אולי מישהו יודע?

אולי מישהו יודע?

שלום לכולם! אני לא יודע אם השאלה קשורה ישירות לתנ"ך אבל אין ספק שמקורה מן התקופה ההיא... אולי מישהו מכם יודע מיהו האדם האחרון שלפי האמונה או המסורת היה משוייך לבית דוד? אני יודע שרבי יהודה הנשיא היה משוייך ואחר"כ שמעתי גם רש"י....אולי תוכלו לסייע תודה מראש

אני.

אם רש"י אכן משויך לבית דוד, ואני משויך לרש"י. מצד שני - השאלה קצת מוזרה. כיום רוב העולם היהודי מתייחס לרש"י, וודאי שלפחות לבית דוד...

פלגיה

New member
גם אני

יש לנו במשפחה מסורת של שיוך משפחתי למהר"ל מפראג, ואומרים שהוא מזרע בית דוד. בתנ"ך האדם האחרון המוזכר מזרע בית דוד הוא ענני.

יוסי ר1

Active member
נו, ואני מכיר מישהו שהוא מצאצאי

הגולם מפרג (מאיר שלו העיד פעם על עצמו). שנפגיש ביניכם?

אלי ו.

New member
אנחנו כנראה קרובים רחוקים

גם אצלנו יש מסורת כזו ואפילו ראיתי עץ יוחסין של המשפחה עד המהר"ל.

פלגיה

New member
האמת? סביר

אני קרובה של די הרבה אנשים, וכמו שהבת שלי אומרת "כל ישראל אחים"

סוריאל

New member
זרובבל בן שלתיאל

או שאלתיאל. נזכר בזכריה ובעזרא-נחמיה. עלה ע"פ פקודת כורש וניסה לקומם את המקדש, בהצלחה חלקית למדי. זו, מכל מקום, העדות התנ"כית האחרונה. בתלמוד אכן נמצא ייחוס של רבי (יהודה הנשיא) לבית דוד, למשל בסוגייה הידועה "כל האומר דוד חטא" וכו' בשבת כ"א, כמדומני. שם אומר רב (בתרגום חופשי מארמית) רבי שבא מדוד, מהפך ודורש בזכותו של דוד. למרבה הפלא, גם בית ראש הגולה שבבל מתיייחס על בית דוד, ועוד הרבה מאוד חכמים אחרים מכל דורות היהודים. כנראה עניין אופנתי.

פלגיה

New member
על פי הרב הדרי

שאוהב לדבר על "האופק ההיסטורי של המאורעות בתנ"ך" האחרון לבית דוד הוא ענני. על פי דברי הימים א' פרק ג': וּבֶן-שְׁלֹמֹה, רְחַבְעָם; אֲבִיָּה בְנוֹ אָסָא בְנוֹ, יְהוֹשָׁפָט בְּנוֹ. יא יוֹרָם בְּנוֹ אֲחַזְיָהוּ בְנוֹ, יוֹאָשׁ בְּנוֹ. יב אֲמַצְיָהוּ בְנוֹ עֲזַרְיָה בְנוֹ, יוֹתָם בְּנוֹ. יג אָחָז בְּנוֹ חִזְקִיָּהוּ בְנוֹ, מְנַשֶּׁה בְנוֹ. יד אָמוֹן בְּנוֹ, יֹאשִׁיָּהוּ בְנוֹ. טו וּבְנֵי, יֹאשִׁיָּהוּ--הַבְּכוֹר יוֹחָנָן, הַשֵּׁנִי יְהוֹיָקִים; הַשְּׁלִשִׁי, צִדְקִיָּהוּ, הָרְבִיעִי, שַׁלּוּם. טז וּבְנֵי, יְהוֹיָקִים--יְכָנְיָה בְנוֹ, צִדְקִיָּה בְנוֹ. יז וּבְנֵי יְכָנְיָה אַסִּר, שְׁאַלְתִּיאֵל בְּנוֹ. יח וּמַלְכִירָם וּפְדָיָה, וְשֶׁנְאַצַּר, יְקַמְיָה הוֹשָׁמָע, וּנְדַבְיָה. יט וּבְנֵי פְדָיָה, זְרֻבָּבֶל וְשִׁמְעִי; וּבֶן-זְרֻבָּבֶל מְשֻׁלָּם וַחֲנַנְיָה, וּשְׁלֹמִית אֲחוֹתָם. כ וַחֲשֻׁבָה וָאֹהֶל וּבֶרֶכְיָה וַחֲסַדְיָה, יוּשַׁב חֶסֶד--חָמֵשׁ. כא וּבֶן-חֲנַנְיָה, פְּלַטְיָה וִישַׁעְיָה; בְּנֵי רְפָיָה בְּנֵי אַרְנָן, בְּנֵי עֹבַדְיָה בְּנֵי שְׁכַנְיָה. כב וּבְנֵי שְׁכַנְיָה, שְׁמַעְיָה; וּבְנֵי שְׁמַעְיָה, חַטּוּשׁ וְיִגְאָל וּבָרִיחַ וּנְעַרְיָה וְשָׁפָט--שִׁשָּׁה. כג וּבֶן-נְעַרְיָה, אֶלְיוֹעֵינַי וְחִזְקִיָּה וְעַזְרִיקָם--שְׁלֹשָׁה. {ס} כד וּבְנֵי אֶלְיוֹעֵינַי, הודיוהו (הוֹדַוְיָהוּ) וְאֶלְיָשִׁיב וּפְלָיָה וְעַקּוּב וְיוֹחָנָן וּדְלָיָה וַעֲנָנִי--שִׁבְעָה. זה נראה שענני היה אחרי דורו של זרובבל. אחרי התנ"ך נטו לייחס כל אדם שהגיע לשררה כלשהי לבית דוד (אולי כדי להוכיח את קיום הפסוק "לא יסור שבט מיהודה ומחוקק מבין רגליו עד כי יבוא שילה ולו יקהת עמים")

masorti

New member
לא רק "נראה ש"ענני היה אחרי זרובבל.

יש עדות עקיפה על כך בספר עזרא. הנה הפסוקים הרלוונטיים מהקטע שהבאת בדברי הימים: "כב וּבְנֵי שְׁכַנְיָה, שְׁמַעְיָה; וּבְנֵי שְׁמַעְיָה, חַטּוּשׁ וְיִגְאָל וּבָרִיחַ וּנְעַרְיָה וְשָׁפָט--שִׁשָּׁה. כג וּבֶן-נְעַרְיָה, אֶלְיוֹעֵינַי וְחִזְקִיָּה וְעַזְרִיקָם--שְׁלֹשָׁה. כד וּבְנֵי אֶלְיוֹעֵינַי, הודיוהו (הוֹדַוְיָהוּ) וְאֶלְיָשִׁיב וּפְלָיָה וְעַקּוּב וְיוֹחָנָן וּדְלָיָה וַעֲנָנִי--שִׁבְעָה." והנה מה שנאמר בעזרא על העולים איתו לא"י: "מִבְּנֵי דָוִיד, חַטּוּשׁ. ג מִבְּנֵי שְׁכַנְיָה, מִבְּנֵי פַרְעֹשׁ זְכַרְיָה; וְעִמּוֹ הִתְיַחֵשׂ לִזְכָרִים, מֵאָה וַחֲמִשִּׁים." (עזרא ח', ב'-ג') אם מדובר באותו חטוש, אז סביר שענני (שחטוש היה אחי-סבו) חי שני דורות אחרי עזרא.

למעלה