``אולי יש עליי קפידה``

צריך להבין אחת ולתמיד.

אצל הציבור המאמין (בשכר ועונש) על כל קיום מצווה היא אינטרס מובהק של קבלת שכר בגן העדן, אין היא מעידה על גדלות נפש מיוחדת. דווקא האדם הלא מאמין שעוזר ומסייע לזולת ללא אמונה בקבלת שכר , אלא כאקט אנושי חיובי של סיוע , נחשב בעיניי כחסד של אמת (ולא בהקשר המזוייף הדתי של העניין). אם לא היה שכר בעולם הבא (לדעת המאמינים בה.) על עזרה לזולת ועשיית חסד, מסופקני אם היינו רואים את הציבור החרדי כל כך מסייע ומקים אלפי ארגוני חסד למניהם. צריך להעמיד דברים על דיוקם . והדבר הזה מתקשר מאוד ל-מה שכתבת. הבחורה ההיא לא דאגה לפגיעה "בך" אלא ב"עצמה" ובפחד מהקפידה בידי שמים , וממך.

rigoletto111

New member
מעניין אם כאשר הרבנית ה"משפיעה"

שוברת את הרגל או נפצעת חלילה היא הולכת לחפש אם יש על עצמה "קפיידא" או הולכת לרופא שיטפל בעניין. אבל בעיות בפוריות זה עסק של "קפיידות".

מתלבט13

New member
חיובי מאד בעיני

אחרי הכל, כאשר נרשם אצל האדם שהיחס לזולת הוא חשוב מאד, זה עושה אותו להרבה יותר אנושי. אלא מה? יש אינטרסים? בכל מה שאנו עושים יש אינטרסים. אנו לומדים להתייחס בכבוד לאחרים כדי שיתייחסו אלינו בכבוד. כמעט כל דבר שאנו עושים יש בו חישוב אינטרסים כזה או אחר. ולעניות דעתי, מי שאומר שאצלו הכל זך וישר ו"לשם שמיים" הוא שקרן. במקרה הטוב הוא משקר גם את עצמו, במקרה הגרוע הוא משקר לאחרים, כשהוא יודע את האמת.

admor

New member
באמת, עליך קפידה?

אם היה עליך קפידה, לא היה לך זמן ללחוץ על הכפתורים בפלא. אם היה עליך גוק, היית צורחת ובורחת כאילו היה עליך עכבר לפחות, אז קפידה? במחשבה שניה, האחרון שהיה עליו קפידה הקימו לכבודו את ישיבת "שגעת אריה". אולי מין השמים מזכים אותך, יקימו איזה מכון לחקר האדם בשם תקתוקי התמבחבששת?

באמת עצוב

אולי תשמרי איתה על קשר כמובטח ותנסי לייעץ לה לנסות רופאים במקום "משפיעות" אין לאשה הזאת שום דבר בחיים, חוץ מלהביא ילד לעולם. עצוב כל כך.

טוב טוב

בואו לא נסחף. הבחורה כן מטפלת בעצמה. אך בנוסף היא דשה בעברה. שזה דבר יפה ולא חשוב המניע. כי זה כרוך באי נעימות. זה שהיא ביקשה סליחה זה מאוד ריגש. זה שהיא חושבת שזה יגאל אותה מכל מיני מרעין זה עצוב. וחוצמזה היום שרגא התאטרנט בשעה טובה ולמגינת ליבי וראשי שחוו קידוחי טכנאי ערס על הבוקר. טכנאים לא אמורים להיות חנאנות עם משקפים ועור שקוף? ועכשיו אני עייפה ומשתעממת בעבודה ומחפשת דירה וזהו.

boaZone

New member
אם אני אתחבט בעברי,

התסלחי לי?

שרגא המלך לשלטון.

אחחח איפה הם אותם הימים ששרגא חברי הטוב, שכנם של קאסמים ושאר מרעין בישין. היה כאבן " ספיר" מאזין לשוועת עניים ומתבכיינים... היה מקשר בין מתבחששים תלאביבים לדרומיים. הלכו הימים העליזים הללו אולי ישובו. שרגא הצל את העם!!!

Le Fay

New member
אולי במת יש עליה זה. מה שאמרת.

ואולי זה סתם המזל נוקש בדלתה ונותן לה עילה להיפרד מבח"ליבה בדקה התשעים, לפני שהיחסים ייעשו עוד יותר מעורערים. הצרה שאנשים לא מקשיבים.

מכל הלב והנשמה

זה עצוב וכואב לומר את זה, אבל יש בחורה שלמדה איתי בבצפר היסודי, שהייתי באמת רוצה שהיא תגיע למצב שהיא תצטרך להיזכר בי ולבקש סליחה, ואני, בנונשלאנטיות אענה לה שהייתי בעולם אחר ואין בליבי עליה אבל עמוק בליבי אני אדע, נפגעתי... יש דברים שהזמן לא מרפא יפה לך אם באמת אין בליבך עליה...

למעלה