אוכל לבת חצי שנה

יונת ש.

New member
אז אולי כדאי ללכת לכיוון הזה

אם מדובר בענייני זוגיות, אולי כדאי לעבוד על זה ישירות במקום לנסות לשנות את הרגלי השינה של הילד? זה לא חייב לבוא אחד על חשבון השני. במיוחד שמעבר לשינה בנפרד עדיין לא מבטיח שהוא "ישחרר" אותך מספיק בלילה. ולגבי ההתעוררויות בערב "כדי לוודא שאתם שם" - אפשר לנסות להשכיב אותו בחדר שבו אתם נמצאים ולהעביר אותו אחר כך כשאתם הולכים לישון. יש ילדים שישנים יותר טוב ככה (בתוך הרעש והפעילות).

נעה גל

New member
"דייט" עם הבן זוג

אנחנו מתקשים לצאת בערבים מזה 5 שנים (מאז שאורן נולדה...) כשהיתה רק אורן, המצב היה יותר פשוט כי היא ישנה נהדר ואז אפשר היה לקחת ביביסיטר ולא היתה בעיה (כלומר, כן היתה בעיה, אבל היא לא היתה אורן אלא דני שהיה בצבא אז, ולא יצא לנו כל כך לצאת). מאז שאיתמר נולד, חסל סדר הביביסיטרים כי איתמר מתעורר המון פעמים במהלך השינה שלו כדי שיכניסו לו את המוצץ. חשבנו שהוא לא יודע מי נותן לו את המוצץ בלילה ויצאנו ערב אחד. אוי! כמה שהתבדנו. נאלצנו לחזור באמצע בגלל שאיתמר התעורר ונכנס להיסטריה גמורה. הוא ישב עלי במשך שעתיים באותו לילה ולא הצליח להרגע. אז אין יציאות בערבים. מה שכן, אנחנו מקפידים על שתית קפה בבית קפה כל יום שישי בבוקר. זה הזמן שלנו לדבר על כל נושא שבעולם מבלי שיהיה ילד מסביב שידרוש תשומת לב. שתית הקפה ביום שישי היא "must" וצריך לקרות דבר ממש רציני בשביל שהיא תבוטל. לגבי סקס ושאר הירקות. אפשר גם לא לעשות את זה בלילה במיטה. או לעבור חדר רק לצרכים אלו (אחרי שכולם ישנים כמובן). אנחנו, אגב, כן היינו משאירים את איתמר לבד על המיטה שלנו (הוא נפל כמה פעמים) אבל מקיפים אותו בכריות.

לאה_מ

New member
גם אנחנו שותים קפה בבקרי שישי.

אבל במסגרת מאמציו של שי לשיפור הזוגיות, הוא רוצה שנצא קצת גם בערבים, והאמת, גם לי בא לראות מדי פעם איזו הצגה או סרט. דוקא יש לי הרגשה שאורי כן יסכים להשאר עם בייביסיטר אם הוא יכיר אותה (אצל ההורים שלי הוא נשאר לבד בערב, ואם הוא מתעורר הוא מסכים שישחקו איתו עד שנחזור... במשך 3 שעות...). פתרון המיטה עם הכריות נוסה מספר פעמים בחוסר הצלחה (הוא נפל!). נראה לי ממש חסר אחריות לנסות זאת שוב. אני אנסה אולי את ההצעה של יונת לגבי הרדמה שלו בסלון, למרות שאני בספק אם זה יעבוד, משום שבין השעה שאורי הולך לישון עד שעומר ושירה הולכים לישון, הסלון אצלנו הוא די רועש ומואר, ואני לא רואה את אורי ישן בתנאים האלה (או אפילו נרדם...).

דסי אשר

New member
כמה שאת חמודה

ותודה על הקומפלימנטים. כן, אני מכירה את תכונות הבטן שלי. הרגשתי מספיק חופשיה לכתוב לך, כי זה היה כל כך בולט וברור, שמשהו מאד מבולבל אצלך. אז במקום לכתוב זאת במילים האלה, היה מאד קל לכתוב כפי שכתבתי, כי התייחסתי באופן אמיתי לדברים כתובים לפני כולנו, ודברים שנכתבו על ידך בעבר. שישהיה לך בהצלחה, ואולי את מבינה את הרהורים שאני משמיעה מידי פעם בנושא לינה משפחתית, זוגיות, נושא הנקה ותחליף מוצץ. נושא הרדמה באמצעות הנקה,של מי הצרכים באמת ללינה משותפת , הרדמה באמצעות הנקה וכו´. דסי

נעה גל

New member
מעדני סויה - לא לפני גיל שנה וחצי!

אומנם לא כתוב עליהם אבל אלה הם ההוראות שקיבלתי גם מחברה רוקחת שנתמכו ע"י הרופאה של איתמר. בכל אופן, לאיתמר הם גרמו לכאבי בטן איומים (למרות שאינו רגיש לא לסויה ולא לחלב)

noa_f

New member
חלב עיזים הכי פחות אלרגני

כך קראתי בכמה מקומות אבל הייתי מנסה מאוד בזהירות

טוב

New member
תודה על התגובות בנושא התזונה

ודרך אגב, בגלל שנגה משפחתון, הם אלו שיתנו לה את הארוחה המבושלת במשך היום, כמו שהם עושים לשאר הילדים. אני חושבת שהם טוחנים לכולם אותו דבר, אז לא נראה לי שהם מפרידים לסוגי ירק שונים כל פעם. ההפרדה נראית לכם קריטית?

כרמית מ.

New member
ההפרדה חשובה

גם לזיהוי אלרגיות, גם לניסוי טעם (איך אני יכולה לדעת אם אני אוהבת קישוא או גזר, אם תמיד אני מקבלת עיסה מעורבבת בטעם אחיד?). אצלנו, היו מתחילים להכין את המחית מהירק / פרי ל"אכלן הטרי", מוציאים את המנה שלו, ואז מוסיפים את שאר הירקות / פירות לותיקים יותר - לא דורש יותר עבודה, ועדיין מאפשר התאמה אישית. בנוסף, בהתחלה מדובר על כמויות זעירות, ואת מרבית הירקות/ פירות אפשר למעוך במזלג ברגע (בוודאי קישוא, גזר, בטטה או תפו"א - שהם בדרך כלל הראשונים לניסוי). עוד טיפ שקיבלתי - לא לעשות "נסיונות" בשעות הערב/שבת - כדי שיהיה לאן לפנות במקרה של בעיה...

למעלה