. (אולי ט)

נוגה 1234

New member
. (אולי ט)

הדברים מתחילים להתגלות.
מתחילים להרגיש. מתחילים לראות.
שלושה אנשים שונים שאלו אותי מה לעזאזל קרה לי ביד. סיפרתי שוב סיפור. והאמינו.
אני מתחילה להבין שמשהו כנראה מאוד לא בסדר.
יש לי רגעים של מודעות. בשאר הזמן אני ממשיכה להכחיש.
ולתפקד. כאילו הכל בסדר.
חושבת שאולי אם אני אאמין בזה ממש חזק, זה יהפוך לאמת.
ואפילו ביקשתי ממישהו. שיעזור לי לפתוח הכל.
וזה עדיין לא קרה. אינלי מושג מה קורה עם זה.
ואני מתה מפחד שיגלו. מתה מפחד לפתוח את הכל.
אבל אני גם רוצה. רוצה ולא רוצה.
ובינתיים, אני ממשיכה לשקר לכולם. להגיד לפסיכולוג שלא חתכתי.
לספר לחברות סיפורים על כמה אכלתי.
ואני אוכלת את עצמי מבפנים.
ולא יכולה. שוב חותכת.
זה מן מעגל סגור, קבוע מראש.
ואני מבינה שאני צריכה מישהו שכרגע יציל אותי מעצמי.
אבל אני לא יכולה לספר לבד.
וכרגע, זה אפילו לא אופצייה. כי אני חייבת להמשיך לתפקד. אסור לי ליפול. אז אני ממשיכה לבנות ולהרוס את עצמי באותו הזמן.
ולהראות מבחוץ כאילו שהכל בסדר (?).

אסור לך ליפול

אבל את מפילה את עצמך יותר ויותר עמוק.
את מבינה שאת צריכה מישהו שכרגע יציל אותך מעצמך, אבל משקרת למי שמטפל בך כדי שימשיך לטפל בך טיפול שמן הסתם לא עוזר לך (אחרת היית מפסיקה לחתוך ומתחילה לאכול ומדברת).
את מתחילה, אני חוזרת, מתחילה להבין שמשהו כנראה (כנראה?) מאוד לא בסדר, אבל מתנהגת כאילו הכול ממש כן.
את חייבת להמשיך לתפקד, אבל עושה הכול כדי להביא את עצמך למצב של התמוטטות, שלא תהיה בררה ואז כבר כולם יגלו ויבינו. אני רק מקווה שזה לא יהיה מאוחר מדיי. אני דואגת לך.

נוגה 1234

New member
ט'

סיפרתי.
סיפרתי לפסיכולוג שפגעתי. וששיקרתי בפעם הקודמת.
כשאמרתי שלא פגעתי.
סיפרתי.
ואני לא בטוחה מה אני מרגישה עכשיו.
התגובה הראשונית הייתה לחזור, וכמה אירוני, לפגוע.
ולהתקשר למישהו שיודע. אבל אפילו לו לא היה זמן.
אפילו לו לא היה מספיק אכפת.
זה אף פעם לא כואב. כשאני פוגעת. זה אף פעם לא מספיק.
הפסיכולוג אמר שיצטרך לבדוק, ולחשוב על המשך הטיפול, שם או במקום אחר, או מה הכי מתאים.
כי אפילו הוא אמר שהוא לא חושב שזה עוזר.
אני רק רוצה לקבור את עצמי מתחת לשמיכה ולא לצאת משם.
אבל אני חייבת להמשיך לתפקד. חייבת להמשיך תיום. חייבת ללמוד לבגרות. חייבת.
סיפרתי לו אפילו על אותם רגעים של הזמן האחרון, על הטקס הקבוע בערב, שאחרי כל היום, אני רואה את עצמי במראה. ולא יכולה לסבול את זה. ישר בוכה ופוגעת.
שאוכלת. דברים שאין בהם קלוריות כמעט. ופוגעת.
מבחינתו, הוא אמר שכשאפגע, זה ישים סוף לטיפול. והיום, רמז על זה. אפילו מאוד. אבל אמר שלא רוצה לקפוץ מהר להחלטות. שיתייעץ. שיחליט מה הכי נכון. כי לא חושב שהטיפול הזה עוזר לי. אז זה אומר להיות במצב הזה, של האי ודאות עד לפגישה הבאה.
ואני כ"כ רוצה להתפרק וליפול ולהפסיק מהמירוץ המטורף הזה. אבל אני יודעת שאסור לי. יודעת שחייבת להמשיך תיום.
ואין לי מושג איך אתפקד עכשיו כאילו הכל בסדר.
אני רק יודעת שזה משהו שאני חייבת לעשות.

(ואגב, תודה על התגובה שלך. איך את עכשיו? אני ממש מקווה שיותר טוב.

אני גאה בך מאוד מאוד מאוד ט'

איזו אמיצה שאת. איזה סיכון לקחת. אני רוצה לשתף אותך שהתנאי באשפוז שלי היה שאפסיק לחתוך. בהתחלה חשבתי עלייך ועל מה שכתבתי לך פעם, שאיך אפשר לצפות ממך להפסיק משהו שבדיוק בשבילו את מבקשת את העזרה... והנה אני נתקלתי באותה בעיה... ומרוב פחד שיעיפו אותי מהאשפוז שאני כל כך זקוקה לו, הפסקתי לחתוך. לא יודעת איך, בכוחות על, הפסקתי. הרי יכולתי להמשיך ולשקר, אבל באתי לשם לעשות עבודה אחרת מה הטעם? ונכון, החרפתי סימפטומים אחרים, אבל מבחינתו זה היה בסדר, היה לו רק חשוב שאפסיק לחתוך. והוא די אידיוט, כי בכל אופן זה קל יחסית להפסיק הרגל של חודש וחצי מאשר הרגלים אחרים של שלושים שנה ויותר (בולמוסים, פגיעות עצמיות בצורות אחרות). ואת יודעת מה? הדחף באמת קצת ירד, עם כל נשיכת שפתיים. אבל אני מרגישה שכשאשתחרר משם (מאוד בקרוב) אני אחזור לזה, כי אני משתחררת בלי שום מסגרת המשך ופשוט נזרקת לכלבים (סיפור בפני עצמו, לא בא לי להיכנס לזה עכשיו). הסבירו לי שבמחלקה שבה אני מאושפזת הם לא ערוכים להתמודד עם פגיעה עצמית כזאת, ומי שלא מסוגל לעמוד בזה - מעבירים אותו לאשפוז מלא במחלקה סגורה או בפתוחה.

ויקירתי, את לא חייבת בגרות. תמיד אפשר להשלים. גם אני הפסקתי את הלימודים באוניברסיטה עקב האשפוז. הפסקתי זמנית, ייתכן שאחזור כדי להשלים את המבחן, אבל הרגשתי שלא מסוגלת להתמודד עם זה עכשיו, לא בכל מחיר. אני מותשת. ולדעתי הרבה יותר חשוב שתטפלי בעצמך עכשיו ושתשימי את הבריאות ואת ההחלמה שלך בעדיפות ראשונה, כי אחרת לא רק שלא תהיה בגרות, גם חיים כבר לא יהיו לך.

אני חושבת שעשית את הצעד הנכון שסיפרת לו. וסתם הצעה קטנה שעובדת בשבילי. כתבת שאת לא מסוגלת לראות את עצמך במראה. אז אולי לא תסתכלי במראה? אני רצינית לגמרי. כשאני בהתקף תיעוב עצמי אני פשוט לא מסתכלת במראה. העולם לא ימות אם לא אסתכל במראה יום אחד, אפילו יותר. כשיושבים שבעה (להבדיל מליון הבדלות) צריך לכסות את כל המראות בבית, ואנשים חיים עם זה וממשיכים הלאה.

כל הכבוד, אמיצה.

נוגה 1234

New member
תודה

את באמת מקסימה.
זה נשמע מדהים, הדרך שעשית עם הפגיעות.
אצלי, זה התחיל בדיוק בזמן שהתחילה ההפרעה. זאת אומרת, זה כבר הרגל של שנה.
ובהתחלה, זה היה בקטנה. כשהחמיר בקיץ, כשהיינו בחו"ל, כמו ההפרעה (חזרתי וישר הפסיכיאטרית רצתה להפנות לאשפוז כי ירדתי מלא והמצב היה לא משו) וזה נהייה לשגרה של כל יום, זה לפחות היה שטחי יחסית, השאיר פחות סימנים.
עכשיו, לא רק שזה כל יום. אלא כבר משאיר צלקות. כל היד שלי מצולקת. ולראות את זה גורם לי עוד יותר לשנוא את עצמי. אבל אני יודעת שאני פשוט לא יכולה בלי.
וזה אף פעם לא מספיק כואב. כמה שכל פעם זה לא יהפך ליותר עמוק, זה אף פעם לא מספיק יכאב.
וחשבתי, ואפילו אמרתי לפסיכולוג, שאני לא חושבת שאני אוכל להפסיק, אם לא יהיה שם מישהו שכשאני עומדת עם המספרים ביד פשוט יעצור אותי.
התשובה שלו הייתה שרק אני יכולה להיות שם בשביל עצמי.
אבל אני לא יודעת אפילו איך.
אני לא מסוגלת יום בלי לראות את עצמי במראה. נורא חשוב לי איך שאני נראית ולבושה. אז במשך היום, כן, גם אז זה יכול לגרום לי לבכות ולחתוך את עצמי, אבל בלילה, יש מן טקס קבוע, שאני מורידה מעצמי את השרשראות, את הבגדים. עומדת חצי עירומה מול המראה. ובוכה. על כמה שאני שמנה.
ואז, המרחק ממש לא גדול מלפגוע. למעשה, כמעט כל ערב זה מגיע.
ואני לא יכולה שלא להסתכל. כי אני רוצה לרזות. אני רוצה לבדוק אם רזיתי וכמה (כי ממזמן העיפו לי תמשקל מהחדר, ואז אין לי שום אינדיקציה לדעת אם ירדתי ואם הצומות ושאר הדברים שאני מעוללת לעצמי באמת עובדים) (ואפילו לדיאטנית אני כבר לא הולכת-- הפעם היא זאת שלא רוצה להפגש איתי).
ואולי אני אנסה לא להסתכל במראה, או לפחות בערב. אבל אז זה יהיה מן איבוד שליטה. כי אז באמת לא אדע אם יורדת או לא. למרות שאני תמיד רואה ילדה שמנה משתקפת אליי מהמראה, אני יכולה להעריך אם ירדתי או עליתי או נשארתי אותו דבר פחות או יותר.
ולגבי הבגרויות, אין מצב שאני מוותרת על זה. זה התחיל מהלחץ מהמבחנים. זה היה המקור. שמרוב לחץ, לא אכלתי והקאתי, ואז כבר התמכרתי לק"ג שנושרים. והמבחנים נגמרו, או התחלפו, אבל ההפרעה נשארה. וכן, כרגע, זה מאוד מגביר תהפרעה. בחיים זה לא היה ככה, אפילו בתקופות הכי גרועות שאיימו עליי עם אשפוז כל שני וחמישי. אבל ההבדל הוא שעכשיו, לפחות פעם אחרונה שנשקלתי, שקלתי הרבה יותר מפעם. כן, אמנם ירדתי, אבל עדיין לא מספיק. וזה הקונפליקט כל הזמן. כי אני רוצה להבריא. ואני רוצה להחלים. ואני מפחדת, כי אני מרגישה שזה יכול לגרום לי לאבד הכל. אבל אני רוצה להיות רזה.

על שליטה, פחד מאובדן שליטה, ושליטה מזויפת

כתבת על הכול כאן. נשמע שאת ממש ממש שונאת את עצמך. מתעבת אפילו.
יש אולי איזה משהו קטן שאת מחבבת בעצמך? תכונת אופי? איזה שהוא איבר? משהו במראה? את יכולה לנסות להתאמץ לחשוב על משהו? אני חושבת שזה נורא נורא חשוב. אני לא מצפה שתפסיקי לשנוא את עצמך, ובטח לא ביום אחד. אני גם לא מצפה שתפסיקי להתעלל בעצמך בן לילה. אבל אני כן מאמינה שקולות טובים יכולים לעלות לאט לאט על הקולות הרעים ולתפוס את מקומם. את רק צריכה להקיף את עצמך בדמויות הנכונות התומכות, שישמיעו לך את הדברים הטובים עד שתוכלי לומר אותם לעצמך. זה תהליך ארוך שאותו אני אישית התחלתי באו.איי ולעולם אהיה אסירת תודה להם על כך, כי התיעוב הזה מוכר לי כל כך.

אני חושבת שאת צריכה תחליף. מישהי חכמה כתבה פה פעם שזה בסדר להרגיש כל רגש, גם שנאה עצמית, רק לא לפעול על זה. איך? לא יודעת. שאלת מיליון הדולר. קשה לי לענות לך על זה כשאני עכשיו ממש ברגעים אלה בעיצומו של בולמוס מכוער. אם הדרישה להישארות באשפוז הייתה הפסקת הבולמוסים, לא הייתי עומדת בזה. הרבה יותר קל היה לי להפסיק לחתוך. תביני, הפסיכולוג בסוג של אזלת יד מולך. הוא לא יודע מה לעשות כדי לעזור. במקרה שלי זה פשוט סנקציה - ברגע שיראו חתך - אני עפה משם. בינינו, זו לא בעיה לחתוך במקומות שלא יראו, הרי זה לא שהם מפשיטים אותי כל יום לבדוק לי את כל הגוף. גם אמרתי לרופא שאני ממשיכה לפגוע בעצמי בדרכים אחרות, אבל הוא הסכים לא לקחת לי אותן. וחוץ מזה, כמו שאמרתי, באתי לעשות שם עבודה, לא להילחם בהם. וזה רק לטובתי. אני חושבת שאם תצליחי, אפילו באופן מלאכותי, להישאר עם הכאב העצום שלך, עם הזעם, עם התסכול, ובכל זאת לא לחתוך - את תרגישי גיבורה ומנצחת. וכן, כל יום שעובר בלי (בולמוסים, שנאה עצמית, פגיעה עצמית) זה הולך ונהיה יותר קל. לא ברור לי איך, אבל זו הרי התמכרות לכל דבר, וכשלא צורכים את החומר שמכורים אליו, בסוף הכמיהות עוברות, לפחות בחלקן. רק מה, אני חושבת שהוא צריך לתת לך כלים, תחליפים, משהו בריא במקום. אני ממליצה לך להיכנס לאתר של סה"ר ולקרוא את המאמר המעולה שלהם על הפסקת פגיעה עצמית.

כמה שזה נשמע אבסורדי אני מאמינה שפגיעה עצמית נועדה כדי לגרום לנו להפסיק לסבול, ולא כדי לסבול. הפגיעה העצמית מסיטה את תשומת הלב שלנו מהכאבים האמיתיים של הנפש ומזיזה אותם למקומות גופניים שקל יותר להתמודד מולם כי נוצרים כאבים גופניים אמיתיים. זה כמובן הסבר פשטני, אבל אולי הוא יכול לעזור במשהו.

בהפרעה המחורבנת הזאת החולות רוצות להישאר חולות גם כשהן מבינות שהן חייבות להחלים. זה משהו שאני לא מכירה מעצמי בהקשר של הפרעת אכילה, רק בהקשרים אחרים, אז קשה לי יותר להגיב על זה. הקונפליקט הזה לגמרי מוכר וידוע, ראיתי אותו הרבה מאוד במחלקה לה"א כשאושפזתי שם לפני כמה שנים. התקשיתי להזדהות עם זה, כי אני באמת שמנה, לא מסתכלת במראה וחושבת שאני שמנה, אני שמנה לפי כל המדדים, וממש לא רוצה להישאר שמנה. לא אכפת לי להיות בעלת עודף משקל, אבל בגבול הנורמה, בגבול התקין, ואני הרבה הרבה הרבה הרבה מעבר לכל גבול עליון. להפך, רזון אפילו מפחיד אותי. אני לא רוצה להיות רזה, רק לרדת למשקל תקין שאוכל לנשום בו ולעלות מדרגות בו ולא לסבול מאלף ואחת בעיות רפואיות. אבל מה, זו התמכרות. וקשה לי מאוד לוותר עליה.

ושוב - אין מצב שאת מוותרת על זה (הבגרויות) אבל על עצמך את כן יכולה לוותר? זה גם כן סוג של ניסיון שלך לשלוט במשהו שלחלוטין מזיק לך כרגע (ואת מודה בזה).

לדעתי את צריכה באופן טכני וקר לגמרי להחליט שרק להיום את לא נעמדת מול המראה עם כל הטקס הזה. רק ליום אחד, ולראות מה קורה. אפילו שהדחף עצום. רק ליום אחד, את יכולה לעשות את זה, אני לגמרי מאמינה בך. לגמרי. מצדי תבואי לפורום ותכתבי ותכתבי ותכתבי על כמה שאת שונאת את עצמך ורוצה להסתכל במראה, רק לא לגשת למראה. ממש בכוח. את חייבת להפסיק את ההתעללות הזאת ממשהו אחד קטן. זה נורא נורא קשה, זה כמו שתגידי לי להפסיק לעשות בולמוסים. נראה לי בלתי אפשרי ממש כמו שנראה לך בלתי אפשרי להפסיק להתעלל בעצמך בשלל הדרכים המקוריות שלך.

וקשה מאוד לעשות את זה לבד. תקיפי את עצמך בכל מי שאת יכולה, בכל אדם שהחיוך שלו עושה לך טוב, שהמילים שלו עושות לך טוב, שמקבל אותך כמו שאת.

ויום אחרי יום, לחרוק שיניים ולהציל לעצמך את החיים, כי בסופו של דבר הפסיכולוג צודק - את נשארת עם עצמך ורק את יכולה לתת לעצמך את הכוח. אני מאמינה מאוד גם בכוח עליון וממנו אני שואבת את הכוח שלי (ממנו ומהקבוצות של או.איי שאני שוקלת לחזור אליהן). נסי למצוא איזה שהוא מקור של כוח, משהו שאת נהנית לעשות, משהו שיגרום לך קצת הקלה בסבל, אפילו בכאילו.

את יהלום יקר, אסור לך לפגוע בעצמך. פשוט ככה.

ושימי לב איזו דרך עברת מאז שבכל הודעה היית מתנצלת על החפירה. לפחות כאן למדת שיש לך מקום ושמותר לך לתבוע לעצמך את המקום גם בלי להתנצל על האוויר שאת נושמת. ואני חושבת שהיה לי חלק בכך
.

חיבוק ענק.

נוגה 1234

New member
..

קודם כל, תודה. את באמת מקסימה.
לגבי משהו שאני מחבבת בעצמי.. זה רק משהו שנתנה לי ההפרעה- הסטייל. מאז שזה התחיל, הרבה יותר התחילו להחמיא לי על איך שמתלבשת, אפילו כמה חודשים אחרי, כשהיינו בחו"ל סתם צלם של איזה מגזין תפס אותי ברחוב וביקש לצלם, בגלל הסטייל. ואני באמת מאמינה, שזה קרה רק בגלל ההפרעה. לא בגללי.
וכשכולם הגיבו על התמונה, איזו יפה בלה בלה בלה, אני הסתכלתי ולא הבנתי על מה מדברים. שמנה. זה מה שראיתי.
הרגעים היחידים שאני יכולה לא להתעלל בעצמי, לקיים סוג של דיבור פנימי מעודד עם עצמי, זה הרגעים לפני הופעות, חזרות וכל מה שקשור לזה. אלו הרגעים היחידים. ששנייה אחרי שפגעתי, אני יכולה להגיד לעצמי שאני חזקה. שאני מסוגלת. רק כי יודעת שעוד שנייה צריכה לעמוד על הבמה, תחת ביקורת של אנשים אחרים, ואם אז לא אהיה מספיק חזקה מעצמי, ואשדר משהו מאוד מסויים, אני פשוט לא אעמוד בזה.
את יודעת, בפעם הראשונה כשהפסיכולוג הציב תקו אדום של לא לפגוע, הצלחתי לא לפגוע כמה ימים. הייתי ישנה איזה שעתיים בלילה, כל הלילה בוכה ורוצה לחתוך ועוצרת את עצמי. קמה בבוקר חצי מתה. הולכת לבצפר. מתפקדת (?) וחוזרת הבייתה וישנה. אבל אחרי כמה ימים, לא יכולתי יותר, זה השתלט לי על כל היום. לא יכולה לא לפגוע, זה הדבר היחיד שמאפשר לי לתפקד.
אני יודעת לזהות מה הפגיעה נותנת לי. במצבים שבהם אני מוצפת, או לא מרגישה כלום, זה נותן לי להרגיש משהו, כאב קונקרטי, שאיתו אני יכולה להתמודד.
אבל להגדיר את זה לעצמי לא עזר הרבה לתדירות של הפגיעות ולחומרה שלהם.
אם בהתייחסות להפרעת אכילה שבה החולות רוצות להשאר חולות על אף שרוצות להחלים התכוונת לאנורקסיה, אני לא חושבת שאני יכולה להיחשב לאנורקסית. כי אני לא רזה. אני באמת לא רזה. כאילו, אובייקטיבית זה לא שאני בעודף משקל, אבל פעם אחרונה שנשקלתי הייתי כמעט בBMI, טיפה פחות אבל עדין. כמה מעט שאני אוכלת, כמה צומות שלא אעשה, אני כמעט ולא יורדת. וזה עוד יותר משגע אותי. ואני מפחדת שזה באמת מתחיל לפגוע בי, הלא לאכול. זה סתם דברים, שאני כל הזמן אומרת לעצמי שהם רק בראש שלי, אבל כבר לא יכולה להכחיש שהם קורים. כמו הידיים שרועדות (כנראה נפילות סוכר לפי הדיאטנית), ועוד משהו שלא סיפרתי לאף אחד, שאני עדיין מכחישה שקורה.. שזה בלילה, לפעמים כמה פעמים, אני מרגישה כאילו אני נופלת, ואז כאילו כל הגוף רועד כזה, ואז אני מתעוררת בבהלה. ובהתחלה הייתי אומרת לעצמי שזה רק חלום, אח"כ שזה בראש שלי. אבל עכשיו זה קצת מתחיל להפחיד אותי. אבל אני אומרת לעצמי שוב ושוב שזה רק בראש שלי.
אני לא יכולה לוותר על הבגרויות, כי אז זה ישבור תמסיכה של ההכל בסדר. אני פרפקציוניסטית. אני לא מסוגלת לוותר על זה.
אני אנסה היום לא להיעמד מול המראה, למרות שרק המחשבה על הימנעות מזה מפחידה אותי. כי זה יהיה חוסר ודאות.
ואני לא חושבת שזה ימנע מעצמי לפגוע. כי אפילו אם המראה לא תהיה הטריגר, ברור שזה יגיע בדרך כזו או אחרת.
אבל אנסה. (אימהלה).

את באמת לא חושבת שאת אנורקטית?

יש קריטריונים מאוד ברורים, עד כמה שאני יודעת, כדי לקבוע אם את אנורקטית או לא. לא קיבלת הגדרה כזאת מהמטפלים עד היום?

ונניח שאת לא. רק נניח. את מבינה שאת עדיין חולה מאוד מאוד? ושאת צריכה טיפול מחזיק ותומך, כזה שייתן לך כלים איך לא לפגוע בעצמך? נניח שקוראים למחלה שלך "יוסי". זה מה שישנה את החשיבה שלך לגבי עצמך? אותי נורא מפחיד מה שאת עושה לעצמך עם הסוכר. אפשר למות מנפילות של סוכר, במיוחד אם זה נמשך לאורך זמן. יש איתי במחלקה אישה אחת שכל הזמן מאבדת את ההכרה מנפילות סוכר והיא ככה קרובה למוות. והיא לא נורא רזה. היא רזה, אבל לא נורא נורא נורא רזה. אבל היא חולה מאוד. ממש כמוך.

תנסי לחלק את היום לפיסות קטנות שאפשר לעמוד בהן. פיסה ועוד פיסה. הרי אי אפשר לקחת לך בכוח את הרצון לפגוע, זה ברור. זה חייב לבוא ממך לפי התפיסה שלי. אני חושבת שאני מצליחה לזהות ניצני רצון להחלמה מבצבצים קצת פה ושם. אולי אני טועה, אבל נראה לי שאת מסוגלת לא להסתכל במראה למשך יום אחד. ונראה לי שאת יכולה לאלף את עצמך לשנות את קו המחשבה שלך. תגידי, ניסית טיפול ב-CBT אולי? הקבוצה שהכי עוזרת לי באשפוז היא קבוצת CBT עם מנחה מעולה, שאגב, מתמחה בהפרעות אכילה (אני לא מאושפזת בה"א כרגע, אלא במחלקה אחרת). אני לא בטוחה שהייתי מתחברת לטיפול כזה באופן פרטני, אבל בקבוצה היא עושה איתנו עבודה נפלאה ואני נתרמת ממנה המון. את רוצה אולי שאשאל אותה אם תסכים לקבל אותך באופן פרטי?

נוגה 1234

New member
אני לא בטוחה

היום הפסיכיאטרית (שלא יודעת מכלום), אחרי שמסתבר שירדתי אחוז משמעותי ממשקל הגוף שלי, אמרה שאחרי שהיה לי אנורקסיה אני בקבוצת סיכון, שזה יחזור (אחרי שתירצתי את הירידה עם תירוצים משכנעים במיוחד).
בעקרון, בהתחלה רמזו על אנורקסיה. ואז דיאטנית (נוראית) שראתה כמה אני אוכלת וכמה מקיאה, אני ממש זוכרת שאמרתי לה "אבל אינלי הפרעת אכילה, נכון?" ואז היא אמרה כזה ישלך וקוראים לזה בולימיה, ואחרי שהפסיכיאטרית צחקה עליה, היא הגיעה למסקנה שזו לא יכולה להיות בולימיה אם אין בולמוסים ואם אני רק רוצה לרדת במשקל. ואז, אפילו שירדתי הרבה, אף פעם לא הבנתי אם זו אנורקסיה, כי המחזור שלי לא הפסיק, למרות שהוא לא היה סדיר, אבל הוא לא הפסיק. אז אני יודעת שזה לא תואם תהגדרה. ואז הוא הפסיק לחודשיים, אבל שקלתי הרבה יותר מידי וכבר לא הייתי עם אותה דיאטנית. ועכשיו זה שוב און אנד אוף. ובאיזשהו שלב, שהיה שיפור מדומה, והצלחתי לשכנע את כולם שהשתפרתי, לעבוד על כולם, הפסיכיאטר אמר כזה שהוא לא בטוח אם זאת הייתה אנורקסיה. וזה היה שניה לפני הירידות הדרמטיות האחרונות.
אז אני יותר ממבולבלת. בקשר להגדרה. כי זה ישמע מפגר, אבל זה נותן לי הרגשה שאפילו בזה אני לא טובה.
הדבר היחיד שאני טובה בו זה להסתיר.
ביקשתי ממישהו שיעזור לי לפתוח את הכל, כי אני לא מסוגלת לבד. וזה לא קרה. באמת סמכתי עליו.
ואז הבנתי שכנראה אני לא כזאת חשובה, כי פשוט לאף אחד לא אכפת ממני.
וזה גרם לי עוד יותר לפגוע היום ולבכות. אבל גם הוביל לשיחת נפש עם חברה טובה, שנכון לכרגע היא כמעט היחידה שיודעת.
והיום הסתבר לי שהיא חשדה בזה די ממזמן, מאז הקיץ הקודם. והיא ועוד חברה (מסתבר) ניסו כל השנה לשלוח רמזים של תאכלי, אכלת משו, רוצה קצת, ואני אפילו לא שמתי לב. אבל היא הייתה שם בשבילי היום, ונתנה לי הרגשה שאני לא לגמרי לבד. שאחרי ההתפרקות של אחר הצהרים הייתי נורא צריכה תהרגשה הזאת.

מעריכה מאד

זה צעד חשוב ומשמעותי.

אצלי זה הביא שינוי גדול ברמה של השיתוף גם הלאה,
במידת הפתיחות שאיפשרתי לעצמי.

מאחלת לך המשך שיקדם אותך ואת מצבך...
עשית משהו טוב, וחשוב.

נוגה 1234

New member
תודה רבה

הפחד שלי הוא שזה לא יאפשר שיתוף, אלא רק יגרום להפסקת הטיפול.
וזה מה שגם גרם לי לשקר קודם.
אבל החלטתי שזה לא יאפשר לי לטפל בבעיה בשום צורה.
(ושוב תודה!)

מאוד מאוד מאוד גאה בך

על הצעד הזה ועל ההבנות האלו.
אני יודעת כמה זה היה קשה וכמה פחדת מזה.
לא משנה מה יקרה מעכשיו, זה היה הדבר הנכון.

איך זה מרגיש עכשיו?

נוגה 1234

New member
תודה

עכשיו.. אני בעיקר מפחדת.
עוד כמה ימים יש שיחה. שאני מפחדת ממנה. שגם קשורה בזה שמתחילים לפתוח את הכל.
ואני באמת שוקלת פשוט לא ללכת לאותה שיחה.
כי רק המחשבה עליה גורמת לבטן שלי להתהפך.
ואני יודעת שבלספר לפסיכולוג, עשיתי צעד נכון. אבל אני מפחדת מלהישאר לבד. בתקופה כזו, שאני כ"כ צריכה פשוט מישהו שיהיה איתי.

מבינה את הפחד

רק, שימי לב, אף אחד לא מתכוון להשאיר אותך לבד, או "להעניש" אותך על מה שאת עושה.
המטרה היא לעזור לך בדרך שהכי תתאים לך, ואני מקווה מאד מאד שתימצא הדרך הנכונה, ושתהיי שם בשביל שיעזרו לך.

אני ממש מבינה את הפחד.

אני מניחה שלא ישאירו אותך לבד, אלא שגם אם יחליטו שהם לא המקום לטיפול בך, יציעו לך פתרונות אחרים.
אני יודעת שגם מזה את מפחדת, וחוששת שמה שיציעו זה אשפוז.
אבל נשמע לי שאת כבר במקום שמבין שאת חייבת פתרון אמיתי,
ונראה לי שאת צריכה להגיע לשם עם ראש פתוח לשמוע מה בעיניהם יהיה כזה.

לא ללכת לא ישפר את המצב, רק ימנע ממך לקבל עזרה.
מה יכול להקל עלייך להגיע לשם?

ושוב, גאה בך מאוד.

נוגה 1234

New member
(ט)

אחת מהפגישות הגורליות כבר הייתה.
ועברה אפילו בשלום יחסית.
רק בזכות ששוב, לא יודעים כלום.
מי שהיה אמור לספר לא סיפר.
ולא יכולתי לספר לבד.
מה שרק נותן תהרגשה שעוד יותר לאפחד לא אכפת.
וכן, הייתה ירידה, אפילו יחסית גדולה במשקל. ואלף ואחת שאלות.
אבל תירצתי.
שיקרתי.
לא יכולתי לספר.
לא יכולתי.
וזה עוד יותר תסכל אותי.
כי לקח לי המון זמן להיות מודעת שיש לי בכלל בעיה. ועוד הרבה יותר זמן לספר, ואפילו לבקש שמישהו יעזור לי לפתוח את זה.
אבל כנראה שאני טיפשה. שקופה. כי לאף אחד לא אכפת.
מה שרק הוביל לחתוך עוד יותר. אני כבר לא מרגישה תכאב. חתכתי עד שירד דם.
אבל לא הצלחתי בכלל להרגיש תכאב. רק אחר כך זה בא.
ואיימו עליי שאם אני לא עולה במשקל, אני לא נשארת שם.
וזה אפילו כשלא באמת יודעים מה קורה באמת.
רק בגלל ה"אנורקסיה" שהייתה, רק בגלל הסיכון שזה יחזור.
כשלא יודעים שזה לא יכול לחזור. כי זה אף פעם לא נעלם.
וכבר רציתי שיספרו. רציתי ופחדתי.
אבל רציתי שהמצב ישתפר. רציתי שיהיה אחרת.
והיום הכתה בי ההבנה שזה לא יכול להיות אחרת. ושאם אלה החיים, אני לא בטוחה שאני רוצה לחיות אותם.
כי כמה שהמוזיקה מדהימה, והאמנות גורמת לי באותו רגע להרגיש חיה.
זה לא הדבר היחיד שיכול להחזיק אותי בחיים, אם אני כ"כ סובלת בשאר הזמן.
(ואין מה לדאוג, זה לא שאני הולכת לעשות עם זה משהו. אלה סתם מחשבות שעלו בי כשהייתי בדאון מטורף. זה לא באמת חשוב.).
ואני רוצה לשנות. אני לא רוצה שהאוכל יהיה כל החיים שלי. אני מבינה שזה יכול להרוס לי תחיים. אבל אין לי מושג איך לשנות את זה לבד.

למעלה