אוי ווי, משכנתא

yougogirl

New member
אוי ווי, משכנתא

טוב,
סוף סוף הגיע גם תורנו לראות האם יכולים לקנות פיסת נדלן משלנו :)
עם חששות רבים התחלנו לגשש ועכשיו אני פונה לעזרתכם,

אספר על עצמנו לפי רשימת השאלות שלכם:

זכויות היוצרים שייכים לליאונרד

1. ספרו על עצמכם - מצב משפחתי, גילכם, כמה ילדים, ובני כמה הם? אם אין ילדים, מתי וכמה מתוכננים?
אנחנו זוג נשוי בני 30 ו-31, שני ילדים האחד בן 2ו-8 והשניה בת 11 חודשים, אולי נעשה עוד אחד בעוד 5 שנים לפחות

2א. אם מדובר בדירה יד2 - מה מחיר הדירה? נא פרטו בנוסף הוצאות תיווך, עו"ד ומס רכישה (אם יש). מה חלוקת התשלומים הצפויה?
הדירה בת 30 משופצת עם מזגנים בכל החדרים, לא יהיה לנו צורך להשקיע בה
עלותה בתקווה מיליון
תיווך 1.5%
עו"ד 0.4%
לא יודעת מה זה מס רכישה אבל נראה לי שאין
עדיין אין חלוקה כי אין חוזה

3. מה גובה ההלוואה הדרושה?
75%
דהיינו 750K

4. האם יש לכם הלוואות נוספות כלשהן שאתם כרגע משלמים? אם כן, מה סכומן ומתי הן צפויות להסתיים?
לצורך ההגעה להון העצמי ניקח ככל הנראה הלוואה של 100K ל-5 שנים בהחזר ההולך ופוחת כל חודש ויתחיל מ-2000 ש"ח

5. מה אחוז המימון?
אם הכוונה היא להון העצמי אז 250K

6. מה השכר שלכם? האם ההכנסה יציבה, או צפוי להשתנות בקרוב (למשל אם אחד מכם סטודנט)? אם צפוי להשתנות מתי ובכמה יעלה השכר ? נא רשמו את חלוקת השכר בין בני הזוג.
ביחד טיפה יותר מ- 16K
כשאני מרוויחה 3700 בחצי משרה ובעלי 13K בערך
המשכורת עתידה לעלות שלי בטוח כי עתידה לחזור בקרוב למשרה מלאה ואז ידובר ב6K ושל בעלי בעוד 4 שנים יכלה לכ-16K

7. מה יכולת ההחזר החודשי? (זו השאלה הכי חשובה! נא להתייחס בהתאם).
כרגע כ-3200 לא כולל ביטוח

8. האם צפויות הכנסות חד פעמיות, כגון קרן השתלמות, שתרצו לשלב במשכנתא? (לא תמיד חובה לשלב אותן. המטרה להבין אם יש גב כלכלי מאחורי המשכנתא)
לשנינו השנה נפתחה קרן
בשנה הקרובה אמורים לקבל מענק של 75K ובשנה שאחרי עוד 60K

יש לנו תוכנית חסכון עבור כל אחד מהילדים, 200 ש"ח כל חודש עבור כל ילד (ביחד 400)
לכל אחד קרן פנסיה

זהו נראה לי
מה לדעת המומחים המסלול שיתאים לנו?
תודה רבה לעונים

leonard35

New member
דעתי

תודה על הפירוט, אבל אתם מבקשים את אשר אי אפשר לספק. אין משכנתא של 750K בהחזר של 3200 בחודש. אולי בתמהיל ל-100 שנים.

משכנתא של 750K בסופו של דבר תדרוגש החזר חודשי של לפחות 4500 בחודש ל-20 שנים (וזה עוד יעלה עם הזמן). גם עם המענקים שלכם כדאי לכם לכוון להחזר חודשי של לפחות 4000 בחודש.

נ.ב. עם שכר של 16K שעתיד לעלות ל-22K, זה פשוט לא לעניין ללכת על החזר כל כך נמוך. ההשלכות של 1000 שקל נוספים בהחזר החודשי היא כ-70K בהחזר הכולל.

leonard35

New member
אין תמהיל קסום כזה.

אתם צריכים להפנים שההחזר במילא יהיה באזור ה-4500, בין אם תתכוננו לכך מראש עם תמהיל יציב או אם תתנגדו לכך מראש עם תמהיל גרוע, ותחטפו את זה בכוח כשהריבית תשתנה, המדד יעלה וההחזר החודשי יזנק.

מסכים עם כל מילה של לאונרד

ועם כושר ההחזר שלכם משכנתא מקסימלית תהיה 500-550 אלף ש"ח.אבל מצד שני ברור לי שעם הכנסות יפות כמו שלכם אין שום סיבה שלא תעמדו בהחזר של 5,000 ש"ח לחודש וגם יש לכם סכום חד פעמי של כ-130 א' שצפוי להכנס בשנתיים הקרובות.

לכן אם אתם כן חושבים שתעמדו בהחזר של לפחות 4-4.5 קחו את המשכנתא, קחו 130 א' בבולט מול הסכומים החד פעמים ואת היתרה חלקו בין קל"צ לפריים.

yougogirl

New member
רק לא הבנתי

מה זה - "קחו 130 א' בבולט מול הסכומים החד פעמים ואת היתרה חלקו בין קל"צ לפריים"
אני ממש בורה בנושא

הסבר

אם את יודעת שאת אמורה לקבל סכום X בתוך נניח 3 שנים, את יכולה לקחת חלק מההלוואה מראש במסלול "בולט" (Bullet) שזה אומר שעל סכום X לעיל, תשלמי לתקופת המעבר רק ריבית, ולא תחזירי קרן, ואילו את כל הסכום X תפרעי במכה אחת בעוד 3 שנים (לדוגמא ע"י משיכת כספי קרן השתלמות והזרמתם למשכנתא).

היתרון בלקיחת בולט מול אותו סכום ידוע מראש שמיועד לפרעון, הוא שאת יתרת המשכנתא את יכולה לקחת לתקופה יחסית קצרה יותר כי ההחזר החודשי בגין החלק של הבולט הוא נמוך יחסית, וזה מאפשר לך להחזיר יותר כסף למשכנתא ארוכת הטווח ולקצר אותה בכמה שנים.

ישהו

New member
שאלות מספר להבהרה

חרד מההלוואה של ה 100K להשלמת ההון העצמי אפשר לקבל עליה פרטים מלאים ריבית מסלול

כשאת אומרת בקרוב על חזרה לעבודה , חודש ? חצי שנה? למה רק אחרי 4 שנים גידול בשכר אצל הבעל?

האם המענקים מובטחים?

ההכנסה נטו כבר אחרי שהופרשו הכספים לקרן הפנסיה ?

yougogirl

New member
תשובות

פרטים על ההלוואה עדיין אין לי כי פשוט לא מצליחים להשיג את הבנקאי שלנו וגם היום היא לא עובדת לדעתי אבל אבדוק ואם יהיו לי תובנות אעדכן במיידי
תוך חצי שנה אני צופה חזרה מלאה לעבודה
הבעל הוא רופא מתמחה וככה זה קורה בהתמחות, אולי תהיה עליה קטנה שתוסיף כאלף בעוד שנתיים
המענקים מובטחים רק לא ברור תאריך קבלתם
ההכנסות הן מה שנכנס לחשבון

תודה

ישהו

New member
נמתין בנשימה עצורה

לקבל את הפרטים על ההלוואה של ה 100K

המענקים בטוח שיגיעו אבל לא המועד שנה שנתיים 10 שנים??? במה זה תלוי?

mulcha

New member
אני מכיר את תחום הרפואה די מקרוב ויכול לומר

שהקטע של המענקים הוא לא בדיוק מובטח.

אפילו מענקי הפריפריה שדיברו עליהם המון אינם מובטחים. יש מכסה שנקבע במו"מ וכבר עברו אותה. לפיד אמר שישלמו אבל לך תדע.

העבירו השליטה במענקים למנהלי בתי החולים שבחלק מהמקומות מקצים אותם רק למקורבים. שמעתי בקיצור שמועות לא טובות.

יש בתי חולים שנותנים מענקים בלי קשר כדי למשוך מתמחים, אבל זה פלואידי. היום נותנים ומחר אולי לא.

למעלה