אולי אתם יודעים?

אולי אתם יודעים?

מהו אחוז רוכשי הטלית והתפילין בגיל 13? כולם קונים תפיליןבבר מצווה או שרק אחוז מסוים? כמה כן וכמה לא? האחוזים גבוהים? אולי מעבירים מאח גדול לאח קטן? אשמח לקבל תשובת ומסקנת כל אחד מכם לצורך עבודה ותחקיר בנושא ברכה ותודה מראש החוקר

שאול4

New member
הייתי מציע לך..

לבדוק בפורום דתייםֱ אני מאמין ששם תקבל תגובות יותר מדויקות לא שפה לא מבינים בזה אך....... בוקר טוב לכל יושבי הבית! אוף, עד שעה זו אני ממתין לקפה שלא בא......

TwelveEyes

New member
../images/Emo45.gif

אני אתאיסטית, אל תשאל אותי
ושאול! וולקאם!
I feel your pain, שכן גם אני נאלצת לחכות שעות לתה שלי עד שאני מבינה שאם אין אני לי - מי לי

LeeCooper69

New member
כמו שאתם יודעיםם אני מניפולטיבי....

ככה שאין מצב שלא יכנו לי תה.... או לסירוגין- קפה.... אם מישהו מסרב... תראו לו שאתם האדם היחיד ללא מצפון בחדר ותנגנו קצת על מצפונו הפגיע.... וולקאם שאול!

אתאיסטית

רק שתדעו אנשים בתור אתאיסט מלידה אני מוכרח לציין שאתאיסט זה אחד שמאמין בקיומו של אלוהים אך לא בהתערבותו כיום אז רק שתדעו אגב אם מישהו עדיין מצליח להבין מה אני אומר שישלח לי כדי שגם אני יבין
מחבב אוהב מת אדם ספליט

TwelveEyes

New member
לא, יקירי...

אתאיזם = הביטוי "א", ביטוי שולל (כמו במילה "אסקסואל") + "תאיזם", מילה שפירושה אמונה באל או אלים. אז אתאיזם הוא אי-אמונה באל או אלים. אני אתאיסטית כבר כמה שנים, אז תסמוך עליי שאני יודעת מה פירוש המילה

sarah

New member
*שיעול* *גלפ*

פשוט קשה שלי לא לזלזל *)גחח כחחח * באנשים שאין להם דת *כחחלעעחעח*
שום דבר אישי

TwelveEyes

New member
הממ הממ..

ולי קשה שלא לזלזל באנשים שתולים את תקוותיהם באיזה מושג מופשט שאין להם אפילו הוכחה לקיומו, עד כדי כך שהם מוכנים לרצוח ולענות את כל אלה שמעיזים לחשוב אחרת. שום דבר אישי, אבל אני חושבת שזה קטע די פרימיטיבי

sarah

New member
טוב אלה סתם אנשים דפוקים בשכל

אבל כמה אנשים תולים את כל תיקוותיהם במושג מפשט? ומוכנים לרצוח ולענות כל מי שמעיז לחשוב אחרת? לא הרבה כמדומני. בכל אופן זה לא הקטע של הדתות

FireDragon

New member
סליחה על ההתערבות.

רק מעט מאוד דתות מוכנות להרוג ולהרוס בשביל הדת שלהן. זה כמובן כולל את המונותאיסטיות (יהדות נצרות ואיסלאם) ומספר מסורות של פאגאניזם. אבל ההינדואיזם, בודהיזם, וויקה, שאמאניזם, רוב המסורות של הפאגאניזם ועוד המון דתות ומסורות לא מסכימות לרצח תחת שום סיבה. אני שמח לראות שיש פה אתאיסטים שמוכנים להודות בכך. אתם יודעים כמה אתאיסטים מגדירים את עצמם כיהודים רק בגלל לחץ חברתי ופחד מתגובות?

sarah

New member
../images/Emo3.gif

הממ באמת?!
היהדות מסכימה לרצוח להורס ולהרוג בשביל הדת? אתה מוכן לפרט?
כנ"ל נצרות. ז"א- אני בטוחה ויודעת שאנשים רצחו,הרגו, הרסו וכו´ בגלל הדתות האלה אבל זה לא חלק מה´קטע´ של דתות אלהנדמה לי
ז"א-האם זה אחד הדברים שהדתות האלה מבקשות מאיתנו לעשות?

Blackice

New member
*שיעול*

מה בדיוק קרה לעמלק, לפלישטים ולעוד המון המון עמים אחרים שבמקרה גרו פה אחרי שהאל היהודי הבטיח לנו את הארץ הזו?
מתו, נטבחו, גורשו כי האל ציווה כך. והאפיפיורים בימי הביניים עם מסעות הצלב שלהם- יש בארץ הקודש כופרים! הם פוגעים ברגשותינו הדתיים, וגם מסע צלב יועיל לנו כספית.. אז האל מצווה עליכם לצאת למסע קדוש ולטבוח כופרים! יש עוד המון המון המון המון המון המון מלחמות סכסוכים ורציחות על בסיס הדת.. שהדת מורה לקום ולהרוג. כן, ביהדות. כן, בנצרות ובעוד המון המון דתות. ארז

sarah

New member
האל לא תמיד צודק

&gt
אמממ... אכן... הוא לא מצווה זאת בימיינו, אני מקווה.

Blackice

New member
חחחחחחח!!!!! ../images/Emo6.gif אם זו התשובה

שמקבלים מהדתייה של הפורום, "האל לא תמיד צודק", אז.. חחח....
מה קורה עם היהדות?
ארז

sarah

New member
חחח ../images/Emo13.gif

אני לא דתיה קלאסית במיוחד
ואלוהים (אני לא נסגרתי עדיין על העניין של להגיד אלוהים או להפוך את ה´ לק´, בנתיים זה ישאר ככה) של היום זה לא מה שהיה פעם. אין ספק שאל שאומר לאנשים להרוג טועה, בעיקר כשהוא סותר עת עצמו ´לא תרצח´ אני חושב שהוא היה קצת מבולבל או נרגש (או ששתה יותר מדיי
) או ש(סביר להניח) מישהו החליט שהאל אומר ללכת לפרק לכל הכנענים את הצורה. ולכל הפלשתים. והאמורים וכו´ וכו´ ובעניין דתיה לא קלאסית במיוחד, החולניות הבאה של זה תתבטא בכך שאני מתכוונת ברוקי של ה6 (יום שישי) ללכת לשם אך אממ... ביום הבא לשמור את השבת כמייטב יכולתי
(זה לא אומר שאני לא רואה את ראיון עם ערפד
אני פשוט לא מדליקה את הוידאו *משועשעת* תצטרכו לעשות הכל בשבילי! הכל! מווהאהאהאהא) באעבה, שרה (במצב סמי-כפית אחרי שראיתי כנפיים שבורות)

בדיוק ככה ../images/Emo4.gif

בזמן האחרון הדת יוצאת מהאופנה הכלל עולמית...
זה חבל מאוד..
וזה לא שדת היא דבר שנורא חשוב לי באופן אישי אבל זה סתם חבל כזה, שאנשים שפעם האמינו כבר לא מאמינים... זה היה נחמד אם הם היו נעשים שמחים יותר בעקבות מין "הארה" שהיתה להם כשנטשו את דתם אבל מה כבר משמח בלהיות חסר אמונה?.. מעטים הם השמחים על כך, לצערי
אף פעם לא הרגשתי איך זה לאבד את האמונה בדת, אבל אני מניחה שזה בערך כמו להרגיש שמשהו אחד שכל החיים שלך היית בטוח באמינותו ללא ספק מתגלה כשקרי... מצד אחד, זה ממקד דברים ומביא ליותר מציאותיות ובהירות. אתה מרגיש כאילו רק עכשיו אתה באמת "עם הרגליים על הקרקע" ובעצם שם לב איך כל הזמן שלפני זה היית מעופף. מצד שני זה מדכא... כי מציאות היא דבר מדכא, וכשהמציאותיות נוחתת עליך פתאום בבת אחת, זה חייב להיות מדכא במידה מסויימת..
אני בעד להחזיר את הדת ללבות אלו שאבדו את אמונתם! להחזיר את השמחה ואת הרצון לחיות! הידד!

LeeCooper69

New member
משהו שלמדתי מאיזה ספר.....

הספר הוא "האלכימאי" שנכתב ע"י פאולו קואלו... המלצה!!!! זה ספר נורא יפה ששינה לי את החיים קמעה.... הספר אומר באחד העמודים (68 ליתר דיוק) שאלוהים הוא ים של הרמוניה... משמשתמע מכך, שאלוהים לא עושה טוב ורע... אלוהים נותן את הכוח לעשות טוב ורע... ים של הרמוניה, וכידוע, הרמוניה היא בכל מקום... זה מזכיר לי מקרה עם אמא שלי... היא התחילה לדבר... אז השתקתי אותה... היא השתמשה במשפט הנדוש "ה´ ברא לי פה כדי לדבר" אני אמרתי לה "אלוהים לא אחראי לכל הזוועות שבעולם".... סתם מצחיק... ושימושי....

TwelveEyes

New member
המף.. את בכלל לא מבינה...

אני לא צריכה שום רשת בטחון קוסמית מתחתיי. ות´אמת? מאז שקלטתי שזה שאני אעשה דברים מסויימים כמו לצום יום אחד בשנה או לאכול מצות בימים אחרים לא הפך, לא הופך ולא יהפוך את חיי ליותר טובים, החיים שלי רק השתפרו. יש בי שמחה ויש בי רצון לחיות (בערך
), כי אני מאמינה בעצמי ויודעת שאם אני רוצה להגיע לאנשהו בחיים, אני לא צריכה לרדת על הברכיים ולהתפלל - אני צריכה ללכת ולעשות את הפעולות שנדרשות כדי להשיג את המטרה שלי. את יודעת מה? היו לי פעם חיים כ"כ חרא... לא שאני קושרת את זה לדת, אבל באותה תקופה האמנתי באל. וזה עשה אותי יותר שמחה? "נו, אז כל העולם שונא אותי ומתייחסים אליי כמו אוויר במקרה הטוב, משפילים אותי וצוחקים עליי, אבל העיקר שיש לי אלוהים...
" אז זהו, שלא. צ´מעי, לא אכפת לי מאנשים שכן מאמינים.. אני לא מסכימה איתם אבל לא אכפת לי - כל עוד הם לא עושים כמוך ובאים להטיף לי. תודה, אבל אני מאמינה בעצמי, ומעולם לא הרגשתי כ"כ טוב.

למעלה