אולי יהיה לטובה

שמלת תחרה1

Well-known member

ברמאללה מתקיימים בימים אלה דיונים על מהפך באסטרטגיה הפלסטינית • על רקע הלחץ הבין-לאומי שמופעל על ישראל בסוגיה הפלסטינית, יו"ר הרשות שוקל הכרזה חד-צדדית על הפיכתה של הרשות למדינה • אבו מאזן מעריך: "בתוך 3 עד 5 שנים תקום מדינה פלסטינית"​

כך נוכל להלחם איתם מדינה כנגד מדינה,
אולי יהיה להם מה להפסיד וישבו להקים מדינה במקום להרוס אותנו.
מה דעתם על המצב שישראל נקלעה עקב הלחץ שמופעל עליה?

אפרת10512

Well-known member

ברמאללה מתקיימים בימים אלה דיונים על מהפך באסטרטגיה הפלסטינית • על רקע הלחץ הבין-לאומי שמופעל על ישראל בסוגיה הפלסטינית, יו"ר הרשות שוקל הכרזה חד-צדדית על הפיכתה של הרשות למדינה • אבו מאזן מעריך: "בתוך 3 עד 5 שנים תקום מדינה פלסטינית"​

אפילו שהעולם יכיר במדינה פלסטינית ישראל אף פעם לא תכיר. מה העולם יכול לעשות ? העולם צריך להפסיק להגיד לישראל איך להתנהל אם איך להיות מוסריים ואנושיים. כל המדינות שמנסות לנהל את ישראל הם מדינות שעשו הכי פשעים נגד האנושות אז מדינות כאלו לא צריכות להטיף לישראל. וכל מדינה שתכיר במדינה פלסטינים זאת תהיה מדינת אוייב של ישראל כי הם יודעים שיום יבוא והשביעי באוקטובר יהיה משחק ילדים לעומת מה שהם יעשו לנו. מה המדינות אירופה יגנו על ישראל והיהודים חחחח ממש לו ראינו את זה במלחמה הזאת. אבו מאזן אתה ליצן והעם שלך נבלות כמוך

boriska1

Well-known member
אפילו שהעולם יכיר במדינה פלסטינית ישראל אף פעם לא תכיר. מה העולם יכול לעשות ? העולם צריך להפסיק להגיד לישראל איך להתנהל אם איך להיות מוסריים ואנושיים. כל המדינות שמנסות לנהל את ישראל הם מדינות שעשו הכי פשעים נגד האנושות אז מדינות כאלו לא צריכות להטיף לישראל. וכל מדינה שתכיר במדינה פלסטינים זאת תהיה מדינת אוייב של ישראל כי הם יודעים שיום יבוא והשביעי באוקטובר יהיה משחק ילדים לעומת מה שהם יעשו לנו. מה המדינות אירופה יגנו על ישראל והיהודים חחחח ממש לו ראינו את זה במלחמה הזאת. אבו מאזן אתה ליצן והעם שלך נבלות כמוך
קטן עלינו. כמה עשרות מדינות אייב. אולי מאות? ביניהם גם גרמניה, סין , יפן , צרפת, הסקנדינביות, רוסיה וכל ה15 מדינות שהוקמו בפרוק ברית המועצות, הערבים.

ואותי מדאיג דבר אחד בכל העסק, בעצם שניים: מאיפה מנהלנו המכובד יקנה מכסה שמן לאוטו שלו? ואיפה אני אקנה 3 מציתים ב10 שקלים.
יש לך רעיון?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
קטן עלינו. כמה עשרות מדינות אייב. אולי מאות? ביניהם גם גרמניה, סין , יפן , צרפת, הסקנדינביות, רוסיה וכל ה15 מדינות שהוקמו בפרוק ברית המועצות, הערבים.

ואותי מדאיג דבר אחד בכל העסק, בעצם שניים: מאיפה מנהלנו המכובד יקנה מכסה שמן לאוטו שלו? ואיפה אני אקנה 3 מציתים ב10 שקלים.
יש לך רעיון?
מה הבעיה? יש את סין
תמצא במחיר שווה כל כיס.

Harrington

Well-known member
מנהל

אינשאללה שיעשו את הטעות הזאת :). כמובן שקשה לדעת עד כמה מדובר בדיווח חדשותי אמיתי או בהמצאה של מאקו הישראלית. כלומר זה שראש הרש"פ שוקל להכריז על מדינה, קטע מובן מאליו שברור לכל בר דעת בתקופה בה מדינות ברחבי העולם מצהירים על הכרתם במדינה כזאת אילו תוכרז. היה מאוד מוזר אם אבו מאזן לא היה משקיע בכך דיון או שניים. אבל כל השאר? כאמור, קשה לדעת אם זה אמיתי או המצאה של התקשורת הישראלית, אבל ככל שזה נכון, מן הראוי יהיה לומר 'מי שברך' בבתי הכנסת לארכי-טרוריסט אבו מאזן. זאת המתנה הנפלאה ביותר שהוא יכול לתת לישראל בתקופה הזאת, כאשר השלכותיו של צעד כזה רק משרתים את ישראל בכמעט כל היבט שאפשר להעלות על הדעת.

אפילו שהעולם יכיר במדינה פלסטינית ישראל אף פעם לא תכיר.
אני לא יודע אם ישראל תכיר או לא תכיר (תהיה לה בעיה בהיבט ההצהרתי, אולם אם ההכרזה תהיה על שטחי הרש"פ בלבד, טוב לה לישראל להכיר מעבר להיבט זה). אולם נזכיר שלא ניתן להקים מדינה ללא הסכמת המדינה ששולטת בשטחים המיועדים לה לפני כן. כלומר הכרזה כזאת, אם לא תהיה על שטחי הרש"פ נטו והפלסטינים יכריזו, למשל, על מדינה על כל שטח ישראל מהנהר עד לים או מהנהר ועד לקו הירוק, לא תביא להקמת מדינה פלסטינית בפועל וההכרזה, על אף שתזכה אולי להכרה מצד העולם, תישאר כהכרזה חסרת משמעות ממשית בשטח.

boriska1

Well-known member
אני לא יודע אם ישראל תכיר או לא תכיר (תהיה לה בעיה בהיבט ההצהרתי, אולם אם ההכרזה תהיה על שטחי הרש"פ בלבד, טוב לה לישראל להכיר מעבר להיבט זה). אולם נזכיר שלא ניתן להקים מדינה ללא הסכמת המדינה ששולטת בשטחים המיועדים לה לפני כן.
זה מאיפה? מאותו מקור שמדינה לא יכולה לקום בלי רצף טריטוריאלי? היה עוד משהו כזה... לא זוכר כתבת. כנראה הכל מאותו מקור. כיוון שאני לא עוזר המחקר שלך, אבל בנקל תוכל למצוא עשרות טריטוריות של מדינות ריבוניות שאינם ברצף טריטוריאלי. אתן לך רמז: בארה"ב . המקום בחדשות היום.
בלי לאמץ את המוח שלי, ברגע זה עולות לי בראש 4 מדינות ריבוניות שהוקמו בסוף המאה ה20 , בלי הסכמה של המדינה השולטת.
בביזם יש דבר טוב, ואני מדבר ברצינות, מפתח את הדמיון וכושר הכתיבה. כושר הקריאה - פחות. אבל מי צריך לקרוא, שאפשר לכתוב. אחלה.

היידה הגברת שרה נ"י יירום הודה

ובשוליים אעיר: ביבי קצת דומה להרצל של הפלישטים. רק שהרצל הקים בבאזל את מדינת היהודים.
אתה חושב שביבי, אחרי 120 יוכל להקבר בחלקת גדולי האומה של הפלישטים?

Harrington

Well-known member
מנהל
מציאות.
מאותו מקור שמדינה לא יכולה לקום בלי רצף טריטוריאלי?
לזה דווקא יש חריגים בעולם, אבל לא בנסיבות של המקרה כאן. מצד שני יש את הנסיון של שתי ההכרזות הקודמות של הפלסטינים על מדינה, הכרזות שנכשלו גם בגלל חוסר הכרה בינלאומית אך גם בגלל היעדר רצף טריטוריאלי. זה אגב הבסיס לתוכנים ההתרחבות של סאלם פיאד אם אתה מכיר, שכל עניינה ליצור רצף כזה יש מאין (ודרך מעבר בשטחי C במימון אירופאי ובניגוד לדין הבינלאומי), אם אתה מכיר.
היה עוד משהו כזה... לא זוכר כתבת. כנראה הכל מאותו מקור.
שוין יקירי, מתנצל, אבל הפסקתי לקרוא כאן. החום של היום לא עושה לי חשק היום לזרום עם טוני התדיינות כאלה, סורי. אם וכאשר יתחשק לך על דיון ענייני, נטו, תרגיש חופשי לעדכן. עד אז, כתוב ללמפה ותהנה.

boriska1

Well-known member
מציאות.

לזה דווקא יש חריגים בעולם, אבל לא בנסיבות של המקרה כאן. מצד שני יש את הנסיון של שתי ההכרזות הקודמות של הפלסטינים על מדינה, הכרזות שנכשלו גם בגלל חוסר הכרה בינלאומית אך גם בגלל היעדר רצף טריטוריאלי. זה אגב הבסיס לתוכנים ההתרחבות של סאלם פיאד אם אתה מכיר, שכל עניינה ליצור רצף כזה יש מאין (ודרך מעבר בשטחי C במימון אירופאי ובניגוד לדין הבינלאומי), אם אתה מכיר.

שוין יקירי, מתנצל, אבל הפסקתי לקרוא כאן. החום של היום לא עושה לי חשק היום לזרום עם טוני התדיינות כאלה, סורי. אם וכאשר יתחשק לך על דיון ענייני, נטו, תרגיש חופשי לעדכן. עד אז, כתוב ללמפה ותהנה.
כן. מבין אותך. זה לא דיון ענייני לספר סיפורי פוגי דוגמת שמדינה לא יכולה לקום , בלי הסכמה של השולט בשטח
היידה שרה

Harrington

Well-known member
מנהל
כן. מבין אותך. זה לא דיון ענייני לספר סיפורי פוגי דוגמת שמדינה לא יכולה לקום , בלי הסכמה של השולט בשטח
היידה שרה
לא יקירי, אין כמובן שום קשר. אני עומד לחלוטין מאחורי דברי למעלה בנושא. פשוט לא מתחשק לי להתדיין בצורה כזאת. משאיר את זה למזוכיסטים שבחבורה. אז אם חשוב לך לספר לעצמך את הסיפור כפי שהמצאת כעת? לך על זה בכיף. די לי בכך שהתווספה להמצאה גם האמת. לא אמשיך לדון ולדוש בזה כל עוד אינך מסוגל לעבור לדיון ענייני בצורה נורמטיבית.

מכאן ואילך אדלג בל"נ על תגובותיך בתת-השרשור הזה, אא"כ יתחילו עם הצהרה שאתה עובר לנ"ל.

המשך ערב שקט ונעים,
מיצינו עד שתחליט אתה מסוגל ומעונין אחרת.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ברמאללה מתקיימים בימים אלה דיונים על מהפך באסטרטגיה הפלסטינית • על רקע הלחץ הבין-לאומי שמופעל על ישראל בסוגיה הפלסטינית, יו"ר הרשות שוקל הכרזה חד-צדדית על הפיכתה של הרשות למדינה • אבו מאזן מעריך: "בתוך 3 עד 5 שנים תקום מדינה פלסטינית"

החלום של פלסטינים.
"פרי, פרי פלסטין" ו"מהנהר ועד הים, פלסטין תהיה חופשית".

פנדר התכונן לשיר האחרון של הערב, Hypersonic Missiles, וסיפר לקהל שאמנם הוא כתב אותו כבר ב-2018, אבל המילים שלו רלוונטיות מתמיד: "אני מתענג בחוסר הידיעה שלי, ילדים בעזה מופצצים ואני פשוט מחוץ לכל זה". לאחר מכן הכריז שיש לו "אורחת מיוחדת מאוד היום", והזמין לבמה את טונברג יחד עם פעילים נוספים, שבתורם הובילו את הקהל בקריאות "פרי, פרי פלסטין" ו"מהנהר ועד הים, פלסטין תהיה חופשית".

למעלה