אוי לא?

• פותח הנושא Jegg
  • פורסם בתאריך

Jegg

New member
אוי לא?

אני לא בטוח מה לחשוב על תוצאות הבחירות בדנמרק... http://www.haaretz.co.il/news/world/1.1475188 יש בי השערה כי העשור הימני כן תרם בשמירת הרוח הדנית במדינה, ודחה את הרוח הגלובליסטית המצויה במדינות רבות במערב אירופה. אזרחי דנמרק ומצביעי הבחירות, מה אתם חושבים?

MayFebruar

New member
איזה כייף לדנים!

גב' גוצי אמרה שהיא תקל בחוקי ההגירה.

forglemmigej

New member
לפי סקר שהיה היום ביולן פוסטן

הם נותנים לה בקושי שנה עד שיהיו בחירות חדשות. אני ממש לא מאמינה לשום דבר בה , תראה זה כאילו ששרי אריסון תלך להנהיג את מפלגת העבודה חחחח ככה HTS היא בשביל סוסיאלדמוקרט, היא מבית מאד עשיר , נראית לי כאחת חרשנית שבטח היתה חביבת המורים ביסודי ובתיכון , אחרי זה בטח מצטיינת דיקאן באוניברסיטה שנה אחר שנה אחר שנה אם היא היתה ישראלית היא בטח גם היתה הולכת לקורס קצינות וגומרת חניכה מצטיינת ונשארת גם להדריך בקורס אחרי זה
היא גם התחתנה עם הגבר המתאים שכמובן עוסק בפיננסים באיזה בנק בשוויץ, קיצר אתה בטח מכיר את הטיפוס כבר.. אני אומרת אפשר לעשות טעות פעם אחת זה מעשה אנושי לגמרי, אבל לחזור על אותה טעות פעם שניה זו כבר טפשות לשמה ויעידו הבחירות בביבי פעם שניה במדינת ישראל. הכי מעצבן כל מיני חברים סמולנים פה לא מבינים איך אני לא קופצת מעורי על השינוי ובטח זה בגלל שאני חיה בכפר נידח מוקפת מצביעים מובהקים של וונסטרה שזהו הגוש הכחול..סטראוטיפיות לשמה ,אני בכלל אמרתי להם שאני הפסקתי להצביע למשל במדינת ישראל מאז שנת 1996 כאשר ביבי נבחר פעם ראשונה וכאשר ראיתי שאהוד ברק נבחר אחריו ואחריו אריק שרון ואחריו אולמרט ואחריו ביבי שוב, אז אני אומרת שאלו בחירות שמראות על טפשות ואין להן שום אופק מדיני או כלכלי שיזניק את ישראל לעתיד טוב יותר ואותו דבר סוסיאלדמוקראט, הם יפתחו את התקציב כי צריך להחזיר למדיניות הרווחה את ימי הזוהר וזה אומר כפליים מסים חחחח אחד גדול ועצוב. ישנה גם מרגרטה וסטאייר מנהיגת מפלגת ראדיקל שתאכל את הלה בלי מלח . אבל בכל מקרה אני מאחלת להם בהצלחה ואפילו שלא לילד הזה פיללתי אני רוצה שהם יצליחו.

Jegg

New member
באמת!?

מתי בפעם האחרונה נפלה ממשלה דנית? הממ... אני ממש מקווה שהממשלה העכשווית לא תקל על חוקי ההגירה. אני רוצה לאות את אירופה אירופאית גם בשנות הבגרות שלי.

ohari

New member
בסופו של דבר מדיניות ההגירה היא

די שולית בבחירות בסקנדינביה. תמיד יש נדנדה בין ימין ושמאל בגלל מדיניות כלכלית. השמאל דוגל במדינת רווחה עם נטל מיסים גבוה והוצאות ציבוריות גבוהות וזה מרגיז את האמידים ויש יאמרו את האנשים העמלים, הימין בעד צימצום מיסים וכלכלה חופשית או במילים אחרות כלכלה נצלנית, וצימצום הוצאות ציבוריות וזה מרגיז את העניים והעצלנים. אבל בסופו של דבר סופם של פוליטיקאים לאכזב ובגלל זה אנשים משנים צד. בנורבגיה היו עכשיו בחירות מוניציפאליות והימין (Høyre) התחזקu מאוד וניצחu בהמון קומונות כי להרבה אנשים עובדים נמאס מהעצלנות הכרונית שקיימת בנורבגיה. אותה מפלגה היא היחידה שמצהירה בפה מלא שהם לא סוציאליסטים. המפסידות הכי גדולות של הבחירות היו הפרוגרסיבים שהם עושים הכי הרבה רעש במדיניות שלהם נגד הגירה, וSV שהם סופרסוציאליסטים ובעד הגדלת ההגירה. מראה שלמדיניות ההגירה יש מעט מאוד השפעה. כמובן שאלו רק בחירות מוניציפאליות אבל זה מראה מה אנשים מוצאים כחשוב.

Eurogirl

New member
מזתומרת?

למה אתה רוצה שיקשיחו את חוקי ההגירה, אם אתה עצמך מעוניין להגר לשם או למדינה סקנדינבית אחרת (ממה שהבנתי מהודעותייך בפורום, תקן אותי אם אני טועה)?

forglemmigej

New member
יש הבדל בין Venstre ל-venstrefløj

הראשון זה סתם שמאל והשני זה left wing או במילים אחרות מפלגות או מצביעים שנוטים לצדק חברתי אהמאהמממממ לעומת אלו שנוטים לליברליזם , פחות התערבות ממשלתית יותר קורפורט פחות סוציאליזם קיצר שאנשים יותר ידאגו לעצמם לבד מאשר ישלחו אותם לכל מיני קורסים חסרי תוחלת על ידי האירגונים המקצועיים כי בדיוק פיטרו אותם מהעבודה. ביטול הפנסיה המוקדמת והארכת יום העבודה ב12 דקות , מיזוג בתי חולים באיזורים קטנים לכמה קונגלמרטים גדולים פיטורי הצוות באותם קטנים , הגדלת כיתות הלימוד שיהיו 35 ילדים בכיתה, אפרופו בתי ספר גדולים הלה טורנינג סמית אמרה לכולם ללכת לבתי ספר ציבוריים ולא לפרטיים כי זה יהרוס את מבנה החינוך הציבורי ויגרום פערים בחברה (אני לא אכנס לסוגיה למה הרבה הורים במקומות מסוימים הוציאו את הילדים ממערכת ציבורית והעברתה לפרטית אבל אפשר לחשוב על האתיופים והניסיון לשלבם בבתי הספר בפתח תיקוה כמקרה מבחן
) ואילו היא בעצמה שלחה את ילדיה לבתי ספר פרטיים היא ממש כמו הבלדה על עוזב קיבוץ אומרים חושב בשמאל, וחי לו בימין . אדום הכוונה לסוסיאל דמוקרט כל המפלגות שחרטו על דגלן שיוויון לכולם יותר חברתיות צדק לכל העלאת מסים לשמיים כדי לממש את מדיניות הרווחה הבאת כל החלכאים והנדכאים הנה כי אנו בני מזל יש לנו יותר וצריך גם לחלק לאלו שפחות שפר עליהם מזלם והם בכלל יעשירו את החברה שלנו. גם הסמל שלהם הוא שושן אדום נדמה לי בכל אירופה מפלגות הסוסיאלדמוקרט יש להם שושן אדום כסמל מסחרי. אדום זה גם קומוניזם , אנרכיות . יהיה קצת קשה לעשות שינויים נניח במדיניות ההגירה או העאלת מסים צריך להעביר חוקים בפולקטינג וצריכה הסכמה גורפת על כל דבר.

MayFebruar

New member
תודה רבה רבה

על ההסבר!
וגם כאן הסמל של ה-AP הוא שושן אדום.

למעלה