אוי ווי, משכנתא
טוב,
סוף סוף הגיע גם תורנו לראות האם יכולים לקנות פיסת נדלן משלנו
עם חששות רבים התחלנו לגשש ועכשיו אני פונה לעזרתכם,
אספר על עצמנו לפי רשימת השאלות שלכם:
זכויות היוצרים שייכים לליאונרד
1. ספרו על עצמכם - מצב משפחתי, גילכם, כמה ילדים, ובני כמה הם? אם אין ילדים, מתי וכמה מתוכננים?
אנחנו זוג נשוי בני 30 ו-31, שני ילדים האחד בן 2ו-8 והשניה בת 11 חודשים, אולי נעשה עוד אחד בעוד 5 שנים לפחות
2א. אם מדובר בדירה יד2 - מה מחיר הדירה? נא פרטו בנוסף הוצאות תיווך, עו"ד ומס רכישה (אם יש). מה חלוקת התשלומים הצפויה?
הדירה בת 30 משופצת עם מזגנים בכל החדרים, לא יהיה לנו צורך להשקיע בה
עלותה בתקווה מיליון
תיווך 1.5%
עו"ד 0.4%
לא יודעת מה זה מס רכישה אבל נראה לי שאין
עדיין אין חלוקה כי אין חוזה
3. מה גובה ההלוואה הדרושה?
75%
דהיינו 750K
4. האם יש לכם הלוואות נוספות כלשהן שאתם כרגע משלמים? אם כן, מה סכומן ומתי הן צפויות להסתיים?
לצורך ההגעה להון העצמי ניקח ככל הנראה הלוואה של 100K ל-5 שנים בהחזר ההולך ופוחת כל חודש ויתחיל מ-2000 ש"ח
5. מה אחוז המימון?
אם הכוונה היא להון העצמי אז 250K
6. מה השכר שלכם? האם ההכנסה יציבה, או צפוי להשתנות בקרוב (למשל אם אחד מכם סטודנט)? אם צפוי להשתנות מתי ובכמה יעלה השכר ? נא רשמו את חלוקת השכר בין בני הזוג.
ביחד טיפה יותר מ- 16K
כשאני מרוויחה 3700 בחצי משרה ובעלי 13K בערך
המשכורת עתידה לעלות שלי בטוח כי עתידה לחזור בקרוב למשרה מלאה ואז ידובר ב6K ושל בעלי בעוד 4 שנים יכלה לכ-16K
7. מה יכולת ההחזר החודשי? (זו השאלה הכי חשובה! נא להתייחס בהתאם).
כרגע כ-3200 לא כולל ביטוח
8. האם צפויות הכנסות חד פעמיות, כגון קרן השתלמות, שתרצו לשלב במשכנתא? (לא תמיד חובה לשלב אותן. המטרה להבין אם יש גב כלכלי מאחורי המשכנתא)
לשנינו השנה נפתחה קרן
בשנה הקרובה אמורים לקבל מענק של 75K ובשנה שאחרי עוד 60K
יש לנו תוכנית חסכון עבור כל אחד מהילדים, 200 ש"ח כל חודש עבור כל ילד (ביחד 400)
לכל אחד קרן פנסיה
זהו נראה לי
מה לדעת המומחים המסלול שיתאים לנו?
תודה רבה לעונים
טוב,
סוף סוף הגיע גם תורנו לראות האם יכולים לקנות פיסת נדלן משלנו
עם חששות רבים התחלנו לגשש ועכשיו אני פונה לעזרתכם,
אספר על עצמנו לפי רשימת השאלות שלכם:
זכויות היוצרים שייכים לליאונרד
1. ספרו על עצמכם - מצב משפחתי, גילכם, כמה ילדים, ובני כמה הם? אם אין ילדים, מתי וכמה מתוכננים?
אנחנו זוג נשוי בני 30 ו-31, שני ילדים האחד בן 2ו-8 והשניה בת 11 חודשים, אולי נעשה עוד אחד בעוד 5 שנים לפחות
2א. אם מדובר בדירה יד2 - מה מחיר הדירה? נא פרטו בנוסף הוצאות תיווך, עו"ד ומס רכישה (אם יש). מה חלוקת התשלומים הצפויה?
הדירה בת 30 משופצת עם מזגנים בכל החדרים, לא יהיה לנו צורך להשקיע בה
עלותה בתקווה מיליון
תיווך 1.5%
עו"ד 0.4%
לא יודעת מה זה מס רכישה אבל נראה לי שאין
עדיין אין חלוקה כי אין חוזה
3. מה גובה ההלוואה הדרושה?
75%
דהיינו 750K
4. האם יש לכם הלוואות נוספות כלשהן שאתם כרגע משלמים? אם כן, מה סכומן ומתי הן צפויות להסתיים?
לצורך ההגעה להון העצמי ניקח ככל הנראה הלוואה של 100K ל-5 שנים בהחזר ההולך ופוחת כל חודש ויתחיל מ-2000 ש"ח
5. מה אחוז המימון?
אם הכוונה היא להון העצמי אז 250K
6. מה השכר שלכם? האם ההכנסה יציבה, או צפוי להשתנות בקרוב (למשל אם אחד מכם סטודנט)? אם צפוי להשתנות מתי ובכמה יעלה השכר ? נא רשמו את חלוקת השכר בין בני הזוג.
ביחד טיפה יותר מ- 16K
כשאני מרוויחה 3700 בחצי משרה ובעלי 13K בערך
המשכורת עתידה לעלות שלי בטוח כי עתידה לחזור בקרוב למשרה מלאה ואז ידובר ב6K ושל בעלי בעוד 4 שנים יכלה לכ-16K
7. מה יכולת ההחזר החודשי? (זו השאלה הכי חשובה! נא להתייחס בהתאם).
כרגע כ-3200 לא כולל ביטוח
8. האם צפויות הכנסות חד פעמיות, כגון קרן השתלמות, שתרצו לשלב במשכנתא? (לא תמיד חובה לשלב אותן. המטרה להבין אם יש גב כלכלי מאחורי המשכנתא)
לשנינו השנה נפתחה קרן
בשנה הקרובה אמורים לקבל מענק של 75K ובשנה שאחרי עוד 60K
יש לנו תוכנית חסכון עבור כל אחד מהילדים, 200 ש"ח כל חודש עבור כל ילד (ביחד 400)
לכל אחד קרן פנסיה
זהו נראה לי
מה לדעת המומחים המסלול שיתאים לנו?
תודה רבה לעונים