אוכל

rob roy

New member
אוכל

מישהו יכול להרחיב אודות ההיסטוריה של הגלידה בארץ? אני זוכר שבתחום הארטיקים (ולא הקרחונים) היתה בילדותי המפלצת של הגלידות: ארטיק על שני מקלות. אני גם זוכר את הקפה עולש, או צ´יקוריה, בקופסא של 250(?) גרם. ואני זוכר שבתשלום במכולת יכולתי להשתמש, במקום באגורה, במטבע קצת יותר גדול של 10 פרוטות (בסביבות 1970?).

magy

New member
תן לי לחפש במחלקת ההיסטוריה.....

אשוב עם תשובות מתאימות....
)

magy

New member
שיטוט

בגוגל, לא נותן לי תוצאות משביעות רצון. אני מקבלת רק חברות אבל לא כיצד הגיעה הגלידה לעולם......... אמשיך.......

טיאה

New member
אמנם לא גלידה, אבל...

שבבי קרח מבלוק הקרח... מחלק הקרח משליך בתנופה את האנקול כדי לשלוף את בלוק הקרח ממעמקי העגלה, השבבים והשברים שנוצרים, מקור הקרטיב הראשון. כיף אמיתי וצונן ביום קיץ לוהט.

magy

New member
הזהירו אותנו בבית

לא ללקק את הקרח הזה.....כי הוא מכיל אמוניה..... לא כל כך הקשבנו......זה היה כיף .............

טיאה

New member
היסטוריה קצרה של תולדות הגלידה...

מסתבר שראשיתה במאה הרביעית לפניה"ס!

טיאה

New member
ואם באוכל עסקינן...

מה אם תולדות השוקולד? בית-החרושת לשוקולד ברמת-גן עם הריחות המשכרים שעלו ממנו בדרכנו מפתח-תקוה לתל-אביב. וקוביית הסוכר שהדודות הפולניות המתיקו בה את התה?

magy

New member
כל הכבוד

על ההצלחה למצוא אתר גלידה כל כך ישן. לא הלך לי......... פטישהההההההה

rob roy

New member
האמת, לא התכוונתי ממש להסטוריה

אלא לזכרונות שלכם: גלידות, קפה, עשר פרוטות, בשיטת האסוציאציות.

magy

New member
אני אישית,

מתה על גלידה. בקיץ, אני מחסלת אריזה ליומיים. יש לי ערימות של קופסאות פלסטיק ריקות שנזרקות . אני זוכרת גלידה בואדי ניסנס, שנעשתה בחבית גדולה מחומרים אמיתיים, שאיש גדול עם מקל ענק עמד ובחש בה... היום יש מכונות גלידה... אבל פעם קנינו בגביעי וופל. מתתי על הוופל הזה. היום הוופל הרבה יותר עבה וגדול. דבר אחד לא אשכח. בשנות החמישים, יצאה שמועה שבעיר התחתית, יש גלידה אמריקאית. משהו חדש. יוצא מהמכונה ולא מהאריזה . גלידה קרֶמית. כולנו ירדנו העירה, ועמדתי על יד המכונה.... קיבלנו בתוך כוס פלסטית עם כפית חד פעמית גם מפלסטיק, (דבר שהיה לנו חדש לחלוטין אותם ימים), גלידה שנשפכה מהמכונה בטעם ווניל. עד היום אני יכולה להריח אותה....... לאף גלידה, אין את הריח הזה......... גלידה אמריקאית........

magy

New member
סיום קטן

לאן הולכת כל הגלידה שאני בולעת........לאלוהים פתרונים.

לסבתא שלי היו כלים מזכוכית

קעריות עם רגליות בצבע ארגמן וכפיות מרובעות ושטוחות שהתאימו להן. ותבניות מתכתיות שבהן הייתה מכינה לבד בבית גלידת קפה וגלידת וניל. ולנו ,הילדים,אסור היה לטעום מגלידת הקפה רק מהוניל. איזה סימן לבגרות היה לי,כשהרשו לי לקבל כף או שתיים של גלידת קפה. הטעם שלה על שפתיי עד היום. וגלידה אמריקאית, ממכונה ,דביקה הייתה בקפה אלנבי ברחוב קינג ג´ורג´ בירושלים ואחרי הפעולה בצופים או אחרי סרט היינו הולכים לאכול אותה והגלידה תמיד נזלה לנו על הבגדים. מהדרין היו מזמינים את הילדה לגלידה ואם בן הזמין אותי לגלידה באלנבי זה נחשב מה זה רציני!

rob roy

New member
ולגבי סוגי גלידה

נדמה לי שההיכרות הראשונה שלי עם גלידה מתוך מכונה היתה עם "גלידה תל חנן", שבאה עם שתי תוספות: סירופ תות וסירופ שוקולד. האם זו לא היתה בעצם גלידה אמריקאית? ואגב טעמים, אני זוכר שכשהתחילו לסגנן את הבמבה, היו שני סוגים: במבה אדומה ובמבה חומה (תות\שוקולד). כיום נותרה רק האדומה, עד כמה שידוע לי.

זהבוש

New member
לפני הבמבה היה שלווה האם מישהו../images/Emo151.gif

זוכר, שלווה לבנה ושלווה אדומה הבמבה הרבה זמן אחרי השלוה נראתה כמו שעועית תפחוה הצבע אדום ולבן, פורים שמח לכולם מה התחפושת הכי פופלרית היום בארץ אנא ספרו לי.

במבה חומה מזכירה לי חריונים של..

לא זוכרת שראיתי אי פעם ודווקא עשיתי דוקטורט רב שנתי על במבה לסוגיה מיניה , עטיפותיה וכו. וכן-גלידת תל חנן,זו הגלידה האמריקאית שאני זוכרת. למה תל חנן? שם היה מפעל הגלידה?? אפרופו תוספות לגלידה ,בקיץ האחרון הייתי עם בן שלי במסעדה בעיר שכוחה בדנמרק, היה אפשרות לקחת בסוף הארוחה גלידה כזו אמריקאית כמה שרוצים, ועוד פעם ועוד פעם. והיא הייתה טעימה- משמנת. ותוספות היו מכל הפירות, הצבעים, התותים, הפטל, פירות היער, דובדבנים ,וסירופים וסוכריות.. בקצור הילד שאיתי-חגג ובלילה בחדר השירותים חגגו איתו.

למעלה