כן אבל לא תשובה מוסמכת
בגדול, אספירין פועל על מערכת הקרישה באמצעות טסיות הדם, וקלקסן על מערכת חלבוני הקרישה. אספירין נחשב "מדלל דם" יותר "חלש" מקלקסן, אם כי יש מקרים שבהם הוא מוכח שעוזר יותר מקלקסן (לא רלבנטי לענייננו, למשל באירוע מוחי ומניעתו). אני באמת לא יודעת האם הוכחה תועלת של אספירין ב-APLA שלא בזמן הריון, אבל גם אם לא, אני יכולה להבין רופאים שנותנים אותו כדי להיות בצד הבטוח, לתת הגנה ולו קלה וחלקית מאירועי קרישה, וזאת בהינתן שיש לו תופעות לואי יחסית מעטות (בעיקר פגיעה בקיבה, נטיה לאולקוס וכו'). אני מניחה שכל מקרה לגופו וכל המטולוג מניסיונו האישי וכו'. כמובן בהריון שמגביר את הנטיה לקרישיות יתר - אספירין לא מספיק. מה גם שה-APLA מסכן את ההריון בפני עצמו. אגב גם גלולות מגבירות את הנטיה לקרישיות ולכן אסור למי שיש APLA לקחת אותן. למי שה-APLA שלה התבטא באירועי קרישה מסוכנים (פקקת ורידים עמוקים, תסחיף ריאתי), מומלץ לקחת בלי קשר להריון דילול דם - קלקסן פחות טוב כאן כי הוא בזריקות, ואז בד"כ נותנים קומדין (שבא בכדורים, ודורש ניטור של הרמה בדם, ובכל מקרה הוא לא ניתן בהריון כי הוא טרטוגני). מקווה שעזרתי. אבל בכל מקרה צריך להתייעץ עם הרופא המטפל.