אוי כמה שאני כועס

nshachor

New member
אוי כמה שאני כועס

מילה אחת קטנה עם משמעות ענקית- "איקלום"

מי שעוקב אחרי ("השתגעת" גם אתה!!....) יודע שבמהלך כל תחילת השבוע כתבתי חד משמעית שאסור לקיים המרתון (ואולי גם החצי) בכלל. כתבתי לנחשון שוחט שלדעתי בתור מנהל הפורום אני מצפה ממנו לכתוב את הנ"ל בצורה ברורה יותר ממה שכתב.
צירפתי גם מכתב ששלח מאמן מוכר לקבוצתו שלא להתחרות במרתון עצמו.
למזלנו, בניגוד לכל מיני רצים מוטרפים הוחלט לדחות את המרתון המלא בשבוע.

בחזרה לאיקלום. הטענה שלי הייתה ועודנה שללא הכנה מקדימה של ריצה בתנאים של 24-26 מעלות חום + יובש (כפי שהיה צפוי הבוקר)- המשמעות היא מוות לחלק מהמשתתפים ממכת חום. הגוף של כל מי שרץ הבוקר רגיל לרוץ ב 16-18 מעלות לכל היותר. המשמעות של עוד 8-10 מעלות היא הרסנית. לכל חבריי מסביב התחננתי לשקול האם לרוץ את החצי בתנאים של חוסר איקלום הגוף לריצה כזו.

כמובן שיבואו עכשיו הרבה "חכמים" ויגיבו שמי שמת היה מת בכל מקרה. ואני אומר- קשקוש. מי שמת ומי שמאושפז כרגע במצב אנוש הגיעו עם מכת חום!! במזג אוויר אחר לא היו מקבלים מכת חום!! אולי התקף לב אבל לא מכת חום. בשביל הדיון אני אפנה את כל החכמים למרתונים באירופה לבדוק מהו אחוז המסיימים עם מכת חום.....


לסיכום- הלקח ברור. גם אם יהיה מי שימשיך להצדיק את ההחלטה המטופשת שלו לקיים את האירוע- אני בטוח שבעתיד לא יחזרו על הטעות הזו...
 

ngong

New member
אחראיות

1. הכתובת הייתה על הקיר, גם לאלו שהשתתפו במירוץ. אני מצפה מאנשים בוגרים שייקחו אחראיות על המעשים שלהם. כבר כמה ימים התקשורת מדווחת על מזג האויר ועל ביטול המרתון המלא. שלא יספרו לי שמישהו מופתע מהתוצאות הטרגיות של המירוץ. ואם מישהו יגיד לכם לקפוץ מהגג אז תקפצו.

2. ואני לא מסיר את אחראיות מהמארגנים שפחדו מנזק כלכלי כבד שיגרם עקב דחיית או ביטול המירוץ, אבל כמו תמיד הכלבים ינבחו והשיירה תמשיך לנסוע. נראה על איזה ש"ג יפילו את האחראיות הפעם.
 
עכשיו זה זמן להרכין ראש

כבוד למשפחה ולנפטר זה להשתתף בצער.

כעס, התלהמות ודומיהם, כה סמוך לפטירתו של אדם, שייכים לתרבויות שאינן מכבדות חיי אדם.

אין קשר לדעה כזו או אחרת. אדם נפטר ואין זה משנה מה הסיבה, מי ואם יש אשם או כל דבר אחר.

לרץ נגמרו החיים, אני רק יכול לשער עד כמה משפחתו בהלם ורק מתחילה את האבל.

לנו יישארו כל החיים לחשוב, להבין, להסיק מסקנות וכל דבר אחר.
 
יאיר. דברים נכונים ובזמן הנכון.

ירגעו נא כל המתלהמים לפחות שבוע.
אנשים יקומו מאבלם.
או אז נלמד את הפרטים.

משתתף כמובן בהלם ובצער המשפחה.

חיים זבולון קסטלניץ.
 
אכן "איקלום" היא המילה. בטוליפ היה יותר חם


התחלנו בשבע בבוקר בספטמבר חצי מרתון חשוף וחם יותר אבל היינו מאוקלמים אחרי קיץ שלם של ריצות חמות ואיש לא נפגע מהחום.

האם היה צריך לקחת בחשבון שרצים לא מאוקלמים לא ידעו איך להתנהג בתנאי מזג אויר כאלו? בדיעבד קל להגיד שכן כי העובדות הטרגיות מדברות בעד עצמן. רק אתמול עוד חשבנו שאנשים יבינו שבחצי שכזה לא אמורים לנסות אפילו לעשות תוצאה.
 
עזוב את נחשון במנוחה

זה מעשה שלא ייעשה להאשים, ואפילו בצורה עקיפה, מישהו מהפורום, במשהו, בשעה קשה כזאת.
ובוודאי את נחשון שעושה המון, ובהתנדבות, על מנת להפיץ ידע על ריצה נכונה ובטוחה.
אני בטוח שהדברים נכתבים מתוך סערת רגשות, אבל בכל זאת, קצת שליטה עצמית.
 

nshachor

New member
אין לי טענות נגד אף אחד מקהילת הרצים. חלילה

אין לי טענות אל נחשון בכלל. אם כך הובן אז חלילה. כתבתי שביקשתי ממנו בזמן אמת להיות יותר חד משמעי. זה הכל.

הטענות שלי הן למי שלא דאג שחסרי אחריות כמו הנ"ל בקישור למטה לא יעשו לעצמם נזק. ואת זה אמרתי כל השבוע באופן עקבי.

נחשון ותומר ז'מינדר ידידי מאיגוד הניווט- הערכתי הגדולה אל שניכם לא ירדה בכהו זה. כל השבוע ניסיתם גם אתם להתריע אבל המארגנים כנראו ראו משהו אחר מל העיניים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4356854,00.html
 
נחשון - גילויים נאותים

גילוי נאות 1: נחשון הוא חבר נפש שלי. גילוי נאות 2: נחשון הוא מנטור הריצה הכי חשוב שיש לי. גילוי נאות 3: בעקבות ההתבוננות, הידע, החכמה והעצות של נחשון הצלחתי לעבור תהליכי איקלום לתנאים הרבה יותר קשים מאלה ששררו היום בתל אביב. צריך להשקיע הרבה מחשבות והמון התבוננות פנימית כדי להגיע למסקנות נכונות בעקבות הטרגדיה של היום. אין לי ספק שאף אחת מאלה - המחשבות, ההתבוננויות והמסקנות - לא תיגע בנחשון. נהפוך הוא. אולי כשיקבלו את דרכו; העמוקה, הסבלנית לא יהיו יותר לוויות ריצה מיותרות בישראל.
 

אמיריצה

New member
מחזק מאוד את דבריך

ובתמצית:
1. נחשון הוא להערכתי "מר מרתון" של עם ישראל כולו, שמעניק השראה לריצה נכונה וחיובית, כדרך חיים,
2. נחשון מעניק במשך שנים, ידיעותיו ומומחיותו לכל עמיתיו הרצים, כאוהב ריצה וכאידיאליסט, מבלי שחייב מאומה לאיש,
3. לטעון שנחשון לא טרח להזהיר "בנחרצות מספקת" את כל אחד ואחת מ-30,000 הרצים, ערב האירוע, נראית לי טענה כ"כ אינפנטילית, שאינה ראויה בכלל למענה,
4. ובמו עיני קראתי - ובמו אזני שמעתי - 48 שעות לפני הריצה, את דברי נחשון, לפיהם הכרח קריטי, על הרצים, להתאים ריצתם משמעותית, לסכנות החום הצפויות באירוע,
5. המוטו של נחשון מתמיד, להבנתי, הוא להפוך את הריצה (רק למעוניין בכך) לדרך חיים, כולל הבנה עמוקה לתהליכי הגוף, ולחלוטין לא לראות בריצה משימה נקודתית אחת
לכיבוש יעד מסויים (תחרות מסוימת). ונראה לי, שאילו כל רצי האירוע היום ובכלל היו מיישמים את המוטו הזה, רק את זה, יתכן מאוד - להערכתי - שהתוצאות היו פחות טרגיות.
 

אילון22

New member
אמרת את הכל! איקלום והסתגלות!

לקיים מירוץ בתנאי עומס חום כזה זו אווילות ואטימות, בפרט אחרי חודשיים של מז"א חורפי כשלרצים לא ניתן להתאקלם כראוי.
כבר שנים שאני מתריע -בכל מקום שניתן- על הסכנות שבמירוצים בישראל
חייבת לקום ועדה רפואית עליונה שתאשר או תבטל תחרויות המתבצעות בתנאי מסכני-חיים.
החצמרתון שהיה היום בתל אביב ייזכר לדיראון עולם (ועדות לטיפשות האדם)
תנחומים למשפחות הרצים שנפגעו
 

Infin1ty

New member
ואחר"כ צוחקים על כל הציניקים

שמגיבים לאלו שרוצים לרוץ 10 ק"מ\חצי מרתון\מרתון\אולטרא בתוך חודש...
זה נהיה טרנד להגיד "רצתי מרתון" ולשים מדבקה על הרכב.
מי שבאמת ספורט (לאו דווקא ריצה) זה חלק מהאורח חיים שלו, והוא לא רץ בשביל אירוע אחד בשביל להגיד "רצתי את מרתון ת"א" לחבר'ה בעבודה אפילו שהוא בעצם רץ רק 10 ק"מ, יודע לרוץ במרבית תנאי המזג אוויר.
ומאמן שאומר לקבוצה שלו לא להתחרות (וזה לא מרתון מה שהיה היום!) כנראה זה מאמן שלא רוצה לקחת אחריות כיוון שהוא מכיר את המתאמנים שלו ויודע שהוא לא הכין אותם או שאין להם מספיק ניסיון לתנאים האלו, זה לא אומר שכל הרצים לא צריכים לרוץ.
אמרת נכון, רוב הרצים ה"תכוננו" לאירוע הזה בתנאים מאוד מאוד נוחים, ואז ביום האירוע קיבלו תנאים קיצוניים, זה בדיוק ההבדל בין מי שריצה זה אורח החיים שלו והכיף שלו לבין מי שרוצה להגיד "רצתי מרתון".
 
אוי כמה שחיכיתי/ ידעתי שתהיה הודעה כזו!!!

יש איזה מנהג כזה בישראל כל הזמן להאשים אחרים/ גופים/ ממסדים/ אירגונים/ התארגנויות וכו' די עם זה אנחנו כולנו אנשים בוגרים
שלוקחים אחריות על מעשנו!!
אני לא הייתי רוצה להתחלף עם אף אחד ממארגני האירוע בקבלת ההחלטה וגם אתה כותב ההודעה (nshachor) לא היית בסיטואציה זו בה היו משתנים רבים (לא רק כלכליים!!!)
מי שלוקח את עצמו לקצה המאמץ ביום חם או מי שלא מורגל בריצות או כל סיבה אחרת אינו ישר אשמת המארגנים
די כבר עם חיפוש האשמים הבלתי פוסק הזה!!
המקרה שקרה הוא בהחלט נורא זה לא קל לאף אחד להשתתף במירוץ שנועד להנאה וגבה את חיו של אדם אבל מספיק עם ההתייפיפות הזאת..
 

golasa

New member
אפילו לא קראתי את הפוסט שלך עד הסוף.

איך אני אוהב את אלה שאומרים אמרתי שזה מה שיהיה.
במקרה של איקלום, מסקנה נחמדה אבל ממש לא קשורה.
תקרא את מה שאמרו המאושפזים.
אישה מבוגרת בשם חמדה או משהו כזה החליטה לרוץ 4.2 ק"מ והתעלפה. בחיים לא רצה אבל רצתה להשתתף.
בחור של חצי שאושפז- רצתי 12 ק"מ ואיזה 10 פעמים בחודשים האחרונים. לא הייתי בכושר.
אני רצתי (מקווה שלא ישמע כמו יהירות אבל זו רק המחשה) 1.27 חצי מרתון בקצב מרתון לשבוע הבא ולא היה לי חם בכלל.
הדיון שצריך להתנהל פה הוא.
האם פטרנליזים מוחלט על כלל האוכלסייה ומניעת השתתפות בתחרות גם מאנשים שמוכנים לבצע פעילות מסוג זה מצדיקה את עצמה.
האם מערך הסברה יכול לעזור כדי למנוע מאנשים לא מיומנים (וכך צריך לקרוא לריצה למרחקים- מיומנות) לבצע פעילות שלא מתאימה להם.
ואני אתן דוגמא:
שבוע הבא יש תחרות דאוונהיל בנגב ואני רוכב כביש מיומן (בכושר+אגו). החלטתי להשתתף בתחרות ששווקו אותה בכל האתרים כתחרות מדהימה.
אחרי כמה קפיצות הגיעה קפיצה של מטר וחצי ואני חס ושלום שברתי את המפרקת.
מסקנה! יש להפסיק מייד את תחרויות הדאוונהיל הן מסוכנות. אני אמרתי לכם כבר בתחילת השבוע שזו תחרות מסוכנת ובכל זאת היא התקיימה.
לסיכום
אני מודע לכך שזו תחרות עממית יותר וההגבלה שלי קיצונית אך מטרתה להמחיש את הדיון הרלוונטי ולהוריד תגובות מהסוג שלך (ואין לי משהו רע להגיד עליך או על מה שכתבת (כנראה שאם האישה המבוגרת הייתה רצה כמה פעמים בחום זה עדיין היה גורם לה להתייבשות).
מקווה שתבואו כולכם לעודד שבוע הבא
יש תחרות הקפות בפארק של 42.2 ק"מ
שבת שלום
 

ybg

New member
אוהב ועוד...

אני מבקש לשתף אתכם בחוויית הריצה הבוקר בחצי מרתון ת"א 2013:

הגעתי למירוץ לאחר אימונים מסודרים של כחודשיים ועם ניסיון של כמה שנים.
בשנה שעברה רצתי מרתון ראשון בחיי וחוויתי על בשרי לא מעט שיעורים כואבים והפקתי מהם לקחים.
אני רץ ממוצע שבהחלטה מושכלת מוותר לרצים שחורי העור על המדליה...שירוויחו

וברצינות:
במהלך האימונים לחצי המרתון היום נאבקתי והקפדתי לממש הלקחים: להתאמן ולרוץ מרחקים קרובים למרחק האמיתי ואף לרוץ אותו לפחות פעם אחת, לאזן בין הרצון לא להעלות משקל לבין ההבנה שאסור למנוע מהגוף את ספקי האנרגיה שהוא צריך, לנסות ולרוץ בחברותא על מנת להתאתגר, והכי חשוב מבחינתי: לתכנן את הריצה ולא להיכנע לאדרנלין ביציאה ולסביבה במהלך הריצה - רצים עוקפים מחד, וכאלו שנשברים לצידי מאידך, ולשמור על קצב הגיוני במחשבה שיש לפניי עוד לא מעט קילומטרים.
בקיצור, הגעתי למירוץ נחוש לא להיכנע לנפש ולגוף המתעתעים.
זה האתגר בריצות ארוכות, החשיבה וניהול נכון של האתגר.

רצתי את המרתון בכיף אדיר ולפי התוכנית, שתיתי במודע וללא בהלה, אכלתי בננה ותמר, ניפנפתי את הפיתויים וההסחות ונצמדתי לתוכנית. סיימתי כפי שתכננתי ואני מרוצה.

לעניין מה שהוגדר בתקשורת 'אסון במרתון תל אביב':
לכל מי שנפגע וודאי למשפחת הרץ שנפטר זה אסון. נקודה.
כמי שאינו חובב חום וקיץ, בלשון המעטה, מזג האוויר במהלך הריצה (05:45 - 08:00) היה מ ע ו ל ה !! היה נעים עם בריזה קלה מדי פעם וממש ממש ללא כל עומס חום. עד השעה 09:00 מעט התחמם אך עדיין יום נאה ונעים.
המסלול היה מוצל בכ-90% מהדרך ומבחינתי היו אלו תנאים כמעט אידיאליים, כמעט כיוון שאני מעדיף חורף.
הארגון באירוע היה מעולה מכל הבחינות. במסלול עצמו היו הרבה מאד תחנות מים עם הרבה צעירים שהגישו מים בכל אחת מהן. במתחם עצמו היה סדר מופתי, נוכחות מרגיעה של שוטרים ואנשי מד"א, אדיבות ושילוט ועוד.

אני טוען שאין כל סיבה להאשים מישהו ממארגני המעורבים באסון. בימים האחרונים פורסמו כל הדילמות בעניין בעיית החום וההחלטה מבחינתי היה ראויה: ביטול מקצה המרתון שעלול להסתיים בסביבות 11:30 והקדמה משמעותית במקצי החצי מרתון כך שעד השעה 09:00 גם אחרוני הרצים יסיימו.

ראוי שכל רץ ישקול את יכולתו לממש את המשימה כולל הכנה.

גם במירוצי 2011 נפטר רץ בן 42 מירושלים: http://news.walla.co.il/?w=/90/1814398

כמות הנפגעים גדלה בפרופורציה לעלייה הכללית במספר המשתתפים ובקיצור, אין חדש השנה ורק התקשורת פחות מדווחת ויותר, הרבה יותר, מייצרת חדשות.

שבת שלום !!
 
למעלה