אוי ווי זמיר

הרשי לי לתת לך דוגמא

לפני מספר חדשים פורסם ששליש מהמורים בבית ספר יסודי שעברו הסבה ללימודי מתמטיקה ונבחנו על חומר של כיתה ו' נכשלו. אני מניח שמדובר במורים טפשים במיוחד, אבל די ברור שגם הם עברו בחינת בגרות במתמטיקה ושכחו את החומר כולו.

gadallmighty

New member
תהיה כללית

מבלי כוונה להשמיץ/להעליב את מערכת החינוך ההיא שאני פשוט לא מכיר מספיק.
אבל, האם אחוזי ההצלחה הגבוהים הם לא תוצאה מתבקשת כאשר רמת הלימוד היא של 2-3 יחידות לימוד ?

deathcaster

New member
לא

כי עובדה שבמגזר החילוני ברמת לימוד של 2-3 יח"ל של מתמטיקה/אנגלית למשל, אין אחוזי הצלחה גבוהים.

gadallmighty

New member
כן, אבל

במגזר החילוני ישנה קבוצה הניגשת לבחינות ברמה 4-5 יח"ל
שם מתקבלת התפלגות ציונים זו או אחרת.
ניתן לשער* שאילו קבוצה זו היתה נמדדת ברמת לימוד של 2-3 יח"ל
היתה מתקבלת התפלגות שונה, מוסטת אל הצד הגבוה של הסקלה.

* ניסיתי, לא בהשקעה רבה, למצא נתונים רשמיים ללא הצלחה

אסננוש15

New member
נכון, אני נוטה להסכים איתך

כשיש על הראש יח"ל רבות (בגרות הרגילה) אחד בא ע"ח משהו אחר. כאן, אם תעשה חשבון תגיע בקושי ל-10 יח"ל שעושים בתיכונים החרדיים.... אז כן זה נראה לי שאתה צודק.

א-ב-ל כמו שאמרתי בבחינות מקצועות קודש בסמינרים החרדים אם אתה תשווה את זה לבגרות בתנ"כ- תקבל "בגרות" של 8 יח"ל

בנות הסמינרים נדרשות לשנן את כל הלכות שבת על כל סעיפיהן, הן נדרשות לשנן 5 חומשי תורה בע"פ כולל כל פירושי רש"י ומפרשים נוספים, את כל שירי ריה"ל, רשב"ג ועוד בע"פ... אתה לא מאמין כמה חומר...

בזמנו הרגשתי כמו בחורי הישיבה ואף יותר. זה ממש הזוי, ואחרי הכל.. אחוזי הצלחה גבוהים בגלל תחרות עצומה על הציונים. (או כי בושה לקבל ציון נמוך בתורה או בהלכות?)

סתם טימטום שלהם... חבל על הימים האלו בהם יכולתי לעשות משהו מועיל יותר. באסה.

Sophalin

New member
נכון א-ב-ל

עם 8 יחידות תנ"ך הדבר היחיד שאת יכולה ללמוד אחרי זה זה "יהדות" שזה מקצוע אוניברסיטאי לא מכניס במיוחד.
גם אני לא יודע אם באמת אפשר לקרוא לזה 8 יחידות תנ"ך - יש שם קריאה ביקורתית כמו שאני למדתי ב- 2 יח"ל?

בליעל

New member
הגיון קפיטליסטי: מפריטים את בחינות הבגרות

אם משרד החינוך (ו\או מוסדות החינוך הגבוה) השתכנעו שהבחינות של מכון סאלד שוות ערך לתעודת בגרות בפרמטרים כמו קושי ואמינות הפיקוח והבדיקה, למה לא לתת לתלמידים להבחן איפה שהם רוצים?

מה שמדאיג אותי באמת הוא המוכנות לוותר על תכנית הליב"ה, למרות שהוא חלק ממכתב הסטטוס קוו.

לאונידס

Active member
אם הבחינות מוגדרות כבחינות בגרות

למה שלא כל התלמידים יוכלו לגשת לבחינות האלה?

cwen

New member
מה יצא להם מזה?

הם יצטרכו להשלים אחר כך אקסטרני. מה יצא לך מבגרות של 2 יחידות מתימטיקה?

לאונידס

Active member
מה שיצא לתלמידות הסמינרים

אישית גם 3 יח' מתמטיקה לא נראה לי ששווה הרבה אבל אני לא נכנס למערכת השיקולים של כל אחד.
כשאני הייתי בתיכון עשינו את בחינת הבגרות במתמטיקה לשיעורין. בכיתה י' עשינו 3 יחידות, ב י"א הוספנו יחידה רביעית ומי שרצה בכיתה י"ב נבחן לחמישית.
אז אולי יתאפשר לתלמידים לפרוש את הבחינות כבר מכיתה ט'.
אם הבחינות האלה שוות ברמתן לבחינות הקיימות והן מתקבלות כשוות ערך לבחינות בגרות למה אסור לתלמיד שאיננו חרדית לבחור בהן?
פתאום כשהתלמיד איננו תלמידת סמינר חרדית הבחינות השוות כבר לא כל כך שוות?

cwen

New member
כי הוא לא לומד במוסד שבו מעבירים אותן

ולמה לו לגשת לבחינה שלא מועברת במוסד שלו? אם באמת הבחינה באותה רמה, זה הרי לא משנה.

לאונידס

Active member
הבחינות אמורות להיות של המדינה, לא של המוסד

בבחינות אינטרניות בית ספר יכול להזמין איזו גירסת בחינה שמתחשק לו.
בזמנו אני הנהגתי קבוצת תלמידים שדרשה מבית הספר לבקש טופס נוסף של בחינת אזרחות (ואפילו הצלחנו).

פעם בית הספר יכול להזמין כמה גרסאות של אותו מקצוע באותה רמת נקודות. מסתבר שעכשיו לא, יש טפסים שיכולים להבחן לפיהם רק תלמידות חרדיות בסמינרים מסויימים.
למה?

cwen

New member
אבל מה זה חשוב אם זה מפוקח על ידי המדינה?

הנה, המדינה בדקה את הבחינות והחליטה שהן עומדות בקריטריונים. אני מניחה שעדיין יבדקו את הבחינות ולא יסמכו בעיניים עצומות, ואם פתאום יראו שהבחינות הופכות קלות מדי, אז יבטלו את ההכרה.

והבחינות יוכרו בדיוק מה שהן שוות. אם הן שוות 2 יחידות מתימטיקה, הן יוכרו כשתי יחידות, ולא כ 3 כמו של בוגרי תיכונים רגילים.

לאונידס

Active member
את מניחה שמשרד החינוך מפקח ביושרה

גם אם מופעלים עליו לחצים של אינטרסנטים מאוד בכירים, אני לא מסכים שבהכרח זהו המצב.
כדי להיות בטוח אני מנסה להציב אבן בוחן שחשופה לכל אזרח.

המערכת בנויה כך שתמיד כל בתי הספר יכולים להזמין עבור כל התלמידים איזה טופס בחינת בגרות שבא להם.
פתאום בא משרד החינוך וקובע מערכת מיוחדת רק עבור סמינרים של חרדיות, יש מערכת טפסים רק בשבילן.
לי קשה להאמין שמערכת כזו נוצרה במקרה.

דרך אגב אף אחד לא הבטיח לך שהסיפור יעצור בשתי יחידות אנגלית.
עכשיו מחליטים על שתי יחידות אנגלית כי אולי לאנשים כמון לא אכפת ולכן לא תיווצר התנגדות משמעותית. אחרי שהשיטה תקבע ותתקבע יוכלו להחליט על בחינות ששוות 4 יחידות או חמש ולאו דווקא אנגלית.
כמובן שגם ה 4 או 5 יהיו שקולות במדוייק לבחינות הבגרות של כלל האוכלוסיה, רק שמשום מה כלל האוכלוסיה לא יכולה לגשת אליהן.

cwen

New member
אם הן ילמדו חומר ברמה של 4 יחידות

ויכתבו להן בחינות שהן באותה רמה של בחינות בגרות 4 יחידות, ואנשי משרד החינוך יפקחו עליהן ויראו שהן באמת באותה הרמה, אז אין לי שום בעיה שזה יהיה שווה ל 4 יחידות.

ברור שהמערכת הזאת לא נוצרה במקרה, והיה הסבר מצוין איך היא בכלל נוצרה. אבל מה זה חשוב באיזה טופס נבחנים כל עוד הטפסים הם באותה רמה?
אם אתה לא סומך על משרד החינוך, אז גם לגבי הבגרויות הרגילות אי אפשר לסמוך עליו.

לאונידס

Active member
אכן בעולם אוטופי אין בעיה

לדעתך אין מצב שבו הבחינות הללו יהיו מחופפות.
לצערי בדרך כלל העולם לא אוטופי ואני פועל לאור ההנחה הזו.
כל עוד כל בית ספר היה יכול לבחור כל טופס בחינה לא הייתי צריך לסמוך על משרד החינוך. הרי ברור שאם בחינה מסויימת תהיה קלה יותר באופן מובהק מהר מאוד היא תהפוך פופולרית במיוחד וסיכויו של הבלוף להתגלות גבוהים.
במקרה הזה השקיעו מאמץ כדי לבטל את האופציה של בלוף (אם קיים) להתגלות. יש לך תובנות לסיבה?

cwen

New member
למה? הבחינות האלה סודיות?

כל עוד הן לא סודיות, כולם יוכלו לראות אם יש בלוף או אין.

לאונידס

Active member
בכל זאת ההסבר יהיה פשוט יותר

אם תוכלי להסביר לי למה את חושבת שיצרו מנגנון שונה לבחינות האלו מכל בחינה אחרת.
שונה משל המגזרים הדתי הערבי והכללי.
הקמת מערך נפרד בדרך כלל דורשת עבודה נוספת, כנ"ל לגבי תחזוקת מערך נפרד.
הולכים ומוציאים כסף על משהו שלדעתך לא מעלה ולא מוריד. יש לך תובנות לגבי הסיבה? אם אין לך, את חושבת שהתובנות שלי משוללות כל יסוד?
אני לא שואל אם לדעתך הם גם יצליחו, אני שואל כרגע רק לגבי המניע.

cwen

New member
אפשר לחשוב שזה משהו חדש

מתוך הכתבה: "שיטת מבחני החוץ נהוגה זה כבר 50 שנה, לאחר שרבני המגזר סירבו לאפשר לתלמידותיהן להיבחן בבחינות הבגרות הכלליות."

מערך הבחינות הזה הוא לא חדש במיוחד בשביל החרדיות, אלא הוא קיים כבר הרבה שנים. אני מניחה שכמו בהרבה מוסדות, הקימו את המערך כדי שתהיה בחינה מסכמת ללימודים שלא תעקוף את החלטות הרבנים.
כך שהמערך כבר קיים וותיק, זו לא המצאה חדשה. כל החידוש הוא שמשרד החינוך החליט שהבחינות שוות ברמתן לבחינות בגרות (לפי מפתח היחידות שהוא קבע), ולכן יכיר בהן כשוות ערך.

כך שלא מוציאים פה כסף על הקמת מערך יש מאין. הוא כבר קיים, והוא ימשיך לעבוד. המניע של משרד החינוך הוא כנראה להקל על הבנות שנבחנות ממילא בבחינות האלה שלא יצטרכו כמו אסנת לחזור על *הכל* אלא יוכלו לגשת רק לחלקים שעליהם הן לא נבחנו כדי להשלים את תעודת הבגרות למה שמצופה מתלמיד תיכון רגיל.

אני באמת לא רואה למה אתה כל כך נזעק.

לאונידס

Active member
מצטער,אני לא יכול להסביר אם את מסרבת להתייחס

אם את מסרבת להתיחס לסיבה שבגללה אסור לתלמידה שאיננה חרדית להבחן לפי טופס בחינה שמיועד לחרדית בזמן שההיפך הוא השגרה אזי אין לי יכולת להסביר.

למעלה