אולטמטום

blistexxx

New member
הרי אתה בטח לא מצפה ממני

שאני פשוט אלך ברחוב אעצור אנשים ואנסה להתחבר אליהם... אז איך?

blistexxx

New member
אולטמטום

אני בחורה באמצע שנות העשרים שלי. לפני מספר שנים (הרבה לא משנה כמה) הכרתי גבר שמבוגר ממני בהרבה שנים. התאהבתי בו ממבט ראשון. הייתי אז בקשר זוגי רציני. נפרדתי מבן זוגי לא כי רציתי להיות עם הגבר ההוא (למרות שכן רציתי) אלא כי הבנתי שביני לבן זוגי אין אהבה. אמרתי לאותו גבר איך אני מרגישה (הוא היה פנוי) והוא אמר לי שהוא לא מחפש קשר רציני והמקסימום שהוא יכול לתת לי זה ידידות. הסכמתי. אמרתי לעצמי לפחות זה... בסוף הוא עוד יתאהב בי... אחרי משהו כמו שבעה שמונה חודשים של ידידות שכבנו. היה ברור שזה הולך לקרות.... נמשכתי אליו נורא... הייתי מאוהבת בו בטירוף... לא ראיתי בו שום חיסרון... אני שמגיל צעיר פחדתי נורא ללדת הייתי מוכנה להיכנס להריון כאן ועכשיו... חשבתי שמצאתי את החצי השני שלי את האהבה האחת והיחידה. אחרי ששכבנו הוא אמר שזה לא משנה כלום והוא עדיין לא רוצה קשר רציני ועכשיו אנחנו ידידים עם סקס. הסכמתי כי האמנתי שבסוף הוא עוד יתאהב בי. באותה תקופה גרתי בדירה שכורה (סיפור ארוך למה בגיל כזה צעיר גרתי לבד). חודשיים לאחר ששכבנו לראשונה נגמר החוזה על הדירה. אמרתי לגבר הזה שאני רוצה שנעבור לגור יחד. הוא סרב. חזר ואמר שזה רק ידידות ולא מעבר לזה. אני לחצתי עליו ובסוף הוא הסכים אבל אמר לאורך כל הדרך שנגור יחד כידידים ולא כזוג (ישנו באותו חדר במיטה זוגית אבל עדיין...). גרנו יחד שנתיים וחצי. היה נורא. מכל מיני סיבות (לא רלוונטי עכשיו). בתקופה הזו גיליתיאת כל החסרונות שלו. גיליתי שהוא סתם בן אדם ולא אלוהים כמו שחשבתי... אחרי שנתיים וחצי היינו צריכם לפנות את הדירה ואני לא רציתי להמשיך לגור יחד. אני חושבת שבתקופה הזו הפסקתי להיות מאוהבת בו.... בשנים שבאו אחר כך גרנו בנפרד. המשכנו להיות ידידים עם סקס ולא מעבר לזה. כל השנים האלה לא היה לא לי ולא לא קשר עם אף אחד אחר. עכשיו פתאום מסתבר שהשעון הביולוגי שלו מתקתק (הוא מבוגר ממני בהרבה) ופתאום הוא רוצה משפחה ובית והכול. אני למרבה הצער לא מרגישה ככה. לא יודעת עם זה בגללו (לא רוצה את זה איתו ) או בגללי (לא רוצה עדיין). מסיבות כאלה ואחרות אין לי חברות ואין לי ידידים ואין לי כלום חוץ ממנו. ועכשיו אני לא רוצה לאבד אותו. הוא הציב לי אולטימטום או שעוברים לגור יחד בצורה כלשהי (יש מגוון אפשרויות) והופכים לזוג לכל דבר או שזה הכול נגמר. כאמור אין לי אף אחד מלבדו ואני לא רוצה לאבד אותו. הוא איש טוב. יש לי רגשות מאוד חזקים כלפיו. מצד שני אני ממש אבל ממש לא רוצה לעבור לגור איתו. אני אוהבת את החיים שלי כמו שהם עכשיו. כל אחד עושה מה שבראש שלו. אנחנו נפגשים כמעט כל יום מצד אחד ונמצאים ביחד והכול אבל מצד שני איש איש וביתו. אני לא רוצה לשנות. קשה לי עם שינויים. הוא עכשיו פותר בעייה מסויימת (אפשר לומר כספית) שאמורה להיפטר עד החגים. ואז האולטימטום יפקע או שזה הסוף או שעוברים לגור ביחד. מאז שהוא הציב לי לי את האולטימטום אני חיה בפחד מתמיד. לא יודעת מה לעשות... לא יודעת מה בכלל רוצה מהפורום אולי פשוט לשפוך....

זיגזג8

New member
אבל אמרת

שאת לא תלויה בו מבחינת עבודה כי יש לך הכנסה אחרת. אז הנה - בעייה אחת נפתרה דבר שני - את לא היחיד בעולם הזה בלי תעודת בגרות. יש מגוון עבודות שמלאות באנשים שאת יכולה לעבוד בהן חוץ ממלצרות ושמירה: מוכרת בחנויות, מטפלת בילדים, וכו'. חוץ מזה - את תמיד יכולה גם להשלים בגרויות ואז לא להגיד "אין לי בגרות" זה פשוט יותר נוח להרגיש קורבן. את תלוייה בו, והוא מנצל אותך. או שאת לא רואה את זה, או שאת פשוט חיה בהכחשה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בדיוק כמו שזיגזג8 כתבה לך!

אני מבין את הפחד - את עומדת בצד ולא יודעת איך לעלות לקרוסלה. מה שאני אומר זה שכל זמן שתחזיקי חזק במעקה, אין סיכוי שתעלי. ומצד שני, המוני אנשים עושים את זה, ביניהם בוודאי כאלה עם קלפים תחות טובים משלך בחיים (אלא אם כן את חושבת שאת האדם הכי מחוסר יכולות שיש) אני לא מצפה ממך לכלום, כי אלו החיים שלך, לא שלי. אני רק מציע לך. אם את צריכה עזרה, יש המון גופים שיכולים לעזור לך גם ללא תשלום: השרותים לבריאות הנפש, קופת חולים, אולי נעמת. יש המון מקומות שמלמדים טיפול ואימון ועושים סטאז' ללא תשלום, אבל עם הדרכה. יש הרבה אפשרויות. מה שאת צריכה זה דבר אחד מרכזי: אמונה בעצמך. אני מבין שכרגע המצב שם קצת חלש, אבל משם יבוא השינוי. כי אחרת, מה החלופה? להיות ציפור בכלוב כל חייך? לא חבל?

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא יודע מה בכלל את רוצה מהפורום, אבל...

שלא תעזי להכנע לאולטימטום שלו!!! שגיאה של רגע שאחר כך עולה ביוקר ומקלקלת הכל. להשאר תקועה עם ילד בזמן שלא מתאים לך, מאיש שלא מתאים לך, מהסיבה שלא מתאימה לך... מה יותר גרוע מזה?!?

blistexxx

New member
תאורטית אתה צודק 100 אחוז

מעשית אחרי יותר מחמש שנים אני מתה מפחד להישאר לבד (אין לי אף אחד חוץ ממנו). אני אקום בבוקר וחוץ מההורים שלי בעצם לא יהיה לי עם מי לדבר...

Betterfly

New member
אלו בדיוק המקומות שבנאדם לא מוותר לעצמו

איפה שאת יודעת שזה רק מתוך נוחות ופחד ולא מתוך רצון אמיתי ותחושה שזה מה שמתאים לך. מה שאת מרגישה באופן כל כך חזק זועק לך לא לוותר.

קשה לי להבין מה את עושה שם

ולא בגלל הגיל. כל המע' יחסים ביניכם נשמעת מההתחלה לא מאוזנת. שנים את חיית בציפייה שיתאהב בך... כשגרתם יחד ראית שהוא לא מי שחשבת שהוא.. הפסקת להיות מאוהבת בו... טוב לך בבית שלך... אבל כן , את תיכנעי לו מפני שפיתחת בו תלות. אולי תתחילי קשרים אחרים חברות, משפחה,ידידים.

blistexxx

New member
אין לי מאיפה להתחיל קשרים אחרים

זה בדיוק הבעייה לכן אני נאחזת בו כל כך כל השנים האלה....

את כזאת מצחיקה ../images/Emo13.gif

את הולכת להתחתן עם מישהו שאת לא אוהבת? את משוגעת? 1. הטעות הראשונה שהתאהבת באלוהים. מתאהבים בבני אדם. 2. פתאום הבנת שהוא סתם בנאדם, ועבר לך... 3. אין לך ידידים, אין לך חיים מלבדו... אז תשיגי חיים! 4. ואחרי הכל את אומרת שטוב לך כיום??? את מסתפקת במועט! ועצה קטנה לגבי האולטימטום. נראה שהוא מאיים בנשק שאין לו. אחד שהשעון הביולוגי שלו מתקתק לא נמצאה בעמדת איום טובה... את תעשי מה שאת רוצה והוא יתכופף.

blistexxx

New member
קודם כל לא להתחתן רק לגור יחד

דבר שני זה מה שאף אחד (ההורים שלי הכוונה) לא מצליחים להבין אין לי איך להשיג קשרים אחרים ואני מתה מפחד להגיע למצב שחוץ מההורים שלי לא יהיה לי אפילולמי להגיד איך עבר היום שלי. דרך אגב גם אני חשבתי שאם השעון שלו מתקתק הוא לא בדיוק ישמח לעזוב אותי עכשיו וללכת לחפש מישהי אחרת (ואיפה שוב הוא משיג מישהי שצעירה ממנו בהרבה) ועד שהוא מוצא את האחת הנכונה השעון כבר ימות... אבל וזה אבל ענק לבן אדם הזה יש אגו מטורף!!!! והוא יעדיף להישאר לבד ובלי ילדים לנצח מאשר לרדוף אחרי או לא לבצע את האולטימטום שלו

joanne8

New member
האיש

נשמע מאוד אגויסט! ניצל אותך שנים תוך כדי שהשאיר לעצמו אופציה להכיר מישהי יותר מתאימה לו, ועכשיו כשאין לו משהו 'מעניין' ובא לו ילד מצפה שתמלאי גם את החלל הזה?! זאת חברות חולנית ולא הוגנת ועליך לעוף משם במהירות האור. למה שתרצי אפילו להיות בקשר חברי עם אדם כזה? תתחילי להכיר חברים חדשים ולהתנתק מהקשר החולני הזה, אחרת תמצאי את עצמך בהמשך ללא פתח מילוט. עוד קצת זמן ותסתכלי על כל הסיפור הזה בתור שיעור לחיים. בהצלחה!

blistexxx

New member
זה לא בדיוק ככה

לדעתי הוא לא ניצל אותי שנים תוך כדי שהשאיר לעצמו אופציה להכיר מישהי יותר מתאימה לו (דרך אגב הוא על ההתחלה אמר שאין ולא יהיקשר רציני אז זה לא שהוא שיקר לי) אלא לדעתי הוא פשוט לא היה בנוי ו/או מוכן לקשר רציני אז ועכשיו הבין שהוא כן רוצה משפחה. דברים כאלה קורים... הוא אדם טוב ואני ממש לא רוצה לאבד אותו.... חוץ מזה כמו שכבר כתבתי בתגובות אחרות אין לי אף אחד מלבדו!!!

יעל717

New member
למה את כל כך לא מעריכה את עצמך?????

נשארת שנים במערכת יחסים עם גבר שלא רצה אותך,את תלותית וחסרת בטחון.למה? תעבי יותר טוב על זה ולא על מערכת יחסים שנועדה לכישלון.

blistexxx

New member
עוד פרט להשלמת התמונה

כשהכרנו הייתי חסרת עבודה והוא לקח אותי לעבוד אצלו. זה רק שנינו עובדים שם ככה שאין לי איך להכיר אנשים. תאורטית נמאס לי כבר לעבוד אצלו מעשית אין לי אפילו תעודת בגרות. אם אפרד ממנו אשאר בכלל בוואקום מוחלט. לכסף אני לא דואגת אני לא צריכה את המשכורת שלו בשביל להתקיים (סיפור ארוך אבל יש לי הכנסה טובה קבועה כל חודש ממשהו אחר) אני דואגת לוואקום שאשאר בו.

shy777

New member
את הולכת להיכנס להתחייבות

שאינך מעוניינת בה רק מהסיבות השליליות ולא החיוביות. כמו שכאשר היכרת אותו היה מישהו אחר, העולם מלא גברים פנויים המחפשים קשרים. מצבך טוב. אינך זקוקה לו כלכלית. עזבי אותו. חפשי עבודה במקום אחר, ותתחילי לחיות.

blistexxx

New member
יכול להיות שהעולם באמת מלא גברים

אבל עד שאני אמצא מישהואני אצטרך להיות לגמרי לגמרי לבד (אין לי למי להגיד שלום חוץ מאשר להורים שלי). ואיזו עבודה אחרת אני אמצא בלי בגרות ובלי שום תעודה למלצר או לעבוד בשמירה אני לא מעוניינת (לא כי מזלזלת אלא מסבות אחרות)

shy777

New member
אם זו גישתך

אז באמת אין לך בעיה. מכיוון שאת כל כך מסכנה שלא יכולה למצוא מישהו אחר אף פעם, ואינך מסוגלת להצליח למצוא כל עבודה אחרת, ואינך מסוגלת למצוא חברים. הישארי איתו מחוסר ברירה. כי זה כנראה מה שאת רוצה.

יעל717

New member
אז תתחילי ללמוד!

מי אשם שאין לך בגרות?לכי תשלימי.אם הייתי אמא שלך,הייתי מכריחה אותך לעשות את זה מזמן.תתחילי לעבוד על עצמך,תקחי את החיים שלך לידיים.יש לי מכיר שגם בגיל שלך היה עדיין בלי בגרויות וכעבור 20 שנה הוא כבר רופא מצליח.כך אם רוצים אין זו אגדה.

collie

New member
נו אז גם אני לבד ואני עדיין חיה

זה לא סוף העולם. אני גם מפחדת לא למצוא בחור טוב ועוד שאני כבר לא בשנות ה-20( 30+)אבל עדיף להיות לבד לפעמים ולא להיות בקשר לא טוב ולא בריא. יצאתי לפניי חודש וקצת מקשר של 3 שנים שהיינו כל הזמן ביחד ואהבתי אותו מאד. נכון זה קשה- גם לי אין הרבה חברות ומי שיש לי הם בקשר זוגי אז אין להם הרבה זמן בשבילי. וגם אני חושבת לפעמים להתקשר אליו כי אני בודדה אבל אני לא עושה את זה. עכשיו זה הזמן הכי טוב בשבילי לדאוג לעצמי ולעשות דברים שאני אוהבת גם אם זה לבד. קודם כל אני צריכה ללמוד להיות עם עצמי ולא תמיד עם בן זוג. את יכולה לעשות דברים לבד-לעשות חוגים שאת חושבת שיהיו בנות בגיל שלך, למצוא עבודה ולהשלים בגרויות. אנחנו צריכים ללמוד לא להיות תלוים בבנים ולדעת להתמודד לבד עם דברים. עכשיו זה הזמן שלך להתפתח ואז שהזמן יהיה נכון יבוא בן זוג. ואם את כל כך רוצה בן זוג יש את JDATE ועוד אתרים. אבל לא לחזור אליו בגלל שאת לא רוצה להיות לבד. שוב אני מבינה אותך כי גם לפעמים אני חושבת ככה אבל אז אני חושבת מה יתן לי אם אני יהיה איתו עוד פעם בקשר? !

למעלה