אולי חלון חדש?

ikinci bahar

New member
אולי חלון חדש?../images/Emo24.gif

אני פונה לכל אותם האנשים שלא מאמינים .... האם אתם יודעים בכלל איך העולם הזה נברא האם יש לכם תשובה איך אנחנו נבראנו, שיהיה לכם תשובה אמיתית איך הכל קיים. אז אולי...... אך בנתיים הייתי ממליצה רק להקשיב לקול הפינימי שלך. להסתכל מסביב ולפתוח לעולם את החלון שמתאים לך כרגע לראות. אז תבין שבעצם אפשר להסכם את הבל במילה אחת .אהבה........שחייכם יהיו אור ואהבה שקט ושלווה ................

אבל זה בדיוק מה שעשיתי חביבתי ../images/Emo13.gif

הקול הפנימי שלי אומר לי שאין ולא קיים אלוהים, אני אומר לך את זה ברצינות רבה ולא בציניות. אולי אני לא יודע ממש ממש בדיוק מהתחלה עד הסוף איך נוצר העולם אך זה שאני לא יודע משהו לא מוכיח כי יש אלוהים בדיוק כמו שזה שאני לא יודע איך פועל מנוע של מכונית לא מוכיח שהירח עשוי מגבינה. לידיעתך ישנן תאוריות מאד מפורטות ומאד מעניינות שמסבירות איך נוצר הייקום וכולם מתבססות על חוקים מתמטיים ופיסיקליים מסובכים עד דמעות שנחשבים תאורתית נכונים והוכחו תאורתית, בשנים האחרונות נישלחו לווינים רבים לחלל ובהם מכשירים מתוחכמים ביותר שמדדו סוגי קרינה רבים אשר התכונות שלהם נמצאו מתאימות בול למה שציפו שיהיה על סמך התאוריות הנ"ל, הדוגמה הכי פשוטה שאני יכול לתת לך היא זו - לפי המדידות מסתבר שכל הכוכבים בייקום הולכים ומתרחקים זה מזה בצורה מעגלית בצורה כזאת שאם היית "מריצה את הסרט אחורה" היית רואה שכולם מתכנסים יחד בנקודה אחת קטנה שהיא המקום בו התרחש בעבר המפץ הגדול המפורסם, ואינני יודע מה היה לפני זה ולמה היה מפץ, אך שוב, אי ידיעה של משהו לא מהווה הוכחה לקיומו של דבר אחר, אלוהים במקרה שלנו. משתמש בצלילים נעימים

דונלד

New member
???

אם היקום נוצר במפץ גדול, אז החומר היה אמור להיות מפוזר בצורה/כמות שווה (בגדול). ןלא כך הוא. מדענים יודעים את הבעיתיות עקב עובדה זו. ולכן הומצא המושג-החומר האפל... שאין רואים אותו.... כמו שנאמר, צור תאוריה ואל תתן לעובדות להפריע לך... השלב הבא של המדע הוא ההבנה הנכונה יותר שמפצים קורים אחת ל... במקומות וזמנים שונים.... כך לפחות לפי תקשורים של חוצנים (של אדריאן גביר). ואגב,מבחינתי זה בסדר שאינך מאמין באלוהים, ואיני מנסה לשכנעך אחרת. חג שמח (ובלי מפצים ופיצוצים)
דונלד

"צור תאוריה ואל תתן לעובדות להפריע"

"צור תאוריה ואל תתן לעובדות להפריע לך..."
זה ממש מצחיק שדווקא מאנשים מאמינים כמוך אני שומע משפט שכזה, הרי כל האמונה שלכם באלוהים מבוססת על תאוריה בלבד בלי שמץ של הוכחה ממשית, אתם מאמינים במשהו מסויים בצורה עיוורת עם המון שאלות קשות שמרחפות באוויר בלי תשובה... לעומת זאת בנושא המפץ הגדול רוב התאוריה הוכחה כנכונה באופן מתמטי פיסיקלי ותאורטי ומדידות שהתבצעו בשנים האחרונות ע"י לווינים מתוחכמים מתאימות בול למה שציפו על סמך התאוריות הנ"ל, זה שעדיין יש כמה דברים שלא לגמרי מסתדרים בתאוריה הזו עדיין לא יכול למוטט אותה, אם משווים אותה לאמונה באלוהים אז תאוריה המפץ הגדול מבוססת ועומדת איתן יחסית לאמונה באלוהים שלא מבוססת על כלום פרט לאמונה בלי שמץ של הוכחה ממשית. משתמש בצלילים

האמונה לא יכולה להיות עיוורת.

אלוהים, הוא הפיקחון, הוא הדעת, הוא הפילוסופיה הגבוהה ביותר, הוא המדע המדוייק ביותר. אין צורך בהוכחה, אין. כמה פעמים צריך להבהיר לך שאין צורך להוכיח. האמונה עצמה מספיקה, והיא חזקה יותר מכל הוכחה. אתה נאחז במפץ הגדול כאילו הוא הוכחה כלשהי לאי קיומו של האל, דבר ששגוי מהיסוד, כיוון שגם אם תאוריית המפץ הגדול נכונה היא הייתה חלק מתהליך בריאתו של האל. יש לי שתי שאלות אליך משתמש בצלילים(שצורמים להחריד), אתה יכול להוכיח שהאהבה קיימת? אתה יכול להתכחש לכך שהאהבה קיימת?

תשובה בשליפה מהמותן...

א' כל אני לא נאחז במפץ הגדול כהוכחה לאי קיומו של אלוהים, בחיים שלי לא אמרתי דבר כזה, המפץ הגדול מוכיח את עצמו בלבד ולא את קיומו או אי קיומו של אלוהים או כל דבר אחר. מה שאמרתי זה שלמפץ הגדול יש הוכחות רבות בתחום המדע והמחקר ולעומת זאת אין הוכחה אחת אפילו הקטנה ביותר לקיומו של אלוהים פרט לסיפורים סיפורים ועוד קצת סיפורים. ואמונה. קשה לי להוכיח אהבה אבל זה דבר פנימי שאני מרגיש בתוכי, כשאני מתאהב במישהי אני מרגיש משיכה חזקה אליה, אני מאד רוצה להיות קרוב אליה כמה שיותר, לגעת בה, לחבק אותה, לנשק אותה, זו משיכה שאני מרגיש בתוכי וזה דבר פנימי שאני מרגיש. באותו אופן אני מאמין לך שאתה מאמין באלוהים בכל ליבך, אינך צריך להוכיח לי את אמונתך, תאמין לי שאני ממש ממש מאמין לך שאתה מאמין באלוהים, אבל זה שאתה מאמין באלוהים לא מהווה הוכחה לקיומו של אלוהים, זה רק מוכיח שאתה מאמין ותו לא, ולא ביקשתי ממך להוכיח לי שאתה מאמין, ביקשתי רק הוכחה לקיומו של האל. משתמש בצלילים קסומים

או שאדם מאמין או שלא.

אין מה להוכיח. אף אחד שמאמין, גם לא מרגיש בצורך ההוכחה, הוא מאמין, והאמונה מניבה פירות בחייו של האדם שמאמין. עצם הבקשה להוכחת קיומו של האלוהים יש בה, ניסיון להתגרות באדם המאמין ושום דבר טוב לא יכול לצאת מזה, לא לך ולא לי. אתה לא רוצה להאמין אל תאמין, אף אחד לא מחייב אותך, אף אחד לא תוקף אותך באמונתו באלוהים. אם יש לך בעייה עם הדת, פנה לפורום יהדות או מה שזה לא יהיה. אני לא אדם דתי, לא נולדתי דתי, ואני מתרחק מהדת(מכל דת). ועם זאת אני מאמין באלוהים שכולו חופש, שלווה, אהבה ואמת, המבוססת על הכתובים. הפורום הזה מיועד לאנשים שמאמינים בכוח עליון ורוצים להביא דברים שיחזקו אותם ואת האחרים. לפורום קוראים שיחות עם אלוהים. ולא שיחות על אלוהים. אני מאמין שיש שאלות שטוב לשאול אותן, אם באים בראש פתוח. ולא שוללים באופן מוחלט את קיומו של אלוהים. ימים טובים לכל ב.ישראל.

אני רוצה להוסיף כמה דברים

תאמין לי שאני לא מנסה להיתגרות באף אחד גם לא בך, אבל אני בטוח שאם היה לך שכן שכל יום רוקד ומתפלל סביב איזה סלע שעומד אצלו בחצר כי הוא מאמין שהסלע הזה ברא את הייקום ואת כל בני האדם, אני בטוח שבמקרה כזה גם אתה לא היית מתאפק והיית מנסה לדבר על ליבו ולהסביר לו שהאמונה שלו פשוט לא הגיונית ואפילו מגוכחת. נכון שהיית מנסה להסביר לו? אז למה לי אסור לנסות להסביר לך? בכל מקרה, למרות שזה גם כן טיפשי, פחות מפריע לי שאנשים מאמינים במכשפות, בטרולים, בגמדים ובפייות ועוד מליון דברים מטופשים אחרים, כל זמן שזה לא משנה את אורך חייהם, אבל מאד מפריע לי לראות איך קהילה שלמה של אנשים מגבילה את עצמה במליון ואחד צורות בחיים עקב האמונה הזאת באלוהים, ספרים שלמים של חוקים מכל סוג אפשרי, אסור ליסוע בשבת, אסור בשבת לחטט באף, אסור להדליק אור בשבת, יש לצום ביום כיפור, אסור לאכול שרימפס או בשר עם חלב, ואסור ואסור ואסור... חורה לי מאד שאנשים מגבילים את כל החיים שלהם בגלל האמונה הזאת באלוהים, ועוד יותר מפריע לי שההגבלות האלו מגיעות גם אלי בסופו של דבר לדוגמה בכל הקשור לתחבורה ציבורית שכמעט לא קיימת בשבתות, קניונים וחנויות שסגורים בשבתות, ודוגמאות רבות נוספות, כלומר לא רק שהם מגבילים את עצמם בגלל האמונה הזאת אלא שגם את החיים שלי הם מגבילים בשל כך. תאמין לי שהשאלות שלי באות רק מתוך ראש פתוח ואם לך היה ראש פתוח היית מבין אותי. אני לא שולל שום דבר באופן מוחלט, אפילו לא את אלוהים, אך מצד שני אינני ממהר להאמין כמו פתי לכל דבר טיפשי שמספרים לי, אני אוהב ליבדוק וליבחון דברים לפני שאני מאמץ אותם אל חיי. משתמש בצלילים קסומים.

קראתי, התוכל להביא משם הוכחה אחת?ו

מצחיק
קראתי מאמרים רבים מתוך האתר הזה ולא ראיתי שם אפילו הוכחה מוצקה אחת קטנה לקיומו של אלוהים. האם תואיל בטובך להביא משם הוכחה אחת ולירשום אותה כאן בתגובה כדי שנוכל לדון בה? אתה יודע מה - תביא אפילו שתיי הוכחות אם בה לך! אני ממתין כאן בכיליון עיניים! משתמש בצלילים קסומים.

בוא נבדוק אם קראת הגדר נא מהי הוכחה

כיצד אתה מחליט על מציאותו של משהו האם אני קיים או לא אולי אני חייזר? כתוב הגדר ברור מהי הוכחה לדעתך ואז נוכל להתקדם (אם יהיה לשנינו זמן)

אתה מתכוון להביא הוכחות או לא?

ידידי הטוב, קראתי מאמרים רבים באתר הזה פשוט מתוך סקרנות אבל אני לא זוכר כרגע הגדרות מדוייקות שהיו רשומות שם ואין לי זמן עכשיו לקרוא הכל שוב רק כדי להביא לך משם את ההגדרה שאתה מבקש. אולי במקום סתם לימשוך זמן פשוט תביא את ההוכחות שדיברת עליהן ואז נוכל להחליט ביחד אם הן מהוות הוכחה או לא? למה סתם לקשקש בקומקום? יש הוכחות או אין הוכחות? אם יש, אנא הבא אותן לכאן כדי ששנינו נוכל ליקרוא אותן ולדון בהן. תודה ויום טוב
משתמש בצלילים קסומים

ידידי היקר והחשוב ביקשתי ממך

מתוך הידע האישי שלך מהי ההגדרה של הוכחה למציאותו של משהו וכן כיצד אתה מחליט על מציאותו של משהו. ובנוסף הייתי ממליץ לך שוב לעיין בקישור שהבאתי

אני מתחנן!! איפה ההוכחות שהבטחת?

אני מתחנן לפניך! אמרת שרשומות שם הוכחות לקיומו של אלוהים, אנא ממך, הבא לכאן הוכחה או שתיים ואל תחזיק אותי בכזה מתח... וכמו שכבר עניתי לך בשירשורים אחרים בפורומים אחרים אני מחליט על מציאותו של משהו על סמך שיקול דעת, על סמך ידע שצברתי בחיים, על פי דברים שלמדתי, דברים שקראתי ושמעתי, הפעלת היגיון בריא, הפעלת המוח ומחשבה מעמיקה בנושא. על סמך כל אלה אני מחליט אם לקבל או לא לקבל מידע חדש שאני ניתקל בו ועל סמך שיקול דעת זה אני מחליט את המידע רלוואנטי או לא. מקווה שתביא בקרוב את ההוכחות! אני כבר ממש במתח! לא יכול לחכות!!!
משתמש בצלילים

ידידי היקר בוא נגדיר עוד יותר ברור

כי כתבת דברים ארוכים שלא מתאמים להגדרה מתומצתת ובכן אשל אותך מעשית האם אני קיים? אם כן תכתוב איך הגעת למסקנה כזו ואם לדעתך אני לא קיים אז... אתה יודע מה ההמשך

מכאן אני יכול רק להעריך שאתה קיים..

אם אתה מתכוון ממש עכשיו אז לא, אני לא יכול ברגע זה להוכיח שאתה קיים אלא רק להעריך זאת על סמך ההודעות שלך והתגובות שלך לדבריי, יתכן כי מחשב משוכלל עם בינה מלאכותית כותב את ההודעות במקומך אך אני מעריך שמאחורי ההודעות שלך עומד בן אדם ולא מחשב. במקרה ואני נמצא ממש לידך אצלך בבית אז במקרה כזה אני כן יכול להוכיח את קיומך - אני רואה אותך, אתה תופס נפח של אוויר הניתן למדידה אם מכניסים אותך לאמבט מלא מים, ניתן לנתח אותך ולראות את איבריך הפנימיים, אתה מדבר, אתה מגיב כמו בן אדם, אם מכים או מחשמלים אותך אתה צועק ומקלל, אפשר לגעת בך, אפשר ליבעוט בך, משמע אתה קיים!! אתה עומד בהגדרה של מה שמכנים - אדם! קיומו של משהו מוכח ע"י כך שניתן לימדוד אותו באמצעים שונים ולראות אם הוא באמת קיים ואם הוא עומד בהגדרות להן מצפים באופן. לדוגמה כדי להוכיח שקובייה היא באמת קובייה ניתן לקחת כלי מדידה הנקרא סרגל ולהראות שכל צלעות הקובייה שוות באורכן, אחרת זו לא קובייה! כך גם עם כל דבר אחר, אם ניתן לימדוד אותו, ניתן להוכיח את קיומו ואת תכונותיו. איפה ההוכחות??!! איפה ההוכחות??!! משתמש בצלילים

אני כלל לא בטוח שקראת את הקישורים

תקרא ותפריך את ההוכחות אתה רוצה עבודה קלה לומר קראתי בו בזמן שלא קראת אביא לך שוב את הקישור סדרת הוכחות למציאות אלוקים http://planet.nana.co.il/pash8/#god ולהלן קישור אחד לעמוד מיתוך סידרת ההוכחות: http://planet.nana.co.il/pash8/bore.htm בבקשה אל תענה לפני שקראת ואם יש לך הפרכה תכתוב ולא בסגנון מתחמק של "קראתי ואין הוכחה" זה כל ילד בגן יכול לכתוב תהיה יותר רציני

תקשיב

לא יתכן כי תישלח אותי ליקרוא טונות של טקסט שרשום בצורה מבולבלת ומבלבלת ותבקש ממני ליסתור אותו, את הדיון נבצע כאן בפורום, אמרתי לך ואני מבקש שוב - תירשום כאן בפורום בצורה ברורה הוכחה אחת או שתיים שלטענתך רשומות בקישורים הנ"ל ואז אני אוכל להתייחס אליהן, כמו שאני לא שולח אותך ליקרוא טקסטים באורך הגלות באתרים אחרים ומבקש ממך להתייחס אליהם בצורה ספציפית אל תעשה לי אתה את זה. תירשום את ההוכחות כאן במילים שלך ובצורה ברורה ואז נדבר. יום טוב, משתמש בצלילים.

מה אתה רוצה להסביר לי?

שהעולם מתנהל סביב עצמי? שהאגו שלי והגוף שלי הם הבוראים של חיי? את השקרים שכבר הסרתי מעליי אתה רוצה להסביר לי? שאין מעבר לעצמי? שאין מסתורין ביקום? שההגיון של האנושות הוא הגיון בריא והגיונו של הבורא חולה? מה יותר שפוי? האגו או האלוהים? האגו של האנושות חולה, אלוהים הוא התרופה השפויה לכל. מי שעיינים בראשו מבין. אתה לא יודע שאלוהים הוא החיים, אתה לא רוצה לדעת, אתה לא מחפש את הדעת, אתה לא נלחם על עקרונות אוניברסלים, אתה נלחם על עקרונות של דיסהרמוניה. אין צורך בהסברים מיותרים על אי האמונה באלוהים, הרי גם אני לא האמנתי בעבר, הרי גם אני הייתי אתאיסט, עד שצירופי מקרים בחיי הביאו אותי לאמונה. אתה לא אדם חופשי, גם אם אתה אוכל חזיר, שרימפס, נוסע וקונה בשבת. כל אלה אינם משחררים אותך מעבדותך, אתה משועבד, וזו האמת, אתה משועבד למחשבותיך, להרגשותיך, לחשיבותך העצמית, לחברה המסתירה את פניה מהאמת. וחושבת שלרכוש מכונית או בית, לקיים יחסי מין או להתעשר זה פסגת האושר. ישנם הרבה בני אדם שהיה להם הכל מהכל, ובכל זאת הם לא היו מאושרים, וזה למה? כי מבפנים הם מתו, בהמיתם את האלוהות שבחייהם. אתה מצדד במחלה, בפחד, בספק, בשקר האגו ואשליותיו. אתה משווה אמונה שקיימת כבר אלפי שנים באל אחד, לאמונה באלילים, הנוגדת את האמונה באלוהים. אתה רוצה הוכחה לקיומו של אלוהים? בקש מאלוהים שיתגלה אליך, שיוכיח לך את עצם קיומו. בין אם אתה מאמין ובין אם לא, אם באמת תחפש את ההוכחה לקיומו אתה תמצא אותה, בינך לבין עצמך. את ההוכחה אתה יכול למצוא רק בתוכך, לא מחוצה לך. אלוהים הוא הרבה מעבר לכל מה שאתה או אני מסוגלים לתאר. הוא קרוב אליך יותר ממה שאתה יכול לדמיין, והוא רחוק ממך בגלל ההשלכה של אמונות השקר שלך, האשליות שלך.

על מה אתה מדבר....

אלוהים הוא תרופה לאנשים שמעדיפים לעצום עיניים ולדמיין שיש אלוהים כשהם רוצים ליברוח מבעיות בעולם האמיתי, כל האמונה שלך מתבססת על כלום, הדבר היחיד שיש לך זה איזה ספר שכתוב בו שיש אלוהים, על זה אתה מסובב את כל החיים שלך ומגביל את עצמך בכל תחום אפשרי בחיים עם מליון ואחד חוקים מטופשים. אבל טוב לך להיות משועבד לאוויר? טוב! שיערב לך! משתמש בצלילים

למעלה