אוי, פולניה, פולניה...

dietoday

New member
אוי, פולניה, פולניה...

אני לא יודעת מה הרכב המוצאים פה בפורום, אבל אני בטוחה שכולכם יודעים מה זה משפחה פולניה.. אז אצלי יש תערובת של גנים פולניים וגרמניים, מה שעושה את החיים אפילו עוד יותר כיפיים... אז מה הסיפור? לפני כחודש וחצי היתה לי יומולדת.. קרובי משפחה מחו"ל שלחות כרטיס ברכה, לי אין טלפון נייח בבית ומהנייד זה נורא יקר, אז לא יצא לי להתקשר להגיד תודה. למתנה של סבא וסבתא אני צריכה לחכות כי הם לא גרים בארץ, ובכלל עוד לא קנו אחת כי זה משהו שיוזמן מחו"ל והם יתנו כסף.. דיברנו גם על זה שדודה אחרת תוסיף כסף, ואני אשלם את ההפרש.. היום כשהנושא עלה (צריך כבר להזמין את המתנה) ושאלתי לגבי הדודה, אמא שלי התחילה להגיד שהיא לא הולכת לבקש והתחילה להטיף לי על כמה לא בסדר מצידי שלא התקשרתי.. אמרתי לה שהיא (וגם הם) יודעים שאין לי מאיפה לחייג לחו"ל, ושאם לא הייתי אצלה במקרעה באותו יום, גם סבא וסבתא לא היו מקבלים טלפון. ושבכל מקרה עברו כבר חודש וחצי ולא קרה כלום לאף אחד.. ומה קורה? אני חוטפת צעקות והטפות ורגשי אשמה שעכשיו לא נעים לבקש.. אז אל תבקשי! לא צריך! לא מובן לי כל עניין רגשות האשמה האלה.. מה יצא למישהו מהמעורבים אם עכשיו אתקשר להתנצל על שלא התקשרתי לפני חודש וחצי? כמה אנשים בחיי לא אמרו לי תודה על משהו שעשיתי? ומה קרה לי? כלום! אז נכון, היה יכול להיות נחמד מצידי להתקשר, וזה משהו שהייתי צריכה לעשות, אבל למה לגרום לכל האי נעימות הזאת כשזה כבר לא תקף? מבחינתי שלא יתנו לי עוד כלום כל חיי אם זה מה שזה גורר אחריו... אז זאת היתה הוצאת קיטור, אבל גם בעצם רצון לדעת אם גם אתם, בין אם אתם פולנים, גרמנים, או כל מוצא אחר, צריכים להתמודד עם שטויות כאלה, ואם כן, איך עושים את זה בלי להישאב לצרות האלה?

כל כך מוכר, לצערי ../images/Emo4.gif

ואני פשוט למדתי למצוא את האיזון בין להתמרד כנגד זה לבין כן לעשות טוב לסובבים אותי, כך שאפילו אם זה חודש וחצי אחרי כשאת אצל ההורים- תתקשרי אל הדודים להודות ופשוט אל תהפכי את זה לאישיו.

dietoday

New member
אבל אז

אני נכנעת להשקעת האנרגיה המטומטמת הזאת בשמירת טינה.. לא רוצה! אני מנסה להיגמל מזה, אפילו הפסיכולוג שלי דיבר איתי על עניין ה-לזכור-כל-דבר-קטן... זה לא שזה ישנה למישהו את החיים, וגם אם אתקשר, אז אני אתנצל על שלא התקשרתי אז, ופשוט יגידו לי לא נורא, זה בסדר.. אז בשביל מה???

HH husa

New member
אין קשר עדה , זה

עניין יהודי... בדרך כלל אצל המזחים יש משפחה יותר גדולה.. אצל הם סובלים יותר מהאשכנזים. את מרגישה אשמה ולא נעים ? איך אותם אנשים היו מתנהגים ? זה יקל שלא יהיו רגשי אשמה. אם זה הצרות היחידות שיש , אז מצבך טוב.

dietoday

New member
לא מרגישה אשמה...

סביר שהם היו מתקשרים, אבל קרו מספיק מיקרים שגם מישהו אחר שכח.. ומה זה כבר ישנה עכשיו? תרד להם מועקה מהלב? זה באמת מה שיעשה להם טוב?

אופירA

New member
מנהל
אני לא מתעסקת עם אנשים לא בוגרים

אם הם מנסים להתעסק איתי, אני עונה להם כמו שעונים לילדים קטנים, מרצה אותם עד כמה שאפשר ולא מנסה לחנך אותם. מה שכן אני עושה - נמנעת מלשתף איתם פעולה. כלומר - אם את רוצה שאמא תתקשר לדודה, ואין לך אפשרות להסדיר את העניין ללא התערבותה - את צריכה לנהוג לפי הכללים של אמא, ולא לחשוב שזה שטויות, אלא לאפשר לה את מה שהיא זקוקה לו כדי להרגיש טוב להתקשר לדודה. ואם אמא מעיקה עלייך עם הצרכים שלה, או שהיא לא באמת רוצה ממך משהו, אלא רק להיות קורבן להטחות רגשי אשמה, אז פשוט אל תערבי אותה במה שאת צריכה ואל תבקשי ממנה שתסדר לך דברים. תסתדרי לבד. אני הבהרתי להורים שלי את זה לאורך כל החיים (ובמחיר כבד): אתם רוצים לעשות לי טובה - בבקשה ותודה רבה. אבל בלי תנאים שלא מתאימים לי. אם אתם מציבים תנאים שלא מקובלים עלי - אז באמת תודה על הרצון הטוב, אבל אני מעדיפה לוותר על הטובה. וזה בסדר גמור, אין לי שום טענה עבורכם. אלא שההורים שלי אובססיביים לחלוטין בנושא הטובות, ואינם מוכנים שאוותר על טובותיהם, וגם אינם מוכנים שאסרב להיכנע לתנאים שלהם. וכיוון שקשה להכריח בן אדם מבוגר, אז הם מתאמצים מאוד מאוד, ונוקטים כל דרך מניפולטיבית בלתי מוסרית אפשרית (בתנאי שלא תפגע בהם כבומרנג...). את האמון בהם כבר איבדתי מגיל של ספרה אחת, ולאורך השנים ניתקתי איתם בהדרגה כל מגע. היום הם מאיימים עלי ועל אחותי היחידה בירושה ה"ענקית" שלהם, ומוכנים להעניק לנו אותה אחרי מותם, רק בתנאים שלהם. שתינו הודענו להם שאנו מאוד אוהבות אותם, אך איננו מעוניינות בירושה בתנאים, ומציעות להן שיעשו מה שהם רוצים עם כספם. אם הם רוצים לאבד את הזכות להעניק את כספם לצאצאיהם - שיבושם להם...

dietoday

New member
את השלב הזה

כבר עברתי.. הפעם לא ביקשתי מאמא כלום והיא לא הציע, היא פשוט הכניסה את כל עניין ה-לא-נעים למשהו שקרה ונשכח לפני חודש וחצי..

adamsplit

New member
פולנים מייצרים בכל העולם

הניואנסים קצת שונים, אבל עדיין... בין השנות יצור אגב, רק מומחה יבחין בהבדלים בעין בלתי מזויינת(שכל) אבל בגלל שאני הגעתי מהדגמים של ארץ המקור(הכי מקור שיש) אני מבין דיוק על מה את מדברת... הפרסטיז' של האמא לא נותן לה לעבור על נושא מבייש לכל המשפחה על סדר היום, ואת מרגישה חוטפת. אבל אליה וקוץ בה, אם באמת היית מעל לזה(כמו עבדך הנאמן) היית שמה לב לזה? התשובה היא שלא, ובאמת את זוכרת הכל ומסוגלת לנטור טינה לאורך זמן(וכן, זה כתם לכל החיים)לפי דברי הפסיכולוג שלך. את ההבדלים בשנות יצור רק מומחים יכולים לראות, מיניתי עצמי כמומחה מטעמי. אותה הטינה שאת שומרת היום, במידה ולא תטופל, תחמיץ עוד יותר, ואת יקירתי(את זה אלחש)בדרך המובטחת והמהירה להפוך לבבואה של שנאתך: פולניה!

dietoday

New member
קודם כל,

כל הכבוד לך על שאתה גדול מכולנט, אבל כמו שבעצמך כתבת, זה משהו שאני עובדת עליו, ולא קורה בין לילה.. לגבי המקרה הספציפי, הודעתי לאמא שלי שאני לא אשתף פעולה עם המשחקים האלה ושכל אחד יעשה מה שבא לו בנידון.. אני עם העניין סיימתי.. אז איפה בדיוק אני זאת שבסוף שומרת טינה???

adamsplit

New member
בהחלט לא גדול מכולנט

(אהבתי את הביטוי, כול-הנט) אני יודע שאני משתדל, ושהתחלתי בזה בשלב מאד מאד מוקדם בחיים לא התכוונתי לפגוע,רציתי רק לעזור לגרום לך לשים לב שכשאת עושה צעד קדימה את לא עושה שני צעדים אחורה(במבטא פולני)מה זה פה,ולס?! |הפולניות| אבל זה בסדר, אני לא אגיב יותר אם את לא רוצה את התגובה שלי מה בסך הכל רציתי, לעזור? אני אשב פה לבד, אולי אפילו אנתק את האינטרנט. לבד, בחושך זה מה שמגיע לי. אפילו זוג גרביים לא קניתי לעצמי אף פעם זה הכל בשבילכם לעצמי לא רציתי כלום |ספולניות|

למעלה