אוי, קידום, קידום...

johngalt2

New member
אוי, קידום, קידום...

פתרתי את סימולציה 2 אתמול, והופיעה שם האנלוגיה הבאה (אני כותב אותה חלקית, אני מקווה שלא פגעתי בזכויות יוצרים...): ביצה : סגלגל 1. צמיד : עגול 2. חליל : חלול אני בחרתי 1, משום שהצורה של ביצה היא סגלגל (אליפסה), והצורה של צמיד היא עגול, בד"כ. לעומת זאת, הצורה של חליל היא גליל, לא חלול, ולכן פסלתי את זה. ניתן היה גם לתת נימוק למה 2 היא הנכונה, אבל עשיתי ניחוש כללי שזה מה שעבר לכותב השאלה בראש באותו רגע, ובחרתי 1. בספר, משום מה, הם החליטו שדווקא 2 זו התשובה הנכונה (סיבה: סגלגל הוא תיאור של צורה אליפטית, כמו ביצה, חלול הוא תיאור של צורה חלולה, כמו חליל). מכיוון שלדעתי שתי התשובות נכונות באותה מידה, כל אחת מסיבה אחרת, נכנסתי לפורום של קידום, איפה שעונים מדריכים, ושאלתי שם את השאלה (וכתבתי איזה התשובה הספר נתן!). המדריך ענה לי, והנה התשובה שלו: "פרק 3 שאלה 9: הצורה של ביצה היא סגלגל ( "סגלגל = אליפטי", הממ"י צריך להגדיר את היחס ולא בהכרח להישמע טוב). הצורה של צמיד היא עגול והצורה של חלילי אינה חלול. היחס שאת הגדרת הוא: "ביצה היא סגלגל" כמו חליל הוא חלול וצמיד הוא עגול אך יחס זה אינו מבטא נאמנה את הקשר בין ביצה למלה סגלגל המאפיינת צורה. בכל מקרה היית יכולה לעבוד מהתשובות אל הזוג המקורי וכך לבטל את הזוג חליל: חלול."
אחרי רבע שעה הוא פירסם עוד הודעה, בזו הלשון: "לצערי חלק מתשובת האנולוגיות נמחקה מהפתרון שפרסמתי ולכן ההסבר המלא: כפי שכבר ציינתי הצורה של ביצה היא סגלגל ולכן באופן טבעי נחפש את אותו הקשר גם בתשובות צמיד הוא עגול (קשר של צורה) אך בסוף כל זוג ניתן להוסיף את המילה "תמיד". האם תמיד ביצה היא סגלגלה? התשובה היא כן, האם תמיד חליל יהיה חלול? גם כאן כן. האם צמיד תמיד יהיה עגול? לא, צורתו של צמיד חוטים למשל תהיה ישרה לחלוטין עד שיקשר על היד או הרגל. במקרה זה מאחר והקשר אינו בהכרח ברור מקריאת האנלוגיה, מומלץ לבחון את התשובות ומהם להסיק על הזוג המקורי, בכל מקרה יש לשים לב לב שאנו מחפשים קשר שמתקיים תמיד. אנא התעלמו מתשובתי הקודמת שכן היא חלקית בלבד ואינה עונה לשאלה. בהצלחה, תומר. "
שזה כבר בכלל מעצבן, כי הוא טוען שבהתחלה הוא כתב תשובה חלקית, אבל התשובה השנייה סותרת את הראשונה לחלוטין, וממש לא מוסיפה עליה. ממש לא נראה לי ש-"נמחק לו חלק מהפתרון", כדבריו. הוא פשוט גילה את הטעות הדבילית שהוא עשה... בקיצור, קידום - אכזבה.

../images/Emo6.gif

תומר היה המורה שלי.. אל תצחקו עליווווווווווווו חחחח האמת שזה קרה לנו הרבה פעמים בכיתה, אבל אני עדיין אוהבת אותו.. קידום קידום.. מתי תתקדמו.? חח

shalt5

New member
"צמיד לא תמיד עגול"

היית יכולה להגיד לו על אותו משקל, שלפני שמייצרים את החליל הוא בכלל בול עץ והצורה שלו היא תיבה! איזה אנלוגיות מהתחת, בחיי גם אצלנו הם לפעמים עושים כאלה שטויות, שאני לא מבין איך המדריך שלי לא מרגיש נבוך לעמוד ולהגן על התשובה שבספר (למשל - ויכוח: להתפלמס 1. דיאלוג: לשוחח 2. סעודה: לסעוד הויכוח שלנו התנהל בערך באופן הבא: "אייל, אני לא מבין למה תשובה 1 יותר נכונה מ-2. בשתיהן אתה יכול להגיד ש-ב' הוא לבצע פעולה של השתתפות ב-א'" "נכון, אבל לסעוד סעודה אתה יכול לבד, ולשוחח בדיאלוג אתה צריך עוד שותפים, כמו שבשביל להתפלמס בויכוח אתה צריך עוד שותפים." "אבל אייל, על אותו משקל בדיוק אני יכול להגיד ש"דיאלוג" מוגבל מעצם הגדרתו לשני אנשים בלבד, בעוד שויכוח יכול להיות התפלמסות של הרבה אנשים, כמו שסעודה יכולה להיות של הרבה אנשים" "אה... טוב, אבל שלי נשמע יותר טוב" אז תגידו, לא להשתגע מהם? (ואני לא אגיד מאיזה מכון אני. אבל זה מתחיל ב-א, נגמר ב-י, ובאמצע יש את הפעולה שעושים כדי לירות בנשק)

Ice1213

New member
א*דרכ*י ? מלשון דרך את נשקו?

או זה או שאני לא יודע מה זה *נקר* את נשקו...:p

johngalt2

New member
כי זה מסביר.

עוד כמה חודשים תדע טוב מאוד מה הקשר בין לנקור לבין ירי.

Ice1213

New member
לא. אני לא מתגייס לצבא..

אני ערבי... ויש כזה דבר לנקור נשק?

shalt5

New member
בטח, טוחנים, הצעירים...

אני מניח שאתה מהקק"צ שלהם... אנחנו מאותו קורס פקחי העמסה וקורס טיס... אבל אני לא עשיתי את הטעות של להתחתן עם הצבא

למעלה