אולי טריגר

אולי טריגר

אני אדם הגותי שנוטה לדבר בדרך שכלית ולא לגמרי ברורה. כתוצאה אנשים שאתי לא מבינים את כוונותיי וחושבים שהן רעות. לא מבינים שאני אדם רגשי שאוהב מאד בני-אדם ומערכות-יחסים, מתייחסים אלי בחוסר-כבוד ומתרחקים ממני. אני מרגיש כל הזמן צורך להוכיח שכוונותיי יפות. אני לא מוכן לוותר על דרך הדיבור השכלית וההגותית כי היא חשובה לי.

עוד משהו חשוב

אני אדם מאד רוחני שמחפש יופי ואהבה, עד כדי-כך שאני משתדל להתעלם מהחלק החומרי שבי ולהדגיש את הרוחניות. אין לי ספק שזאת מעלה, אבל בגלל הדיבור ההגותי והשכלי לא מבינים שאני רוחני, ודווקא מפני שאני מנסה כמעט לבטל את החומריות, קורה להפך שחושבים בטעות שאני חומרני.

The Heretic

New member
שוב מתפתה לענות לך

1. השפה שלך יכולה לקבל משמעות אחרת בשפה של מישהו אחר
2. אי אפשר לבטל את החומריות, רק להדחיק. מזה, עולם אפלטוני?
ובגלל זה מתנכלים לך, כמו שמתנכלים לאנשים שלא מודעים לעצמם.
אם תדע לשלב את הרוחניות שלך והחומריות (שקיימת כי אתה בשר ודם ולא רוח) יחד- תוצאה טובה מובטחת (אבל עבודה קשה גם)
בהצלחה.

לא מסכים בקשר לראשון

כל המדברים באותה שפה משתמשים באותם מושגים ולכן מבינים זה את זה. אני לא מבטל את החומריות לגמרי, אלא מתרכז באפלטוניות וברוח כדי להרגיש יותר נעלות.

lower sky

New member
זה לא נכון.

אנשים משתמשים באותו מושג, אבל זה לא אומר שהדבר הזה הוא אותו דבר בשבילם בהכרח. לדוגמא: יופי הוא בעיני המתבונן.

זה לא קשור בכלל

היופי של עצם לדעת המתבונן, אבל המושג יופי הוא קבוע: כולם יודעים מה פירוש המלה "יפה", אבל הם חלוקים בשאלה מה יפה.

אחרת

לו שני אנשים חשבו שונה על המושג "יפה", אי-אפשר היה לקיים דו-שיח שבו מישהו אומר: "זה יפה", ומישהו אומר: "לא נכון, זה לא יפה". לא היו מתייחסים לאותה אמירה ולאותו חיפוש אמת, והיה נוצר בלבול שלם שאי-אפשר לפתור.

יש לי מערכות-יחסים מצוינות

גם עם גברים וגם עם נשים. אני רוצה לשפר את יחסי-האנוש שלי. אני לא צריך את עזרתך, תודה.

הסיבה שקראתי לזה טריגר

היא שפסיכולוג קליני התעלל בי פעם במשך שנים בגלל העניין שקשה להבין את כוונותיי, וזה הזיק לי.

marioForever

New member
האמת אני פוחד טיפה לענות לך

כי פוחד שתתקוף אותי כמו שתקפת פה את Heretic
שניסה לעזור לך.
בכל זאת אני יעיז..
אתה חושב שדרך הדיבור שלך היא
" הדיבור ההגותי והשכלי "
גם אם נעזוב את העובדה .. שהיא ממש לא הגותי ושכלי...
איינשטין אמר שהכל בחיים יחסי,
יכול להיות שמה שאתה מגדיר הגותי ושכלי אחרים לא מגדירים ככה ?

תראה אמרת לHERETIC שיש לך מערכות יחסים נפלאות גם עם גברים וגם עם נשים, אז למה אתה פתחת את הפוסט ואומר שאנשים מתרחקים ממך ?
אלא אם כן אתה מצפה מכולם לאהוב אותך ואז זה בכלל הזוי..
בכל מקרה
אם אתה רוצה לדעת מה זה באמת דרך דיבור הגותית ושכלית
אתה יכול להסתכל על הקליפ הבא מהסרט מאטריקס, שבו הארכיטקט מסביר לניאו מה זה המאטריקס,
אם אתה מבין משהו מהקטע , אז אתה כבר יותר חכם ממני,
בכל מקרה הוא משתמש במשחקי מילים חכמות, ובמשוואות בדיבור שלו והדיבור שלו תמיד מאוד מאוד חכם, זה הדיבור ההגותי והשכלי ....האמיתי..

אני לא הולך להמשיך ולכתוב את הפוסט כי אני באמת חושב שאתה טיפה סגור (הייתי אומר אגו אם הייתי יותר אמיץ) ולא באמת רוצה לשמוע ביקורת, אלא רק לשמוע שטוב לך

סורי לפעמים מגיע סוכריה שצריכים, אבל לפעמים פשוט לא....

כמו שHeretic אמר
אני לא מתכוון להמשיך לענות, אתה יכול לענות לי לפוסט הזה אבל מעבר לזה אנכנו לא נתכתב בנושא הזה שוב.

לינק לסרט:

http://www.youtube.com/watch?v=2wdKlWXyUkc

תשובה

אני לא טוב ביחסי-אנוש ואני רוצה לשפרם. העניין העיקרי הוא שאני מנסה להתעלם מדברים חומריים כדי להיות יותר רוחני, ואנשים הזיקו לי בכך שדיכאו עוד יותר את החומריות שבי. למשל אני לא אוהב לדבר על אוכל.

בעצם זה הטריגר:

פילוסופיה חשובה לי, וכיוון שאני מדבר באופן פילוסופי לא מבינים שכוונותיי טובות. כשאהבתי את עובדת ההשמה לא הבינו שאני אוהב אותה והפסיכולוג התעלל בי והזיק לי כי התפלספתי אתה במקום להביע רגשות. בגלל ההתרכזות בעולמי הפנימי ובפילוסופיה אני מתקשה לזהות מתי אנשים עסוקים או מדברים ומתי אפשר לדבר אתם, וזה מפריע לאנשים וכועסים עלי בגלל זה.

יש

אימרה:
אם כולם סביבך אומרים שאתה שיכור -> אתה שיכור.

הפעמים הבודדות שיש סתירה עם אימרה זו הן בסיס לסרטים הוליוודים.

לא נכון

יש אמרה אחרת: מה שכולם חושבים הוא לא בהכרח הדבר הנכון. משטרים רעים ואלימים התפתחו על סמך התנגדות לזה. פעם כל העולם חשב שמותר להלקות ילדים, וזה לא נכון. אדם צריך להאמין במה שמתאים לו ולא להיות מחויב למה שכולם אומרים. אפילו מדענים שבטוחים ברעיון על סמך דיבורים ולא הוכיחו אותו, יכולים לטעות.

למעלה