אוכל..קדימה אוכל..

shaya54

New member
מעניין ואני אבדוק את זה!

לא התכוונתי לזלזל בתזונאית שלכם או בכל תזונאי אחר. ברור שיש תזונאים מדהימים שמבינים טוב מאוד מה שהם עושים!
פעם הבאה שאהיה אצל הגסטרו אני אשאל אותה על זה...מעניין מה הגישה של רופאים שמבינים במערכת העיכול של תינוקות לכל זה.....
כי עדיין לא מובן לי איך אפשר להמליץ בעצם לתת לתינוקות פחמימות פשוטות שזה בעצם סוכר על כל הנזקים שהוא עושה....אבל אני באמת אבדוק את זה יותר לעומק!
דרך אגב, גם אם מישהי שכתבה ספרים ומופיעה בתכניות ונחשבת למובילה בתחומה זה עדיין לא אומר שהיא באמת מובילה בתחומה....לפרסום היום אין הרבה קשר עם כישרון או ידע אמתיים לצערי. שוב, אני לא מדברת עליה ספציפית כי אין לי מושג מי היא, אבל באופן כללי
ולגבי הנטורופתיים, כמו בכל הרפואה המשלימה יש הרבה הזויים....זה תחום כזה שהרבה אנשים "לא ברורים" פונים אליו

אבל זה לא אומר על הגישה הנטורופתית אלא אולי על כמה נטורופתיים בעצמם.
זה כמו שאגיד לך שרוב הרופאים שאני מכירה הם אנטיפתים ולכן אני לא מאמינה ברפואה.....
אני חושבת שצריך לשמור על ראש פתוח. לא רק כאן, אלא בהכל. לא לשלול דברים לפני שבודקים אותם לעומק....אבל כמובן שכל אחד יעשה מה שנכון בשבילו

LolliP0p

New member
האמת שזה ידוע לכל..

תעשי סתם גוגל אם זה מעניין אותך, תראי שכולם מתייחסים לזה כאל מזון שהוא לא מומלץ לתינוקות בגלל שהוא אינו קל לעיכול.. אגב, זו לא רק השגה של הרפואה הקונבנציונלית והעולם המערבי המנותק מן הטבע, גם ברפואה הסינית למשל טוענים אותו דבר וממליצים לא לתת לתינוקות אורז מלא , קמח מלא וכו..

AlicePJ

New member
אבל לסמוך על אנשים שיכולים לקרוא לעצמם

נטוריפתיים למרות שלא סיימו אפילו תיכון זה נשמע יותר הגיוני? שיטה שאין בבסיסה שום הוכחה מדעית ואין שום מחקר מדעי שתומך בה?
https://he.wikipedia.org/wiki/נטורופתיה
אז את יודעת מה, אני החלטתי שמהיום אני נטורפתית. יאללה, החלטתי שמותר לתת לתינוקות מוצקים החל מגיל שבועיים, למה לא? אין אף גורם רישמי שיתן לי הוכרה רישמית במקצוע, כי זה לא מקצוע אמיתי. אז אני יכולה להגיד מה שבא לי ולקבל תשלומים מאיזה גורמים אלטרנטיביים שמתחשק לי כדי להעביר איזה אג'נדות שמתחשק לי היום, וזה חוקי לחלוטין.

yoolyul

New member
לגבי הקמח המלא

אני מכירה את ההמלצה הזו שיש בימינו לתת רק קמח לבן בהתחלה. אבל ההיגיון שלי הלך בערך בכיוונים שכתבת ובגלל זה אני החלטתי פשוט לנסות. זה לא שמדובר כאן על משהו אלרגני או מסוכן אלא פשוט על השפעה על מערכת העיכול. התחלתי בקטנה (לא זוכרת כבר באיזה גיל היא היתה) וראיתי שאין בעצם שום השפעה עליה ולכן אני כן נתתי מההתחלה קמח מלא.
קמח לבן זה בעצם סוכר לכל דבר. אני מאוד משתדלת להמעיט לתת לה סוכרים מעובדים (לעומת פירות, שהיא אוכלת המון ונראה לי הכי בריא שיכול להיות) אז נראה לי מוזר כל כך להקפיד על סוכרים ובסוף להכניס אותם מהדלת האחורית דרך מאכלי קמח לבן.
אני חושבת שצריך פשוט לנסות ולראות איך זה משפיע. מערכת העיכול מאוד שונה מאדם לאדם ואצלנו דברים מאוד לא צפויים דווקא השפיעו עליה.
עד היום לא הצלחתי להבין את ההנחיה הגורפת הזו ושאלתי כבר כמה נשות מקצוע (תזונאית, אחות וכד')
אגב, אני משתמשת הרבה מאוד גם בקמח כוסמין. הוא קמח מאוד בריא, וגם יותר קל לעיכול מקמח של חיטה מלאה וגם יותר קל לעבוד איתו ויש לו טעם פחות דומיננטי משל קמח מחיטה מלאה או קמח שיפון.

josie1986

New member

גם פה אני משתמשת המון בקמח כוסמין, אבל בד"כ מערבבת חצי-חצי עם קמח לבן.

shaya54

New member
גם אני אוהבת ממש את הכוסמין

האמת היא שלא היה לי מושג לגבי ההנחיות האלה
אולי כי אנחנו לא הולכים לטיפת חלב? או אולי לא התעניינתי מספיק
פשוט הנחתי שאם קמח לבן=סוכר לבן אז למה שאני אתן לה את זה?...
כן היו דברים שכשהיא היתה תינוקת פחדתי שיכבידו לה על מערכת העיכול אבל הם היו יותר קטניות וכאלה שידוע שמנפחים ועושים גזים
אבל שוב, ההגיון מראה שבחצי מכדור הארץ לא קיים מזון מעובד, כלומר לא קיים קמח לבן\פחמימות לא מלאות ולכן תינוקות לא אוכלים אותם....כך שנראה לי סביר לנסות את זה לפחות
ומעולם לא נרשמו אצלנו בעיות בעיכול או עצירות (חמסה!)

למעלה