אולי עשיתי טעות?

Orbi

New member
אולי עשיתי טעות?

אשמח לקבל קצת תגובות לגבי מחשבותיי, אני מתחיל אולי להתחרט, ועכשיו הפירוט: קודם כל קצת רקע על עצמי- אני משוחרר חצי שנה, התחלתי ללמוד במסלול מדעי המחשב וניהול בכיתה י ועשיתי איזה 8 קורסים לפני הצבא, שם נאלצתי להפסיק בשל שירות קרבי, בחודשים האחרונים שלי בצבא חזרתי ללמוד כי יכולתי לשלב את זה עם השירות( עדיין קרבי) ולמדתי שני קורסים. נרשמתי לסמסטר אביב ל4 קורסים באישור מיוחד, ניהול השיווק(עשיתי בתיכון ולא כל כך ניגשתי לבחינה ואני עושה שוב), הסקה סטטיסטית(מבוסס על מבוא לסטטיסטיקה שלמדתי בתיכון), מבנה נתונים(מבוסס על מבוא למדעי המחשב ושפת פסקל שלמדתי בתיכון) וארגון המחשב ותכנותו. למותר לציין שהקורסים האחרונים שעשיתי לא היו במחשבים או סטטיסטיקה מה שאומר שעליי להיזכר בכל החומר שלמדתי פעם וללמוד חומר מתקדם יותר, עד לסמסטר האביב... אבל כאן העלילה מסתבכת- אני טס לדרום אמריקה לחודשיים בחודש הבא, וחוזר חודש לפני תחילת הלימודים. כל הדברים הנ"ל ואחרי שהתחלתח לקרוא את החומר בארגון המחשב ותכנותו ובקושי הבנתי משהו, גורמים לי לחשוב אולי לקחתי על עצמי יותר מידי, אולי בלתי אפשרי לעמוד בדרישות כל הקורסים האילה במיוחד במחשבים שכבר שכחתי את כל מה שלמדתי בתיכון, נ.ב הסיבה שהעמסתי על עצמי היא כי אני רוצה לסיים בקיץ הבא ולפי התוכנית לימודים זאת הדרך היחידה שאני לא אצטרך עוד סמסטר. בקיצור, דיי ארוך הסיפור שלי אבל אשמח אם מישהו קרא ויוכל להגיב. תודה מראש.

Orbi

New member
אולי למישהו כן יהיה כוח לקרוא?

באמת חשוב לי לדעת מה חושבים כאן האנשים, יש כאן כמה שלקראת סיום ועשו כבר הרבה קורסים בסמסטר.

twozig

New member
זה לא יהיה קל

אין בעיה בד"כ לקחת 4 קורסים בסמסטר לאחד שמורגל בלימוד עצמי ובמשמעת עצמית גבוהה. אבל לקחת באותו סמסטר 4 קורסים כשבתוכם מבני נתונים וארגון המחשב ביחד זו משימה לסטודנט מיוחד במינו. אחד בעל רמה אישית גבוהה מאד ויכולות לימודיות רציניות.... לי לא היה קל איתם כשהם היו בנפרד אז קח לתשומת לבך....

Orbi

New member
אהמממ

אני אצטנע ואומר שהחלק של הלמידה העצמית לא בעיה בשבילי אין לי בעיה עם המשמעת ואני יכול לשבת שעות, הבעיה היא שהרקע שהיה לי במחשבים די נשכח, אחרי שירות קרבי של 3+ שנים, ולכן השאלה האם אני בבעיה גדולה עם החומר של הקורסים הנ"ל, או שכשיתחילו המפגשים אני יכול לצפות לטוב ויבהירו לי את החומר, כי מקריאה ראשונית המצב רע...

limor 2

New member
רק אתה באמת יכול לענות..

זה תלוי, כמו שאמרו, בכושר הלימוד האישי וגם בכמה זמן יש לך וגם בכמה אתה מעוניין להשקיע ולקרוע את עצמך בלימודים. זה משתנה מאחד לאחד. אל תשכח שיש לך אופציה להיבחן סמסטר אחרי, במידה ובחרת שלא לגשת לאחד מהקורסים שבחרת. מצטערת שלא כ"כ עזרתי..

Orbi

New member
אז אני אתבאס...

אם אני מסיים סמסטר אחד אחרי אז אני לא אוכל להתחיל בשנה שאחר כך תואר שני ואני אצטרך לחכות שנה, לא סוף העולם אבל הייתי מעדיף שתהיה לי האופצייה. בכל מיקרה תודה על התגובות, אם יש כאן מישהו שלמד ארגון המחשב או מבנה נתונים או הסקה סטטיסטית אני אשמח לשמוע על קושי הממנים, והמבחנים, ובכלל איך לעבור את הקורסים האילה בשלום בהנחה ואני מתחיל מ0.( זה מופנה לפינגרטיפ אם הוא יענה- לפי מה שראיתי אתה גאון מחשבים ומתמטיקה עם ידע התחלתי נרחב ....)

למעלה