``אולי יש עליי קפידה``

``אולי יש עליי קפידה``

אני ממש תחת רישמו של סיפור מוזר שאירע לפני כמה שעות. צלצלה אליי בחורה. ``לא תנחשי בחיים מי אני`` כך היא. כיוון שהיא פנתה אליי בשם החיבה המזוויע שכונתי בו בילדותי, הסקתי שזו חברה ``מפעם``. התרגשתי והתלהבתי והתעניינתי כמוקבל. ואז היא סיפרה את סיבת שיחתה. קולה נשבר ונקטע כסיפרה לי שהיא מנסה כבר ארבע שנים להרות. שהיחסים שלה ושל בעלה מאוד מעורערים. והרבנית ה``משפיעה`` שלה אמרה לה לנסות לחשוב אם יש מישהו בעבר שהיא פגעה בו. ויתכן שהוא מקפיד עליה ועל כן באות עליה צרות כאלה. ועליה לאתר את האנשים שהיא יתכן ופגעה בהם. ולבקש את סליחתם. אז היא חשבה רחוק ועמוק והיא נזכרה שבכיתה ח` לפני אחת-עשרה שנה היא לעגה לי על קשיי ההתאקלמות שלי בפנימיה או משהו כזה. הקשבתי לה בשקט וזה עשה לי משהו. האמונה התמימה שלה. האומץ להתקשר, האומץ לבקש סליחה. כמובן שהבעתי בפנייה את הערכתי הגמורה למעשה שלה. והבטחתי לה שאין בליבי עליה. ``אבל אז נפגעת?`` היא שבה ומבררת. ``לא`` הבטחתי. ``הייתי בעולם שלי ולא היה אכפת לי מה אנשים חושבים. ואני ממש לא זוכרת מה היה, אבל וודאי שלא נפגעתי``. נפרדתי ממנה באיחולי בריאות והבטחה שלא תקויים לשמור על קשר ולהתראות מתישהוא. ובלב הרגשתי קצת עצב על הבחורה שכל כך שקועה במאגיה. לא רחמים רק עצב.

פנדיאני

New member
דווקא לי יש חבר טוב

שכשיש לו בעיות הוא "מתפלל להשם" ומייד נושע. הוא רואה כל דבר שקורה כ"אלוקי". גם אם אני חושב שזה לא רציונלי, מבחינה נפשית אני חושב שזה נקודת הרגעה גדולה כשאתה סבור שהכל מלמעלה, וזה לא תלוי בך.

לפעמים עובר לי בראש

לא מזמן פגעתי במישהי והנה התהפך לו הגלגל ויום אחד מצאתי ת'צמי בול במצב שלה, זה קורה לפעמים ואז עובר לי בראש האם יד אלהים בדבר? לא יודע וגם לא חושב ככה כי הפגיעה לא היתה במטרה לפגוע בה אלא יותר במטרה לשמור על עצמי אבל כשהמאגיה עוטפת אותך מי חושב בהגיון?

זה קרה לי בדיוק לפני כחצי שנה |מיצי

באמצע ההתעסקות עם החתול במרפסת אני מקבל צלצול על הקו חבר לכיתה מהחיידר כעת בלונדון נשוי (אברך רציני....לא ברור לי מה הקטע) מתקשר ומבקש סליחה על זה שהציק לי מדי פעם בחיידר זה משעשע אך מדהים .

ephi79

New member
אותי הסיפור דווקא ריגש,

אז מה אם היא מאמינה במשהו לא רציונלי? זה שהיא נזכרה במשהו שעשתה לפני כ"כ הרבה זמן ומרגישה רגשי אשמה כלפי זה ומנסה לתקן (ואין זה משנה שהטריגר לשיחה הוא הרצון שלה לעזור לעצמה), זה בעיניי דבר נפלא. אשריכם ישראל.

boaZone

New member
אין זה משנה? ../images/Emo12.gif

הרי זו בדיוק הנקודה. לא אפכת לה איזה יסורים קשים עוברים על המתבחששת היום, היא לא ניסתה לעזור לחברתה הותיקה, היא פשוט רצתה לעזור לעצמה. לא שיש רע בזה. אבל זה לא ממש הופך אותה לצדיקה תמימה. להרגיש רגשי אשמה, בעיני, זו טיפשות. למנוע מצבים שעלולים לגרום לך לרגשות אשמה - זו החכמה.

אמונה

מה זה משנה אם היא מאמינה באלוהים או בעין הרע או בעצמה? הרי אומרים שנפש וגוף קשורות זה בזה. אם ביקשה סליחה אזי נרגעה רוחה ואולי נפתחה רחמה??? מתבחששת, היית צריכה לומר לה שאכן בזמנו פגעה בך אנושות ועכשיו את סולחת מעומקא דליבה
ועוד היית הופכת לסנדקית.

justchip

New member
או שפשוט...

לה יש בעיה בביציות, ביכולת הקליטה שלהם ברחם, מחסום פיזי בחצוצרות, ספירת זרע נמוכה של בן הזוג, שרידות נמוכה של הזרע , חוסר יכולת של תא הזרע לחדור לביצית ועוד הרבה אפשריות לבעיה פיזיולוגית רק שמרוב ששקדה על לבקר רבנים ולענות את עצמה בלמה זה אשמתה היא שכחה לפנות לרופא. בכלל נמאס לי מאנשים שמאמללים את עצמם בשביל ילדים ומרגישים שצריכים אותם בכל מחיר. בפרט התפיסה בציבור החרדי שאם אינך יכולה להוליד ילדים אין לך סיבת קיום (וגם אישך צריך בתאוריה לגרש אותך ולישא אחרת וכו' וכו')

לעומת זאת

יש היום תנועות בינלאומיות שקוראות לא להביא ילדים ואת הכסף לתרום לילדים במצוקה. הרעיון הוא להיתגבר על האגואיזם ולהעדיף לתרום למה שכבר קיים מאשר למה שעדיין לא הגיע לעולם.

אין ספק.

הרי כל ייעודה של האשה זה רחם!!!! כשהייתי מאזינה לנשים חרדיות שקורסות ממש ממאמץ ההיריון והלידות המרובות ומסרבות לקבל "אישור" מהרב להשתמש באמצעי מניעה (עאלק למה שמישהו יחליט עבורי אם להביא, מתי להביא וכמה להביא - ילדים), כדי להיחשב צדיקות. הלחץ החברתי בנושא הזה ככ' חזק שמי שאין לה ילד אין לה זכות קיום בחברה החרדית. מזעזע.

או שאולי...

הי כבר בדקה את כל הדברים האלה והכל בסדר, כי יש מצבים שהרפואה אומרת שהכל בסדר ובכולופן זה לא מצליח? לי נמאס מאנשים שמציגים את הציבור החרדי כפרמיטיבי - ובנושא הרבייה הכל כל כך מוסדר בציבור הזה, שכל אחד יודע שאם חלפה שנה ואין ילדים - ויש ה"מהדרין" אף בפחות מכך - כבר רצים לרופאים. רבנים זה ערך נלווה לעניין, אבל אין שום סיבה להתייחס לזה כאילו אישה שמנסה נואשות כבר ארבע שנים להרות לא פנתה לרופאים. ובמאמר מוסגר, אני לא יודעת מה היחס שלך לילדים, ואני לא מסכימה עם התאוריה שאם אינך יכולה להוליד ילדים אין לך סיבת קיום, אבל אם יש אפילו ילד אחד שאפשר ללדת - אין לך מושג כמה אור זה מכניס לחיים. מניסיון של אחת שלא יולדת כל שנה ונהנית עד הגג מחיות המחמד האנושיות הקרויות ילדים.

justchip

New member
לכל דבר יש הסבר פיזיולוגי השאלה

אם מוצאים אותו, ויפה שאת מציגה ילדים בתור חיות מחמד אני כנראה מחשיבה אותם לקצת יותר מזה ולכן אם אני פשוט ארצה לי משהו ללטף ולעשות לו קוצ'י מוצ'י אקנה כלב. או אאמץ כמה מהעכברים שלי.

Le Fay

New member
אין מצב שאשה תאמר שהיא מנסה להרות

ארבע שנים ללא הצלחה, ושרופא נשים יאמר שהכל בסדר - בוודאי לא כאן, כשטיפולי הפוריות נעשים במימון ממשלתי. נ.ב. בשביל אור יש גופי תאורה.

תתפלאי, אבל יש.

זה לא אומר שלא יעשו את הכל בשביל להצליח - כמו לעשות טיפולי IVF וכו', אבל יש לי גיסה שהיא ובעלה נבדקו אצל מיטב הרופאים והפרופסורים כל מיני בדיקות ונאמר להם שהכל תקין. אז נכון שיש להם את האופציה לטיפולי פוריות (שהם הולכים עליה, כמובן) - אבל ברמה הבסיסית הכל "לכאורה" בסדר. לכאורה - כי אם אין ילד אז כנראה שמשהו בכל זאת לא תקין שם בעסק. נ.ב. גופי תאורה מהסוג שלי לא תשיגי בשום חנות.

Le Fay

New member
ברור (שהציעו, ושהם הולכים על זה).

לא, תודה, יש לי כבר משלי. ואני נגד עידוד ילודה בהבטחות שוא ("מכניס אור לחיים", "מדביק נישואים", "ילדים זה שמחה", "זה כבר יושיב אותך", "לא טוב לילד לגדול לבד" וכל שאר השטויות הדביליות). לפני שאת חוזרת על זה, אני ממליצה בחום לעצור שניה ולשאול את עצמך אם את יכולה להבטיח באיזשהו אופן לבנאדם שלפנייך שהוא לא ימות מרעלת הריון או מסיבוך בלידה, לא יתאשפז בעקבותיה במוסד סגור ושיוולד לו צאצא שלם, בריא, שפוי ומפותח, שישרוד את שלושים השנים הקרובות לפחות.

למעלה