אוי כמה שאני כועס

helleryuval

New member

Yrubanenko

New member
גם אני כועס , מסיבות הפוכות

בדיוק סיימתי לקרוא את הכתבה בYNET של ההוא שטוען שהעיריה היתה צריכה לשמור עליו מהאגו שלו . הלו ? זה רדיו? הזוי לחלוטין.
אנשים צריכים להיות אחראיים בעיקר על עצמם ולא להטיל אחריות על אחרים. אני חושב שכל המקצים נערכו בתנאים מאד סבירים, עזרה ראשונה זמינה, מים בכמויות ובאופן מצוין. הדבר היחידי הוא שיש כאן הזנייה של הספורט הזה . בשם הטרנד והאגו אנשים חושבים שריצת 21K היא טיול בפארק ובמיוחד בעונה כזו ובתנאים המיוחדים של היום. חייב להעיד על עצמי שהתכוננתי חזק לתחרות הזו . רציתי לעשות שיא אישי. ביום שני נאבד לי הקול והתחילו השתעלויות. ללא חום. כבר אתמול בערב לקחתי על עצמי אחריות ושיניתי את התוכניות וקיבינימט השיא האישי. יש לי משפחה , אחריות וזו רק פאקינג ריצה.זו לא הפעם הראשונה שאני נוהג כך וכך צריך לקחת אחריות כל אחד שעוסק בספורט או האנשים שלצידו צריכים לבעוט לו בראש ולהכניס לו שכל .
העירייה לא צריכה לשמור על האגו שלך. ונשמרתם לנפשותיכם.

הכתוב כאן נכתב כדיעה אישית שלי ולא במסגרת תפקידי כדובר איגוד הטריאתלון הישראלי.

salo22

New member
ענף הריצה העממי יצא מכל פרופורציות

באמת, יצאנו מדעתינו . אני רואה בכל מירוץ אנשים שמנסים "לסחוב" את חבריהם קדימה ברגעים הקשים כאילו זו הייתה יחידת מארינס או משהו כזה, ובכלל בכל ההתיחסויות גם פה בפורום לפני, בלחץ, בהיבטים התחרותיים. ומה לעשות - ל 99.999% מאיתנו האתגר האמיתי בריצה צריך להיות לסיים אותה עם חיוך ובמצב גופני מספיק טוב שיאפשר את הריצה הבאה כמה ימים אחרי. ההמשכיות הזו הרבה יותר חשובה מסיום הריצה, ולצערי נדמה שמעבר להליכה או אפילו עצירה עם הופעת קמצוץ של תחושה רעה, נתפשים כמשהו מביש, לא נעים, וזה פשוט אידיוטי נורא. יום עצוב מאוד..

שחי4

New member
אני מצדיע למארגנים

רבותיי היה מאורגן יוצא מן הכלל
מי שלא שתה בכלתחנה וקירר את עצמו עלול להיפגע
להבדיל ממקומות אחרים בארץ פה עשו הכל נכון
טרגדיה כזו יכולה לקרות והיא לא באשמת המארגנים
אינני נמנה אפילו על ה 50% הראשונים
אבל צריך לדעת איך להיות אחראי
החלמה מהירה לכל החולים

bazzik

New member
אכן, הכל עניין של הכנה ואחריות אישית.

מצער מאד על בחור צעיר שנפטר. ליבי עם משפחתו.
אין זה אומר שלא אצא לכביש עם ריכבי [יש כל יום תאונות עם הרוגים] אין זה אומר שלא ארוץ הקיץ גם כאשר יהיה יותר חם.

nshachor

New member
איפה נפגשים בשבוע הבא?

לדעתי הדיון מוצא.

דברי התוכחה, ההתנצלות האישית, התגובות והמסקנות שכולם צריכים לקחת להמשך (ולדעתי, יהיו מסקנות לא רק ברמת המשתתף).

כעת, היות ורובנו רצים כאורח חיים והיות וכולנו מעריכים ומכירים את החוויה שעומדים לעבור רצי המרתון המלא בשבוע הבא- כעת נותר להתחיל ולתכנן איפה כל אחד מתכנן לעמוד ולעודד את רצי המרתון המלא בשבוע הבא.

בייחוד לאור אירועי היום, לדעתי, על כולנו לרצים להם ולמפיקים תחושה שאת החגיגה הגדולה ביותר- שום דבר לא יהרוס.

יאללה, לעבודה!!

salo22

New member
מרתון תל אביב

נחשב לפופולארי בקרב רצי הפעם הראשונה, כן חסרי הניסיון, לגמרי .היום כל רץ 10 אחרי ארבע חודשים של אימון שואל פה בפורום איך הוא מתכונן לחצי הבא וחודש אחרי החצי, איך הוא כבר במרתון . לא רצתי אף פעם מרתון בת"א אבל זכורים לי היטב מראות הסבל וחייב להגיד המאוד לא נעימים של רצי 4 שעות ויותר בתוך הפארק שאולי לא היו צריכים להיות שם מלכתחילה, להגיד לך שאני אשמח לראות את זה שוב ? ממש לא.. האם אני רואה בריצה כזו מעשה גבורה או הישג גדול ? לא, לדעתי זה טימטום די רציני, וסליחה אם אני מעליב אנשים. אבל כן אבוא לעודד והפעם אולי גם לשים יותר עין ולא להתבייש אפילו להעיר לרצים. הפעם כולם יהיו בטווח העין כי הכל נראה שבמתחם הפארק, אבל באמת מה שראיתי בשנים עברו כשרצים איטיים גלמודים נאבקו בקילומטרים אחרים בפארק כשעמדות מים נטושות וריקות - ממש לא בא לי לראות.

רץ איטי

New member
רצי 4 שעות

כמי שרץ שני מרתונים בזמן של מעל 5 שעות אני מתנצל שהמראה שלי לא היה נעים לכבודו. אגב המרתונים היו באירופה שם התייחסו אלי דווקא כמישהו עם מראה נעים להפליא.

salo22

New member
שכחתי לציין שזו לא הכללה בהתאם לזמן הריצה

אבל חשבתי שזה יהיה די ברור. אין קשר בין הזמן בו תסיים למידת הסבל, הרי הכוונה היא לא שיסגרו השתתפות במרתון מעבר לזמן ריצה מסויים, למרות שגם את זה עושים. הטענה הייתה קשורה לאירגון הלקוי שהותיר רצים בפארק לבדם ובמצב מסוכן ללא מים בשנים קודמות וכן גם לזה שיש לדעתי אנשים שבוחרים לרוץ מרתון ראשון בתל אביב ולחלוטין אינם מוכנים לריצה, מה שלא אומר כמובן שדווקא הם יפגעו חלילה, אך אין ספק שהסיכוי עולה משמעותית. אם אתה מקשר את זה לזה שאני חושב לכאורה שלראות רץ 4+ שעות זה דבר מכוער, באמת התנצלותי הכנה, אך אין לזה שום קשר למה שאני כותב.

השתגעת

New member
יפים לך משקפים ורודים אדון שחור

אהלן קורא לך מר' שחור כי לא יודע שם פרטי וגם קצת לצורך המחשה.
הפעם כתבת לענין . אהבתי.
מרתון מוצלח ב"ה שבוע הבא ימתיק את גלולת האובדן
של החצי והפציעות השונות.
קריאתך והתגייסותך ראויות לציון
ורק נתפלל שלא יבטלו את המרתון חו"ח.
יאללה לעבודה !

danielubin

New member
מקצה חצי מרתון הוא המסוכן במיוחד

מקצה חצי מרתון מושך רצי 10 שמנסים את מזלם. רבים מהרצים חצי מרתון ראשון לא מבצעים אימון יעודי למיקצה. בחצי מרתון השני והלאה הלקח נלמד.
לכן זו בהחלט אחריות המארגנים לפעול למניעת ריצה כזו. חוסר הנסיון ותת האימון משולבים הרי ומונעים כל יכולת של רץ כזה לקבלה החלטה אישית על ביטול השתתפות .
נדרש לחוקק חוק האוסר קיום תחרות ריצה עממית בטמפרטורה מעל 24 מעלות ועונת המרוצים תעבור לחורף.
קל מאד לרוץ בגשם. אסור לרוץ בחם

bike3

New member
אתה מקשיב לעצמך??

"נדרש לחוקק חוק האוסר קיום תחרות ריצה עממית בטמפרטורה מעל 24 מעלות"

משטר פשיסטי זה בדיחה לעומת היציאה הזאת. שמעת פעם על אחריות אישית? בחירה חופשית?
שלא לדבר על כך שאנחנו חיים במזרח התיכון - שלא לומר במדבר התיכון - שיש בו לילות רבים עם טמפ' מעל 24 מעלות...

danielubin

New member
חוק חד משמעית . בדיוק כמו חוקי תנועה הפשסטיים

הרשות חייבת להגן על החבורה שמאחור ולא על חבורת המנצחים.
התגובות בכל הכתבות היום מצביעות על כך הציבור רואה בשאלת השתתפות במירוץ עניין שנתון להחלטה אישית. מבחן התוצאה קובע כי זו ראיה שגויה.
חייבת להתקבל החלטה אולי בחקיקה שאירועי ספורט עממי לא יתקיימו בתנאים שסטטיסטית מסכנים רבים. זה בערך בטמפרטורה של 24 מעלות ומעלה.

מעורבות ואחריות הרשויות נדרשת שכן נוצר מצב של ניגוד אינטרסים . מצד אחד בטחון הרצים החובבים שבהכרח לוקים בחוסר יכולת לקבל החלטה מושכלת לבין מארגנים שביטול עבורם הוא עניין הכרוך בהפסדים כבדים.

כאשר יש ניגוד כזה של אינטרסים נדרש דין מדינה. אין לצפות מגורם בעל ענין כלכלי לגזור על עצמו החלטה שתגרום לו הפסד כספי כבד. אין לצפות מרצי חצי מרתון שעד לפני שבועיים רצו 10 ק"מ פעמיים בשבוע לקבל החלטה מושכלת על אי השתתפות באירוע שלו המתינו חודשים.

salo22

New member
מישהו יכול להסביר בבקשה

למה מירוצי תל אביב וירושלים לא קורים בתאריכים בהם מזג האויר באופן כמעט ודאי לא חם מאוד ? בגלל החשש מגשם ? הרי זה אידיוטי, אולי בתקופה שיש סיכוי לגשם ירשמו פחות אנשים ואז ההכנסות נמוכות יותר ? ממש לא מבין את זה, מה הבעיה לערוך את מרתון תל אביב באוקטובר או נובמבר ?

Yrubanenko

New member
סיפור שהיה בשנה שעברה

ironman אוסטריה היום החם בשנה זה 200 שנה או משהו כזה . אנשים יצאו למרתון ( אחרי שחייה של 4K ורכיבה של 180K ) בטמפרטורה של 37 מעלות . אף אחד לא נפגע . למה ? כי כולם מקצועניים . גם החובבים. התוצאות היו איטיות ב 20% מהמקובל אבל אנשים עשו את ההתאמות הנדרשות .

אגב , גם בענף הטריאתלון בארץ אשר מקשה עם אלו שרוצים להשתתף בתחרויות ומחייב|סהדגש| בדיקת ארגומטריה שנתית שבלעדיה לא ניתן להירשם לתחרויות לא זוכר שהיו אירועים מצערים כמו היום.אנשים מתאמנים, לרוב, בקבוצות,מתקדמים באטיות מהמרחקים הקצרים למרחקים הארוכים באופן אחראי , תוך למידה ופיתוח מיומנות הקשבה לגוף והיכולת להיות מודע לעצמך ולסכנות. אין ספק שענף הריצה העממית פרוץ לחלוטין והקלות הבלתי נסבלת שאדם חושף את עצמו לסיכונים מהווה כשל מערכתי.

לא לחינם אחת הקלישאות הידועות ביותר בקרב מרתוניסטיים ואנשי ברזל היא respect the distance . אנשים לא מכבדים את הקושי, האתגר והסכנה . קצת צניעות לא תזיק למתחילים .

רץ איטי

New member
איסור ריצה בחום

ממליץ להוסיף איסור על שהייה בחוף הים מעל ל 2 שעות בטמפ' מעל 24 שעות
איסור הסעת ילדים עד גיל 14 במכונית ללא מזגן
איסור שהייה ללא קובע בחום מעל טמפ' 24 מעלות
כדאי שנבין מהי אחריות אישית

Guarden

New member
ההגיון שלי

ראשית מדובר באירוע עצוב וטרגי ואני מביע את תנחומיי למשפחה

אבל בכל מקרה אירוע עם 35000 משתתפים שרובם המוחלט אינם ספורטאים מקצועיים, לא עברו בדיקות קרדיולוגיות ולא מנוסים הוא אירוע בעל סיכון.
בכל אירוע כזה יהיו נפגעים. ולכן כל מי שהולך לאירוע ריצה צריך לדעת שבהסתברות קטנה הוא יכול להפגע. (יש לי חבר שהגיע לטיפול נמרץ ב 10K במרוץ הרצליה)

חוסר האיקלום ביחד עם עומס החום הקל-בינוני ששרר בזמן האירוע (לפי הגדרות הצבא לעומס חום) הגדיל את הסיכון. והביאו כנראה לרמה כזאת שבהסתברות 1 ל 1000 מישהו יפגע ובהסתברות מסוימת קטנה הרבה יותר אף יפגע אנושות.
האם בהסתברות כזאת נכון לקיים אירוע ? לא יודע. האם בהסתברות קטנה פי 10 נכון לקיים - גם לא יודע ? האם שיקללו נכון את ההסתברויות - לא יודע? - מה שאני כן יודע שהרץ עצמו שמודע לסיכון יכול להורידו דרמטית על ידי התנהגות אחראית - 34900 אנשים חזרו עם חיוך על הפנים (לפחות עד ששמעו את החדשות הקשות).

אבל בכל מקרה לא מדובר במצב של שחור או לבן אלא במצב אפור ובסוג כזה של אירועים "בחוק המספרי הגדולים". ובידיעה שחלק מהאחריות מוטל על הרצים - כי יש סיכון, ומי שבאמת יכול להוריד אותו משמעותית זה הרץ.
אני למרות העצב והרצון האנושי הטבעי למצוא "אשמים" - לא בטוח שזה קיים במקרה הזה.

starchild80

New member
מוקדם עוד להיכנס למספרים ונתונים, רק אומר

שהארוע היה מאורגן למופת ובין השאר עם כמויות מים אדירות שמעולם לא ראיתי בשום מרוץ.

למעלה