלו משרתים את צרכייך, את משתמשת בהן

גילוי נאות:- אין לי כל הבנה במקרה הנדון, אך אני לא פוסלת על הסף קשר בין אכילה של מזונות חסרים, כמו שהטבעונות מציעה לבין שבץ.
בשביל להשיב על השאלה, האם יש קשר או לא? צריך לדעת, מהם הסימפטומים לשבץ? האם במקרה של מיה, היו נורות אזהרה בדיעבד למשל מתוצאות בדיקת הדם שלה לפני המקרה? להבין, מה גרם לשבץ וגו'.

אני לא מקטלגת את עצמי

ל"אני" מולם,
שום דבר לא משרת את צרכיי כי אני לא טבעונית כלל...
אני גם לא פוסלת על הסף כלום אבל ההיפותזה שאת מעלה נשמעת די קלושה, יש עוד מישהו שאני מכירה שהגיע לגיל 30 קיבל שבץ אולי יש קשר בין גיל 30 לשבץ מוחי???
לגבי חיסונים: גם את היית מסכימה שמקרה אנקדוטלי לא מורה בהכרח על קשר, נזקי חיסונים הם מגמה מתמשכת של פגיעה בבריאות המין האנושי

פולספגן

New member
למה את סקפטית לגבי גיל 30?

ייתכן שגם לזה יש קשר, כי זה נק' הפיק של האדם.

מה שמעניין זה

שכשאוכל בשר חוטף שבץ מוחי אף אחד לא אומר: "האיש X אוכל הבשר קיבל שבץ מוחי."

אבל כשטבעונית מקבלת שבץ זה כבר סיפור אחר. הרי רק טבעונים חולים במחלות ומקבלים שבץ וכו'.. לא?

פולספגן

New member
באמת?

את רוצה שאביא לך מיליוני מחקרים, המראים שבשר עשיר בכולסטרול רע וצריך לאכול אותו במינון מוקצב.

אין צורך במחקרים

כי אני מסכימה איתך מאוד.
רק שמשום מה כשאדם אוכל בשר ומקבל שבץ מוחי אף אחד לא קושר את זה לתזונה שלו.
כשמדובר בטבעוני זה משהו אחר.
ובכלל, כמה קל להתפס למקרה ספציפי אחד ולהסיק ממנו על הכלל.

freearth10

New member
בהחלט קשור לפורום הזה

שולחת לה אנרגיה של אהבה ומקווה שהיא תסכים לקבל אותה.
מאיה

ladybug4NLP

Active member
ראיתי את מיה לאורך כל התוכניות במסטר שף

היא עשתה רושם של בן אדם סופר לחוץ (מעל למקובל גם כאלה שמשתתפים בתחרויות וכד').
היא גם עשתה רושם של אדם מופנם, רגיש וסגור
מישהו חשב על זה שאולי אין לזה קשר מיידי עם טבעונות? שכל ההתרגשות, ההתמודדות והחשיפה היו מעל כוחה?
ואז... אצל כל אחד נפגע החלק שהוא חלש.
יש כאלה שיקבלו התקף לב, אלרגיה, סוכרת או אפילו ארוע מוחי

גם אני מאחלת לה החלמה מהירה ושלמה

פולספגן

New member
אולי זה סימפטומים של אנמיה כתוצאה מהטבעונות

לי היא נראתה מאוד חלשלושה כל התוכנית.

ladybug4NLP

Active member
אכן-חלשלושה גם נפשית

ועדיין מקסימה בדרכה שלה.
כן חזקה באמונה שלה לגבי הטבעונות.

חולשה בנושאים שונים (גם נפשית) אינה אומרת שאדם לא יכול להיות חזק בנושא אחר.
ולעיתים דווקא חוזק גדול מאד בנושא מסויים גוזל הרבה אנרגיות להתמודדות במצבים אחרים

0 אור 0

New member
לא נעים לי כל הדיון הזה

אפילו אם מדובר במישהי שבחרה לחשוף את עצמה לחטטנות הציבורית,
לא מתאים ומכבד אותנו כמטפלים לאבחן ולשפוט בפורום ציבורי מישהי פרטית על מחלותיה והגורמים להן.
ולגופה של שאלה על טבעונות ובריאות:
השאלה שתמיד יש לשאול את עצמנו כאשר אנחנו רואים מישהו שעושה משהו (טבעונות, פעילות גופנית, צמחי מרפא, טיפול הוליסטי ... ולהבדיל עישון, אכילת מזון מתועש וכו') וחולה - האם המחלה היא למרות או בגלל, או שבכלל אין קשר,
האם לולא אותה עשיה מצבו היה טוב יותר או קשה יותר,
שאלות שלא פעם אין להן תשובה אחת ברורה ומוכחת, ולכן אני אוהבת להיעזר בהן ללימוד עצמי שהין האדם לבין עצמו.

ובכלל, חבל שלוקחים מקרה ספציפי אחד ומשליכים אותו על הכלל.
מה גם שראוי לציין שאין קשר ישיר בין טבעונות לרפואה משלימה. נכון שבאסכולות מסוימות ברפואה המשלימה דוגלים בתזונה טבעונית אבל הרפואה המשלימה היא תחום נרחב עם אסכולות וגישות שונות, לעיתים אפילו מנוגדות זו לזו.

ההכללות והדעות הקדומות מעידות על בורות ותו לא.
שכל אחד יעשה את בחירותיו לפי השקפת עולמו ומצפונו. מי ששלם עם עצמו ועם בחירותיו לא ירגיש צורך לדחוף את האף שלו לחיים של אחרים, למרות שזאת תכונה מאוד ישראלית.

ladybug4NLP

Active member
אני מאמינה שלכל אדם את הפרופיל התזונתי שלו

יש כאלה שמתאים להם אכילת בשר ויש כאלה שלא.
יש שמתאים להם להיות צמחוניים ויש שלא
ויש כאלה שהטבעונות מיטיבה אתם ויש כאלה שזה הורג אותם.

במקרה הזה לא שייכתי בכלל את מה שקרה לאופי התזונה אלא יותר להתרשמות מהתנהגות, הדבור שפת הגוף והאמונות שמיה הפגינה.

בהחלט יכול להיות שזה היה קורה לה גם אם היתה קרניבורית עם הפרופיל שהזכרתי.

לחץ נפשי, והצורך להגן על אמונות של מיעוט מול רב, ועוד פאנל שופטים שנחשב בטופ בתחומו, בתחרות, בטלויזיה ובפריים טיים יכול לתת את אותותיו גם במי שדוגל רק בדיאטת אטקינס ויתקוף את מה שחלש אצל אותו אדם

0 אור 0

New member
מסכימה אתך בנוגע לתזונה אישית לכל אחד

הענין שהפירע לי בשרשור הזה לא קשור לתזונה, אלא לכבוד האדם ופרטיותו.

פולספגן

New member
דיברו עליה בתוכנית ב-
ב"מדברים על זה"

עם שרון כידון ושי גולדן, אז הפורום הזה הוא בטל בשישים מהחשיפה שיש שם.

0 אור 0

New member
כל אחד צריך לחיות לפי אמות המידה של מצפונו

והערכים של תוכניות טלויזיה חטטניות, הם ממש לא הערכים שאני מכוונת את עצמי לחיות לפיהם.

למעלה