אולי מישהי יודעת...

לגבי קירזנר

חייבת לציין, אני מכירה אותו בהיותו רופא משפחה במרפאה בה אני חברה, פניתי אליו (גם לי יש אפלה). בלי לפגוע בשמו הטוב כי הוא באמת רופא נחמד, אני חושבת שהוא מקל ראש באופן קיצוני. למשל בממצאים שלי הוא ממש לא הסכים עם קביעת הראומטולוגית שקבעה חד משמעית שיש לי אפלה. אמרתי לו שאני פונה לייעוץ אצל המטולוגית בנוסף ואמר, אוקי נמתין לשמוע מה היא אומרת. גם היא קבעה זאת. משום מה הוא מתייחס לממצאים בספקנות שאינה במקומה. לצערי, מתחילים לי כאבים ומיחושים נוספים בגוף שקשורים לראומטלוגיה ורק מאששים את הקביעה ואני לגמרי לא מבינה את הספקנות שגילה ואת קלות הראש. נראה כי בחר לגמרי להתעלם מההפלות שעברתי ומהקשר שלהן לנושא ושה- LAC החיובי שלי לא היה מספיק גבוה עבורו. לא יודעת. אני לא התרשמתי ולא הייתי סומכת רק עליו. לפחות ההמטולוגית הפנתה אותי לבדיקות נוספות של משלים ושל לופוס ע"מ לקבל תמונה מלאה יותר ושהוא אפילו לא טרח לתת ואינו בטוח אפילו שאני צריכה לקבל קלקסן בהריון הבא (טיפול IVF). זה בעיני ממש רשלני.

yaelyb

New member
איזה מזל שאת מעדכנת אותי

נראה לי שאני במצב כמו שלך הפלות חוזרות LAC חיובי. אני אחרי לידה ראשונה (סופסוף
) רופא הנשים קבע שיש לי APLA ורופא המשפחה החליט שלא
אני יותר סומכת על רופא הנשים שלי הוא מהסוג שלא לוקח צ'נסים ואחרי מסכת ההריון ולפני שעברתי ממש לא בא לי רופא שיקל ראש ושיגיד שקלקסן לא טוב לי אחרי שאני יודעת בוודאות שזה מה שהחזיק את ההריון. בכל אופן ראיתי כאן המלצות על ד"ר דוליצקי?(מכירה אותו)? ועוד שאלות קטנות....את מטופלת באספירין ביומיום? אצל איזה ראמטולוג היית?ומה ההבדל בין ראמטולוג והמטולוג?למי אני צריכה לגשת? תודה וסליחה על מטח השאלות.

../images/Emo41.gif את צריכה ראמטולוג

או המטולוג. רופא הנשים או רופא המשפחה אינם אנשי המקצוע לתת לך אבחנה. ראמטולוג הוא רופא המתמחה, בבסיס, בבעיות פרקים, אבל למעשה, מומחה במחלות חיסון עצמי (שדלקת פרקים היא אחת מהן) זו התמחות על בתוך בתחום של רפואה פנימית. המטולוג הוא מומחה לתחום מחלות דם, ובעיות קרישה הן בתחום שלו. כל אחד מן השניים יכול להתאים לך, אבל על פניו, ראמטולוג רואה כאן תמונה רחבה יותר.

yaelyb

New member
אני צריכה הפניה מרופא המשפחה?

ללכת באופן פרטי להמטולוג או ראמטולוג? מה את ממליצה ? יש לך אולי פרטים על רופאים כאלה? אני גרה במרכז

באיזה קופה את?

אם את הולכת דרך הקופה, את צריכה הפניה של רופא משפחה. במכבי הלכתי לפרופ' לנגביץ (בפתח תקווה. התורים די ארוכים). ניתן להגיע אליה גם לתל השומר, ואז העלות היא 120 ש"ח (אבל צריך מכתב מאיזה שהוא רופא שמבקש שתופני דווקא אליה).

לשאלותייך

מאחר ואמרת שגם את בכללית, אז תראי, גם אני ביקשתי לתל השומר, (מה שהם לא אוהבים במיוחד לתת,אלא לבילינסון) והיו דרושות לי הפניות מרופא המשפחה של הכללית (היתה לי הפניה בכתב יד של זיידמן, המומחה להפריות אליו הלכתי בפרטי). לאור התוצאות המבהילות הלכתי בדחיפות בפרטי גם (כי לביה"ח יש המוןןןןןןןןןן זמןןןןןןןןןן עד שקבעו לי תור וגם הוא רחוק). שילמתי שוב ממיטב כספי. הלכתי לפרופ' לנגב'יץ שצויינה כאן. בנוסף. הלכתי גם להמטולוגית ששלחה אותי לבירורים נוספים. גם היא בתה"ש. בסה"כ לדעתי, אני צריכה את שתיהן כי גם החלו לי כאבים בגוף שכנראה גם קשורים לבלאגן הזה של ה- APLA ותסמונותיה. אפילו לא ידעתי שהיא מקבלת בפ"ת. שתיהן קבעו שיש לי APLA. אם את רוצה פרטים נוספים. תשאלי. את יכולה גם במסרים אם תרצי. אענה לך בשמחה על הכל. אני ממש חיה אצל הרופאים הללו בימים/שבועות/חודשים אלה אז אני מעורה בנושא.

ולגבי האספירין

שכחתי לענות. לי לא נתנו אספירין על בסיס קבוע. אני אצטרך לקבל קלקסן ואספירין ביום בו אחל בטיפולי הפריון (אם וכאשר.... כי בקצב הזה זה רחק מתרחק). הבנתי שאת האספירין נותנים רק במקרה של ארוע טרומבוטי או אחר של קריש דם בגוף, חס וחלילה שלא יקרה, אולם ממה שהספקתי לקרוא ולראות, נתקלתי בלא מעט מקרים שכן נותנים אספירין על בעיות כשלי ולכן אין לי מושג מה נכון. בואי נאמר שהייתי מעדיפה שלא לאור זאת שגם לאספירין יש את המינוסים שלו אז אולי עדיף ככה. אבל בכל מקרה אני אברר זאת שוב בפגישה הבאה עם ההמטולוגית, ששמה אגב, אופירה סולומון מתה"ש. מה שרק מעצבן עם הכללית זה שכל פעולה הכי קטנה שאני צריכה לעשות בתה"ש (כמו למשל חזרה על בדיקת דם שהיא התעקשה שאבצע אצלהם בתה"ש) צריך לעבור אישורים של הועדה של הכללית (ולא אישרו לי אז אצטרך לשלם פרטי). זה סרט לא כל כך נח אבל מכיון שמירב ההמלצות היו לי לרופאים משם - התעקשתי. נראה... לא יודעת מה לגבי ההמשך כי אצטרך להיות גם במעקב של הריון בסיכון גבוה אז לא ברור לי איפה זה יהיה בקצב הזה של החוסר אישורים שלהם. נראה לי שאין ספק שלחברות קופות אחרות יותר קל מהבחינה הזו לפחות. (כך לפחות מצטיירת לי התמונה, אם אני לא טועה).

שאלה על אבחון APLA

במהלך 12 השנים האחרונות עשיתי מספר פעמים בדיקות קרישתיות (בעיות התחילו מגלולות, לא מהריונות). בחלקן יצא לי אנטיקרדיוליפין גבוה. בחלקן תקין. בשנים האחרונות רק תקין. גם עכשיו, בהריון, חזרתי על האנטיקרדיוליפין ויצא תקין. LAC תמיד תקין. ההיסטוריה שלי כוללת סימפטומים קליניים שמאפיינים קרישי דם אבל ללא עדות טרומבוזית מוצקה. כלומר - היו לי תופעות שהחשידו בהמצאות קרישי דם (כאבי ראש, איבודי ראיה לסירוגין, רעידות בגפיים), אבל לא מצאו אותם. כל הסימפטומים היו סביב גלולות. הפלתי הריון בודד בשבוע 10 (ליתר דיוק - 9+6). הרופאים חלוקים בדעותיהם אם יש לי APLA או לא, ובכל מקרה, בהריון הזה אני על אספירין וטפו טפו טפו מתחילה מחר שבוע 14. האם שמעת על מקרה דומה? מקרה שהבדיקות עד כדי כך לא קונסיסטנטיות? (אגב, רקע משפחתי - אמא שלי עברה 11 הריונות שהסתיימו ב- 2 לידות בריאות. דודה שלי (אחותה) - איבדה הריון בחודש שישי עקב הפסקת דופק עובר + ל"ד גבוה)

שמעתי על משהו, לא דומה למקרה שלך, אבל

אבל תשמעי: שכנה שלי מטופלת של פרופ' יגל בהדסה עין כרם. יש לה שלושה ילדים, שלושתם נולדו פגים בשבועות מאוד מוקדמים, באחד מההריונות היו תאומות כשאחת מהן מתה עוד ברחם ואת השנייה יילדו. היא עשתה בדיקות קרישיות ולא היה נראה שיש בעיה, ולמרות זאת פרופ' יגל רשם לה קלקסאן ואספירין, וכך אמר :"החוש השישי שלי אומר שיש כאן בעיה, וגם אם בבדיקות המטולוגים לא רואים משהו חשוד, זה לא אומר שבאמת אין משהו חשוד. זה רק אומר שהם פשוט עוד לא יודעים מה לחפש!" והתרשמתי עמוקות מהאמרה הזאת. הרפואה המודרנית יודעת הרבה, אבל היא לא יודעת הכל, לכן ייתכן ויש עוד דברים בדם שלנו שגורמים לבעיות והרופאים לא מכירים אותם. ייתכן והרקע המשפחתי שלך רומז כי בעיה היא תורשתית. מאחלת לך הריון בריא ותקין שייגמר בידיים מלאות!

למעלה