אוכל..קדימה אוכל..

אצילה 555

New member
אוכל..קדימה אוכל..

היי בנות
אז הנסיכים בני שנה וחודש כבר..אוכלים הכל ואוהבים לאכול
מתייעצת איתכן לגבי איזה מעדנים לתת להם? האם בגיל הזה הם אמורים לאכול לבד?
ו..אנחנו נותנים להם ממתקים..קצת קרמבו, שוקולד עוגה, גלידה והם מתים על זה..וגם סבא וסבתא מפנקים
האם גם אתן נותנות ממתוק לילד?
יש בי את הפחד הזה שהם יהיו ילדים חזירים..מכירים את זה נעמדים ביום הולדת ליד שולחן הממתקים..או שהולכים לאנשים הביתה כאילו לא ראו ממתקים מעולם
איך מונעים זאת?
תודה יקירות

Cafe Latte

New member
אני פחות אוהבת לתת מתוק לילדים כל כך קטנים.

אז אני לא נותנת בצורה יזומה, כמעט אף פעם.
בחג, יום כן-יום לא, אכלנו סופגניות בבית, והוא כמובן אכל איתנו.. וכשיש יום הולדת למישהו ואוכלים עוגה, הוא גם מקבל, כמובן. אבל בהתחשב בעובדה שבגן יש בכל שבוע יום הולדת, וקבלת שבת, ושם יש מלא שטויות.. אני לא רואה צורך להכניס את זה בצורה "מסודרת" גם הביתה.
אני לא חושבת מאידך שזה נורא, או רעל. פשוט לא רואה את ההגיון מאחורי לתת את הדברים האלה לילדים רכים.

LolliP0p

New member
אצלנו זה לא נכנס הביתה

כל הבמבה ביסלי שוקולדים חטיפים קרמבו לא נכנסים אלינו הביתה..
אבל אנחנו לא מונעים ממנה משהו שאנחנו אוכלים, כלומר אם אני אוכלת עוגה והיא באה ומביעה התעניינות היא בהחלט תקבל, אבל לא מנה אישית, אלא נחלוק את שלי ...
מעבר לזה אני לא מביאה לה מיוזמתי חטיפים תעשייתיים..

אני חושבת שכמו בכל דבר אחר הכל שאלה של מינונים
כשלא מונעים מילד מתוק, ולא מתייחסים לזה כאל משהו אסור,אז לא הוא לא רץ לשולחן המתוקים בימי הולדת.
מצד שני, בגיל כזה צעיר , אני לא חושבת שמתוקים צריכים להיות חלק מהשגרה הקבועה בבית. הוא נתקל בזה מספיק מסביב ואני מעדיפה שדווקא בבית הדגש יהיה יותר על האוכל הבריא ופחות על המתוקים.

josie1986

New member
אצלנו

המתוק מגיע בד״כ מפירות. לפעמים אני אופה בבית עוגות יחסית בריאות וגם הוא מקבל חתיכה אם אנחנו אוכלים. בגן הוא מקבל ביסקוויט או עוגה בימי הולדת. לפעמים אם אנחנו הולכים לאכול גלידה אז אנחנו קונים לו גם (סורבה פרי, משתדלים ללא תוספת סוכר).
&nbsp
אני לא יכולה למנוע את זה ממנו וגם לא רוצה, אבל מעדיפה לתת לו דברים שאני יודעת מה יש בהם ולכן משתדלת לתת דברים שאני מכינה בבית בעצמי ולא קנוי. בגן ממילא אין לי שליטה, בהתחלה ביקשתי שלא יתנו לו ביסקוויטים אבל עכשיו כשהוא גדל ויותר מבין אני לא יכולה למנוע ממנו כשכולם מקבלים.
&nbsp
לדעתי כמו כל דבר בחיים צריך להקפיד על מינון. לא למנוע לגמרי ולא לאפשר הכל.

shaya54

New member
גם אני לא בעד מתוקים

אני בעצמי חולה על כל סוגי המתוקים
אבל גם מבינה שסוכר זו התמכרות לכל דבר....הוא פשוט פועל מבחינה פיזיולוגית כמו סם קשה, חודר מהר מאוד לדם ולמוח ובגלל זה גם יוצא משם מהר מה שגורם לדרישה לעוד...
ודרך אגב כשמדברים על סוכרים הכוונה היא גם לאורז לבן, פסטה רגילה, לחם לבן וכו'. אין יותר מדי הבדל מבחינת ההתנהגות של הגוף בין לאכול אורז לבין לאכול ממתק. נכון שבממתק יש יותר כמויות של סוכר ולכן הוא גם פחות בריא אבל גם באורז וגם בממתק יש סוכר פשוט שמתפרק מהר, ויוצר את הכמיהה העזה לעוד וככה גם מתעתע במנגנוני השובע שלנו.
כנ"ל לגבי דבש או סילאן שהרבה אמהות אוהבות להוסיף לדייסה\פרוסה של הילד....
לכן אני משתדלת מאוד מאוד מאוד לתת לילדה שלי רק פחמימות מלאות וכמה שפחות סוכרים בתזונה שלה.
בשבתות\חגים היא תמיד תקבל משהו קטן - או חתיכה קטנה של עוגה או מעדן (מעדן זה ממתק לכל דבר! אוהבים לפרסם את זה כמשהו מזין ובריא אבל זה ההיפך הגמור...)
בסופו של דבר בגלל שהיא לא מקבלת מתוק אז נורא קל לרצות אותה עם דברים פחות מתוקים. לפעמים אני אופה לה מאפינס מקמח מלא עם בננות וגזר בלי טיפת סוכר בפנים והיא אוכלת את זה כאילו זה ממתק

עכשיו רק נשאר לי לאמץ את הרגלי התזונה שלה ולוותר על המתוק בעצמי.....

LolliP0p

New member
נכון אבל..

כשהיינו אצל תזונאית היא הסבירה לי שלא מומלץ לתת לתינוקות קמח מלא מכיוון שהוא כבד להם על מערכת העיכול והוא מתאים מגילאים בוגרים יותר..

shaya54

New member
באמת?

טוב האמת היא שאני פחות סומכת על תזונאיות בכל הנוגע לתזונה
למיטב הבנתי הן מסוגלות להמליץ על תפריטים שיש בהם מוצרי חלב (באופן כללי מאוד לא בריא) או לחם קל (שחסרים בו רכיבים תזונתיים לעומת לחם מלא) וכו'
אני יותר סומכת בעניינים כאלה על נטורופתיים אם כבר...

ולפי ההיגיון, תחשבי שבמקומות מסויימים בעולם אין דבר כזה אוכל מעובד, זאת אומרת שכולם כולל תינוקות אוכלים שם רק קמח מלא או פחמימות מלאות אחרות פשוט כי זה מה שהם מגדלים. ונראה לי שדווקא במקומות האלה התזונה היא הכי טובה ויש פחות בעיות בריאותיות שקשורות למערכת העיכול.....
בכלל, פעם לא היה דבר כזה מזון מעובד אז בעצם כולם היו אוכלים רק פחמימות מלאות....נראה לי שדווקא מערכת העיכול שלנו אמורה להיות יותר מותאמת לקמח מלא מאשר לקמח לבן לא?

shaya54

New member
אם אני לא טועה נטורופתיה לומדים 3 או 4 שנים

בדומה למדעי התזונה.
מדעי התזונה מסתמך על גישה מחקרית מערבית נטו וזה ההבדל ביניהם.
כמו שאני לא מאמינה עד הסוך ברפואה קונבנציונלית ככה אני לא מאמינה עד הסוף בדיאטניות
הגישה היום של הרפואה הקונבנציונלית היא הרבה פעמים לטפל בסימפטום ולא במחלה עצמה. כך שאם את משתעלת לצורך העניין הרופא יכול לרשום לך סירופ. הסירום בעצם יעזור לך להפסיק להשתעל אבל מה שהוא עוד יעשה זה ישאיר את כל הליחה בתוך הגוף שלך, כלומר הבעיה האמתית לא תיפתר...אלא רק הסימפטום. הגוף מנסה להוציא את הליחה מסיבה מסויימת והסירופ רק מונע ממנו לעשות את זה.
בעיניי במובן מסויים דיאטניות עושות משהו דומה. הן לא מנסות "לרפא" אותך אלא רק לגרום לך לטפל בסימפטום מסויים (ירידה במשקל\הורדת סוכרים בדם....)
אז יכול להיות שהגוף שלך ספציפי לא מעכל חלב כמו שצריך ובגלל זה נוצרים אצלך כל מני סיבוכים בתזונה. אבל על הנייר הדיאטנית מסתכלת אך ורק עד מדדים ספציפיים ולפי זה עלולה לקבוע לך תפריט עשיר במוצרי חלב שבין היתר גם יעזור לך לטפל בכמה סיפטומים....אבל הבעיה האמתית תישאר ולא תיפתר....
נטורופתיה מסתכלת על הגוף (והנפש) כמכלול ומנסה לאזן בין כל החלקים בו ולא לטפל בחלק אחד על חשבון חלק אחר...

shaya54

New member
ברור שכמו בכל תחום צריך לדעת אל מי ללכת....

אבל הפתעת אותי עם הכתבה, את בד"כ מביאה ראיות רציניות לטענות שלך והכתבה הזו בסה"כ מראה שגם בתחום הרפואה המשלימה יש שרלטנים כמו בכל תחום אחר

Cafe Latte

New member
הפואנטה היתה שרפואה משלימה, לרוב, היא פיקציה

ושרלטנות.
אין לאנשים בתחום הנטורופתיה, יכולת לטפל באנשים.
סורי, אני קצרה בזמן, אחזור לחפור אח"כ.

Cafe Latte

New member
טוב, דעתי היתה מוסחת.

בכל מקרה, כנסי למכללת רידמן או לוינגייט. תראי מה צריך כדי להיות נטורופת (12 שנות לימוד ...
לא פלא, שכל מי שפנה לתחום, מהשכבה שלי לפחות, הן לא העפרונות הכי מחודדים בקלמר, to say the least). לתת למישהו כזה לטפל באנשים? או תינוקות?
זה כמו לתת לאדם מהרחוב לגעת בילד. בעיני, זה אסור בתכלית האיסור.
יש סיבה לכך, שכל תחום הטיפולים, מוסדר. פסיכולוגים, פיזיותרפיסטים, דיאטניות, וכמובן רופאים.. כל אלה יכולים לעבוד רק עם רשיון. לא מטריד אותך שאין כזה דבר אצל נטורופתים? שכל אחד יכול לקרוא לעצמו נטורופת?
&nbsp
עזבי בכלל את זה שלנטורופתיה אין שום בסיס מדעי, וכנל גם לא להומיאופתיה. וצר לי שאנשים בוחרים לתת פרנסה לאנשים מהתחום, אבל הכי כואב לי, זה כשאנשים נותנים לאנשים מהתחומים המפוקפקים האלה, לטפל בילדים.

shaya54

New member
יש משהו בדברייך

בעיקרון אני לא מטופלת ולא טופלתי ע"י נטורופתים, אני מכירה כמה אנשים שכן ואני גם מכירה את הגישה שלהם באופן כללי ומתחברת אליה....אני לא מהניו אייג'יות השאנטיות (סליחה לכל מי שכן, אין לי שום בעיה עם זה) אבל אני גם לא מאלה שסומכים על הרפואה הקונבנציונלית בעיניים עצומות. אני פשוט מנסה להפעיל הגיון פשוט בשילוב עם ניסיון אישי. מאוד לא מדעי מצידי, אני יודעת, אבל בסופו של דבר גם להסתמך רק על דברים שמבוססים מחקרית זה לא הגיוני וכל אחד שעשה כמה קורסים בסטטיסטיקה יוכל להפעיל את הראש ולהבין את זה בעצמו...
אני חושבת שהרפואה הקונבנציונלית לא יכולה לתת מענה להכל, ולרופא, מעבר למאגר הידע העצום שהוא מכיל בתוכו, צריכות להיות עוד כמה תכונות כמו יכולת הקשבה, אמפטיה, יכולת ניתוח, לוגיקה ועוד..כדי להפוך אותו לרופא טוב.
מה שאומר שהמון רופאים היום, לפי נסיוני, לא רק שלא נותנים מענה לבעיות אלא גם יוצרים בעיות חדשות. (לדוגמא הגעתי עם התינוק שלי לרופאת ילדים שנחשבת מעולה לפני כמה שבועות. אמרתי לה שכבר חודש הוא לא מרגיש טוב, כאבי בטן ופליטות. היא נתפסה על עניין הפליטות וככה במהירות הבזק קבעה שזה ריפלוקס ורשמה לו תרופה מאוד חריפה לטענתה, יותר מזנטק! אם הייתי מישהי אחרת הייתי קונה את זה ונותנת לו את התרופה ובעצם מכניסה רעל לגוף הקטן שלו וככה יוצרת בעיות חדשות במקום לפתור את הישנות, וזה ממש לא המקרה היחיד שנתקלתי בו....).
כמובן שבתחום של הרפואה המשלימה קיימים המון אנשים שאין להם מושג מה הם עושים, או יותר גרוע, אנשים שבטוחים שיש להם מושג מה הם עושים
וגם זה יכול לגרום לנזק במקום לתועלת. אבל גם פה יש אנשים שהקדישו את החיים שלהם ללמידה ולהתמקצעות בתחומים האלה, שאפילו שהם לא מבוססים מחקרית בעיניי עדיין יש להם מקום (אולי לא לכל התחומים אבל בטוח לחלק כן). ועומדת מאחוריהם רשימה ארוכה של מטופלים שנפתרו להם בעיות מאוד קשות בזכותם אחרי שרופאים לא הצליחו לעזור להם.
אז את יכולה לקרוא לזה אפקט הפלסבו אבל אם כל מה שלא מבוסס מחקרית הוא לא קיים בעינייך אז אין טעם לויכוח הזה מלכתחילה

מה שאני מנסה להגיד זה שיש רופאים מעולים ויש רופאים גרועים. ויש שרלטנים מתחומים אחרים אבל יש גם גאונים שיודעים מה הם עושים ועושים את זה טוב.
חבל לפסול מראש משהו רק כי הוא חורג מהנורמות המקובלות וחבל לקחת נתח מאוכלוסייה (כמו אלה שלמדו איתך בשכבה או כמו ההם מהכתבה) ולהשליך על מקצוע שלם...

Cafe Latte

New member
אני חושבת שחשוב מאוד למצוא רופאים

שמאמינים להם, וסומכים על שיקול דעתם.
רפואה מסתמכת על מדע, אבל היא לא מדע מדויק. ולכן, גם רופאים טועים, ולצערי, יש גם המון רופאים גרועים (עם יחסי אנוש בעייתים מאוד).
אם יש לי אישוז רפואיים כאלה ואחרים בנוגע לילד, אני בוררת טוב-טוב, מוצאת רופא מומחה מומלץ, והולכת אליו. גם רופאת ילדים, מצאתי כזאת שאני יכולה להסתמך על הדברים שלה, ולהיות רגועה למדי.
אז נכון, הם אנושיים, וגם הם טועים. אבל רופא עור, שמומחה ברפואת עור לילדים (דהיינו, רופא, שעשה התמחות ברפואת עור, ואז עשה עוד תת-התמחות, ברפואת עור של ילדים! דהיינו, מה.. משהו כמו 15 שנות לימודים אקדמיים, והתמחויות, במיטב המוסדות האקדמיים בארץ ובעולם?), הוא בהחלט מישהו שאני סומכת עליו הרבה יותר מ"נטורופת" או ממרפא הוליסטי-שקר-כלשהו-גוף-ונפש אחר. כנל לגבי אורולג לילדים וכנל לגבי דיאטנית קלינית לילדים.
אז נכון, סביר מאוד להניח שיש הרבה דיאטניות לא מדהימות, גנריות, שלא מסירות את העינים מהמסך מחשב, כשהן מטפלות בך/או בילדך. אבל בעיני זה בהחלט הרע במיעוטו.
רגולציה בתחום הטיפול, זה מאסט. בדיוק בגלל שמדובר בחיי אדם.
אם אני אפשל בעבודה שלי, הבוס שלי יכעס עליי, כי אני אדפוק לכמה לקוחות את הפרוייקטים שלהם. מי ישמע.
אם ההומיאופט החכם יגיד למישהי להפסיק לטול תרופות, כי הן רעל, היא אשכרה עשויה למות. וכנל לגבי "תזונאית טבעית", וכו'.
עזבי, באופן כללי, לי יש בעיה גדולה עם כל התחומים שנוגעים לרפואה באשר הם, בארץ, שהם פרוצים. כנל לגבי דולות, דרך אגב.

shaya54

New member
אני בוחרת את הרופאים שלנו בקפידה

אני גרה ברחובות אבל נוסעת לרופאת ילדים בבית ים
ולפני זה היינו נוסעים עד פתח תקווה!!!
לאחרונה מצאתי פה באזור רופאה שנראתה לי טובה אבל כאמור אבחנה ריפלוקס בהינף יד ולכן נפסלה אצלי

דרך אגב, אם למישהו יש המלצה על רופא ילדים מצויין שעובד עם מאוחדת אני אשמח!!! נמאס לי לסוע לבת ים וגם הרופאה ששם, מקסימה ככל שתהיה, עדיין לא לגמרי עונה על הדרישות שלי.....
ומה קשורות דולות לעניין?!?!?!

Cafe Latte

New member
מי הרופאה שלך? בבת ים?

גם אני רחובותית, ביי דה ווי..
לא נשמע לי הגיוני לנסוע עד לבת ים.
אנחנו גם בקופה קטנה (לאומית), דרך אגב. ומצאתי פה מישהי מאוד מאוד סבירה.
&nbsp
סתם, בהקשר של מקצועות פרא-רפואיים, שנוגעים לטיפולים בבני אדם. שצריכים להיות מוסדרים בחוק.

shaya54

New member
היא עובדת עם מאוחדת? הרופאה שלנו בבת ים מדהימה...

בת ים אנחנו הולכים ללנה דגן, היא עובדת רק במאוחדת עד כמה שידוע לי והיא מקסימה ממש ממש ממש! לכל מי צריך המלצה...היא גם לא דוחפת יותר מדי תרופות שלא לצורך, זוכרת את המטופלים, מתוקה לילדים, מקשיבה ומסבירה בלי סוף, מסבירת פנים תמיד ולפי הניסיון שלי נראה היה שהיא אבחנה נכון את הבעיות עד כה וגם ידעה לתת הערכה מדוייקת מתי זה יעבור
והלא ייאמן זה שכמעט תמיד יש תורים פנויים אליה אם לא לאותו היום אז למחרת....היא מעולה!
אבל זה באמת רחוק ועכשיו כשאני גם עם תינוק קטן זה לא כזה קל להגיע לשם....

LolliP0p

New member
רק אציין..

בדיוק כמוך , גם אני בודקת טוב טוב לאיזה איש מקצוע אני לוקחת את הילדה שלי ועושה כל שביכולתי כדי להביא אותה אל המובילים והמומלצים בתחום.
התזונאית הספציפית שכתבתי שהגענו אליה היא לא מישהי שסיימה אתמול לימודים, מדובר בתזונאית תינוקות בין המובילות בארץ, היא מוציאה ספרים, מעבירה סדנאות, מופיעה בטלויזיה, מפעילה אתר וקבוצות, בקיצור, לא מדובר במישהי מהרחוב עם ידע לא מוכח.. (מי שקצת מכירה ודאי הבינה גם למי אני מתכוונת )
בכל אופן, היא הסבירה לנו שקמח מלא עשיר בסיבים תזונתיים ובגילאים רכים זה פחות מתאים כי למערכת העיכול שלהם קשה להתמודד עם זה ולכן עדיף להמנע בשלב זה..
האמת שלא הייתי מציינת את זה, אבל פשוט בגלל שהמלצת כאן לתת לתינוקות קמח מלא, מצאתי לנכון לציין שהרפואה המערבית הקובנציונלית פחות ממליצה על זה, או למעשה יש לומר לא ממליצה על זה.
ומכאן שכל אחת תעשה מה שהיא מבינה..

ולגבי הנטורופתים קצת צחקתי, לא מתכוונת ללגלג אבל כל הנטורופתים שיצא לי להכיר היו תמהוניים עם חיבה יתרה לעשב המתוק ונטייה לברבר יותר מדי..
אבל כל אחד ומה שהוא מאמין ומתחבר אליו... לי באופן אישי יש פחות סבלנות ויותר מדי ציניות כדי להכיל את אלו..

למעלה