אוכל בחוץ

dikli28

New member
יאללה בואי

החדר אורחים פנוי... אנחנו גרים לנו פה בתוך יער. נכון שיש פה הכל אבל אנחנו גרים כמעט שעה מהאזור היהודי ישראלי. מסתבר שהאוסטרלים אוהבים מצות ויצא לנו למצוא אותם בסתם מעדניות. לכי תביני את האוסטרלים האלה.

down under1

New member
אולי אגיע בנובמבר

לאחינית שלי יש יומולדת והם במלבורן. כל המשפחה והשמחה והילדים הכל טוב ויפה אבל את מבינה שאני אהיה קרובה למאפיה יהודית??????
אה ואיפה יש פלאפל טוב במלבורן? אני רעבה לפלאפל!

n o a p

New member
רגע שחכתן מילקי!

זאת התוספת שלי לרשימה הארוכה שלכן... (למרות שאצלנו באמת אפשר למצוא הרבה דברים אבל פלאפל טעים אין וגם מסבחה אין..ומילקי יש לפעמים אבל במחיר שרק בהריון אני מרשה לעצמי..) אה ובקשר לשאלה שנשאלה בראשית השרשור, לא חושבת שלהיות קיצוני לשום כיוון זה נכון. לא רואה שום בעיה עם גחנון פעם ב..וגם נקניקיה. המבורגר אולי מזין מאוד אם יודעים בדיוק איזה בשר זה (זאת אומרת שאנחנו קונים את הבשר ושאני רואה מאיפה הוא וכמה אחוזי שומן הוא), אני לא בטוחה שהבשר במקדונלדס ודומיו איכותי (ראיתי איזה סרט שמראה על מה שיש בבשר שלהם, שבשביל לעבוד מהר וליצר כמויות גדולות הם פחות מנקים את הבשר אחרי השחיטה ויש שם בפנים כל מיני דברים שממש לא היינו רוצים לדעת עליהם...קוראים לסרט "fast food nation" משהו כזה. אחרי הסרט הזה הפסקנו לאכול במקדונלדס ודומיו...)

down under1

New member
מילקי לא עושה לי את זה בכלל ../images/Emo9.gif

וראיתי את הסרט שאת מדברת עליו וגם סרט על מה באמת יש בנקניקיות ותאמיני לי שהמבורגר מנצח בגדול. ממש אוכל בריאות ליד נקניקה ממוצאת

dikli28

New member
אין לי מושג לגבי פלאפל

אבל בטח בפורום יוכלו לפרט לך על זה. לעומת זאת לגבי מאפיות...... גליקס לחלות של שבת ואביב בייקרי ללחמניות, בורקס ועוד. כל בורקס 2.5 או 3.5 דולר....יקר מאוד אבל דומה לארץ וכדאי להגיע הכי מוקדם שאפשר. חוץ מזה באזור היהודי בהמון סופרים יש מוצרים ישראלים ככה שאת יכולה למלא את המחסנים. בכל מקרה אם יהיה לכם זמן לטייל לאזור הרי הדנדנונג אתם מוזמנים.

down under1

New member
בורקס ב 3 דולר? ../images/Emo12.gif

במחיר כזה אני יכולה להפסיק להתעצל ולהכין בבית. תכלס זה לא סיפור. כל השאר... אני באמת שמתחילה לשקול ביקור רק בשביל לקנות במכולות, רק שאני כבר לא זוכרת אפילו מה בא לי לקנות
עכשיו ברצינות, אם נטוס אצור איתך קשר, אם תגיעו למלבורן באותם ימים יהיה נעים לראות את הפרצוף מאחורי הכינוי. נוכל לקרא לזה מפגש פורום ולגרום לכולן לקנא שהן רחוקות מידי להצתרף

dikli28

New member
אני חושבת שיש להם רווח של

בערך 500%. אולי אפילו יותר. כבר עדיף לקנות את הבורקס שבסופרים של חברת borg's או משהו כזה. בכל מקרה אם תגיעו ותרצי להפגש נגיע בכיף לאזור. זה גם יהיה בשבילנו תרוץ לקנות מוצרים ישראלים

pits1

New member
יקירתי גם אצלכם יש רוגלך

יש בחורה ישראלית - לא זוכרת איך קוראים לה אבל יכולה לברר לך שאפשר להזמין ממנה. טעיייייייייייייייייייייםםםםםםם ללקק את האצבעות וגם את הקופסה שהם היו בה!!! ג'חנון ומלאווח יש פה קפוא אם את רוצה...

down under1

New member
מה זאת אומרת לא זוכרת איך קוראים לה

אני צריכה שם ומספר ואיך מזמינים ו... איך בא לי רוגלך! איך אני לא ידועת שום דבר? ואיך יש אצלכם מלואח וג'חנון ופה לא? מה יש אצלכם כזו קהילה גדולה? איך אני לא יודעת שום דבר? ככה חייה במחסור שנים? בושה

pits1

New member
זה פשוט את חיה במקום הלא נכון ../images/Emo8.gif

מבטיחה לך שם וטלפון בהקדם... את כל השאר יש בפיצוציה בביירון גם במבה/ביסלי וחלה מתוקה של גליק... אבל איך אני אעביר לך? גם בחנות של בית הכנסת בגולד קוסט יש כל מיני כאלה אם את מגיעה במקרה לסרפרס פרדייז. כנראה שזאת פשוט עוד סיבה בשבילך לארוז את הפקלאות ולבוא לביקור פה (את והסקוליז ביחד...)

down under1

New member
מה כבר הסקוליז? דיי איך שהזמן רץ

בטח עכשיו שחם יש סיכוי גבוהה יותר שנגיע לאזור. בדרך כלל אנחנו עולים צפונה לחופים של נוסה... אבל את ביירון אני גם מאוד אוהבת
אני מחכה לטלפון שלה!! איזה מזל שיש שירשור על ג'נק! עוד בסוף יצא לי אוכל רווי סוכר ושומנים מזה.

pits1

New member
כן תענוג - עשרות בני נוער מתרוצצים בין

הרגליים... אבל מזג האויר באמת תענוג וגם הלוייתנים כבר פה: ראינו אותם עושים היום פופו עם שפריץ בחוף של ביירון - הם היו ממש קרובים החמודים... אני מחכה לראות אותם מוחאים כפיים עם הסנפירים. פרטים של הרוגעלכית יגיעו בקרוב

רונית י

New member
עגבניות מבושלות ברוטב? סלט?

איזה עגבניות ואיזה סלט? גם אם הוגש סלט בצד, כמה ילדים אוכלים סלט? ופותחת השירשור דיברה על ג'חנון בייתי כך שיתכן שהוכן מחמאה. ואם הוא אכל ג'חנון "כהלכתו" ודאי נהנה גם מביצה קשה ועגבניות טריות מרוסקות כך שזה יותר טוב מהמבורגר תעשייתי. החלבון מהביצה יותר איכותי.

האמת שאני עם down under הפעם

יוצא לי לעיתים כשאני בדרך מ/ל עבודה שאני צריכה לאכול ג'אנק לצהריים ומבין כל האפשרויות שמציעים לי קניונים למיניהם המבורגר הוא הבחירה המזינה ביותר לטעמי. אני מזמינה המבורגר קטן (לי זה מספיק, אני מניחה שגם לילד זה מספיק) ומבקשת להוסיף אקסטרה ירקות (חסה ועגבניה בעיקר). אני מסרבת לצ'יפס ובוודאי שלמיונז. יוצא שאכלתי לחמניה, חלבון וקצת ירקות. הערך הקלורי של זה הוא משהו כמו 240 קלוריות. אפילו מעט לארוחת צהריים. נדמה לי שיש סה"כ 7% שומן, ומתוכו אולי חצי רווי, שזה לא נפלא אבל גם לא נורא. אם אני משווה את זה לפיצה או למלאווח/זיווה, יש בהמבורגר פחות שומן ויותר מסתם פחמימות ריקות. ברור שאם יש לי אפשרות למשהו בריא יותר / מזין יותר / איכותי יותר אני אלך על זה, אבל אם אין, המבורגר הוא לא כזאת בחירה גרועה. אגב, העגבניות המבושלות שהיא מדברת עליהן זה קטשופ, אני מניחה, שבאמת ספיגת הליקופן ממנו יותר טובה מאשר מעגבניות טריות.

down under1

New member
נכון - הקטצ'ופ זה העגבניות המבושלות

וכל השאר את הסברת. שאלה לרונית - אני לא מכירה מחמאה זה לא מרגרינה בטעם חמאה? כי אם כן אז זה לא בריא בדיוק כמו מרגרינה. לא?

רונית י

New member
בהמבורגר יש המון שומן

הכוונה להמבורגר תעשייתי (ואגב כמה ילדים יוותרו על הצ'יפס בארוחה הזו?) בכל אופן המבורגר לא בריא וג'חנון לא בריא. ההצעה של אמא של בת אל להחליף את הג'חנון בהמבורגר לדעתי אין בה שום תועלת. עדיף שיאכלו איזה ג'אנק שיבחרו רק במידה.

מה זה יוותרו? מי מזמין, את או הם?

אני מסכימה איתך ב-100% שלהחליף את הג'חנון בהמבורגר לא פותר כלום. מה שניסיתי להסביר הוא שגם מג'אנק אפשר להרכיב ארוחה פחות גרועה מאיך שמציגים אותו. ולגבי הצ'יפס, מי שהילדים שלו יעשו סצנה כי לא קיבלו צ'יפס במקדונלדס, זה מי שהציג להם את הצ'יפס הזה מלכתחילה. אם הבן שלי לא מכיר צ'יפס תעשייתי ולא דחפו לו אותו בכל מקום אז מבחינתו זה לא "מאסט" בארוחה. כנ"ל לגבי "איזה ילד אוכל סלט" - אם אני מזמינה לילד שלי חצי מנה פלאפל, כמו שעשיתי אתמול, אז אני דואגת שחצי מהפיתה לפחות יהיה ירקות מגוונים, והוא אוכל אותם ועוד איך כי ככה חינכתי אותו. ולהפתעתו הרבה של המוכר אני מבקשת לא לשים צ'יפס. אז יצא שהילד אכל פיתה עם סלט וטחינה ואיזה שניים-שלושה כדורי פלאפל מטוגנים בשמן עמוק, בבטח ממוחזר ומאיכות לא טובה. ובכל זאת, היחס של האוכל הבריא לאוכל הלא-בריא במנה שלו הרבה יותר גבוה מהיחס במנה של אבא שלו, שמוותר על הירקות ושם צ'יפס במקום. זה הכול עניין של בחירות וכמו שאמרת, גם של מינון. כי פעם ב- זה בסדר. וכל יום זה לא.

למעלה