אוכל גורמה בשטח

sela v

New member
אוכל גורמה בשטח

יש לכם בצל, אורז, אבקת מרק עוף, ופטרוזיליה. משהו בסגנון התוכנית פלפל ועגבניה מבית ה-BBC שאומצה גם בערוץ 10, אבל בסגנון תרמילאי. ספרו לנו על מתכונים שהתגלו כלהיט בשטח (על גזיה, בנזיניה או כוהליה).

sela v

New member
כנראה שאני צריך להיות הראשון

דבר ראשון אני מחכה שתומר יכנס לפורום, ויתן את המתכון של הפסטה ברוטב שמנת שהכנו בטיול להרי אילת. באוגנדה באכסניה בקמפלה קניתי יחד עם עוד (נדמה לי אוסטרלי) ששהה באכסניה מצרכים בשוק שליד האכסניה להכין מין תבשיל עם תפו"א. הוא קנה גם צ'ילי טרי, ואני לא ידעתי שזה כזה חריף, לאחר כמה ימים ניסיתי לחזור על המתכון המנצח, וכנראה שמתי קצת יותר מדי צ'ילי, שהרגשתי ששורף את פי לאיזה יומיים תמימים. לא בדיוק מתכון, אבל טיפ ממה להזהר בעת הבישול

תבשיל תפוחי אדמה ודלעת

כמו שהכינו לנו המדריכים הטיבטים בטרק סוסים בסצ'ואן, סין: מטגנים שום בקצת שמן מוסיפים קוביות תפוחי אדמה ודלעת מכסים במים (לא יותר מדי מים) ומביאים לרתיחה מתבלים במלח, פלפל, צ'ילי יבש, ג'ינג'ר טרי, קצת סוכר מקטינים אש, מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. אפשר להכין על גזייה, הטיבטים בישלו על מדורה...

אורז עם עוף "היום הראשון של הטרק"

כן, עוף! קונים בסופר חזה עוף, מנקים, מקפיאים, מוציאים בבוקר היציאה לטרק מהפריזר ועד הערב זה מפשיר ומוכן לבישול. מכינים מראש: שיני שום טרי שלמות ומקולפות קוביות גזר - מנקים גזר, חותכים לקוביות קטנות ושמים בשקית עם פס סגירה, עם קצת שמן שעוזר לזה להשאר טרי. ההכנה: חותכים 3-4 שיני שום לחתיכות ומטגנים בקצת שמן זית מוסיפים את חזה העוף חתוך לקוביות ומטגנים עד שמזהיב מוסיפים עגבניה אחת חתוכה לקוביות מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, צ'ילי יבש ואורגנו או תערובת "מיקס הרבס" אם העגבניה חמוצה מוסיפים קצת סוכר. מבשלים כמה דקות, רק עד שהעוף מוכן. אוכלים עם אורז בסמטי - הוא בריא ומשביע יותר מאורז לבן, וגם מתבשל מהר!

צודק ../images/Emo13.gif

שכחתי להוסיף אותו לתוך המתכון... מטגנים אותו, אחרי השום ולפני העוף.

אורז עם שקדים - "היום השני של הטרק"

מכינים מראש: קונים שקדים לא קלויים, חולטים במים רותחים, מקלפים מהקליפה החומה, חותכים לחתיכות שיני שום טרי קלופות ההכנה: חותכים לחתיכות את השום, מטגנים בקצת שמן זית מוסיפים את השקדים ומטגנים עד שהם מזהיבים מוסיפים צימוקים מתבלים במלח, פלפל וקצת צ'ילי יבש מגישים עם אורז בסמטי

jeshu

New member
הסוד תמיד בתבלינים והם גם קלים לנסיעה. קונים תערובת מוכנה לאורז - כזו עם שילוב טוב של תבלינים,שקדים ועוד דברים טובים - ולא צריך יותר. לארוחת בוקר - דייסת קווקר על בסיס מים עם קינמון,דבש,סוכר וצימוקים.את הסוכר והדבש אפשר לארוז בבקבוקי פלסטיק קטנים של משקאות קלים.זה מזין וסותם את הקיבה עד הצהריים.

shaishoo

New member
בוקר בא לעבודה

יש בקבוקי דבש לחיץ, כמו של יד מורדכי, מאוד יעיל... בקשר לארוחת בוקר..אפשר ליום הראשון קורנפלקס+חלב עמיד...או חביתה..שאת הביצים פשוט שוברים לתוך בקבוק ....

jeshu

New member
אכן יש דבש לחיץ של יד מרדכי אבל אל בבוליביה שבה יש כמויות גדולות של דבש מהמון סוגים שנמכר בצנצנות ממוחזרות של מוצרים אחרים ברחוב.לחיצות הבקבוק של יד מרדכי עשוייה להיות חסרון רציני אם הוא נלחץ מאיזה סיבה בתוך התיק ולא שמת לב שלא סגרת אותו כמו שצריך.אם בקבוק קטן של קולה זה לא יקרה כי הפקק שלו באמת אטום. זה רעיון לא רע עם הביצים,אבל נשמע לי מעט מציק בגלל סלמונלה.אפשר גם לבשל ביצים יום יומיים מראש וביצים קשות יהיו טובות בייחוד במזג אוויר קריר.

shaishoo

New member
אכן כן

כן אבל אתה מבשל אותן בכל מקרה..ואם כבר דיברנו על בוליביה..שם אין דאגה בגלל הגובה זה מתקלקל יותר לאט.. יש לי הוכחה פיזיקלית אם אתה ממש מעוניין.. לגבי הדבש צודק... ושוב אם בדרום אמריקה דיברנו אז שם בכלל יש את הריבות וריבת החלב בשקיות שזה להיט .. (פשוט קונים הרבה שקיות קטנות).

jeshu

New member
זה מביא אותי להתייחס לעוד אספקט של אוכל בטרק - כמות הזבל הלא מתכלה שאתה מייצר תוך כדי - הרבה שקיות קטנות שך ריבת חלב שבסופו של דבר יהיו אן על גבך או מפוזרות לאורך השבילים.וזה נכון לגבי סוגי אוכל רבים.עוד עניין,הדרך שבה מקומיים רואים אותך ורוצים את מה שהם רואים אצלך - האוכל קצת עולה להם לראש לפעמים.ומסיבות אלה אני מעדיף להמנע מכל מיני טובין בטרק. נשמע מעניין ההוכחה הפיזיקלית בנוגע לגובה.אני ארמח לשמוע.

shaishoo

New member
dG=-SdT+PdV

ההוכחה בדרכה אליך... לגבי מקומים אנחנו נתנו להם רק אוכל בסיסי לחם וכד לא ממתקים כי גם ככה השיניים שלהם לא מי יודע מה... אבל שוב למה שיהיו שקיות של זבל מפוזרות כל הדרך?? אומנם לוקחים המון שקיות קטנות של ריבת חלב לדרך אבל לא זורקים אותם ...בשביל זה לוקחים שקית אשפה...

jeshu

New member
אתה לוקח - אבל הרבה מאוד מטיילים "שוכחים". ככה זה ולכן כשאני רואה את כל השכחות האלה אני מעדיף כבר להמנע וזהו.

shaishoo

New member
חזרתי??

שנים שלא קפצתי לאמר שלום.... אישית אחד המאכלים הטובים שאכלתי (בלי לפגוע באף אחד), זה היה בבוליביה..כשבאחד הכפרים הציאו לנו לשחוט לנו כבש תמורת חיר סימלי..היה ממש טעים..וטרי .... אבל אני חושב שהמתכון המנצח שלי שהוא לא מסובך אבל מצריך לפחות 2 גזיות זה מוקפץ סיני .. מצרכים: כרוב, פלפלים, בצל, אננס טרי (מאוד זול ונגיש בארצות טרופיות,טוב גם לקינוח), גזר, פטריות , רוטב סויה, אטריות, ובשר לא חובה. בגדול מאדים את כל הירקות החתוכים דק בסיר כ10-20 דק (תלוי בגובה שאתם נמצאים בו, לחץ משתנה, משפיע על נקודת רתיחה של מולקולות המים), במקביל מבשלים את האטריות( צריך פחמימות בטראקים לא ?), מערבבים הכל יחד עם רוטב סויה והופ סיני מוקפץ לא קשה להכנה, אם רוצים בשר מטגנים אותו קלות וזורקים עם הירקות לאידוי), בזמן האידוי אפשר לשחק קלפים ..אפילו מומלץ. לגבי האלפרדו באילת..זה באמת רק נראה מסובך... ספגטי רגיל שפשוט הרוטב זה בצל+שום שטיגנו, הוספנו פטריות לטיגון, שמנת 15% מלח פלפל ומוכן אהה.. ומתכון מאולתר קל.. להכין אורז, ובתור רוטב לקחת אחד המרקים המוכנים סגנון קנור מאלה שרק צריך להוסיף מים והם מתאימים ל4-6 אנשים.. ופשוט להוסיף בערך רבע מהכמות מים שהם ממליצים כדי שיהיה ממש סמיך וזה אחלה רוטב לאורז !!!!

shaishoo

New member
פונדו בשר

טעים..מיוחד ומאוד לא קשה להכנה... ידידה שלי הכינה לנו את זה וזה היה אחלה... אומנם זה היה בפיקניק אבל מאוד קל לישם את זה לטראק..רק חשוב לעשות את זה ביום הראשון, ואם הטראק לא במקום עם לחץ נמוך (כלומר בגבהים) או מקום קר יש לאכסן את הבשר בצורה טובה (צידנית, יש כאלה מבד-פלסטיק שהן חסרות משקל, וכד) לוקחים מלא סוגי בשרים וחותכים ממש דק וזהו פה נגמר כל שלב ההכנה מרתיחים סיק עם שמן רותח, וכל אחד שם חתיכת בשר על השיפוד, טובל בשמן לכמה רגעים והופ מוכן.... אפשר להוסיף גם פטריות וכד.... מאוד טעים...דיאטטי לא משהו....

לא יודעת אם גורמה אבל ...

הנה כמה רעיונות: 1. לקחת נקניקים יבשים שלא צריכים קירור. 2. לקנות שקיות קטנות של חרדל, מיונז, קטשופ וכו' (כמו במסעדות מזון מהיר) 3. להכין פיתות בדואיות על מחבת הפוך. כל מה שצריך זה קמח ומים. 4. קופסאות שימורים של תירס, חומוס, זיתים, מלפפונים, חומוס, טונה וכו'. זה כמובן מאוד כבד לסחוב לטראק ארוך. 5. אורז, פסטה, פתיתים אפויים. לבשל במים ולהכין רוטב. 6. תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, עשבי תיבול יבשים ואפשר אפילו בצל יבש כתבלין, רסק עגבניות לרוט לפסטה, שום. 7. אבקות מרק להכנת מרק. 8. קרקרים שונים. זה מה שעולה לי בראש כרגע. אם אזכר בעוד אכתוב שוב. טל שבאה לעזרתכם מפורום מתכונים

shaishoo

New member
טל שחר = רחש לט

שלום טל שחר טל שחר טל.... היי לי מפקד בצבא שקראו לו טל שחר... בכל אופן הרעיון היה נראה לי למתכונים לא שיגרתיים ולא לרשימת ציוד ... הרעיון עם המחבת ההפוך נשמע לי מעניין ואני מבטיח לנסות ולספר לך איך יצא.... אז שוב תודה על הרעיון

למעלה