אולי ידוע לכם כבר

sabih

New member
אולי ידוע לכם כבר

אך למקרה שלא... יצא דיסק נהדר של הדס פל-ירדן , שהוקלט בטורקיה. כולו כבוד ללדינו, עם ההשפעות מטורקיה יוון וישראל. בנוסף מצורפת חוברת מפוארת, 160 דף, עם המון פרטים והסברים בשלוש שפות. מומלץ בחום, לאוהבי הלדינו ושירה ומסורת יהודית בכלל. יומטוב לנו לכולנו

בוקר טוב עולם מה שלום כולם ../images/Emo42.gif

טיפה|
לוביה/ פואטה דל אילה
לוביה, לוביה, לוביה, לוביה דל אל סיילו טודו דיאה סקאיו אל אווה, אווה אקי, אווה אאי, אווה אווה טודו טימפו. אווה, אווה , אווה אס ברכה דל דיו, אל דיו אס, פטרון דל טודו מונדו. בואנו דיאה אטודוס

tsiporganeden

New member
אילה בואנה דמאניאנה ארמניקה,

איזה יופי של שיר, אגב טיפה אומרים דאמלה, כן גשום ולי קר מאוד, בבית קפאתי מקור עד שנכנסתי למיטה בשעה 9 בערב, לסדין החשמלי, המזגן, והבקבוק חם לרגליים, בצ'יק צ'ק הופשרתי, והיה לי נעים, אז במקום לגלוש ולהסניף אתכם ראיתי סרט על המהפכה הצרפתית, סרט יפה מאוד. התסלחו לי?

Sarika

New member
פשריקה מעניין שאצלנו המילה דאמלה

damla פירושה שונה לגמרי. הפירוש הוא - שיתוק (המחלה) לב'ינו דאמלה - קיבל שיתוק.

Sarika

New member
אצלנו אומרים "לקיו גוטה" והכוונה

נפל עליו "תיק".

Sarika

New member
../images/Emo186.gif קן קרי אונה קופה דה צ'אי../images/Emo185.gif

אונה רצטה פרה צ'אי סברוזו אי קיינטי - אן און ג'ארו סה מטיי: אונה בולסיקה דה צ'אי דה גוסטו דה אלמנדרה אונה בולסיקה דה צ'אי דה גוסטו דה קאנלה דוס קוצ'אריקאס דה מייל אי סאג'וסטה דוס קופה דה אגואה בויינדו ספואדי אג'וסטאר און פוקו דה לאצ'ה קיינטה. האוייר אל דיסק דה לאדינו קמוס דיו מואיס, בב'אר אל צ'אי אי הלאבאר אל דיו.

Sarika

New member
אסתריקה אסטו אז צ'אי לה סב'ור דה

סחלב, קיינטה לאס טריפאס.

tsiporganeden

New member
קרידה אסיגון יו נו פואדו בבר צ'אי

אורה דה טאדרה פור קה דספואס נו מה דורמו, אמבזה מה אזר אונה קופה דה צ'אי קה מה אגה דורמיר, אייר מה איזה "תה תפוחים" מה אצ'י און פוקו דה קנלה, אי סאליו מוי סאברוזו, אסיגון דשיטר, אל דיסק דה מואיס, אי אלאבי אה אל דיו, קה מה דיו אה ווזוס, בנדיצ'ו סרה. לורס אה אל דיו.

Sarika

New member
פשריקה - אסטה רצטה דה צ'אי....

קסקריבי אקי אז צ'אי דה יירבאס, נו איי קפאין לו פואדס בב'ר קוונדו קקיראס, אי קוואנטו קקיראס, אז מוי סברוזו. אני קוראת לו משקה "מנחם".

אסטרלו

New member
פשריקה, פואדס אזר צ'אי דה

קמומיל (בבונג). אמה נו דה טלגאס, סולו דה לאס ירבאס. אסטה צ'אי נו קיטה אל ספואניו.

למעלה