אוי ווי זמיר

doughnuts

New member
נכון, אבל לצערי יש לה השפעה שלילית על כולם

גם אני לא רוצה לעזור לאנשים שלא רוצים לתרום לחברה. אבל אני יודע שברגע שיש תת-קבוצה שלא רוצה לשתף פעולה, גם שאר החברים באוכלוסיה הכללית מתחילים לשתף פחות, וזה משהו שאני לא רוצה. תחשוב שאם לא היו לנו קבוצות שחיות בתרבות עוני, היינו מתייחסים להבטחת הכנסה ושאר השירותים הסוציאליים הרבה יותר חיובי. האם אתה רוצה ליצור עוד ארה"ב, כאשר מוסכם ומקובל על כולם כי homo homini lupus? אני דווקא מעדיף את המודל שבו יש חברה הומוגנית שלא צריכה לחשוש מריבוי free-riders.

Sophalin

New member
אז אני מעדיף את המודל

של תנו להם לתבוע בבעיות שלהם ולנתק איתם יותר קשר.
יותר קל לגשר על הפערים בין ישראל לפלסטינים מאשר בין החילוניים לחרדים. ביננו, אני מעדיף לגשר על הפער עם הפלסטינים ולחיות איתם בשלום מאשר עם הפרזיטים...

doughnuts

New member
אתה רוצה לדבר על זה?

אני לא יודע עד כמה הפלסטיניים חייבים להיות מוסלמים הדוקים, ועד כמה הם מוכנים לחיות תחת שלטון חילוני ודמוקרטי. אם הם בעד ערכים של שלטון חילוני ודמוקרטי - אני בעדם. אבל איך אתה רוצה לאפשר לאנשים (חרדים או לא) לחיות בעוני ללא התערבות ממשלתית? אתה רוצה שהם יציפו את כיכרות העיר, יבקשו נדבות ויצרו הזדמנות לאפליה חמורה (לדוגמה, יהיו מוכנים לחיות בתת-רמה, וכך יאפשרו לאנשים להשכיר נכסים במצב זוועתי ללא שיפוץ או טיפוח)?

Sophalin

New member
אוקיי בוא נרחיב את זה קצת

נניח שיש אדם שבוחר לחיות בביקתת עץ עלובה.
יש לו עשרים מליון שקל בחשבון אבל זה מה שהוא בוחר.
הבקתה עלובה ביותר. אין שם חיבור לחשמל ומים והשירותים הם תא מחוץ לבית בבור.

ככה הוא מחליט לחיות. בחירה שלו. האם תוכל להוציא אותו משם ולהגיד לו "אתה חי בתת-רמה ואני לא מרשה"? ברור שלא.
אדם שבוחר לחיות בתת-רמה זו בחירה שלו.

doughnuts

New member
דוגמאות נגדיות

א. ילד שגדל בסביבה שמסתירים ממנו את האמת על העולם והחברה בה הוא חיי. האם הוא אשם בחוסר הידע שלו?
ב. ילד שגדל בסביבה עניה ואין לו גישה להכשלה טובה. כתוצאה מכך, המערכות הקוגניטיביות לא מתפתחות כמו בקרב ילדים במעמד גבוהה. האם הילד העני אשם בהיותו פחות חכם מהעשיר? האם צריך לשקיע בחינוך ילדים עניים או שמוטב להשאיר אותם במצבם הטבעי?
ג. אדם רוצה לצאת מכת אבל הוא יודע שמחוץ לה כולם לועגים לו על הטעות שעשה. בתוך הכת יש קבלה חיובית בלתי מותנית וחיבוקים כל היום. האם הוא אשם בזה שהוא לא מסוגל למצוא כוחות נפשיים בכדי לצאת מבכת ולחיות בעולם של לעג ובוז?

Sophalin

New member
תגובות

א. ילד שגדל באירן אשם שהוא גדל באירן? וילד שגדל בסין?
בוא נהיה ראלים פה - לא בחרתי לבוא לעולם. לא בחרתי בשמי הפרטי. זוכר את זה? אנחנו כולנו גדלים לתוך חברה ותרבות מסויימת. כל תרבות מקדשת ערכים אחרים. ומה אם ההורים יבחרו להתאסלם לגור בצ'אד? ברור לך שהטענה הזו חסרת כל בסיס.
אז התשובה שלי תהיה - לא. הוא לא אשם. שיתבע את ההורים שלו אם הוא חושב שנגרם לו עוול.

ב. מה זה אומר אין לו גישה להשכלה טובה. המדינה החליטה לקחת לידיה את תחום החינוך - שהמדינה תספק חינוך זהה לכולם. אם המדינה החליטה לתת להורים אפשרות לבחור בין חינוך חילוני לדתי שיוצר פערים כאלה בחברה וההורים בחרו בחינוך הפגום, שישלמו את המחיר.
אבות אכלו בוסר ובמקרה זה שיני בנים תקהנה.
אתה טוען שהם צריכים הקלות בקבלה ללימודים גבוהים? אוקיי אבל למה שאני כחילוני לא אקבל את ההטבות האלה? הרי אני לא בחרתי לגדול בחברה חילונית נכון?

ג. לא הבנתי את הקשר לזה. דבר ראשון יש אנשים שיוצאים בשאלה ובהחלט לא לועגים להם. אני מצדיע לכל מי שיוצא בשאלה ולועג לאלו שחזרו בתשובה.
יש לאחי חבר קרוב מאוד שחזר בתשובה ואחרי שנתיים יצא בשאלה שוב כי הבין עד כמה הדבר מטומטם. אף אחד לא לעג לו. בדיוק להיפך. העריכו אותו יותר כי ידעו שעכשיו הוא מדבר מנסיון.

doughnuts

New member
תגובות

א. אתה צודק. עוד שאלה אחרונה לגבי הסעיף הזה - האם תפקיד המדינה להילחם והסתרת מידע או הצגת מידע כוזב?
ב. אני מבין שאנחנו מסכימים שתפקיד המדינה לתת הזדמנות לחינוך ברמה שווה לכל אזרחיה. נכון? אם כן, אז הסעיף אינו מתייחס לחרדים (הם בוחרים את החינוך לבד ולכן אשמתם בלבד) אלה למשפחות בפריפריה, ששם לא תמיד יש גישה לחינוך איכותי.
ג. אתה ואני יודעים את זה. אבל כמו בסעיף א, אני מדבר על הצגת מידע כוזב על-ידי רבנים ולא על המציאות הקיימת. האם צריך להילחם בתופעה של הצגת החברה החילונית כמרשעת ושונאת אדם, במיוחד שונאת דתיים או דתיים לשעבר?

Sophalin

New member
תשובות

א. אין אפשרות לענות על השאלה הזו. היא לא תקינה סמנטית.

ב. אני מבין שאנחנו מסכימים שתפקיד המדינה לתת הזדמנות לחינוך ברמה שווה לכל אזרחיה אני אעצור אותך כאן ואגיד לא.
המדינה בחרה לקחת על עצמה את תפקיד החינוך (שנלקח מההורים ובצדק). זה כל מה שאמרתי. המדינה לא מחוייבת להעניק חינוך ברמה שווה לכל אזרחיה.

ג. אתה ואני יודעים את זה. אבל כמו בסעיף א, אני מדבר על הצגת מידע כוזב על-ידי רבנים ולא על המציאות הקיימת. האם צריך להילחם בתופעה של הצגת החברה החילונית כמרשעת ושונאת אדם, במיוחד שונאת דתיים או דתיים לשעבר?
צריכה להיות שקיפות לכולם וצריך להלחם בהחלט בתופעות של הסתה, בגידה במדינה ושנאת חינם.

doughnuts

New member
שאלה אחרונה

(אני מתנצל על הטעויות שלי, יש לי דיסגרפיה)

א. "האם המדינה צריכה למנוע הפצת מידע מוטעה, שתפקידו למנוע אינטגרציה חברתית של קבוצות מסוימות באוכלוסייה?" טוב, אחרי שקראתי את התגובה שלך לסעיף ג, אני מבין שיש לנו דעה זהה בנושא לכן אין צורך לענות על השאלה כי אני כבר יודע את התשובה.
ב. האם, לדעתך, המדינה צריכה לשים דגש רב יותר על שיפור קהילות עם חינוך ממלכתי נמוך בכדי להביא אותו לפחות למצב בינוני, או שיש לשים דגש רב יותר על שיפור קהילות עם חינוך ממלכתי גבוהה בכדי להביא אותן למצוינות גבוהה עוד יותר?
ג. מסכים, תודה על ההסבר.

Sophalin

New member
תשובה

א. אוק
ב. המדינה לא צריכה לשנות כלום. הקהילות החרדיות הפרזיטיות והפחדניות צריכות להבין שהן לא תקבלנה תמיכה אם הן יעודדו עוני וכשלון כלכלי.
ג. אין על מה

doughnuts

New member
אני כבר לא מדבר על חרדים

גם אני לא חושב שקהילות דתיות צריכות לקבל מימון, וקהילות מסוימות, לדעתי, אפילו "זכאיות" לקנס בשל הפצת פרופגנדה אנטי-ישראלית. אבל השאלה שלי נוגעת לאזורים חלשים כלכלית, כמו פריפריה. תחשוב על מקום חילוני לגמרי, בלי אוכלי חינם. אבל מקום עני, שאין לו כסף למורים טובים. האם אתה מעדיף להשקיע במקום כזה, או לשפר ביה"ס מצליח בכדי להפוך אותו לממש מצליח (לדוגמה, להביא אותו ל-TOP10 עולמי בפיזיקה)?

Sophalin

New member
נו זה משהו אחר לגמרי

ברור לחלוטין שגם בפריפריה המדינה צריכה לדאוג לחינוך הזהה לאלו שגרים במרכז. מה קשור מקום המגורים?

doughnuts

New member
זהו, נגמרו השאלות

יש אנשים שמעדיפים להשקיע בחלשים, במידה והחלשים תורמים באופן הוגן. ויש כאלה שקוראים לזה "שאיפה לבינוניות" ומרגישים שצריך לטפח בעיקר את המצוינות וכל השאר לא מעניין כי "גם כך לא יוכלו להצטיין, אז מה זה משנה עד כמה בינוניים הם יהיו?"

אני שמח לראות שאין לנו חילוקי דעות בנושאים שדיברנו, וכנראה ההבדל ביחס שלנו כלפי החרדים (למען הדיוק, חרדיות, החרדים זה הרבה יותר בעייתי) בכך, שאני מנסה לחשוב על דרכים חלופיות לפתרון הבעיה כי אני מבין שיהיה מאוד קשה (כנראה בלתי אפשרי) לבטל תמיכה, באופן גורף, למגזר שלם.

Sophalin

New member
תגובה

לבטל תמיכה באופן גורף למגזר הפרזיטי הזה יהיה בלתי אפשרי בגלל שהציבור מטומטם והוא משלם על זה.

הדרכים החלופיות לבעיה היא לתת לזה זמן. ההורים של הדור הדפוק הנוכחי של החרדים דפק ת'ילדים שלו. את הילדים האלה יהיה מאוד קשה לתקן אם בכלל.
אבל בשביל זה הם יכולים לשנות את מצבם. ששני ההורים יצאו לעבוד כמו אנשים נורמאלים ויכלכלו את עצמם וכך יאפשרו עתיד טיפה יותר ורוד לילדים שלהם.

אסננוש15

New member
הביחנות לא ברמה ירודה

הן ממש חופפות ליח"ל שצויינו בכתבה.

אני עשיתי את הבגרויות הרגילות ואת מבחני סאלד. מכירה את שני הסוגים היטב.

doughnuts

New member
כמה יחידות מתמטיקה ואנגלית עשית?

אני מניח שעברית את יודעת ברמת בגרויות לפחות. הסטוריה נלמדת בצורה מגמתית ומשעממת גם בתיכון רגיל, לכן אני מניח שזה באמת לא משנה. אבל האם למדת מקצועות ריאליים בנוסף למתמטיקה? האם למדת אזרחות?

למעלה