אולי חלון חדש?

דונלד

New member
? ? ?

שמע ידידי, זה קצת יומרני וקצת מעליב כשאתה טוען שאתה מבין למה כ_ו_ל_ם מאמינים באלוהים. לכל אחד את סיבותיו למה הוא כן מאמין באל ולמה לא. ואגב, אולי ראש פתוח זה כשאתה מקבל את שכנך שמאמין בסלע, ואין זה מפריע לך. למה זה בכלל מפריע לך. באמת שאין לי עניין להיכנס לוויכוח, סתם ככה הארתי. אני מקווה. בברכת שבת שלום דונלד

דונלד

מבחינתי אתה קיים רק בסרטים מצויירים לכן אני לא רואה שום טעם להגיב להודעה שלך, איך לי שום הוכחה שאתה באמת קיים ומדבר איתי בפורום. בכל מקרה, למה זה מפריע לי? אני מניח שפשוט יש לי נטייה לא לעבור לסדר היום כשאני רואה דברים מטופשים סביבי, אני חייב להגיב על כך, לא יודע למה, מן נטייה שקשה לי להישתלט עליה, דחף פנימי שהוא חזק ממני... משתמש בצלילים

האמונה שלי מתבססת על הנצח

מילים מילים ועוד מילים, הרבה מילים, כל כך הרבה מילים, אין סוף למילים המילה היא הראשית והיא האחרית. הכל כבר היה, הכל עוד יהיה, ואין דבר שהוא חדש תחת השמש. האם אתה לא מדמיין ברגע זה ממש שאין שום דבר מלבד עצמך? אתה בסך הכל בועת מודעות בעלת חשיבות עצמית. זה הכל.

Em76

New member
שלום "משתמש"

קשה לי שלא להגיב כאן, ואתה לא האדם הראשון שאומר שהתנ"ך הוא "בסה"כ אוסף של סיפורים יפים" סליחה על היומרנות, אבל יש לי מין תחושה כזאת שלא ממש טרחת ללמוד את התורה או את הגמרא כמו שצריך כדי לבוא ולומר שזה "כלום", כי זה ממש לא. יש בזה בעצם את הכל מוסר, פסיכולוגיה, פילוסופיה, אסטרונומיה, ביולוגיה, רפואה, זוגיות, משפחה, חברה ומדינה, אדריכלות, מוסיקה ועוד הרבה אם הידע שלך בנושא מסתכם בעיתונים וטלוויזיה אז זה ממש לא מספיק המשך בהודעה הבאה...

Em76

New member
אז לאיזה מה"סיפורים" אתה לא מאמין?

דוגמא: עשר המכות (שמות פרקים ז-י"ב) נמצא פאפירוס המאשר את עובדת המכות שירדו על מצרים. הפאפירוס אשר נכתב על ידי מצרי בן התקופה בשם איפובר, נרכש על ידי המוזיאון של ליידן בהולנד, ומספרו הקטלוגי - 344. הפאפירוס כתוב על שני צדדיו, והוא מכיל שבעה עשר עמודים... מן העמוד הראשון נותר שלם רק שליש... ובכל זאת, די במה שנותר בכדי לקבל תמונה ברורה אודות חלק מן הקטסטרטפות עליהן מדווח הכותב. והוא מדבר על עשר קטסטרופות! פרופ' עמנואל וליקובסקי הוא שעמד על הדמיון שבין תיאורי המצרי איפובר לבין הנאמר בספר שמות. מרוח הדברים של הכותב המצרי ניכר בעליל שאין הוא כותב שירה או נבואה כל שהיא לעתיד, אלא תיאור עצוב וכואב של מאורעות יוצאי דופן שהוא עד להן. לדעת הפרופ' וליקובסקי, מומחה ידוע לכרונולוגיה של מלכויות מצרים, שייכת תעודה זה בדיוק לתקופת יציאת מצרים על פי התאריך המקובל ביהדות, ופאפירוס איפובר הוא דיווח "מן השטח". הנה מספר הקבלות בין פסוקי התורה ופאפירוס איפובר, מתוך מה שנותר בידינו. ספר שמות "ויהפכו כל המים אשר ביאר לדם (ז, כ) פאפירוס איפובר "הנהר הוא דם" (2:10) ספר שמות "ויהי הדם בכל ארץ מצרים" (ז, כ"א) פאפירוס איפובר "דם בכל מקום" (2:5) ספר שמות "ויחפרו כל מצרים... כי לא יכלו לשתות ממימי היאר" (ז, כ"ה) פאפירוס איפובר "האנשים נרתעים מלטעום, בני אנוש צמאים למים. (2:10) אלה הם מימינו, זהו אושרנו! מה נעשה?" (3:10) ספר שמות "הנה יד ה' הויה במקנך אשר בשדה, בסוסים בחמורים..." (ט, ג) פאפירוס איפובר "כל החיות לבם בוכה" (5:5) ספר שמות "וה' נתן קלת וברד ותהלך אש ארצה" (ט, כ"ג) פאפירוס איפובר "אמנם כן... נאכלו על ידי האש" (2:10) ספר שמות "ויעל הארבה... ויאכל את כל עשב הארץ ואת כל פרי העץ אשר הותיר הברד" (י, י"ד-ט"ו) פאפירוס איפובר "... אמנם כן, הושחת כל אשר אתמול עוד נראה. האדמה נשארה ללאותה כמו אחרי קציר פשתה" (5:12) ספר שמות "ולא נותר כל ירק בעץ ובעשב השדה בכל ארץ מצרים" (י, ט"ו) פאפירוס איפובר "אין למצוא פירות ולא ירק" (6:1) ספר שמות "ויקם פרעה לילה הוא וכל עבדיו וכל מצרים ותהי צעקה גדלה במצרים. כי אין בית אשר אין שם מת" (י"ב, ל) פאפירוס איפובר "היתה צעקה במצרים" (12:30) "הנהמה נשמעת בכל הארץ מעורבת קינות" (3:14) (מתוך החוברת "תורה ומדע 1", זמיר כהן)

Em76

New member
יציאת מצרים (שמות פרק י"ג)

בפאפירוס איפובר הנ"ל מתייחס הכותב המצרי ל"אויבי הארץ", ומציין בהתפעלות תופעה מופלאה של להבת אש גבוהה ההולכת לפניהם. כאשר הוא עד ראיה לכך. הנה נצטט את האמור בתורה ואת דברי העד המצרי. ספר שמות "ויהי בשלח פרעה את העם... וה' הלך לפניהם יומם בעמוד ענו לנחתם הדרך, ולילה בעמוד אש להאיר להם" (י"ג, כ"א) פאפירוס איפובר "ראה! האש עלתה גבוה גבוה, ולהבתו הוכת נגד אויבי הארץ." (מתוך החוברת "תורה ומדע 1", זמיר כהן)

Em76

New member
מה אומרים חכמי האומות על התורה

"התגלות זו בסיני העניקה לעולם לא רק את עשרת הדיברות, הבסיס לכל מוסר, כי אם גם חוק מפורט ביותר, המכסה את כל האספקטים של חיי אנוש- המוסרי, החברתי, הביולוגי, ההיגייני הרפואי, הכלכלי, המשפטי, ואפילו הצבאי. אנו יכולים להצהיר בלא היסוס שהחוק העברי, התורה, הינו מדע האדם המושלם ביותר המצוי בידינו, ומעל הכל, העקיב ובעל האחידות הפנימית המושלמת ביותר. . . לימוד מושלם ומדייק בפרטיו הוא דבר שאין לוותר עליו אם רוצים לקלוט את רוחה של התורה." (הנרי ברוק, פרופסור לפסיכיאטריה באוניברסיטת פריז, בהרצאה בכנס בינלאומי באדינבורג – 1960) "ההערצה הגדולה לה זכתה התורה בקרב העמים בכל הדורות מעוגנת בערכה היסודי. היא אינה ספר השייך לעם אחד בלבד, אלא הספר של כל העמים. זאת משום שהיא הציגה את אירועי עם אחד כסמל ליתר העמים וקשרה את תולדות העם הזה בעצם בריאת העולם. משום כך היא ראויה שתוחזר לה עכשיו חשיבותה המקורית, לא רק כספר לכולנו, כי אם כספריה אוניברסלית לכל העמים, והיא תשמש לנו יותר ויותר כקידמה לקראת התרבות, כבסיס וכמכשיר בחינוך." (יוהן וולפגנג פון גתה – גדול משוררי גרמניה) "יש לראות בתורת משה גם היום את חוקת העולם התרבותי. אנשי הרוח במאה שלנו לא יכלו למצוא מוסריות מושלמת יותר. עשרת הדיברות על שלשת סדרי צוויהם הגדולים המתייחסים לחובותינו כלפי אלוקים כלפי החברה והמשפחה וכלפי הזולת, נותנים לנו נורמת חיים הקיימת כבר שלשת אלפים שנה ואין צורך לשכללה." (לואיס לה פייר, פרופסור למשפטים בפריז – 1920) (מתוך החוברת "תגלית- העלון לאנשים חושבים" של "אל המקורות") יש עוד דוגמאות רבות וטובות ואם תבקש אוכל לכתוב

Em76

New member
לסיכום,

ועכשיו משתמש יקר, בבקשה תמצא לי בן אדם שהיה מוכן לכתוב ספר מדהים שכזה ספר שכל העולם אימץ אותו ולמד ממנו ספר שמכיל את כל המדעים: ביולוגיה, אסטרונומיה, רפואה, משפחה, חברה ומדינה, פסיכולוגיה והמון מוסר ספר שעם שלם היה מוכן במשך אלפי שנים לא רק לחיות לפי הכתוב בו אלא גם למסור את נפשו עבורו ספר שבו יש הבטחות למה שיקרה בעולם הזה (לא בעולם הבא כמו אצל דת מסויימת...) מי היה מוכן להתחייב לכך שאם נשמור את שנת השמיטה, כל שנה שישית גידוליה יהיו פי 3? (לא פחות ולא יותר) מי היה מוכן להתחייב לכך שאם תעשר את הכנסותיך, תראה ברכה בכספך? (זוהי מצווה שעליה נאמר שה' מרשה לנו לבחון אותו) תן לי בן אדם שהיה כותב ספר מדהים כזה. . . ולא היה לוקח על עצמו את הקרדיט? הרי אם אדם היה כותב ספר מהפכני שהיה תורם רבות לאנושות הוא היה מיליונר! אולי זה לא הפורום הנכון לכתוב את כל הדברים האלה אבל היה לי קשה שלא להגיב...

למעלה